Kako bih ušao u svet smart tv-a i androida, jer nemam pojma šta sve tačno to može i da li mi treba, a čitajući ovaj forum, uzeo sam H96 Max X2 box.. Cenim niti nešto najjeftinije a sporo i slabo, niti nešto najskuplje jer nisam baš ubeđen da mi android box uopšte treba.
Imam SBB 100/8 Mbps, SBB-ov modem CISCO EPC3925 u koji su uključeni STB i PC i imam na njega nadovezan TP-Link ruter.
1) Uređaj preko WiFi hvata download 20Mbps, preko LAN kabla 30Mbps. Kada pustim 4GB 1080p mkv fajl sa kompa preko WiFi malo na početku sporije krene a nekada i tokom serije uspori, počne da koči i secka. Kada malo pauziram pa nastavim onda bude dobro, kao da mu treba malo buffer da napuni, bem li ga treba li to tako, pa koji mu protok treba za strimovanje?
2) Preko WiFi najnormalnije vidim share-ovane foldere na Win7, preko LAN kabla ne vidi ništa ako ga utaknem u CISCO gde je i komp, jedino radi kada ga utaknem u TP-Link ali ako do onde treba kabl da razvlačim jooj.. Preko kabla dobro strimuje onaj fajl od 4GB, bar na početku krene glatko. Zašto neće preko kabla u Cisco, tu je sve drugo uključeno?
3) KODI je došao sa Green Build-om.. ima tu nekih kanala, filmova, serija.. To izgleda sve radi kako treba.
4) Kao plejer sam instalirao BS player, jedino on mi tečno i bez problema pustio fajlove, mada neće automatski da učita titl, a Load Subtitle dozvoljava učitavanje fajla samo sa Box-a, ne i sa kompa. Ima li ovome leka ili je to to?
5) Već su bili instalirani MTS TV, tako nešto, traži mi neki account, ja to nemam. Orion TV, nema ništa kada kliknem na besplatno. EON Android TV aplikacija traži onaj kod, vidim kod na MojSBB sajtu ali ne smem da aktiviram, možda će mi naplatiti jer nemam EON paket već stari Duo Gold. EON aplikacija za mobilni nije htela da radi, kanali imaju zvuk i zeleni sneg, kao skremblovani. Starije verzije nisu dale rezultat jer izbacuje poruku za novu verziju a najnovija verzija radi kada promeniš kanal ali čim kliknem na premotavanje opet zeleni sneg. Ima li leka?
6) Postoji li neka aplikacija kojom mogu lako da gledam i skrolujem slike sa share-ovanog foldera na kompu? Aplikacije uglavnom nemaju opciju da skeniraju LAN network..
7) Ovaj uređaj, uprkos svim prepisanim copy/paste tekstova na internetu, NEMA miracast. Postoji li neki način da sliku ekrana mobilnog prikažem na tv-u, da ne moram slike da prebacujem na komp, pa onda da ih prikažem na ekranu tv-a? Tu je opet problem aplikacije za to.
S obzirom da sam želeo da gledam EON unazad, da lako strimujem titlovane filmove sa kompa, da gledam slike sa kompa, da slike sa mobilnog sa 2 klika prikažem na tv-u. KODI mi nije bitan toliko. Ništa od ovoga mi baš ne ide potпuno od ruke, jedino sa filmovima da imam strpljenja kod strimovanja i titlove da prekopiram na box, ali ize'm ti takvu tehnologiju. Ima li mi pomoći ili da ja lepo ovo čudo prodam dalje?
Hvala unapred svakome