Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

Valjda oni rade neka ispitivanja, ne verujem da samo naprave punjac i bateriju, i udri, puni 2 dana i crkne baterija.

Naravno. Posebno posle Samsungovog fijaska sa sa Note 7. Svi pazljivije ulaze u citavu tu pricu.

Konačno i meni stigao telefon.....
Kamera je ono zbog čega sam uzeo ovaj telefon, i tu moram da naglasim da, pošto se bavim fotografijom profesionalno, očekivanja su bila jako velika, međutim, nisam oduševljen, prvo, sve slike su previše hdr-ovane, preoštrene i izgledaju previše napucane. Znam da običnim korisnicima to prija i da je ljudima bitno da sve bude napucano ali je meni to minus. Sve bi bilo u redu da ja to mogu da isključim kao što se isključuje Ai mod, ali na žalost ne može, jedina mogućnost da se slika bez hdr-a je u PRO modu ali nemam uvek vremena za to. Da se razumemo, fotografije koje izlaze su vrhunske za jedan mobilni telefon, u većini slučajeva dosta bolje od Samsunga ali bi bilo lepo da ostave mogućnost da sami korisnici izaberu šta žele, manje agresivan hdr bi bilo fenomenalno videti u nekom narednom update-u.
Druga stvar koja mi smeta je noćni mod, znam da ste svi gledali kako ovaj telefon "vidi i mraku" ali to je toliko preoštreno i veštački, da mi nekad baš smeta, sreća pa se u samom night modu mogu podesiti brzina zatvarača i iso osetljivosti pa se tako mogu dobiti baš dobri rezultati. U većini slučajeva, ako nije baš baš mračno, slike iz standardnog režima su odlične tj. realnije, noću.
...
Ako se porede slike sa Samsungom, gde je normalniji taj hdr?
Ja bih isto samo zbog kamere kupio ovaj telefon, ili je bolja varijanta recimo Note 9?

I ja cuvam.i pazim stvari,ovde se ne radi o potrosackom drustvu nego o funkcionalnosti,sto kupujete onda mobilni sa boljim procesorom,kamerom ,memorijom itd kada vam i onaj od pre 3 god zavrsava posao,stvarno ne razumem. Ovo je jedna od boljih stvari na ovom telefonu i nemoj misliti da ce to sto ga punis sporije biti bolje za bateriju. Opet isto pitanje da li smanjujete brightness,smanjuje zvuk i idete na power saving mode da bis ste cuvali displej,zvucnik i procesor

Na Samsungu mi deluje malo suptilnije ali fotografije imaju manje detalja, pogotovo u low light-u

P30 Pro

Mene samo zanima kakav je SoT tj koliko ti izgura baterija.Ja na mom soniju pogasim sve zive aplikacije,nfc,lokaciju,smanjim osvetljenje na 40-50% da bi izgurao 4-5 sot..I to me bas nervira,hocu da se razgacim:D.Lepo da nasviram osvetljenje kako zelim,da koristim sve zive aplikacije i da ostavim ukljucenu lokaciju pritom da ne brinem o bateriji do kraja dana.
I takodje ako ti nije preveliko cimanje da proveris kakv je zvuk preko slusalica,da li je bas toliki ocaj?Ja generalno nisam neki zaludjenik za muziku,radio malo yt,ali to uvek radim preko sluski.Ne mora da bude nesto top,ali prosto bar da je prihvatljivo.

Baterija je fenomenalna, 9.5h SoT-a na 23:37h, 80% WiFi, ostatak 4g, brightness 60% auto, kamera oko 33% korišćenja, razgovori 40 ak min, 3 gmail naloga, viber, whatsup, fb messenger...sve sinhronizacije, bluetooth zbog SmartWatch-a i nfc zbog plaćanja konstantno upaljeni.
Slušalice mogu da probam sutra pošto sada nisam kući :)

P30 Pro

Nemoj ni da ih probas,razocaraces se,audio izlaz je najveca mana ovog telefona

P10L u Maju će 2 godine kako ga imam, punim ga njegovim punjacem, često po celu noć ostane na punjacu, dopunjava se, samo sam vodio racuna da ga ne koristim preterano dok je na punjacu. Baterija ne pokazuje znake umora, barem ne primetim. Tako da, ne ubija fast charge bateriju.

Sent from my 3310

Nemoj ni da ih probas,razocaraces se,audio izlaz je najveca mana ovog telefona
Upravo sam probao i ovo je daleko od razočaranja, zvuk je više nego dobar! Čak se jače (mada nekvalitetnije) čuje kad se isključi Dolby Atmos, jel si siguran da je sa tvojim slušalicama sve ok? Nemoguće da sam toliko operisan od dobrog zvuka :D
Evo mojih podešavanja
a796927d3955762927a99fb615032164.jpg

P30 Pro

Siguran sam da su sluske ok,koristim senheisser , mozda i ja imam prevelika ocekivanja

Suppppeeer:),hvala ti sto se cimas da testirs.Evo zvao sam na 064733 dobili su 6/128gb narucio sam.
Siguran sam da zvuk nije fenomenalan,ali ja slusam radio i yt,tako da nisam nesto preterano zahtevan,samo da ne bude neki tup prigusen zvuk.A ja generalno ostale nijanse i ne primecujem:d
U svakom slucaju ocekujem da ovih dana pa javljam utiske

Ja čekam pro od četvrtka...

Sad me zvali, nemaju 8/256 i ne znaju kad će imati...

Edit: da li možda da se bunim u fazonu prihvatili ste moju porudžbinu dakle imali ste ih na stanju, sada ste ga da li nekome drugome i ja hoću svoj telefon...

Poslednja izmena:
Nista neces dobiti osim gubitaka zivaca na zalost,ako su dali nekome nemaju pa ga nemaju mada moguce i da su prihvatili ada im hjuavejci nisu isporucili,ko zna

Edit: da li možda da se bunim u fazonu prihvatili ste moju porudžbinu dakle imali ste ih na stanju, sada ste ga da li nekome drugome i ja hoću svoj telefon...
Gde si poručio? Kod kog operatera?

P30 Pro

MTS. A vidim na sajtu da za 6/128 piše da neam za 8/256 ništa.

Meni su rekli da sutra stiže 256gb u Telenor.

P30 Pro

Teški lažovi, treba da se buniš i da ih zoveš, da ih smaraš i da ih pitaš zašto je uređaj dostupan online za poručivanje ako ga nemaju, da ih pitaš koja je procedura da pređeš kod drugog operatera, e tad će da te zovu i možda da ubrzaju.

P30 Pro

Teški lažovi, treba da se buniš i da ih zoveš, da ih smaraš i da ih pitaš zašto je uređaj dostupan online za poručivanje ako ga nemaju, da ih pitaš koja je procedura da pređeš kod drugog operatera, e tad će da te zovu i možda da ubrzaju.

P30 Pro

Probao preko chata prave se mutavi, na poslu sam pa ne mogu da odem lično...

Moraš da ih juriš i da im " pretis " da bi ti njima kupio proizvod i dao pare ? Samo kod nas i nigde više

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ponesi zahtev za promenu mreže, tad će jedino da se iscimaju da te pozovu i ponude nešto. Ovako možeš do sutra da pokušavaš.

P30pro 8/256 Aurora, juče u toku prepodneva uplatio avans (pošto sam prešao iz druge mreže) poslao dokaz o uplati. Danas podigao uređaj u pošti... Zašto frka oko MTS-a?

P30pro 8/256 Aurora, juče u toku prepodneva uplatio avans (pošto sam prešao iz druge mreže) poslao dokaz o uplati. Danas podigao uređaj u pošti... Zašto frka oko MTS-a?

Kod kog to provajdera?

Hahahaha ovo je totalno ludo oko Telekoma...Danas me zovu i kazu imaju 6/128 Pro,sad me zovu i kazu da nemaju ipak ali da zato imaju 8/256..A sad citam nekom od vas rekli da nemaju 8/256.....Ko zna sta cu dobiti u posti ako narucim:d

Hehe, ala ću sutra da ih naduvam, samo ću reći telefon ili vozdra. Pa neka ga rode.

Doduše, na chatu mi je dva operatera reklo da ih više nema.

Hehe, ala ću sutra da ih naduvam, samo ću reći telefon ili vozdra. Pa neka ga rode.

Doduše, na chatu mi je dva operatera reklo da ih više nema.

Sašto ne poručiš preko 064790? Podneseš zahtev u direktnom razgovoru sa operaterom. To je express prodaja, naravno pod ugovornom obavezom na rate...

Nisam ni znao za tu opciju, kontao sam da u poslovnicama imaju najmerodavnije informacije... Očigledno: NOT!

Nazad
Vrh Dno