Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

To prosecnom korisniku nije bitno. Sve je manje onih koji se igraju na mobu, da ne pricamo da su to sve neki "lite" naslovi. Za ostale tu je gejmerska serija mobova i novi OP, sa 90/120/240 Hz ekranima. [emoji4]
Covek je pitao da li da ceka Pro ili odmah da uzima 9T, pritom ne igra igrice na mobu. Odgovor je naravno da moze odmah bez problema da uzme 9T, nema potrebe da ceka Pro verziju. [emoji4]

Da, bas tako. Igre ne igram uopste. Mail, WP i Viber zbog posla, nisam ni neki fotograf telefonom (imam dslr). Hteo sam telefon sa sd855, ili sd845, cak se mislio da uzmem mi8 ili mi9, ali bilo kakav notch me toliko nervira... I od kada je izasao Mi 9t to mi je jedina opcija. Hteo sam da cekam Pro verziju, ali već gubim strpljenje a pitam se i da li vredi cekati za namenu za koji meni tel treba (plus ako bude 500e, ne bih dao za telefon vise od 400, ipak je to lomljiva kategorija :))

Poslednja izmena:
Pa tesko da ce Pro verzija na pocetku prodaje biti ispod 500€, kako po radnjama tako i na KP. Tako da je tvoja racunica jasna. Uzmi 9T i uzivaj. [emoji4]

Da, bas tako. Igre ne igram uopste. Mail, WP i Viber zbog posla, nisam ni neki fotograf telefonom (imam dslr). Hteo sam telefon sa sd855, ili sd845, cak se mislio da uzmem mi8 ili mi9, ali bilo kakav notch me toliko nervira... I od kada je izasao Mi 9t to mi je jedina opcija. Hteo sam da cekam Pro verziju, ali već gubim strpljenje a pitam se i da li vredi cekati za namenu za koji meni tel treba (plus ako bude 500e, ne bih dao za telefon vise od 400, ipak je to lomljiva kategorija :))
Za potrebe koje si ti naveo razliku izmedju SD 845 / SD 855 i SD 730 neces da primetis. Ja Na MN3 sa SD 660 nikad do sad, a imam ga dve godine, nisam osetio da mu fali jaci procesor da pokrene odradi nesto. Plus ja igram igrice na mom telefonu. Verovatno cu i ja pred kraj godine da predjem na Mi 9T.

Послато са Mi Note 3 помоћу Тапатока

Pored toga postoji i mod za overclock ekrana na 75hz, kazu da je stabilno. moze na global stable, ne moze na weekly dev. tako da ne znam kako je.

Za potrebe koje si ti naveo razliku izmedju SD 845 / SD 855 i SD 730 neces da primetis. Ja Na MN3 sa SD 660 nikad do sad, a imam ga dve godine, nisam osetio da mu fali jaci procesor da pokrene odradi nesto. Plus ja igram igrice na mom telefonu. Verovatno cu i ja pred kraj godine da predjem na Mi 9T.

Ok, hvala na info. Poceo sam vec da trazim gde kupiti (plavi me zanima :))... Sve ove radnje sa nizim cenama daju samo godinu dana garancije. Da li da brinem zbog toga ili ne? Davno sam uzeo LG G2 u radnji Log** S**, doduse sa dve godine garancije, kako su istekle dve godine tel je poludeo i bacio sam ga. Ako neko moze da preporuci gde uzeti tel, moze PP. Oprostite ako skrecem sa teme.

Malo se nećkam oko toga da li da otključavam bootloader. Nisam više siguran gubi li se garancija posle toga ili ne. Postavio sam pitanje ljuidma iz WinWin-a, mada nisam kod njih kupio telefon, da li se gubi garancija odgovor je bio nedvosmislen - da, gubi se. Zatim sam isto pitanje postavio autorizovanom uvozniku Xiaomijevih proizvoda za Srbiju. Čekam odgovor.

Ok, hvala na info. Poceo sam vec da trazim gde kupiti (plavi me zanima :))... Sve ove radnje sa nizim cenama daju samo godinu dana garancije. Da li da brinem zbog toga ili ne? Davno sam uzeo LG G2 u radnji Log** S**, doduse sa dve godine garancije, kako su istekle dve godine tel je poludeo i bacio sam ga. Ako neko moze da preporuci gde uzeti tel, moze PP. Oprostite ako skrecem sa teme.
Vecina ljudi ovde mislim da kupuje na KP od nekoliko "proverenih" prodavaca. Mozes da pitas @kidence za savet. Cim sam pročitao" Davno sam uzeo LG...." Prestao sam da citam na dalje, ja sam imao 3 LG telefona sva tri su smece bila zbog softwera tako da LG vise nikad. Inace svi van ovlascenih uvoznika daju garanciju godinu dana. Sta znam razlika u ceni je tolika da mozda i vredi rizikovati. 40+ k je u radnji (misli da je 47k) na KP je 335e ?

@panpetar zasto da otkljucas BL ? Koliko znam GCam kod vas radi bez ikakvih modifikacija i problema ?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:

Ja se ne bih brinuo, imas par prodavaca na KP ( neki su i na ovom sajtu ) i oni resavaju garanciju u roku, cak nei i menjaju telefon ako se nesto desi u prvih 7 dana.

