Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravi kitovi istresli wonabe kitove iz gaća. Oće to kad akomuliraju na ceni od $4000-8000 ko najveće vune. Nisam očekivao da će ih pustiti tako daleko da odu, mada to samo znači da ovaca ima na tone još uvek i imaju keša. Sve je bilo predviđeno od strane onih likova što prate premeštanje velikih količina novčića iz novčanika u novčanik.

Aj da vidimo sledeći krug ko će da kupuje po još uvek visokoj ceni i njega da ošišaju pravi kitovi koji su akomulirali kad je bilo vreme.

Koliko je njima dobro čoveče... Imaju dovoljno novčića i keša da zadrže cenu na minimumu na kome akomuliraju i plus imaju opet tako novčiće da se isprazne kad puste cenu da raste.

Ko god nov uđe u kripto tu je samo da im da novac. Može da se provoza ako ima sreće i znanja par talasa gore dole, ali kad tad kitovi samo otvore usta i proberu sav plankton.

^ Je l' ovo 1m chart?

Stvari se konačno kreću kako ih očekujem, po prvi put otkako je celo ludilo počelo. Novog juriša bikova nije ni bilo noćas, cena je krenula sa urednim povlačenjem. Neko je izveo dump, cena se odmah oporavila, dobar znak. Moja prognoza je lagani pad do kapitulacije negde između 5k i 6k negde početkom juna, onda odskok i žurka polako počinje. Ako support ipak neočekivano padne i skljokamo se ispod, idemo u ledeno doba i ja ću izgubiti puno para.

Samo da ne bude novih manipulacija i ludila u narednih par nedelja. Posle nek rade šta god hoće, ja sam odlučio da prestanem da glumim swing trejdera, tržište je previše manipulisano. Uvek je i bilo, ali sada je to dostiglo nenormalne razmere.

Ako support ipak neočekivano padne i skljokamo se ispod, idemo u ledeno doba i ja ću izgubiti puno para.

A što bi izgubio išta? Gubiš tek kad prodaš, zar ne?
Ako baš ne voliš da gledaš mesecima kako ti krvari portfolio, onda otvoriš i šort sa jednim delom, pa ako cena krene na gore, super... imaćeš više dolara, a ako ode dole, imaćeš više btc-a i problem rešen ;)

edit: guglaj Hedged Position ili tako nekako, ako ti treba detaljnije objašnjenje

Poslednja izmena:
A što bi izgubio išta? Gubiš tek kad prodaš, zar ne?
Ako baš ne voliš da gledaš mesecima kako ti krvari portfolio, onda otvoriš i šort sa jednim delom, pa ako cena krene na gore, super... imaćeš više dolara, a ako ode dole, imaćeš više btc-a i problem rešen ;)

edit: guglaj Hedged Position ili tako nekako, ako ti treba detaljnije objašnjenje

A kako da šortuješ mrtvo tržište? :D Kao da biješ mrtvog konja. Ako su cene niske i ne mrdaju, jedino možeš da čekaš i čekaš neki novi znak života.

Zato i nisam kupovao dovoljno kripto zimus kad je trebalo. Kao i većina drugih, očekivao sam da bear market daleko duže traje i nisam hteo da rizikujem novac kad treba da kupujem stan. Ali onda je kripto tržište živnulo, a vesnici nove globalne recesije se pojačali, glupo je kupovati stan pre krize kad možeš da ga kupiš u krizi.

Ovaj pad je usledio nakon ove objave: https://iapps.courts.state.ny.us/nyscef/ViewDocument?docIndex=gaZbHCDM5gRkxPSn0XDLCg==
Jeli neko pratio ovo? O čemu se radi?

Imaš na svim sajtovima sa kripto vestima objašnjeno.

Menjačina je ispričala priču da im je u firmi iz Paname, koju koriste za prenos novca, zarobljeno gotovo milijarda keša. A taj manjak su pokušali da nadomeste uzimanjem keša iz fondova određenim za garanciju Tether-a. Dok im ne oslobode ovaj prvi keš. Što je prilično zasmrdelo ljudima koji se bave pravom.

