Šta je novo?

iOS 13

Sta donosi.

Opet neki urgent bug fixing izgleda.

Ne ne

Fixes a bug where the progress bar for iCloud Backup could continue to show after a successful backup
Fixes an issue where Camera may not work
Addresses an issue where the flashlight may not activate
Fixes a bug that could result in a loss of display calibration data
Fixes an issue where shortcuts could not be run from HomePod
Addresses an issue where Bluetooth may disconnect on certain vehicles

Mislim da nikad brže nisu izlazili update-ovi od kad je predstavljena neka od verzija iOS-a.

iPhone X na 13.1.2 kad zaključam telefon redovno se raskači sa wifi-a. Na 13 i 13.1 i 13.1.1 nisam imao problema. Ima li jos neko taj problem? Ista mreza isti ruter(nije do podešavanja rutera)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Danas na 13.1 potvrdim bug koji smo prijavili Apple-u još na iOS 11 pre skoro godinu dana i zbog koga nam aplikacija ne može da prebaci zvuk sa zvučnika kako treba, kada isključuješ zvučnik moraš dvaput da pritisneš dugme. Partner mi gunđa "što si mi zatvorio support ticket, šta ja sad da kažem klijentu, što lepo ne vidite sa Apple kad će to da reše?". Ja mu kažem srediće oni to limburga meseca, evo ti Apple ticket ID, pa ako hoćeš, probaj ti sam da ih pitaš kad će da prestanu da broje pare i srede svoju raspalu platformu. Kad su developeri u pitanju, Apple samo zanima njihov annual fee, ne tangaju se mnogo ni da sređuju bagove, niti da pruže kvalitetan API, ni dobru dokumentaciju. iOS 13 nas je razvalio načisto, 20 novih problema sa aplikacijom je bilo prijavljeno samo u prva tri dana, da ne pominjem šta je sve pronađeno u testiranju.

A onda tek korisnici, razmaženi klipani koji će da otvore high priority ticket za sitnu glupost i zahtevaju da to središ JUČE, jer bože sveti, kako da podnesu da nešto ne radi na njihovom divnom ajfonu. I kako nemam ovaj feature koji ima na Androidu, kako ste tako nesposobni, šta me briga što to iOS ne podržava, smislite nešto!

I zato ljudi, poštujte iOS app developere, to je lebac sa sedam kora. Ako su iOS aplikacije dobre, nekome se smučio život da to obezbedi.

Pa koliko znam firme koje razvijaju software za obe platforme tvrde da im je lakse praviti za iOS.

Pa koliko znam firme koje razvijaju software za obe platforme tvrde da im je lakse praviti za iOS.

Otkud znam šta oni razvijaju, možda je fart app stvarno lakše napraviti na iOS-u. :p Bar što se nas tiče, više tiketa nam stiže za iOS nego za Android.

Plus što je iOS skloniji da pravi one fantomske bagove koje niko ne može da reprodukuje i razume. Standardni primer je da aplikacija ne može da otvori WebSocket i po minut vremena, pa korisnik propusti poziv. Ja to onda zatvorim kao "problem sa mrežom", jeste đavola da je mreža kriva za toliko kašnjenje, ali ne znam kako drugačije da se rešim bede. Sumnjam da je krivac Apple-ovo usporavanje starih telefona ili neki dobro skriveni bug u Starscream biblioteci. Samo jednom sam to video na Androidu, neki stari Asus Zenphone, moguće da nema veze jedno sa drugim.

Imam problem sa ipados 13.1.2, neće files da mi prosledi fajl na chrome. Konkretno ubacivanje torrent fajla na rutorrent. Pre je radilo, sada mi je fajl zasivljen. Šta bi to moglo da bude?

Sent from my iPad using Tapatalk

Izbacili i deep fusion u ovoj beti,kao sto sam i pretpostavio. Ajde da vidimo i to cudo...

Dajte neke utiske za Deep Fusion... Laza?!

Nece taj ni primetiti razliku [emoji12] Rece jos ranije da mu fotkanje nije jaca strana,ako se dobro secam.

Tako nesto [emoji3]

Nije da ne slikam, jednostvno smatram da nisam narocito talentovan za to. Jedino sto imam srece pa cesto slikam fantasticne prizore [emoji3]

e7a3b64c090ab71b5303a82d00694fe2.jpg

Isto tako, sumnjam da cu sada primetiti razliku, jedino kad bih imao dva telefona jesan do drugoga sa i bez...

Svakako, skidam betu upravo.

Poslednja izmena:
Poceo je iPhone da brljavi i malo malo mi pusti poziv na Galaxy Watchu umesto na telefonu. Nije se desavalo pre ios 13. Ima li ko ideju sta ciniti?

Poceo je iPhone da brljavi i malo malo mi pusti poziv na Galaxy Watchu umesto na telefonu. Nije se desavalo pre ios 13. Ima li ko ideju sta ciniti?

Ja imam problem sa javljanjem. Kad se javim na sat prebaci mi na tel.
Na ios 12 nisam ima taj problem
Mozda ce odraditi neki apdejt i to resiti

Ja imam problem od skoro da mi aplikacije otvore u landscape mode, i ne mogu da ga prebacim na portrate nego moram da obrnem za 180 stepeni tel, pa na portret da prebacim :D

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ova nova beta nije bas stabilna, upravo mi se resetovao telefon.

Meni krešuje igrice ...

Ja nemam problema ni sa seckanjem ni sa resetom. X.

Prešao na iPhone 8 sa 3 godine starog SE i na iOS 13.1.2 curi baterija ko nenormalna. Na SE je iole okay, ali na osmici iscure od jutros skoro skroz, pri če je health 100%, nov telefon, a na SE health 84%.

Pa koja im logika da model kome je završen životni vek radi super (mislim na SE), a aktuelan model iz ponude sa najvrljavijom baterijom zbog softvera.

Se ima da gura bar ios 14 jos ako ne i dalje :) a zanimljivo da x dosta bolje drzi batt od 8...

Vrh Dno