Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 5 / Redmi Note 5 Pro

Za koliko bi mogao da se proda Note 5, star 9 meseci, u vrhunskom stanju, bez ogrebotine jedne? Pozdrav

Jel flešovao neko poslednji PE CAF?Ako jeste,jel postoji problem sa blututom?Čitam po xda,žale se ljudi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Stock update...
2156289829b68d95e59f68cae012e785.jpg

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Poslednja izmena:
Znaci pie na leto

Koju kombinaciju sad koristite :D

Xeu beta i stock kernel.
Šljaka sve odlično

Xeu stable, stock kernel trenutno.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Al me hoce ovako kad hocu da reinstaliram tek da bih reinstalirao :D samo hteo da odradim opet mcaosp (iako sam odradio fresh pre 10 dana) jer sam hteo da stavim icecold 4.4 umesto 3.3 npr koji sam imao -.-
i sad instaliram mcaosp instaliram opengaps i kad odradim magisk 19.1 na kraju kaze Failed to mount "/vendor"
Sta mu to znaci ? i sto to izbacuje ?
i sad ga komp ne vidi :D ekstra :D

koja je razlika izmedju bete i stable? moze link?

Poslednja izmena:
Dobra je ova beta xeu. Samo me nervira agresivno smanjivanje osvetljenja. Non-stop pojačavam. Kako ste to rešili? Nekom aplikacijom

Havoc rom i agni kernel, vrh kombinacija :)

Uf poludeh i na kraju sam odlucio da se vratim na stock pa sve od pocetka..i evo udjoh u fast boot i skinuo .tgz za fast boot i non stop mi izbacuje miflashtool da ne moze da pronadje flash_all.bat ?

Secam se da sam davno nekad imao taj problem al se ne secam resenja :D jel ima neko da zna sta je problem? Lepo izaberem putanju gde je softv, lepo je sve iskucano itd...

EDIT: kad vec nmg da obrisem poruku, da odgovorim sam sebi mozda nekom nekad bude od koristi, nznm sto, ali pomoglo je to sto sam otpakovao rom u C:\Xiaomi\MiPhoneManager\Download umesto na desktop

Poslednja izmena:
To se meni dešavalo jer je sistem bio zapakovan u 2 zip fajla a ja otpakujem iz jednog. Što ne staviš eu rom, bzv se vraćaš na stock osakaćeniji je od ovog?

Pa bio sam u fazonu ajde ovo sve na stock od nule pa odradio root i mislio svakako eu al neka ga malo ovako :D kad sam vec install i app i sve :D
A ja nisam imao dva puta da otpakujem, sta god da sam radio..citao sam i to, kao prvo bude .tgz pa .tar i ako nema to .tar, dokucas, ali nije mi pretvarao u zapakovan folder
Na kraju je samo do lokacije

Kako se flesuje? Magisk modul ili iz rikaverija?

Kako se flesuje? Magisk modul ili iz rikaverija?

Magisk, mada ako već imaš magisk instaliran i možeš i iz twrp, on će ga automatski detektovati kao magisk modul.

Ah vise ove gcam :( odradio miui uradio gcam 5.1 arnova...patch gore pomenuti, radila i evo sad nece vise...kao ono prijavi miuiu :( proklete ove gcam, raskinucu sa njom

Znaci li vam ova slika nesto?

45617c0a99e849bc528f02a3f1d57344.jpg

Poslednja izmena:
Odakle ovolike razlike u veličini patcha? Prethodni 1,6MB, ovaj 30+MB.

I ovaj prethodni je radio posao za GCam6, pa me zanima da li je i ovaj za GCam6?

Trebalo bi da bude kompatibilan i sa aosp romovima koji koriste bazu za vendor miui pie pa sam morao da dodam još libova i takođe micamera apk. Takođe i neke lib-ove od mi9 pa je i porastao na ovu veličinu.

@GR-44 Pretpostavljam da pokušavaš da instaliraš na miui pie?

Jeste, instalirao fastboot miui 10.2.2.0 i gcam 5.1.018 arnova 8.3b1 ona...i ubacio tvoj patch taj od 1.5mb il koliko vec...i radila je, i malopre, izbacuje da nece ni da je otvori i da prijavim gresku miuiu...posle probao reinstal gcama, modula, nista...

Jeste, instalirao fastboot miui 10.2.2.0 i gcam 5.1.018 arnova 8.3b1 ona...i ubacio tvoj patch taj od 1.5mb il koliko vec...i radila je, i malopre, izbacuje da nece ni da je otvori i da prijavim gresku miuiu...posle probao reinstal gcama, modula, nista...

Ja koliko znam 10.2.2.0 je oreo, ako se ne varam.

Da da, greska moja...on je 8.1.0
Znaci patch tvoj je za pie?
Al opet, kako je radila pa odjednom ne radi? Nista nisam menjao u tom trenutku

Poslednja izmena:
Da da, greska moja...on je 8.1.0
Znaci patch tvoj je za pie?
Al opet, kako je radila pa odjednom ne radi? Nista nisam menjao u tom trenutku

Za oreo imaš onaj BBD peč 4.0. Praktično je ista stvar samo za miui oreo.

Nista, lepo ocistio dalvik i cash i ubacio bbd pa onda 5.1 i isto...nece ni da otvori, sad cu xeu 10.3.4.0

Ne razumem vise stvarno :/ evo ubacio xeu, sve fresh instal itd ubacim 2.034a i bbd 4 i onda instal kameru 5.1 ne pokrece...onda sve opet pa probao 6.1.013_abc_07.02_a9 i isto, u cemu gresim? Evo jos cu probati prvo kameru pa patcheve ali nznm sta vise i kako odjednom ovako

Jel na xeu po default-u ukljucen Camera2 API?

Nisam koristio rom, ali guglajuci ne nalazim nigde da pise ds je ukljucen po default-u. Dzabe ti pecevi ako je tako, treba da ukljucis Camera 2 API.

Nije uključen po defaultu.

Ne razumem vise stvarno :/ evo ubacio xeu, sve fresh instal itd ubacim 2.034a i bbd 4 i onda instal kameru 5.1 ne pokrece...onda sve opet pa probao 6.1.013_abc_07.02_a9 i isto, u cemu gresim? Evo jos cu probati prvo kameru pa patcheve ali nznm sta vise i kako odjednom ovako

Probaj manuelno da uključiš cam2api i ne bi trebalo da mešaš pečeve. Instaliraj bbd i ovaj zajedno i vidi je l radi i kako. I btw bbd ima posebnu verziju za miui oreo i za aosp pie.
https://drive.google.com/file/d/1-6Qy3IwuaGieX6J8rVhiHcdbiMpfEBD8/view?usp=drivesdk

Znači ovaj i bbd ili ovaj i 2.034a.

I ko hoće malo bolje i stabilnije iskustvo sa Google kamerom i pečevima miui pie je ipak bolji izbor. Ja koji se, kao što i sami znate nisam smirivao sa romovima, kernelima i sličnim stvarima koristim xeu pie već više od mesec dana i ne nameravam da menjam. I to čak sa stock kernelom. Performanse odlične, baterija takođe. Miui oreo i nema više smisla pored ovog.

Poslednja izmena:
Ja čekam da izađe xeu stable na pie. Mrzi me da ga nadograđujem svakih 7 dana. I ovaj funkcioniše odlično jedino ne radi video snimanje na miui cam a na gcam snimak zauzima mnogo mb. Svi tu custom romovi su dobri ali samo ovde mogu da se isključe sva bespotrebna obaveštenja.

Jel se zna kada ce xeu pie?

A nista, ostajem ja na mcaosp hahahah :D nekako uvek sam njega vracao, ovde sam naucio kako sta da namestim, gcam mi radi...
Rucno cam2api ne umem, tacnije mrzi me kad vidim da ima 20 koraka u namestanju :D *mjau**mjau**mjau* dosadilo mi citanje :D

Ovde sam vukao i najjaci sot, a to mi je nekako primarno, da ne razmisljam o bat.

Nazad
Vrh Dno