Malo se nećkam oko toga da li da otključavam bootloader. Nisam više siguran gubi li se garancija posle toga ili ne. Postavio sam pitanje ljuidma iz WinWin-a, mada nisam kod njih kupio telefon, da li se gubi garancija odgovor je bio nedvosmislen - da, gubi se. Zatim sam isto pitanje postavio autorizovanom uvozniku Xiaomijevih proizvoda za Srbiju. Čekam odgovor.

Pa uvek mozes zakljucati bootloader, ako bude neki problem. Inace xiaomi ne pravi problem oko otkljucanog bootloadera i garancije.
Naravno da ce ti servis kod nas reci da ne vazi garancija, da te otkace.

Čekaj čekaj, bootloader može da se zaključa nakon otključavanja? To već nisam znao. Je l isto tako jednostavno kao i otključavanje bootloadera? Znam da Xiaomi ne pravi problem, to me je i zbunilo. Ini daju, naši ne daju. Ali ako postoji mogućnost relocka...

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Iznenadio mts, stigao mi telefon danas, prvi utisci sjajni [emoji16]
I meni je stigao 6/128 tako da je definitivno greska na mts site-u. A mozda zavisi i od boje - mozda su crni 6/128 a plavi 6/64

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Čekaj čekaj, bootloader može da se zaključa nakon otključavanja? To već nisam znao. Je l isto tako jednostavno kao i otključavanje bootloadera? Znam da Xiaomi ne pravi problem, to me je i zbunilo. Ini daju, naši ne daju. Ali ako postoji mogućnost relocka...

Pa da, još je lakše zaključavanje. Kad preko miflash toola flashuješ fastboot rom, štikliraš tamo neku opciju kao flash all and lock bootloader. Tako nešto

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Nema enigme, ja sam napisao pre nekoliko dana da mi je stigao 6/128.

Kakve veze ima paket s tim?

Otključavam bootloader. Čekanje 168h...

Nema enigme, ja sam napisao pre nekoliko dana da mi je stigao 6/128.

Kakve veze ima paket s tim?

Ali malo je neozbiljno od njih, na sajtu im stoji 6/64, a salju 128 verziju. Meni npr ističe ugovor kod njih za 5 dana, uvek sam kupovao telefon u radnji i uzimao u MTSu paket na akciji. Sada bi mi odvovaralo da uzmem telefon kod njih, ali ne bih da se kockam jer ne zelim 64 GB verziju.

Poslednja izmena:
Novi ROM ću da instaliram samo ako u njemu budu poboljšane notifikacije na AOD-u [emoji16] Ali sumnjam da će se to desiti u skorije vreme.

Pa kad otkljucas bootloader, instaliaj stable EU rom i imat ces bolje notifikacije na AOD

Ali malo je neozbiljno od njih, na sajtu im stoji 6/64, a salju 128 verziju. Meni npr ističe ugovor kod njih za 5 dana, uvek sam kupovao telefon u radnji i uzimao u MTSu paket na akciji. Sada bi mi odvovaralo da uzmem telefon kod njih, ali ne bih da se kockam jer ne zelim 64 GB verziju.
Ne znam, ja sam uzeo ovu novu zmaj tarifu i crni model ako nesto znaci informacija.
Mislim da samo nemaju pojma sta prodaju, cak prilicno sam siguran da im je prvih par dana kad se pojavio telefon u ponudi na sajtu stajalo mi9t pro 6/128.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Pa kad otkljucas bootloader, instaliaj stable EU rom i imat ces bolje notifikacije na AOD
Ma znam za to, zato i otključavam bootloader. Nego kažem ako se slučajno desi da se na zvaničnom ROM-u situacija popravi što se notifikacija tiče u narednih 7 dana ostaću na njemu. To je jedina stvar koja me iritira na njemu

Pa neće se promenuti bar dok ne iziđe nova verzija.

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Ne znam koliko često izbacuju nove verzije tj. koliko su česte nadogradnje. Šta je tu je. Alternativa postoji

NE GUBI SE GARANCIJA, 100% PROVERENA INFO.

Zato poruči online. Ako ti se ne sviđa imaš fore 14 dana da odustaneš od ugovora i vratiš telefon.

Ne moraš ni da ga otvaraš, piše ti i u ugovoru IMEI, kao i na kutiji, pa proveri.

Mislim da je samo plava verzija bila u 128 varijanti, ali je vise nema na stanju.

EDIT: Sad procitah predhodne poruke ipak sam dobio pogresnu informaciju.

Poslednja izmena:
Stock vs Gcam na auto, koja razlika *mjau**mjau**mjau*...

74de07fe5abb62df86743c4aab68f5b5.jpg
ed12a7924d9d999f9e951c3a87f16d5f.jpg

gcam svetlija, tj vide se tvoje noge, a pr pregoreo zid oko televizora. Stock je bolje odradio taj deo.

Nekad zaista ne vidim razliku između gcam i stock osim sto gcam budu malo kontrastnije/tamnije.. Jel vidite vi neke konkretne razlike?

https://photos.app.goo.gl/aKRJWwY1UVPhxWRS9

Vrh Dno