To sto ti ne vidis, to je tvoj problem, a ne moj. Cena je ona koju on kaze kada posaljem pm na kp, a ne ona koja pise u oglasu na kp. Clan je proverio pre nekoliko dana, i cena je ta koju sam spomenuo, tj. 405e.
5700xt je bolja karta od 2070, u to necu da ulazim.
Necu da ulazim u diskusiju sa tobom sto se tice zakona, jer zakon postoji da se tumaci, a ovaj je pun rupa. On kao trgovac ima prihod od prodaje stvari, na koje je platio porez u drzavi gde je kupio. To sto ima pravo na povracaj, to je druga stvar. Necu da ulazim u poreske obaveze trgovca u ovoj drzavi, jer svi znamo da je smejurija.
Drugo, njihova snalazljivost i podmazivanje carenika je druga stvar, jer pametnom i normalno trgovinom ne privlacis paznju na sebe, pa zato i prolaze, a ne kao oni ludaci sto su prenosili televizore na tone.
Trece, dokle god ne udjemo u EU, da su nama madjarovski zivi i zdravi, i da samo donese, a ne da nas deru nasi kao ovce. Da je nasa drzava normalna, porez na tehniku bi vratila na 8% kao sto je nekada bilo, pa ne bi imali toliko problema sa madjarima.
Taj isti Asus Dual 2070 iz oglasa kod Madjara kosta 63000 dinara, a kod nas nema ispod 76000 hiljada. Ti meni reci sad, zasto 20% vise? Oni imaju porez 27%, mi imamo carinu i pdv 30%. Ne racunajuci njihovu carinu, to je 3% razlike, gde ide ovih 17%? Nismo mi ovce za sisanje da dajemo ni ewe-u, ni altiju niti bilo kome. Garancija je lako ostvariva bez obzira da li ovi momci prestali da rade, bili uhvaceni ili sta god, samo ti je potreban serijski i racun. U svakom slucaju, kockanje se isplati, ne samo zbog razlike u ceni, vec zbog naseg siromasnog trzista, gde nemamo pola stvari da kupimo.
Sto se ewe-a tice, mogu oni 200 godina da rade, kada su im cene uzasne, kao i kod svih ostalih dobavljaca. Imam uvid u pojedine, tako da znam o cemu pricam. Kod Nemaca karta jeftinija za 10 hiljada nego kod nasih. Da je razlika u trzistu, to jeste, ali nasi su sami krivi sto nam je trziste nerazvijeno. Emmi ima max 15 razlicitih ploca b450 na stanju, i te iste vrte sve vreme, dok madjari imaju 3 puta vise. X570 ploce kod madjara odmah po izlasku, kod nas Emmi upravo dobio dva komada u ponudi, i to obe ispod 200e. Nece bato niko da kupi, i treba da propadnu svi.
Cene za obe su im vise nego ok, pa zasto su onda grafe toliko skuplje???? Zbog majnera naravno, oni roknuli cene, misle da ih klempave, ali nisu oni ludi, kada ima kod komsija.
Drze zalihe od memorija po istim cenama vec mesecima, dok je cena istih odavno pala. Oni svesno idu na klempu, zato i tako prolaze.
Odosmo u pm ti i ja sa ovom diskusijom.
@Duke brisi