Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Nisu ni prici bilo kom ozbiljnom projektoru, al su i dosta jeftiniji. Mozes ih koristiti samo u mracnoj prostoriji, imaju problem sa fokusom (tipa slika u sredini ostra a po coskovima mutna), bucni su a zvuk sa zvucnika je nikakav. Osvetljaj im je u rasponu 50-150 ansi lumena, a "normalni" projektori krecu od 2000 pa sam vidi sta da ocekujes. Ispod 800x600 rezolucije jedva da i titlove mozes procitati. Ugradjeni plejeri ne prepoznaju ni titlove, a kamo li nasa slova u njima. Pozitivno je sto su mali, mozes ih nositi sa sobom, ok su i za gledanje npr utakmica sa drustvom uvece u dvoristu, slika na zid pa sve mane projektora ne dolaze toliko do izrazaja i nabacis kompjuterske zvucnike da nesto i cujes.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@rubiroza76

Ako punjaci nisu dovoljan broj puta pomenuti , onda nista nije.....

punjaci.jpg

@ironmanbg

wlan.jpg

Drajveri se automatski instaliraju.Testirano na starom kompu ( procesor E2180 s775 ) pa mislim da je zato rezultat
slabiji.Na telefonu oko 200/20

Ja imao EP51 i sem kvaliteta izrade nisam bio zadovoljan ni kvalitetom zvuka ni jačinom, a u hodu mi se dešavalo da muzika secka.
Koristio sam na S8, RN7 i Mi A1.
Uzeo na preporuku odavde.
Razočaravajuće iskustvo, ne znam jesu li i koliko unapredili 52.
Do tvog telefona je ili su bubice felerične. Povežu na laptop pa vidi jel seckaju.
Ja imam EP51 i 10 metara nema nikakvog prekidanja, a koristim u teretani sa gomilom telefona koji bi mogli da ih ometaju.

Koristio sam na 3 različita mobilna, nisu felerične.
Srećom prodao sam ih i vratio se na kablove, bolji zvuk 7 puta.

@ironmanbg

Pogledajte prilog 274523

Drajveri se automatski instaliraju.Testirano na starom kompu ( procesor E2180 s775 ) pa mislim da je zato rezultat
slabiji.Na telefonu oko 200/20
Ne znam, meni na win 7 nije pronalazio, drajvere koje nude prodavci nisam mogao da instaliram, ni na win 10 ni na win 7, samo ove sa realtekovog sajta.
Na drajvere sam i sumnjao, probaću još neke.

Dali je neko možda uzimao dual monitor arm sa alija?
Poput ovog! samo sa normalnom cenom a ne ovaj BS, monitor arm 30$ a šiping 60$ :S:
Može i ruka za jedan monitor pošto nisam siguran da ove dual varijante mogu da nameste monitor na oko 10cm od zida, izgleda mi da treba više mesta između monitora i zida za "ruke".

Poslednja izmena:
@ Sirius9

To je pljacka

Kupi neko tj. odgovarajuce pivot postolje od rashodovanog monitora - imas da ih biras za 500-1500 dinara.

Obicno kazu da je 802.11n 2.4 ghz max 600mbps ali neki uredjaji mogu i 800.

@ Sirius9

To je pljacka

Kupi neko tj. odgovarajuce pivot postolje od rashodovanog monitora - imas da ih biras za 500-1500 dinara.

35-40 čak 45$ bi mi bilo prihvatljivo za dual arm, ali za šiping su baš bezobrazni.
Malo sam htao da uredim radno okuženje i izbacim postojeća postolja od monitora a dobio bi i dosta mesta ispod monitora.

@Sirius9

Pogledaj ponudu na KP.
Ili pokusaj da nadjes nekog bravara koji ima radionicu i koji ti moze napraviti nosac bas kakav ti treba
i to jeftinije od gomile krsa koji se prodaje po bezobzirno visokoj ceni.

@ vanbasten

Zar je toliko tesko bar malo pogledati o WiFi standardima i mogucnostima koje podrzava svaki pojedinacni cip ???

Nije tacno to sto si napisao :(

@ amdpower

Napisao sam u onoj drugoj temi - ponovicu i ovde.
Saznacu gde je porucen , ali to nije nikakva garancija da ces dobiti identican uredjaj :(

niko nije pominjao koliko podrzava cip vec koliko maksimalno podrzava 2.4ghz

@vanbasten

Na 2,4GHz po N standardu brzine konekcije izmedju uredjaja ( u idealnim uslovima ) idu do 450Mbps.
Medjutim takav uredjaj neces naci ni na AE za 5$

Za oko 5$ mozes da nadjes dual band WiFi USB adapter ( do 150Mbps na 2,4GHz i do 433Mbps na 5GHz )

ali izgleda da je @ironmanbg dobio los primerak ili iz nekog razloga postoji losa komunikacija izmedju rutera i adaptera.

BCM43602 : 3x3:3 MIMO : Turbo QAM - QAM256 - 600 mbps recimo ovaj ASUS RT-AC1900
BCM4366 : 4x4:4 MIMO : Nitro QAM - 1024-QAM - 1000mbps ASUS RT-AC88U

@ vanbasten

To su uredjaji po ( unapredjenom ) AC standardu ( IEEE 802.11ac ) !

Sam si napisao "Obicno kazu da je 802.11n 2.4 ghz max 600mbps".
Ne kazu nego je to predvidjeno po IEEE 802.11n-2009

Mi ovde pricamo o USB WiFi adapterima za 5-10$ , a ti u pricu ubacujes kombinacije uredjaja
koji kostaju oko 200€ ( Asus ruter + Asus USB adapter ) da bi eto na 2,4GHz dobio 600Mbps konekciju.

Ja sta god da napisem ti ces terati svoje a vidim da nemas bas znanje o ovome. Vidim da si zaposeo ove teme ko da su tvoje i prosipas pamet, zato sam i prestao da ih citam.

Da li je neko kupovao ovaj ovlazivac,osvezivac,nocno svetlo?
Ne vidim ga u zvanicnoj prodavnici na aliju?

Sta bi bilo najbolje a najjeftinije od rutera da povezem na sbb-ov cisco imam 150 mb paket ne mogu na 2.4ghz ni 50 mb da izvucem. Svakako bih narucio i adaptere na 5ghz za laptop i desktop.

Naleteh na ovu Tendu
https://s.click.aliexpress.com/e/4BJXgvXE

Ne znam kako su se xiaomi ruteri pokazali

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sta bi bilo najbolje a najjeftinije od rutera da povezem na sbb-ov cisco imam 150 mb paket ne mogu na 2.4ghz ni 50 mb da izvucem. Svakako bih narucio i adaptere na 5ghz za laptop i desktop.

Naleteh na ovu Tendu
https://s.click.aliexpress.com/e/4BJXgvXE

Ne znam kako su se xiaomi ruteri pokazali

Imaš preko Mađara Tendu AC 10, koja je baš o.k. AC 11 je bolja u smlislu da ima jednu antenu više, i priključak za USB, na koji možeš da nakačiš USB ili USB HDD. Garancija na Tendu AC 10 je 5 godna.

Zbog gore napisanog sam odustao do Xiaomi MI Router 3G

Imaš preko Mađara Tendu AC 10, koja je baš o.k. AC 11 je bolja u smlislu da ima jednu antenu više, i priključak za USB, na koji možeš da nakačiš USB ili USB HDD. Garancija na Tendu AC 10 je 5 godna.

Zbog gore napisanog sam odustao do Xiaomi MI Router 3G
Hvala na preporuci! Sta je sa ovim xiaomi 4 jel to neki upgrade u odnosu na 3 ili isto za izbegavanje?

Neka preporuka za AC usb adapter?

Po meni se to ne ispalti. Samo neki kršteni dual band router.

@baxi33361

Vodi računa da 5ghz i manje prodire od 2.4ghz. Tako da tamo gde si u trećoj sobi od rutera imao pun signal sa 2.4ghz, na 5ghz se može desiti da imaš trećinu toga.

@baxi33361

Vodi računa da 5ghz i manje prodire od 2.4ghz. Tako da tamo gde si u trećoj sobi od rutera imao pun signal sa 2.4ghz, na 5ghz se može desiti da imaš trećinu toga.
Znam ja to, ali i sbb oprema je totalni krs i nije merodavna u tom smislu.

Tenda AC 11

Izgleda da sam pogrešio kada sam rekao da ima USB

Izgleda da ima samo jednu antenu više u odnosu na AC 10

Vrh Dno