Šta je novo?

Huawei P10 lite

Moze da ode i ceo Android za Huawei.

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Ja se ne brinem, jer necu Ota svakako. P10plus cu da otkljucam ubacim treble I cao, a ako zakera nesto I lite i njemu cu da gurnem treble RR ili Omni I cao.
A kuj je kupio p20, p30 nek se obesi ako oce [emoji23]

Biće Q [emoji23]
Btw, vratih se na P10L, 8x mi bio prevelik, vratio ga Telenoru, razmisljam se da uzmem Honor 20L [emoji851]

Sent from my 3310

Zar nisu upravo javili da je sve odloženo na 90 dana. Tako da verovatno neće biti nikakve suspenzije

Послато са Redmi Note 6 Pro уз помоћ Тапатока

Zar nisu upravo javili da je sve odloženo na 90 dana. Tako da verovatno neće biti nikakve suspenzije

Taman da ljudi imaju vremena da odluce i kupe drugi telefon. Sta te briga, ti si imas mahinu sad, miran si [emoji6]

Taman da ljudi imaju vremena da odluce i kupe drugi telefon. Sta te briga, ti si imas mahinu sad, miran si [emoji6]

Tako je[emoji3] ako i na njih ne udare zabranu[emoji3]

Postoji verovatnoca da i ostali Kinezi prodju kao Huawei.

^ ne.

Послато са MI 9 уз помоћ Тапатока

Pitace ih Ameri,da li smeju.[emoji3] Gde je bio Google,kad se pojavio P10 Lite da zabrani apdejte.Bio bi bez njih najbolji telefon na svetu [emoji23]

Pitace ih Ameri,da li smeju.[emoji3] Gde je bio Google,kad se pojavio P10 Lite da zabrani apdejte.Bio bi bez njih najbolji telefon na svetu [emoji23]

Kolko sam ja to shvatio bez google sertifikata ceo Emui je nelegalan i bezvredan sto se tice gapps aplikacija bez kojih vecina korisnika ukljucujuci mene vise ne moze da zivi. A Emui je u stvari google android presvucen emui korisnickim intefejsom. Tako da Huawei mora da umesto Emui izbaci open source sistem tipa Aosp. Ali i tada nece moci da se koriste google apps. To jest ako pokusas recimo da instaliras play store izbabacivace da tvoj uredjaj nije kompatibilan sa aolikacijom kao i za ostale google apps. E sad recimo koristeci neke browsere moze da se pristupi I yt i gmailu, ali moraju da se bas unaprede jer vecina buguje cim se otvori yt.

A ovo sto imaju tri meseca to je po ugovoru prelazni rok u slucaju raskida istog I vreme potrebno da Huawei koristeci googlov servis za Ota upgraduje sistem na neki novi sto je ja mislim nemoguca misija.

Poslednja izmena:
Uzmu lepo AOSP, presvuku ga EMUIem i apdejtuju malo onaj Huawei AppGallery. Dobro rešenje za privremeno.

Uzmu lepo AOSP, presvuku ga EMUIem i apdejtuju malo onaj Huawei AppGallery. Dobro rešenje za privremeno.
Pa verovatno ce tako nesto. Ali je vreme da daju servis za otkljucavanje kako bi se ljudi snalazili I da izbace nekoliko cystom oficijelnih romova. Ali to da zabrane otkljucavanje bootloadera mi nikako nije jasno jos uvek I koji je bio razlog toga.

Kolko sam ja to shvatio bez google sertifikata ceo Emui je nelegalan i bezvredan sto se tice gapps aplikacija bez kojih vecina korisnika ukljucujuci mene vise ne moze da zivi. A Emui je u stvari google android presvucen emui korisnickim intefejsom. Tako da Huawei mora da umesto Emui izbaci open source sistem tipa Aosp. Ali i tada nece moci da se koriste google apps. To jest ako pokusas recimo da instaliras play store izbabacivace da tvoj uredjaj nije kompatibilan sa aolikacijom kao i za ostale google apps. E sad recimo koristeci neke browsere moze da se pristupi I yt i gmailu, ali moraju da se bas unaprede jer vecina buguje cim se otvori yt.

A ovo sto imaju tri meseca to je po ugovoru prelazni rok u slucaju raskida istog I vreme potrebno da Huawei koristeci googlov servis za Ota upgraduje sistem na neki novi sto je ja mislim nemoguca misija.

Bas tako.Moze Huawei da smislja sta hoce,ali sve sto ima veze sa Googleom morace da zaborave.

Postoji verovatnoca da i ostali Kinezi prodju kao Huawei.

Neće, zato što ne prave mrežnu opremu kao Huawei i ZTE. Da se razumemo sve je ovo zbog špijuniranja preko mrežne opreme ali isto tako i zbog zaštite američkih proizvođača iste. Mislim da će se na kraju dogovoriti.
Elem, u pravo vreme sam prešao na Xiaomi. Telefon odlican, posebno kamera (uz GCam), ekran i baterija. MIUI je sličan EMUI, neke stvari su lošije neke bolje...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Neće, zato što ne prave mrežnu opremu kao Huawei i ZTE. Da se razumemo sve je ovo zbog špijuniranja preko mrežne opreme ali isto tako i zbog zaštite američkih proizvođača iste. Mislim da će se na kraju dogovoriti.
Elem, u pravo vreme sam prešao na Xiaomi. Telefon odlican, posebno kamera (uz GCam), ekran i baterija. MIUI je sličan EMUI, neke stvari su lošije neke bolje...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Onda da uzimam Xiaomijev model kao sledeci [emoji6]

Btw, pre mesec, dva pojavili se paralelni build-ovi na FF onih koji su presli na Emui 9. Niko nije znao o cemu se radi, ali izgleda da nam se sad polako razjasnjava. [emoji6]
IMG_20190521_185105.jpg

A čemu tri builda? Nisam ukapirao, nikako mi ne uspeva.
Zaokruzio sam b185 jedan je regularan taj Vky L29 koji sam ja dobio a drugi Vky-Lgrp niko ne zna za sta su. I u pitanju je po jedan zipovan u kompletu sa svim particijama, dok redylarni imaju ona dva tri zipa. Nesto testiraju Ota sa fleshovanjem full memorije.

Zašto bi to radili verovatno samo može da se nagađa. Verovatno tranzicija na taj novi sistem.

Tacno su natempirali vreme za update i security patchove. Uredjaj objavljen u martu 2017. Mart 2019 i nema vise

Zar nije sve odloženo na 90 dana

Vrh Dno