Pazi, kod mene takodje isparava ali tek kada je ukljucen aparat duze od 15tak min. Naravno jedan flush od par sec to resi i video si i sam da je posle ok. Mene cudi ovo da kamenac utice tako da temperatura bude visa?!? Zar ne treba da bude obrnuto?
Jedino ako je logika da je onda zapremina bojlera dosta smanjena a na grejace ne utice taj dodatni zid kamenca pa zato temp bude visa, ali za to bi ja mislim moralo da dosta duze bude ukljucen grejac/aparat.
Ove nove verzije se gase posle bese 15-20 min? Kod njih je grejac u samom bojleru pa dosta brze postigne temperaturu..
Elem, izbacio sam tamp iz jednacine

Videh da onaj lik sa "whole latte love" koristi coffee distribution tool umesto tampera. Izbace se ona "peraja" malo vise (treba par puta praviti da se ubode tacna mera) i nakon napunjenog portafiltera, stavi se tool i bez pritiskanja se samo okrece dok posle par krugova kafa ne bude distribuirana i kompresovana bas kako treba

(sam tool je bas tezak, zato se ne pritiska nista, samo vrti)
Sada, ukoliko se uvek ista kolicina kafe sipa u portafilter, nakon ovakvog postupka uvek je kompresovana identicno svaki put.
Za sada sam bas zadovoljan.
Mare probaj
Sent from my SM-G950F using Tapatalk