Ako sam nešto pogrešno opisao, neka me neko ispravi.

nisi, i dalje ne treba da ulazes u kripto :d

Pitanje za iskusnije za ZCL.Gledam u januaru 2017 je bio 0.33 a godinu dana kasnije 230+$.Da li je realno ukoliko padne na ispod 1$ uzeti vecu kolicinu i cekati... da li bi mogao da ode bar na nekih 50$?Koliko je realno obzirom da nije u top 5 coina i da je vec imao faze skoka u moru novih coina koji su se pojavili ili mozda vece sanse za to imaju Grin ili Beam?

ZCL ti je fantom coin, i koristi se za forkovanje. Inace je jedan od novcica koji mi je doneo najvise btc-a u zadnje 2 godine. Prvi put sam ga kupio pre godinu i nešto, par meseci pred BTCP fork i prodao par dana pred sam fork, a drugi put pred ANON fork, tako da ono...
Dolarski ga uopste nisam ni pratio, vec samo kroz btc.
Dobar ulaz ti je izmedju 10 i 20k satoshija, i onda samo hodl, par meseci/godinu.
Taj novcic ti je bukvalno skoro mrtav, ali kad skoci - skoci lagano 5-10-100x, pa sta znam.. ako voliš da rizikuješ, uzmi par stotina/hiljada ( zavisi koliko imas slobodnog keša ) i čekaj.
I naravno, ne all in... vec ga kupuj polako ispod 20k.

A za grin ili bean nemam pojma, nikad ih nisam ni pogledao..

Kakav pad, 800$ za dan! Al se tu manipulise opako.

A to sto je skocio skoro 4000 usd za mesec i nesto? Bitna su desavanja :)

Ala ce ovde da bude kukanja, plakanja i kletvi.

Da, mislim na morbiusa. :)

(Sudeći po ovome što je pisao poslednjih 24h u korelaciji sa njegovim pisanjem o kriptu pre 2 godine.). :)

Poslednja izmena:
Ala ce ovde da bude kukanja, plakanja i kletvi.

Da, mislim na morbiusa. :)

(Sudeći po ovome što je pisao poslednjih 24h u korelaciji sa njegovim pisanjem o kriptu pre 2 godine.). :)

Sve što sam pisao o kriptu pre dve godine i danas stoji. Ni jedan od suštinskih problema sa kriptom koji sam tada pomenuo nije rešen. Da je situacija normalna, ja taj narodni fiat ne bih pipnuo ni motkom od dva metra. Jeste, kripto je takođe fiat, ko to ne može da ukapira, nema mozga.

Međutim, stvari sa uobičajenim fiat novcem ne stoje normalno. Centralne banke već najavljuju novi QE, a recesija još nije ni počela. Dobro, mogu da razumem da država večito ima neotplativ nacionalni dug koji stalno raste, ima neke logike kako to fercera. Ali da banke i korporacije imaju neotplativ dug koji stalno raste i večino se servisira novim emisijama novca/kredita?? Jel to meni neko može da objasni, možda sam ja lud? Kakav je to kapitalizam, gde je tu kapital??

I zato kripto dobija smisao. Verovatno kao neki prelazni korak ka državnim kripto valutama sa zlatnom podlogom, ko će ga znati, neću da nagađam.

on ce biti naslednik forumnick-a, koliko mi se cini [emoji3]
covek danas prica o 2000, juce je o bull-u... ko ce ga pohvatati.
Najbolje je da ugasi internet na par godina [emoji23], nije ovo za svakoga

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne znam gdje je tu paralela, nakon pucanja balona ja sam uvijek bio za jednosmerni put... ;)

Trebalo bi da sve ide po planu, pad nije bio jak, oporavak deluje skroz ok. Za par dana ocekujem opet napad na 8K.

Tapatalk from Poco loco

Pitanje je samo ovo na Stampu, ako je neko stvarno slucajno opalio greskom ili je planirani dump OK ali ako je mucka sa Bitmex to nece biti dobro jer je ovo napad i na jednu od najozbiljnijih menjaacnica.

