Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Dao sestricini bonbon, aktivarao mesecni M, koji bi trebao biti 2.0gb odnosno fup 1.7gb,potroseno nesto malo preko i ne trosi kune.

Rekao sam joj da mi prosledi, ako joj stigne neka poruka u vezi bonbon-a stigne, medjutim nista ne javlja...

Mozda sam te srece da nema fupa na mojoj kartici[emoji849]

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока
46459951f826d4a7d169ac12df9a921e.jpg

Poslednja izmena:
Da li neko ima ideju zašto ne radi net na iphonu, bonbon u GR? Cosmote, APN je hrvatski.

Nije iphone, ali meni su savetovali da obrišem apn i kreiram ponovo kao na slici
e283980bbe1e90486aad0720224cd132.jpg

Da li neko zna zasto bonbon u srbiji ne radi ne dozvoljava odlazni poziv sa sve tri mreze,a kad se nakacim na rumunsku mrezu Telekom Ro radi???

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Možda nema dovoljno kredita, poziv iz Srbije je roming a iz Rumunije važi EU pravilo, pa ga tretira kao lokalni poziv, a možda roming nije uključen

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Da li neko zna zasto bonbon u srbiji ne radi ne dozvoljava odlazni poziv sa sve tri mreze,a kad se nakacim na rumunsku mrezu Telekom Ro radi???

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk
Radio u Srbiji ali jedan minut košta ~ 21 kn pa ako nemaš minimum toliko na računu onda ne možeš ni da uspostaviš poziv. A i zbog čega bi pozivao iz Srbije preko Bonbona po toj ceni (~336 din/min)?

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

U samoj app kad odes na flat tjedni pise ta manja cena, bas sinoc aktivirao.

?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pises u infinitivu sto je jedna od razlika u nacinu slaganja reci izmedju hrvatskog i srpskog (pokusaj otici vs pokusaj da odes)+ newcomer. Naravno, mozda gresim.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Ne lažu, nego jedni imaju ovogodišnje a jedni prošlogodišnje informacije jer se FUP menja svakog 01.01. kako je naložila EU.

Ova moja slika je od 01.08.2019 godine.
:smash: ;)
To ispada da svake godine povećavaju kvotu FUP koja se može koristiti za neki procenat!?
Dakle u budućnosti žće biti u EU sve što imaš moćićeš i da potrošiš u EU.

Ova moja slika je od 01.08.2019 godine.
:smash: ;)
To ispada da svake godine povećavaju kvotu FUP koja se može koristiti za neki procenat!?
Dakle u budućnosti žće biti u EU sve što imaš moćićeš i da potrošiš u EU.

Tačno. Tako je dogovoreno pre ukidanja naknada za roaming unutar EU. Tvoja mreža ti da onoliko GB za korišćenje u EU koliko tvoja tarifa košta u €.

“EU negotiators agreed on the following wholesale caps:
- 3.2 cents per minute of voice call, as of 15 June 2017
- 1 cent per SMS, as of 15 June 2017
- A step by step reduction over 5 years for data caps decreasing from €7.7 per GB (as of 15 June 2017) to €6 per GB (as of 1 January 2018), €4.5 per GB (as of 1 January 2019), €3.5 per GB (as of 1 January 2020), €3 per GB (as of 1 January 2021) and €2.5 per GB (as of 1 January 2022).”

“Data limits - national bundles with limited data

If you have a data allowance in your domestic bundle, this allowance is fully available when you "roam like at home", with no extra charge. This means that your domestic allowance is your limit when roaming.

However, if you have a very cheap mobile data unit price (less than €2.25 / GB in 2019), your operator may apply a "fair use" limit for data that is lower than your domestic allowance when you are roaming. The limit is calculated on the basis of the retail price of your domestic mobile bundle as in the case of unlimited data (below). Your operator must inform you in advance about this limit and will have to alert you when you reach it. Be aware that you can continue data roaming but your operator will apply a surcharge. This surcharge will be the wholesale data cap = €4.50 / GB plus VAT in 2019. The data cap will decrease further after 2019.”

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_en.htm

Poslednja izmena:
Jel probao neko da dopuni kosmokartu ( pripejd cosmote kartica Grčka )iz Srbije?

Послато са SM-G930F помоћу Тапатока

Ja sam pokusao i nisam uspeo. Probao sam sa master karticom i paypal-om i ne moze jer nisu iz EU.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Prolazi hrvatska A1 preko mastercard iz Srbije kao i Bonbon, on je pitao za Grčki Cosmote i dobio odgovor.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Hvala @vdunic. Moraću da nađem nekoga iz EU ko će da me časti dopunom ;). Sobzirom na fup, bonbon više nema smisla

Послато са SM-G930F помоћу Тапатока

Sa njihovog sajta. Ja sam platio Visa karticom.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

mozda im je iz nekog razloga iskljucen prenos podataka u romingu (opcija na telefonu)

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

Definitivno prodje bez FUPa
2223ec525d36cfeaca379938730baf37.jpg

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

mozda im je iz nekog razloga iskljucen prenos podataka u romingu (opcija na telefonu)

Послато са SM-G950F помоћу Тапатока

Ma jok tri telefona nikom ne radi, ista kartica isti telefoni za bozic radilo sad ne, jedino mojoj zeni radio bonbon,kad se vrate videce u cemuje problem

Ja sam za 15 dana potrošio 16,8GB Češki vodafone, van Češke. Očigledno nemam FUP, preporučujem opet vodafone, video sam da svaki vodafone sada ima one opcije za neograničene internete

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Moje iskustvo sa bonbon FUP
Juce sam se vratio iz Grcke, Olimpjska regija, imam bonbon uzeo sam "tjedni paket" 2gb dobio 3gb..... ostalo je 1.8gb a dobio poruku sav sadrzaj je potrosen..... znaci od 2gb moze 1.2 na tjednon ovih 1 dodatnih tesko da moze van hr....

posle sam uplatio neki telenorov pripejd za 600 din 1gb koji vazi i u Mk i to koristio.....

Sto se bonbon tice radio mi samo na nekom cosmotel koliko se secam povremeno na nekim mestima je znao da brljavi ali mi je zavrsio posao.....

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

"tjedni paket"20 KN 2 gb=1gb je u EU ne važi gratis.

Ma jok tri telefona nikom ne radi, ista kartica isti telefoni za bozic radilo sad ne, jedino mojoj zeni radio bonbon,kad se vrate videce u cemuje problem

Ma zna da zeza APN, LTE... svakakve gluposti. Meni u Italiji pre par meseci Surfroam nikako da ze zakaci. A1 i Bonbon bez greske. Takodje u Grckoj Bonbon nikako (dok nisam prebacio na 3g only!?)... Verovatno je neka takva glupost. Nisam siguran da bi skroz smeli da ugase roaming iz paketa.

Nazad
Vrh Dno