Odeš kod naših Kineza i kupiš onaj crni za 400 dinara, oznaka DT830. Za 12-13 dolara sa šipingom je bio Aneng AN8008 tokom poslednje velike akcije uz 5 kupon koji si mogao da kupiš za bodove. Ja sam hteo AN870 ali na kraju nisam imao dovoljno keša za njega a nisam hteo da se zadovoljim sa AN8008 iako je možda i najprecizniji model od sličnih kineskih. Hoću sve i temperaturu i da ne crkne čim se prikači na kućnu instalaciju a za to AN8008 baš nije. Za hobi je možda i savršen jer je mali i precizan. AN870 je bio za oko 19-20tak dolara sa kuponom ali kao što rekoh bio sam kratak posle kupovine delova za 3d štampač. Bio je i HoldPeak 890CN kod nekog prodavca što prodaje salvete i gluposti za samo 17 dolara posle kupona, to je bio najbolji dil ali je verovatno ima samo jednog i prodao ga pre isteka akcije. Taj HoldPeak 890CN ima custom ruski firmware koji od njega napravi pravu zverčicu i bolji je za pravu struju, ima 20A osigurače i sa posebnim klemama može do 600A da meri što Aneng ne može ni u ludilu. Aneng nije proizvođač nego AE brend, imaš još i Reichtsmeter i Zotek valjda, istu robu valjaju pod drugačijim brendom i oznakama. Zotek bi trebao biti proizvođač tih unimera. HoldPeak je proizvođač unimera i to sasvim solidan.
Mada Rusi preporučuju najnoviji dodatak ergeli kineskih unimera iako ima slabo testova na netu pošto je taze unimer u pitanju. Taj uzimam na sledećoj velikoj akciji. Mestek DM100, meri sve živo i ima OLED ekran. Poveći je ali deluje kao ozbiljan unimer. Trenutna cena kreće od 25 dolara pa naviše zavisno od prodavca. Ima više podmodela nemam pojma u čemu su razlike. Verovatno su u prvim verzijama Kinezi nešto zabrljali oko dizajna ploče pa zato imamo bazni i b, c, verovatno uskoro i d podmodele.
Našao sam module za krimpovanje zasebno da se prodaju ali mahom slanje po 3 dolara a cena od 3 dolara. Najveći problem je utvrđivanje šta pasuje na ove moje krimperice kodne oznake 336-8. Na aliju su druge oznake ali ima istih modela. Slanje je garant skupo jer su neki naši ljudi muntali Kineze što prodaju ove module

Ako zna neko koja kineska radnja u Srbiji ili buvljak ima te dodatke što se šrafe na krimperice bio bih jako zahvalan.