Bitmex uzima cenu sa Bitstamp-a i coinbase-a u odnosu 50-50 i tako racuna svoju cenu. Botovi koji rade arbitražu izmedju menjačnica su lepo profitirali jer je na prvoj cena pala do 6100 a na drgoj 6600 i u svega par sekundi formirala cenu od 6400 na bitmex-u koja je pokosila puno long pozicija. Bitmex nece snositi sigurno nikakve posledice kao ni Bitstamp, jer je apsolutno dozvoljeno prodati koliko god hoces btc-a u svakom trenutku, a to što su orderi tanki, to svakako nije njihov problem, tako da je sve ovo klasičan FUD.
Jednostavno je neki kit odlucio da se naplati i ćao. Možda baš isti onaj koji je početkom aprila podigao cenu za skoro 1000$ kad je i krenula ova mini bull faza. Tada se niko nije žalio :)
Gledajmo samo realno, svako od nas bi uradio isto da ima toliko btc-a, zar ne?
Što bi rekli, easy money.

Nešto sumljam da je neko ko je uspeo da postane kit tako loše odradio posao da je prodao tolike količine BTC-a odjednom i oborio cenu sam sebi... Pre će biti greška, manipulacija ili ukradeno pa prodato na brzaka. Ali, mislim da je najverovatnije nameštalja da se skinu ljudima pozicije.

Trebalo bi da sve ide po planu, pad nije bio jak, oporavak deluje skroz ok. Za par dana ocekujem opet napad na 8K.

Na osnovu čega? Cena je napravila double top, onako baš školski, sada pravi jedan bear flag i daje sve znake da će da padne još.

Jedino zbog čega bih mogao da pomislim da si u pravu je to što od kad je krenulo ovo ludilo, kad god se ovako cena koleba, volume je nizak, samo botovi trejduju, odjednom sinhronizovano uleću orderi svuda i cena skače u nebesa bez ikakvog jasnog povoda. I zbog takvog nivoa manipulacije ni osvedočeni vrhunski analitičari koji su u kriptu od starta sada ne mogu više da predvide šta se dešava.

Slazem se ja s tobom sve. Jeste jos uvek situacija koja se lomi i realno tesko je prognozirati bilo sta, moze da potegne na bilo koju stranu.
Sad ti slobodno opet mozes reci da mi je prognoza sta je babi milo ali slobodno pogledaj sta sam pisao i dali sam ista tu omasio. Za onu noc sam i prognozirao pad. Obzirom da nismo duboko potonuli u cugu i da se cena sasvim solidno i oporavila cenim da idemo opet gore ka 8K za par dana. To je moje licno misljenje. Support je izdrzao na 7K, to je najbitnije, to je znak za optimizam. Da je 7K palo (ne racunam onih par menjacnica koji su imali extreman pad) dosli bi lagano ispod 6500. To je taman onih 20% koje sam spominjao. Eto, da ne bude da su samo moje zelje, da pojasnim malkice.

Tapatalk from Poco loco

Glas razuma SAJ, slazem se. Ko je uzeo ispod 4k uzeo je, ako i padne, nece puno ispod 7k.

Nešto sumljam da je neko ko je uspeo da postane kit tako loše odradio posao da je prodao tolike količine BTC-a odjednom i oborio cenu sam sebi... Pre će biti greška, manipulacija ili ukradeno pa prodato na brzaka. Ali, mislim da je najverovatnije nameštalja da se skinu ljudima pozicije.

Ti se salis? :)

Taj ko je to uradio ima vise od 10k btc, ili vise njih.

Scenario (poznat i od ranije) posebno olaksan 100x leverage trejdingom na Bitmexu i uzimanjem cena sa Bitstamp/Coinbase menjacnica:

- Pripremi shortove sa vise naloga 100x lev, dovoljno 3 btc po nalogu. Npr. mozes napraviti 100 btc short i imati rezervu margine
- Pripremi dump na Bitstampu ili Coinbaseu
- n naloga x 100 BTC x 2000$ razlika, sto ti daje npr. zaradu na shortu 200k$ sa cenom recimo 6k, 33 BTC po nalogu zarada, to doduse moze biti i mnogo vise, ako radis sa vecim limitom od 200 BTC po nalogu i imas dovoljno BTC za posao, zarada N naloga x 33BTc, 100 naloga 3300btc
- Prodas kad ima dovoljno u order booku da pokrijes potez 2k $, u ovom slucaju negde oko 5k BTC
- Kupis nazad te BTC lagano na Bitstampu/ Coinbaseu
- nista nije zabranjeno, samo treba imati 10k BTC :) i muuuda...

- zarada , bar 3k BTC, a u ovom slucaju koliko sam saznao oko 10k BTC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno