Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

Reći za jednu od najboljih igara svih vremena da je solidna je stvarno sjajno :D Tu negde uz rame sa ugroženim dečacima kojima smeta što su se dve tete poljubile pa neće igrati, šta već...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Noup, ako si video u poslednjem trejleru:

Deluje da su Eli silovali i pretukli (+ su joj koknuli devojku pred ocima) i da zbog toga krece u osvetu...
Sto me itekako asocira da su se odlucili i da uguraju "metoo" fazon da bi pokupili podrsku tj lake poene kod feministkinja i sjw zajednice. Kod keca je dosta toga suptilo odradjeno a ovde deluje da je "vise in your face" odnosno sve vise u prvom planu nesto sto ne bi trebalo da ima prioritet u igrama, ali dobro...

Bolje je ipak sacekati finalni produkt za konacne utiske. Ali posle trejlera za DS i TloU2, vise i nisam bas toliko zagrejan za iste. Vrlo je moguce da cu pare da sacuvam za Ghost of Tsushima i FF7 remake...Ah da i Ni No Kuni 1 remastered je #1 prioritet za nadolazece praznike...

Baš me interesuje kakva je igra odlična onim ljudima kojima je TLOU solidan. Prvi deo je jedan od retkih igara za koji sam radio pre-order jer sam odmah na prvom E3 video da će biti remek delo. Drugi deo će biti verovartno malo slabiji jer tako je to sa nastavcima. Ima li nekih informacija hoće li igra sadržati i MP?

Poslednja izmena:
Meni se recimo TLOU uopste nije svideo prvi put kada sam igrao.
Gameplay je bio prosecan, likovi mi nisu bili zanimljivi, a performanse su mi bas-bas smetale.
Drugi put sam igrao na ps4 - dosta tecnije sve radi u skoro pa 60fps, ovog puta su me i likovi kupili, a i igra mi se dosta vise svidela.

Noup, ako si video u poslednjem trejleru:
Vrlo je moguce da cu pare da sacuvam za Ghost of Tsushima i FF7 remake..

znas li nesto vise o Ghost of Tsushima? najvise me zanima ta igra od svega najavljenog ali posle onog trejlera (gameplay-a) sa E3 kao da je vise niko ni ne pominje.. deluje mi kao da je potpuno obustavljen razvoj, nadam se da gresim i da ce stici na ps4 a ne cekati ps5

Igra će vrlo verovatno biti launch PS5 title. Naravno da je u razvoju, nije ništa prekidano.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Meni onaj deo priče oko njene keve i sekte s početka epidemije obećava... Može ovo da bude još bolje nego prvi deo.

Poslednja izmena:
Koliko meni bolje izgleda grafika na ovom trejleru nego na onom juce. Senke, svetlo, ma sve...

Zašto misliš da se zezam? Možda me nisi razumeo... Bolja mi je grafika na trejleru koji je Uruk postavio.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Pa onaj prvi trejler ti je skroz CGI, gde poredis to sa gameplay trejlerom koji ajde da kazem je najslicniji onom kako ce izgledati igra

A jel i E3 gameplay demo CGI?

Sta znam, meni ovaj zadnji deluje ispranije i sa manje detalja. Nekako sam siguran da svaku prezentaciju gejmpleja rade sa Pro a i moram da se slozim sa Yojinbom da kandise malo na metoo agendu. Mislim da cu sacekati na utiske i recenzije jer mi nije vise day 1 kupovina.

Poslednja izmena:
Obzirom da se Neil Druckmann liže sa onim ološem Sarkeesian-kom ništa me ne bi čudilo.

Poslednja izmena:
^
Nije problem lizanje niti eksploracija telesnih supljina izmedju istopolnih osoba, problem je kada se fokus stavlja na promociju necega sto ne bi trebalo da bude u igrama izrazeno u toj meri - da od igre stvara platformu za takoreci propagandu. Slazem se da igre mogu da posluze kao platforma za podizanje svesnoti o zrtvama seksualnog uznemiravanja ili problema koje imaju razne zajednice/manjine (LGBT, afro-americke, latino itd.) i koji jesu problemi u danasnjem svetu/vremenu.

Jos jedan dobar primer je bio Hellblade koji je pokusao da uradi nesto drugacije po tom pitanju (iako kriticki priznata) nije recimo toliko prasine podigla a danas vec i zaboravljena. A oni nisu isli na sakupljenje "lakih poena"....

A na osnovu ovoga smo videli do sada za dvojku, prica sto se nazire kao i evidetnu agresivniju "politiku" nikako mi se ne svidja pravac koji je uzet...
Ako krecu da guraju fazone zarad eksploatacije lakih poena kod istih i zato sto je u trendu (poput ove "metoo" price), no way Jose, ne volim kada mi se gura niz grlo i na svaku stvar se automatski aplaudira i podrzava - bio to recimo Druckmann, Kojima ili Naughty Dog odnosno Rockstar...

Kod keca je to bilo lepo zapakovano (lgbt, "jako zemsko", rasizam) i uopste nije bio akcenat za bilo kakvu propagandu - fokus je bio na prici tj putesestviju kroz post-apokalipticnu Ameriku slomljenog coveka i tinejdzerke koja odrasta u takvom svetu, odnosno na njihovom medjusobnom odnosu, sazrevanju i isceljenju. Prica/igra kao takva, uz neke gameplay mane, je potpuno zaokruzena bila i pritom odlicna... Sequel nije ni bio potreban.

Na kraju dana, njihov IP neka rade i vuku poteze koje zele...

Poslednja izmena:
Pa dobro, porasla je Ellie. Logicno je da je njena seksualnost mnogo bitnija u nastavku.

@Uruk mašiš ceo fudbal. Sad sam rasista i ženomrzac, jel? Interesantno je da mi je omiljena igra na ps4 HZD.

@Yojinbo upravo.

Generalno, nabijanje polit agende (leve ili desne svejedno) u igrama stvarno počinje da zamara. Ako sam okružen tim glupostima po svim medijima ne bih baš da me dave i u igrama. Opet, njihova stvar. Moje je da pazarim ili ne.Ne bih dalje.

Poslednja izmena:
Svaka vama čast kad prepoznate sve te zavere.. Ja ih 90% ne bi prepoznao da kasnije negde ne pročitam o njima.

A vi svi kao da ste hteli da muvate malu pa vam sad smeta što je ona derpe...!

Nije u pitanju nikakva zavera, od prvog klipa je stavljeno do znanja na sta zele da ispotenciraju.
Jos tada sam kritikovao zasto posezu "jeftinim forama" za dizanje prasine kada im nije bilo potrebno - ne stvara mi nikakav shock/wow efekat niti me intrigira vec potpuno suprotno. I to kazem kao igrac koji je uzivao u kecu.

Od dvojke sam i ocekivao slabiju pricu (realno, tesko je nadmasiti prvi deo), podjednako turoban (i ujedno fantastican) setting i definitivno vece nivoe i bolju gameplay mehaniku - znaci nikakvu revoluciju vec samo graficku i gameplay evoluciju.

DS i TloU2 sam imao u planu za d1, kako vise klipova/trailera izbacuju definitivno cu sacekati. Sto rece neko onomad posle DS gameplay trejlera - "Kojima skoci u bunar", na sta bih dodao da se uhvati i za Druckmann-a tom prilikom.. :d

Poslednja izmena:
Ne vidim cemu kuknjava. Ne svidja ti se smer koji je studio zauzeo, ne podrzavas ih vise.
Postoji gomila developera koji prave igre gde je glavni lik strejt belac. Ako nista drugo, uvek ti ostaje Postal 2 recimo :).

Iskreno, meni više ide na q kuknjava o tome nego propaganda kad je prepoznam. Toliko.

Ne vidim cemu kuknjava. Ne svidja ti se smer koji je studio zauzeo, ne podrzavas ih vise.
Postoji gomila developera koji prave igre gde je glavni lik strejt belac. Ako nista drugo, uvek ti ostaje Postal 2 recimo :).

Jok bre, full retro sa ovim novim "mini classic" konzolama... Kad vec nisam u "sakrij salamu" (+ beat 'em up) trendu koji je zavladao u igrackoj industriji... :d

Iskreno, meni više ide na q kuknjava o tome nego propaganda kad je prepoznam. Toliko.

Samo da ne pocne da ti svidja previse to idenje pa da iz inata postanes deo propagane i kao Super Mario krenes u "postavljanje cevi" u slobodno vreme... :p

Poslednja izmena:
Nije u pitanju nikakva zavera, od prvog klipa je stavljeno do znanja na sta zele da ispotenciraju.
Jos tada sam kritikovao zasto posezu "jeftinim forama" za dizanje prasine kada im nije bilo potrebno - ne stvara mi nikakav shock/wow efekat niti me intrigira vec potpuno suprotno. I to kazem kao igrac koji je uzivao u kecu.

Od dvojke sam i ocekivao slabiju pricu (realno, tesko je nadmasiti prvi deo), podjednako turoban (i ujedno fantastican) setting i definitivno vece nivoe i bolju gameplay mehaniku - znaci nikakvu revoluciju vec samo graficku i gameplay evoluciju.

DS i TloU2 sam imao u planu za d1, kako vise klipova/trailera izbacuju definitivno cu sacekati. Sto rece neko onomad posle DS gameplay trejlera - "Kojima skoci u bunar", na sta bih dodao da se uhvati i za Druckmann-a tom prilikom.. :d

Hahah taj sam XD

Nazad
Vrh Dno