Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ima li naznaka za novi Mi Box? Razmišljam da donesem jedan kod mojih, pa bih najradije uzeo nešto novije i doneo svoj stari boks njima.

^
Priča se o novom nvidia uređaju, a mi box ništa nisam video (mada to za njih ne mora ništa da znači, očas posla kinezi izbace novi uređaj).
Inače za novi nvidia se priča da bi mogao da bude u formi stick-a, nešto slično Amazon fire tv

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

mi box ništa nisam video (mada to za njih ne mora ništa da znači, očas posla kinezi izbace novi uređaj).
Tako je. Oni uvijek mogu da izbace novi isti uređaj :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Može li Amazon Fire (konkretno ovaj zadnji 4K) da zameni android box? Upotreba bi bila Kodi, YouTube I EON (tim redosledom). Da li je to uopšte moguće (sa prosečnim iskustvom sa Androidom)? Možda bi mogao za neke povoljne pare da ga dobijem pa me zanima vredi li uopšte ulaziti u priču?

Naravno da moze. Ja ga upravo koristim za sve pobrojano plu Hbo Go. Radi za cistu desetku sve. Meni radi bolje od Mi Boksa. Daljinski mu je vrh

Posle duzeg mucenja sa wetek core i konstantnog gasenja i crashovanja i boot loopova... danas porucih odroid n2.
Ima li ga neko i koji os staviti, libreelec vs android vs ubuntu vs nesto drugo?

pa pojavio se novi mi box, to je valjda mi box s?...nisam siguran da će uskoro nešto novije od toga...

@DaPimp: Stavi ono što ti treba :d A taj đavo valjda podržava i dual boot (Android na NAND, neki_ELEC na memorijsku) out of box?. Ako ćeš 90% vremena da furaš Kodi onda je uvek bolja opcija LibreELEC / CoreELEC (naravno nakon što prođe polazni period dok ne "ispeglaju" kernel, drajvere, CEC i ostalo) jer Kodi pod generic Linux-om uvek radi bolje neko Kodi pod Android.
Postoje veće neko vreme test build CoreELEC-a za taj SBC model: https://discourse.coreelec.org/c/single-board-computers

Gde si ga poručio, dikreno na odroid sajtu ili?

@altru: Između Mi Box i Mi Box S je beše prošlo 2 godine (oktobar 2016. oktobar 2018. ) ... i na kraju su od hardvera promenili samo plastiku i daljinac :d :d Ako nastave ovim tempom sledeći verovatno u oktobru 2020.

Е ту већ можда промене и батерије.
Са АА на ААА или обрнуто.

Послато са Mi 6X помоћу Тапатока

@shaman hvala na linku i savetu. I ja sam tako mislio, neki elec na mem i android na nand. Dok ne skapiram sta mi primarno treba :)
Da, narucis direktno sa hardkernel sajta, verovatno salju DHL-om, sto znaci da ce me osasaviti ... ali sta je tu je.

Gde ima jednostavno uputstvo kako namestiti kodi na box? Nisam nikad pokušavao.

YouTube. Pretpostavljam da te zanima Elementum dodatak tako da traži njega. Takođe pogledaj i dodavanje titlova.

Ако питаш баш за елементум, објављивао сам ја своја подешавања у теми за коди адоне.
Мада, није ми тешко ни да ти пошаљем слике.

Послато са MI 6X помоћу Тапатока

Kako bih ušao u svet smart tv-a i androida, jer nemam pojma šta sve tačno to može i da li mi treba, a čitajući ovaj forum, uzeo sam H96 Max X2 box.. Cenim niti nešto najjeftinije a sporo i slabo, niti nešto najskuplje jer nisam baš ubeđen da mi android box uopšte treba.

Imam SBB 100/8 Mbps, SBB-ov modem CISCO EPC3925 u koji su uključeni STB i PC i imam na njega nadovezan TP-Link ruter.

1) Uređaj preko WiFi hvata download 20Mbps, preko LAN kabla 30Mbps. Kada pustim 4GB 1080p mkv fajl sa kompa preko WiFi malo na početku sporije krene a nekada i tokom serije uspori, počne da koči i secka. Kada malo pauziram pa nastavim onda bude dobro, kao da mu treba malo buffer da napuni, bem li ga treba li to tako, pa koji mu protok treba za strimovanje?

2) Preko WiFi najnormalnije vidim share-ovane foldere na Win7, preko LAN kabla ne vidi ništa ako ga utaknem u CISCO gde je i komp, jedino radi kada ga utaknem u TP-Link ali ako do onde treba kabl da razvlačim jooj.. Preko kabla dobro strimuje onaj fajl od 4GB, bar na početku krene glatko. Zašto neće preko kabla u Cisco, tu je sve drugo uključeno?

3) KODI je došao sa Green Build-om.. ima tu nekih kanala, filmova, serija.. To izgleda sve radi kako treba.

4) Kao plejer sam instalirao BS player, jedino on mi tečno i bez problema pustio fajlove, mada neće automatski da učita titl, a Load Subtitle dozvoljava učitavanje fajla samo sa Box-a, ne i sa kompa. Ima li ovome leka ili je to to?

5) Već su bili instalirani MTS TV, tako nešto, traži mi neki account, ja to nemam. Orion TV, nema ništa kada kliknem na besplatno. EON Android TV aplikacija traži onaj kod, vidim kod na MojSBB sajtu ali ne smem da aktiviram, možda će mi naplatiti jer nemam EON paket već stari Duo Gold. EON aplikacija za mobilni nije htela da radi, kanali imaju zvuk i zeleni sneg, kao skremblovani. Starije verzije nisu dale rezultat jer izbacuje poruku za novu verziju a najnovija verzija radi kada promeniš kanal ali čim kliknem na premotavanje opet zeleni sneg. Ima li leka?

6) Postoji li neka aplikacija kojom mogu lako da gledam i skrolujem slike sa share-ovanog foldera na kompu? Aplikacije uglavnom nemaju opciju da skeniraju LAN network..

7) Ovaj uređaj, uprkos svim prepisanim copy/paste tekstova na internetu, NEMA miracast. Postoji li neki način da sliku ekrana mobilnog prikažem na tv-u, da ne moram slike da prebacujem na komp, pa onda da ih prikažem na ekranu tv-a? Tu je opet problem aplikacije za to.

S obzirom da sam želeo da gledam EON unazad, da lako strimujem titlovane filmove sa kompa, da gledam slike sa kompa, da slike sa mobilnog sa 2 klika prikažem na tv-u. KODI mi nije bitan toliko. Ništa od ovoga mi baš ne ide potпuno od ruke, jedino sa filmovima da imam strpljenja kod strimovanja i titlove da prekopiram na box, ali ize'm ti takvu tehnologiju. Ima li mi pomoći ili da ja lepo ovo čudo prodam dalje?

Hvala unapred svakome

Ne znam zasto bezis od Kodija? Ako bih skidao film na PC to je po pravilu 2-4 GB (zavisi da li je BR ili WEB rip i to mi vise nije zadovoljavajuci kvalitet na 50" TV), ako gledam online, preko Kodija, onda je to 7-12GB brrip + prevod bez muke!?
Za Cast imas tonu apps na GPlay (vise sam zaboravio koje su dobre posto duze vremena koristim Chromecast). Ili mozes da probas sa nekim FTP serverom...

Poslednja izmena:
Ево да пробам ја да ти одговорим на нека од твојих питања ( нека су и констатације, па се нема шта одговорити):
1. Мрежним каблом на боксу мораш да имаш пуну брзину. Што се wi-fi тиче, на 2,4 GHz никад неће остварити пуну брзину, док на 5 GHz jе приближно пуној брзини, изузев ако није велико растојање између рутера и бокса. Тај рутер који имаш нема подршку за АС стандард за wi fi (5 GHz).
4. Најбољи видео плејер за андроид је МХ плејер.
5. MTS GO - мораш имати налог. Мада и да га имаш, неупотребљив је на андроид боксу из разлога што избацује неку грешку на свим уређајима. Сви се жале да је неупотребљив.
Орион - исто тражи налог, али раде бесплатни канали ( управо пробао).
ЕОН - најбезболније је да провериш доступност у оквиру свог пакета ( нема везе што си голд дуо ). Провери или на сајту мојсбб, или путем истоимене апликације, или позивом 19900.

Последње али и најбитније. Никако не могу да разумем зашто људи кастују на андроид бокс филмове. Разумем слике са телефона пустити да се погледају на ТВ-у преко бокса, али филмове?!?!Ставиш коди и quasar / elementum ( шта коме више лежи) и уживаш. За оне који немају искуства са кодијем ( или им је све то компликовано), имају попкорн тајм / тераријум и сличне апликације. Беспотребно је да раде и бокс и рачунар. За слике на рачунару инсталирај seviio медија сервер и можеш им приступати са бокса ( као и свој мултимедији).

Poslednja izmena:
Ух, вреди ова Smart IPTV апликација сваки динар! Одлично је одрађено.
eca223b71ca4e2aa1a23fb98b4ed5043.jpg
dbcd1f5c9c0d4211f4db75c432e4e219.jpg
107864fc5edb862218a75086473c3962.jpg
a2ec6885c0aa8b3aaf0707735c2ad73a.jpg
f1c159e47f444d961989ccc172ee62bf.jpg

Ne vredi ni 5.5 dinara.

Ух, вреди ова Smart IPTV апликација сваки динар! Одлично је одрађено.
eca223b71ca4e2aa1a23fb98b4ed5043.jpg
dbcd1f5c9c0d4211f4db75c432e4e219.jpg
107864fc5edb862218a75086473c3962.jpg
a2ec6885c0aa8b3aaf0707735c2ad73a.jpg
f1c159e47f444d961989ccc172ee62bf.jpg

Koja lista ima rtl uhd?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Није из листе. У питању је дримбокс.

Ne vredi ni 5.5 dinara.

Зашто не?

Poslednja izmena:
Imam Smart IPTV na Samsung TV i jednu listu, slika je super medjutim kada ta lista ide preko Android boxa (MECOOL KM9 pro sa Amlogic s905x2) osjetno je slabije kvalitete...e sada preko app Tivimate ima opcija "AMLOGIC fix" koju kada uključim bude slika odlična (kao i na Smart IPTV koja je direktno instalirana na TVu)
Ima li neka fora način da podesim taj Fix preko nekih podesavanja na samom boxu ili instalacijom nekih dodatnih kodeka pa da takva slika bude i ostalim aplikacijama kao što su XCIPTV, Smarters itd

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Veoma mi je interesantan novi box na trzistu, s905x2 Reyfoon A95X F2, nema nijedan ocigledan nedostatak, cena samo 37 usd za 32gb verziju.

Sta predlazes do 50 usd?

Koristio sam jedan dan A95X F2 jedino mu ona plastika od koje je napravljen baš izgleda jeftino...inače radi solidno dva update su odmah urađena koji sređuju neke bagove...
Interfejs je ok solidno izgleda...ne znam meni što nije gigabit ethernet ne predstavlja toliki hendikep

Da ne bude posle pitanja po forumu...što mi šteka FHD ili 4k Vidoje...:)

Imam par boxova već dugo bez gigabit enthernet inisam primijetio da ima bilo kakvih problema sa FHD kanalima na Iptv...probao par filmova u 4K sve radi super

Nazad
Vrh Dno