Šta je novo?

Windows (phone) 10

Koliko vam drži baterija na toj Lumia 735 posle nekoliko godina korišćenja. Kupio bih onako iz znatiželje, jer vidim da su sada baš jeftine, a koristio bih ga kao Backup telefon. Najviše me privlači da vidim sam koncept wp, jer sam ranije hteo da probam, ali nekako nije se poklopilo. I da malo bih koristio manji telefon, jer me smara ova megalomanija sa dimenzijama telefona.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Moja lumia normalno koriscenje dan izdrzi knap, mada je stara dosta 2014/2015 god neznam tacno
wp_ss_20190625_0003.pngwp_ss_20190625_0004.png

vreme rada na kod ##634#

Moja 735 izdrži dva dana ali bukvalno bez problema uz napomenu da je korišćenje minimalno za pozive, sms, po koji čet itd. Probaću da uradiž ss

Poslato uz pomoć Tapatoka

Mojoj 550 je toliko otišla baterija da bez SIM kartice u stand-by ne može da izgura 24h. [emoji1787]

Sent from my Nokia 8.1 using Tapatalk

Evo i fotografija [emoji3]
99a8cc0382e958f60496ea63fc6e116c.jpg
362c29bef61404bac855a5bd697dc0c1.jpg
cddd59b4d6b70dd9f0b1f523952ea9d8.jpg

Poslato uz pomoć Tapatoka

Pa i moj moze dva dana ako ne koristim, ali ja ipak koristim dosta Whatsapp video poziv
wp_ss_20190626_0002.pngwp_ss_20190626_0003.png

Najviše me privlači da vidim sam koncept wp, jer sam ranije hteo da probam, ali nekako nije se poklopilo.
Proso voz...

edit: ako ces vec uzimati uzmi lumiu 950 nije mnogo skuplja, sad je oko 60e, a mnogo je bolja, izuzetno je laka za servisiranje i rezervni delovi su jeftini, jedino baterija 1 dan puna kapa i nema da se kupi dobrih zamenskih baterija.
ili ako bas hoces da se igras mozes uzeti 950xl pa ufleshovati full win 10 u nju, jedino sto onda ne radi sim kartica ;)

Poslednja izmena:
Danas je prestala da radi FB aplikacija za W10: "The Facebook app for Windows phone is no longer available" :trust:

Što žalosno? Pa WP sistem je zvanično mrtav već koju godinu...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Do kraja godine i Whatsapp prestaje podrska, bas zalosno

Da, po njima windows 10 mobile je gori od androida 2.3. koga ce iskljuciti u februaru 2020
Videcemo, mozda ce raditi... ako ne ostaje vajber dok bude trajao i unigram.

Da, po njima windows 10 mobile je gori od androida 2.3. koga ce iskljuciti u februaru 2020

A nije gori? Zvao me cale da mu ne radi FB vise na Lumiji 550, pa mu pokazivao kako da koristi preko Edge-a. Majko moja sta je ono, FB na edge-u izgleda kao kad sam koristio 'internet' na 6230 Nokiji..

I sve je toliko sporo da je to nerealno, ne secam se da li je bas tako bilo kad sam je ja koristio.. Prakticno neupotrebljiv telefon.

Evo zvanično i moja tašta, žena od 65 godina, penzionisala Windows. Jednostavno joj telefon više nije služio ni za osnovne funkcije kako treba i srećom uzeh ženi skoro Motorolu One pa je njen Huawei P Smart produžio do tašte. [emoji16]

Ono što mi je fascinantno je da od prve javne bete koju sam isprobao na mojo 640ki, pa sada do gašenja podrške za sistem, oni nisu uspeli da isprave grešku mešanja brojeva u imeniku.

Ovo je naročito pravilo problem upravo mojoj tašti pošto je kao pravnik u velikoj firmi imala posla sa većim brojem službenih brojeva koji su se razlikovali samo u jednoj cifri i za sve je uvek pokazivao isključivo jedan isti kontakt ma koji god da ju je zvao ili je ona pozvala. Ista stvar je mene ubijala zbog "porodičnih" brojeva koji se isto razlikuju samo u jednoj cifri.

Poslednja izmena:
Evo zvanično i moja tašta, žena od 65 godina, penzionisala Windows. Jednostavno joj telefon više nije služio ni za osnovne funkcije kako treba i srećom uzeh ženi skoro Motorolu One pa je njen Huawei P Smart produžio do tašte. [emoji16]

Ono što mi je fascinantno je da od prve javne bete koju sam isprobao na mojo 640ki, pa sada do gašenja podrške za sistem, oni nisu uspeli da isprave grešku mešanja brojeva u imeniku.

Ovo je naročito pravilo problem upravo mojoj tašti pošto je kao pravnik u velikoj firmi imala posla sa većim brojem službenih brojeva koji su se razlikovali samo u jednoj cifri i za sve je uvek pokazivao isključivo jedan isti kontakt ma koji god da ju je zvao ili je ona pozvala. Ista stvar je mene ubijala zbog "porodičnih" brojeva koji se isto razlikuju samo u jednoj cifri.

To za imenik prvi put cujem,5 lumie razlicite a tako nesto nikad problem,,

To za imenik prvi put cujem,5 lumie razlicite a tako nesto nikad problem,,
Onda baš ne pratiš jer to se spominje od prvog dana. Pisao sam o tome nekoliko puta, a i veoma je česta pojava tako da možep i progooglati.

Ako imaš u imeniku brojeve tipa:
060 1234567
060 2234567
060 3234567
...
Bilo koji od njih da te zove ili ti pošalje poruku uvek će ti pokazivati jedan isti kontakt.

Takođe, ako se sećaš problema na starim dumb telefonima, da ako imaš brojeve koji se razlikuju samo u pozivnom radi potpuno istu stvar.

Lično sam proverio na nekoliko Lumia sa W10m, na netu imaš gomilu tema o tome, a i neko je da li ovde ili na MS forumu probao isto i dobio je isti rezultat. Znači garantovano je ista stvar na svim W10m uređajima. Tako da najverovatnije samo nemaš takve kontakte u imeniku na tih 5 Lumia.

Poslednja izmena:
Ја и даље ту и тамо користим WP али HTC 8X који је остао на 8.1 тј никада није прешао на десетку али никада ниједан проблем са бројевима. А можда и нисам имао баш толико сличне.

Ја и даље ту и тамо користим WP али HTC 8X који је остао на 8.1 тј никада није прешао на десетку али никада ниједан проблем са бројевима. А можда и нисам имао баш толико сличне.
Ja pišem o W10m. Na 8 i 8.1 takođe nisam imao te probleme. Koristio L520 i 630 i sve je bilo ok. Na L640 dok sam bio na 8.1 nikakav problem i kako sam prešao na W10m odmah sam to primetio jer keva, matori, sestra i ja imamo brojeve u tom formatu, plus je fiksni isti kao kevin i razlikuje se jedino u pozivnom. Posle matori uzeo L550 i potpuno isti problem. Testirao na još njih, uključujući i na jednoj L950 i ista stvar.

Poslednja izmena:
Ja pišem o W10m. Na 8 i 8.1 takođe nisam imao te probleme. Koristio L520 i 630 i sve je bilo ok. Na L640 dok sam bio na 8.1 nikakav problem i kako sam prešao na W10m odmah sam to primetio jer keva, matori, sestra i ja imamo brojeve u tom formatu, plus je fiksni isti kao kevin i razlikuje se jedino u pozivnom. Posle matori uzeo L550 i potpuno isti problem. Testirao na još njih, uključujući i na jednoj L950 i ista stvar.

E to vec neznam na 10-tku,ja koristim samo 8.1 na L735 koristio vrlo kratko 10-tku jer Here drive na 8.1 mnogo bolje radi (bar meni)

E to vec neznam na 10-tku,ja koristim samo 8.1 na L735 koristio vrlo kratko 10-tku jer Here drive na 8.1 mnogo bolje radi (bar meni)
Pa ja koliko vidim tema je Windows 10 mobile. [emoji12]
Da, ja sam sa 8, a naročito sa 8.1 bio prezadovoljan. Meni je bio vrhunski sistem... No, došla 10ka i napravili haos.
Jednostavno su trebali da nastave da razvijaju 8.1 i to bi im bio pun pogodak, ali hteli su da naprave neko Frankenštajnovo čudovište od sistema i nešto slično su i dobili. Hahahaha! [emoji1787]

bilo je cestih update-a ali nista bitno nisu poboljsavali. sada se i ne secam svih bagova ali taj sa imenikom je i mene iritirao. u porodici imamo slicne brojeve i nikad nisam bio bas 100% siguran da li cu sms poslati ocu ili zeni.. pa je bilo malo nezgodno :) kameru su unazadili, a slicno je prosla i navigacija. i jos neke funkcije su bile bolje resene na 8.1nego kasnije na win10, da ne sitnicarim sad. aplikacije takodje, mnogo manje ih je bilo nego na androidu a i mnoge apčikacije su imale vise funkcija na androidu nego na win10. sve u svemu, sada na windowsu moze da se koriste pozivi, sms, (uz problem sa prikazom brojeva) , alarm, kalkulator i neki surf ako bas zatreba i to je to..

Poslato sa AGS-W09 pomoću Tapatoka

ja iz zezanja promenio datum i wa neće da se startuje, koji prevaranti

Pogledaj sliku -sta pise, u klijent programu su ograničili da prestane da radi aplikacija posle 31.12.
Sto znaci da bi trebalo naći neku malo stariju verziju iz maja-juna koja nije vremenski ogranicena, instalirati je i koristiti.
Provera: Stavio da je sada avgust nema problema sve radi.

Pogledaj sliku -sta pise, u klijent programu su ograničili da prestane da radi aplikacija posle 31.12.
Sto znaci da bi trebalo naći neku malo stariju verziju iz maja-juna koja nije vremenski ogranicena, instalirati je i koristiti.
Provera: Stavio da je sada avgust nema problema sve radi.

Mozda je greska stosam prihvatio azuriranje, ako to ukinu onda je kraj za mene sa WP

Probao sam i starije verzije iz ove godine... dzabe ... ne pusta u 2020tu :/

Nije ni za očekivati da drugi obezbeđuju podršku, kad je i sam MS najavio kraj podrške za WP do kraja ove godine.

Sent from my Mi 9 SE

Caletu sam skinuo neku "Like" FB aplikaciju, za sad kao radi.

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno