Kao sto rekoh za prvu, i ova epizoda je dosta spora. Medjutim, ovoj se moze to oprostiti jer je priprema za bitku. Ostaju i dalje dull momenti i dijalozi jako ispod nivoa ove serije. Scena sa Arjom je nesto najgluplje sto su mogli uraditi njenom liku. A i gde je ta zima, ne kapiram.. tokom cele serije se ceka zima i bukvalno je nema. Samo vidis snega, tu i tamo, a nakon dugog leta, dolazi duga i hladna zima. Od toga nema nista, ova zima je banja. Highlight epizode je mirosanje Brijene u viteza, od strane Dzejmija, i ceo taj skup oko vatre je skroz ok. Podrik umesto sto peva, mogao je da isprica sta je uradio onim devojkama 😀 (ako se neko seca). Odnos izmedju Dzona i Deneris je jako vestacki.. tacno sam znao, bukvalno sam rekao devojci, da ce bas pred bitku da joj kaze da je Targarjen. Kad ono stvarno bi tako, bzv, sluze se nekim jeftinim i mnogoo ispranim holivudskim forama ponekad.
I jos nesto - jel bilo nekog pojasnjenja Tudjina i Nocnog kralja ? Osim onog kratkog dela, kako je stvoren. Nije mi jasna njegova motivacija, sta on hoce uopste. Ne secam se neke epizode koja prica o tome.. U ovoj se svelo na to kad Bren kaze - "On hoce sve da osvoji i da donese dugu noc". HVALA BRENE, OCI SI NAM OTVORIO.