Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da se nepotrebno raspravljate, jer svako ima svoje vidjenje stvari i svog favorita i svoj nacin merenja vrednosti, a samo se vazi ono na kraju , a to je sta je ko stvorio , kupio od kripta, a ne koji je coin bolji

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Polazna tacka = dno u ciklusu. Isto kao sto i pad merimo od top-a. Meni je to jedino logicno. Sta bi po tebi to trebalo da bude? Cisto da znam u kom smeru idemo.

@Phoenix Ma opusteno pricamo. Nije da je nesto bitno ili da bilo sta menja vidim da su razmisljanja potpuno razlicita pa me zanima kako drugi na to gledaju.

Poslednja izmena:
Mislim da im je ovo poslednji trzaj pred BTC-ovo divljanje koje ce tesko moci da isprate.

Logično razmišljaš. Videlo se iz aviona kako ispod površine sve ključa, praktično svi analitičari predviđali BTC će da grune, međutim BTC nije mogao da skoči kad su svi polegali na longove sa debelim polugama, kladionice bi ih odmah sasekle. I zato su skočili altovi. Dok su drugi prodavali altove i kupovali BTC, ja sam menjao BTC za altove, uvek ideš suprotno od tržišta, nikad ne pratiš ovce.

Sad bi ovce trebalo da potrče u altove i rasture svoje BTC long pozicije, što znači da bi BTC konačno mogao da skoči. Neki moj idealni scenario bi bio BTC skoči, mreža mu se zaguši, ljudi opet potrče u altove. Samo što bi takav jedan Serbian Jew double bluff bilo jako teško tempirati. :type::eyebrows:

Prekjuče gledam kako je XLM prema BTC napravio double bottom, rešim se da udvostručim kompletno svoj Stellar, pa kud puklo da puklo. I ne mogu da se ulogujem u svoj wallet, nova pravila EU zahtevaju mTAN koji mi banka nikako ne šalje. Probam opet juče, radi, ali je XLM u međuvremenu otišao sa 5,8 na 6,4 centa. :cuss: Kupim samo trećinu od planiranog, rekoh pružiće mi još jednu priliku, ali trt, danas ode u nebesa. :S: Ode moja prilika da budem pravi pravcati kit, veliki Plavi, ovako sam samo Orka, da ne kažem Beluga. :d

Za mene je polazna tacka kad se iz Bear predje u Bull market...

Postoji li neki konkretan razlog zašto je Stellar skočio ovoliko?
Ne pratim ga, pa nemam predstavu da li je bila neka bitna vest vezana za njega ili je ovo samo neko rešio da mrdne tržište?

Ne pratim ga, pa nemam predstavu da li je bila neka bitna vest vezana za njega ili je ovo samo neko rešio da mrdne tržište?

Ništa posebno od vesti, jedino da je Mike Kennedy došao kao CEO za Interstellar, sada su stvarno all star postava što se imena tiče. Bar na osnovu ljudskog kapitala, projekat deluje izvrsno. Za mene Stellar je uvek bio the coin, to je bio prvi novčić koji sam kupio i uvek je onaj koga najviše poštujem. Cena je na 550 satošija bila smešno potcenjena, naravno da sam ga nakupovao, a već ronim gorke suze što ne kupih i mnogo više.

Tako da je ovo u principu samo korekcija. Nemam blage veze zašto je cena uopšte pala toliko nisko, prepostaljam da je u pitanju bio nedostatak novosti i najava novih partnerstava, po čemu je Stellar uvek bio poznat. Drugo, dok Ripple svoje tokene prodaje, Stellar ih deli džabe, tako da je masa koja je u airdrop-ovima dobijala XLM prodavala svoje tokene na menjačnicama, nesvesna šta u stvari ima.

Postoji - pump & dump :)

Stavite na sve altove ordere +20% sell i sedis i cekas sledeci pump... Juce mi se rasprodao skoro sav eth....

Morbius, danas mozes slobodno da se dopunis sa stelarom sto juce nisi mogao :D

Poslednja izmena:
Sad barem tačno znamo, u kom pravcu reaguje kurs u slučaju bombinga:smoke:

Nadam se da će ovaj čova levo, doprineti smirivanju situacije. Očito, nikom ne odgovara pičvajz u ovom trenutku..možda ješama. Nije isključeno da opali koji Tomahavk uskoro, ali uzdržavaće se do krajnih granica armada. Dakle što se tiče nas, trenutno je kriza oko Irana najbitnija inačica.:smoke:

Poslednja izmena:
Postoji - pump & dump :)

Stavite na sve altove ordere +20% sell i sedis i cekas sledeci pump... Juce mi se rasprodao skoro sav eth....

Morbius, danas mozes slobodno da se dopunis sa stelarom sto juce nisi mogao :D

Jes, vidiš na slici koliko je pao. :laugh:

P&D je za male novčiće, Stellar je sa svojim market cap-om suviše veliki za tako nešto, zarada je premala.

Prilozi

• Annotation.png
    Annotation.png
    15.7 KB · Pregleda: 220
idemo doleeee, samo polako [emoji16]

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

idemo doleeee, samo polako

Teško. Tek tri dana otkako je naglo krenuo, a već poštuje EMA ribbon i Bolinger bands. RSI u blagom opadanju, ostavlja lepog mesta za rast. Iz grafika se vidi da rulja nije grunula pre nego što je stigao do 700 satošija, prvi smo mi znalci hvatali zadnji voz, ne znam hoće li za kasnije prispele kockare biti povoljne prilike da istovare. Iz svega što vidim ovde, rekao bih prvo blago hlađenje ili talasanje na sadašnjem nivou, uz tendenciju dužeg rasta.

Ako ipak bude drastičnog pada, ne propustiti priliku. Ali kažem teško, osim ako prvo bude nekog novog nerezonskog skoka, što baš ne bih voleo, XLM izuzetno nevoljno prodajem.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    81.4 KB · Pregleda: 242
Ništa posebno od vesti, jedino da je Mike Kennedy došao kao CEO za Interstellar, sada su stvarno all star postava što se imena tiče. Bar na osnovu ljudskog kapitala, projekat deluje izvrsno. Za mene Stellar je uvek bio the coin, to je bio prvi novčić koji sam kupio i uvek je onaj koga najviše poštujem. Cena je na 550 satošija bila smešno potcenjena, naravno da sam ga nakupovao, a već ronim gorke suze što ne kupih i mnogo više.

Tako da je ovo u principu samo korekcija. Nemam blage veze zašto je cena uopšte pala toliko nisko, prepostaljam da je u pitanju bio nedostatak novosti i najava novih partnerstava, po čemu je Stellar uvek bio poznat. Drugo, dok Ripple svoje tokene prodaje, Stellar ih deli džabe, tako da je masa koja je u airdrop-ovima dobijala XLM prodavala svoje tokene na menjačnicama, nesvesna šta u stvari ima.

Čudi me da niko ne piše ovde o Stellar-u, ako je toliko dobar kao što kažeš.
Moram da priznam da ne znam ništa o njemu, prosto mi nije nikada delovao dovoljno interesantno da bih odvojio vreme da izguglam, a ni search ovde na forumu mi nije sada ništa pametno našao.

Koji su mu glavni feature-i? Zašto misliš da potencijalno vredi u odnosu na konkurenciju?

Čudi me da niko ne piše ovde o Stellar-u, ako je toliko dobar kao što kažeš.
Moram da priznam da ne znam ništa o njemu, prosto mi nije nikada delovao dovoljno interesantno da bih odvojio vreme da izguglam, a ni search ovde na forumu mi nije sada ništa pametno našao.

Koji su mu glavni feature-i? Zašto misliš da potencijalno vredi u odnosu na konkurenciju?

Uh uh uh, tu bi imalo da se piše i piše, iskreno nemam ni vremena ni strpljenja za tako nešto. Ali generalno, ultra-brzi blockchain sa dovoljnim brojem transakcija po sekundi da pokrije sve finansijske transakcije na planeti. Ne baš toliko brz i efikasan kao nano, ali zato ima i pametne ugovore, ICO, kompletan paket. Možeš bukvalno sve na planeti da tokenizuješ i ubaciš na Stellar mrežu, zamisli recimo da platiš kafu delićem svojih akcija u narodnoj banci. Interstellar je exchange layer, tu se ubacuju rampe gde razni payment provajderi mogu da se smeste i ti recimo platiš u dinarima, lik u Ekvadoru dobije pezose par sekundi kasnije kroz međutransakciju u XLM, to im je i moto, šaljite novac kao da je e-mail.

Imaju dosta jake partnere, pre svega Deloitte i IBM, ovaj potonji priprema WorldWire servis za transakcije između banaka na Stellar mreži, pominjali su za početak 22 banke u 12 zemalja Azija-Pacifik regiona. Odlazak dve bitne glavonje iz IBM-a je tankovao cenu, ali IBM je kasnije potvrdio da i dalje radi na WorldWire punom parom. Par drugih projekata takođe nije pružilo rezultate, recimo decentralizovani exchange FairX nikad nije video svetlo dana, ta tišina u kombinaciji sa airdropovima je izaizvala potop cena. Sa druge strane, projekat vode iskusni ljudi, tehnički je jak i postojano napreduje i do sada ne deluje da su radili mutne radnje. Pravnu regulativu su sredili na samom početku, tako da se nisu ponovile brljotine kao sa Ripple projektom. Ugrađena inflacija je 1% godišnje, možeš da je šalješ samom sebi.

Najveći rizik je naravno konkurencija, jer svi živi pokušavaju da se ubace u ubrzanje transakcija. I naravno, postoji pitanje zašto XLM uopšte vredi kada sistem radi isto bez obzira da li on koštao 1 cent ili 1 dolar? Tu sad ima mnogo faktora, ali vođen običnom logikom, u čemu bi radije štedeo, brzoj efikasnoj valuti na kojoj gomila biznisa zasniva svoje poslovanje ili tokenima na kilavoj mreži za sporim i skupim transakcijama za čije je održavanje neophodna ekološka katastrofa?

Ček. Da li je on je onda tehnički sličan Ripple-u?
Kako i ko generiše nove blokove? PoW ili PoS?
Takođe, kome i kako idu novo generisani novčići?
Kada kažeš "inflacija je 1%" godišnje. Da li to znači da se svake godine generiše sve više coin-a (pošto je i totalni supply svake godine veći, samim tim i 1% je više coin-a)?

Poslednja izmena:
Da, Stellar je i nastao kada je Jed McCaleb napustio Ripple projekat. Ostali su bili da Ripple bude for profit kompanija koja sarađuje sa bankama, Jed je imao ideju o non profit fondaciji koja obezbeđuje mrežu i framework na kome bi drugi nudili svoje usluge.

Nema generisanja novih blokova, sve je pre-mine. XLM se deli partnerima, kao i javnosti kroz airdrop-ove. Postoji malecki fee pri transakcijama kako ne bi mogao da spamuješ mrežu, to se skuplja i ide u 1% novih novčića koji se godišnje generišu fiksno. Tu inflaciju možeš iz wallet-a da šalješ nekom projektu ili, kao što većina radi, u inflation pool odakle ti ga šalju nazad tebi.

koliko se secam njemu ripple isplacuje xrp po ugovorenoj semi. Imam utisak da se stellar pumpa kad mu isplate, a on to proda..
A ta prica o non profit organizaciji u kriptu ne pije vodu..
Po meni je xrp svakako u top 5 novcica koji ce doziveti ATH ako ne i vise, u novom bullu

Non profit fondacija zato što u tom slučaju token koji izdaju po zakonu nikako ne može biti security, pravni razlozi. Ripple je tu napravio glupost, jednostavno nisu znali, tako da su sada duboko zaglibljeni u tužbi. Ako američki sud presudi da je XRP security, a ne commodity, žešće su ga nadrljali.

Nego, jedna stvar mi je vrlo interesantna, u ovom skoku altova najbolje su prošli altovi koji su dobri u ulozi novca, dok je raznorazno špekulativno đubre skočilo daleko manje. Da li to zaista gledamo uspon kripto novca? Američka centralna banka (FED) je počela da ubrizgava 75 milijardi dolara dnevno kako bi poduprla kratkoročni kreditni sistem, dakle QE pod drugim imenom.

Ovo bi trebalo da bude prava prilika za BTC da zablista, klin u kome smo tri meseca mu se taman bliži vrhu, svi uslovi su se stekli da trijumfalno probije naviše. Na žalost, kad god je do sada BTC trebalo da se pokaže kao digitalno zlato, on je uvek usrao motku. Ovo mu je idealna prilika da se pokaže kao spasilac ili da nam još jednom demonstrira da je smeće.

Krenuo Bakkt a odosmo lagano dole, volime nikakav... :smash:

Procena rudara da na drugim projektima mogu ostvariti veću zaradu pa su migrirali mašine..

https://www.blockchain.com/charts/hash-rate

Ima li neko od majnera da pojasni ovaj nagli pad btc hash rate-a?

Tako je pre nedelju dana pala XMR mreza , i i dalje pada, sa 395Mh na 297(trenutnih), takodje je Suport XMR pao sa 95Mh na trenutnih 75... Negde se migrira ali ne znamo gde, sigurno medju prisutnima na forumu neki i znaju ali cute, verovatno ce na kraju biti slicna situacija kao sa Leon koinom ...
edit:
samo da napomenem da je 100Mh na XMR ekvivalent snazi od 100000 RX 570...

Poslednja izmena:
To sto oni sredjuju buduci fork ne moze da utice na snagu mreze koja je sa buducim starim algoritmom...

Ala se crveni, bunari cenu belosvetski olos... Kad mi prodamo i zadnji satoshi cena ima da *djidne u nebo*

Očekivano, pokolj. Ptice umiru pjevajući - ćiju, ćiju, tup. Pravo kroz 21WMA bull trend support u slobodni pad. Ne može BTC da se sruši pred polovljenje, reče neko, nećemo ga imenovati, pošto se lako uvredi.

Deset godina priče kako je BTC digitalno zlato i kako će to nas da spase u sledećoj finansijskoj krizi. I onda kriza pred samim vratima, vreme za BTC da se pokaže. I pokazao se, ali ne kao lek, već kao još jedan simptom bolesti, previše likvidnosti koja se zato prelivala u raznorazne *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*štine.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    13.2 KB · Pregleda: 207
Ne bih se slozio sa vama da je ovo bilo kakva kataklizma .
Samo velike oscilacije :)

Juce je konacno startovao Bakkt . Veliki igraci su u mogucnosti da regularno trguju cenom BTC . Naravno oni vole nisku ulaznu cenu po kojoj ce kupiti :) Osim toga bilo je za ocekivati rast BTC nakon takve vesti , jer odlaganje je do sada donosilo velike padove .
Tako da bice velikih turblencija . Ja licno cu cekati povoljan momenat za ulazak .

https://www.coindesk.com/bakkt-is-finally-launching-its-bitcoin-futures-today-heres-what-to-expect

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno