Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ajd i ja da preporučim nešto, dugo sam tragao za idealnim držačem telefona za kola, koji ujedno ima i bežično punjenje, konačno ga nadjoh:

https://www.aliexpress.com/item/32921688167.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6c304c4dXIVerO

Cena je ozbiljna ali je i sam punjač jako kvalitetan i ozbiljan.

- Brzo bežično punjenje od 10w
- Sistem montiranja na ventilaciju (na okrugle rešetke ne može) Ima kuku, koja ne da da ispadne, odličan sistem, fiksiranje položaja je na plastičnu kuglu sa zavrtnjem, znači kad zategneš zavrtanj, nema mrdanja, što mi se jako svidelo, u odnosu na one sa metalnom kuglom i magnetima koje lepiš na telefon.

- e sad, ono čime sam i dalje fasciniran ko malo dete, kako su to elegantno implementirali: Držač ima proximity senzor, što znači kad približiš telefon, držač se otvori, staviš telefon i on ga sam stegne! Ko neki SF, i dalje sam fasciniran :D Za otvaranje ima touch dugme sa strane.

Cena jeste jača, ali mislim da vredi, ovako nešto kod nas bi bilo 50e

Imate neku preporuku za PB?
Ako uzmem onaj od 10.000mAh onda moj RedmiNote4 od 4.000mAh mogu da napunim 1.5x?
Trazim izgovor da idem do banke i uplatim novac da bih imao za onaj USB Hub od 10$, mada ce mi svakako zatrebati PB.[emoji846]

Poslednja izmena:
Ajd i ja da preporučim nešto, dugo sam tragao za idealnim držačem telefona za kola, koji ujedno ima i bežično punjenje, konačno ga nadjoh:

https://www.aliexpress.com/item/32921688167.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6c304c4dXIVerO

Cena je ozbiljna ali je i sam punjač jako kvalitetan i ozbiljan.

- Brzo bežično punjenje od 10w
- Sistem montiranja na ventilaciju (na okrugle rešetke ne može) Ima kuku, koja ne da da ispadne, odličan sistem, fiksiranje položaja je na plastičnu kuglu sa zavrtnjem, znači kad zategneš zavrtanj, nema mrdanja, što mi se jako svidelo, u odnosu na one sa metalnom kuglom i magnetima koje lepiš na telefon.

- e sad, ono čime sam i dalje fasciniran ko malo dete, kako su to elegantno implementirali: Držač ima proximity senzor, što znači kad približiš telefon, držač se otvori, staviš telefon i on ga sam stegne! Ko neki SF, i dalje sam fasciniran :D Za otvaranje ima touch dugme sa strane.

Cena jeste jača, ali mislim da vredi, ovako nešto kod nas bi bilo 50e
Ako nekome treba za lepljenje na staklo preporučuje ovaj.

Koristim 2 komada preko godinu dana i vrhunski kvalitet.

US $20.49 36%OFF | CHOETECH Qi Wireless Car Charger for Samsung Galaxy S9 10W Fast Wireless Charger Car Dock Charging Phone Stand For iPhone X XS 8
https://s.click.aliexpress.com/e/NtVitVm

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Imate neku preporuku za PB?
Ako uzmem onaj od 10.000mAh onda moj RedmiNote4 od 4.000mAh mogu da napunim 1.5x?
Trazim izgovor da idem do banke i uplatim novac da bih imao za onaj USB Hub od 10$, mada ce mi svakako zatrebati PB.[emoji846]

Ja sam uzeo Xiaomi od 10000 na ebay-u i prezadovoljan sam. I da kad konvertujes napon i uracunas neke standardne gubitke ispadne da ima oko 6000mah mada ovaj moj napuni moj telefon 2 puta i ostane jos mozda 1000mah. Znaci racunaj izmedju 6000 i 7000 mah realnih.

Zato mi je bzv da uzimam taj od 10k kad imam telefon sa 4k. Da na telefonu imam 2.5 pa ajde, ali ovako nema smisla. Jel postoji neki model sa punih 10k ili sam odvalio neku glupost? [emoji16]

Ima on 10000mAh ali na 3.7V koja je standardna voltaza za litijumske baterije, samo sto power bank ima boost elektroniku u sebi da podigne to na 5V jer tebi ne znaci nista 3.7V.

Zato mi je bzv da uzimam taj od 10k kad imam telefon sa 4k. Da na telefonu imam 2.5 pa ajde, ali ovako nema smisla. Jel postoji neki model sa punih 10k ili sam odvalio neku glupost? [emoji16]

Onaj od 15000 ima oko 9000-9500mah a onaj od 20000 oko 12000mah. Sad ti vidi sta ti vise odgovara. Manji PB za 1-1,5 punjenje baterije ili veci za 2-3 punjenja.

Stigao mi onaj punjač što smo svi uzimali, krš ne može da istera više od 5V/1.7A, tamo je pisalo 3A koliko se sećam. Item unavailable sad.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ako misliš na rock, meni puni 1.8A na kablu sa magnetnim konektorim, a 2.1A mi puni elektronsku cigaru. A max puni 3.1 A zbirno na sva tri porta. Niko nije ni rekao da puni 3A po portu.

Послато са Mi A2 Lite уз помоћ Тапатока

2.4A na jednom portu, kod mene max 1.7A.

Isti kabal, isti telefon, drugi punjač - 2.5A konstantno.
7a8481b3ad65b52d49e1416f9677e4a5.jpg

Sad samo još samo da kažeš na koliko procenta napunjenosti baterije si merio jačinu struje.

P.S. Kupi tester pa meri, ovako ti sve diktira drajver telefona.

50-60%.
Imam tester, probao sam i na njemu.

USB tester običan
A i sam punjač ima LED prikaz voltaže/amperaže, koji se i poklapa sa USB testerom

@nightshadow

Koliko moze da isporuci na sva 3 porta ?

Bez "alata" nema pouzdanog merenja

r1.jpg

2.4A na jednom portu, kod mene max 1.7A.

Isti kabal, isti telefon, drugi punjač - 2.5A konstantno.
7a8481b3ad65b52d49e1416f9677e4a5.jpg

2.5A ??
Pa to više liči na QC punjače one zelene. Nisi ni rekao koji telefon puniš, jer od njega isto tako zavisi. Ja sam dobio max 2.1A, I to punjenju 18650 baterija, a na telefonu "samo" 1.8A, a to ne dobijam na Ugreen punjači koji skuplja prašinu.

@nightshadow

Da li si imao LP00129xxx broj za pracenje i kada je status bio Item Posted Over The Counter to Serbia ?

Coolpad Cool1 isto oko 1,7A iako svaki port moze da isporuci oko 3A ( nema pojedinacnog ogranicenja na 2,4A )

Jok, RP554041470CN

Jesi otvarao dispute?

Poslednja izmena:
@ nightshadow

Tek ocekujem da stignu ovi novi...

Ja sam zadovoljan kako radi ovaj "stari" i ako i ovi novi budu isto funkcionisali nema potrebe da otvaram bilo kakav spor.

Ti ako zelis bas brzo punjenje , onda kupi QC punjac.

Ma nije poenta šta ja želim, piše u opisu proizvoda da isporučuje 2.4A po portu, a ja dobijam 1.7A.

Nema limita - moze da isporuci oko 3A po portu ili isto toliko ukupno.
Ostaje pitanje zasto telefoni "povlace" samo 1,7A ?

c3.jpg

Predlažem da se otvori posebna tema o punjačima [emoji16]

USB tester običan
A i sam punjač ima LED prikaz voltaže/amperaže, koji se i poklapa sa USB testerom

Treba ti load rezistor. Bez njega telefon odlučuje koliko će da povuče struje.

Recimo Samsung je vukao 0,5A (S2) ako detektuje da punjač nije original (jedna žica koja pravi kontakt i svaki punjač je mogao da se modifikuje da ga prevari da misli telefon da je originalni punjač). A i punjenje zavisi od stepena napunjenosti baterije (najviše vuče kada je prazna baterija, a najmanje kada je skoro puna - tada ide 0,01A...)

Vrh Dno