Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iz Britanije i iskreno ne secam se cime sam slala. U paketu su bila dva proizvoda. U fakturi je crno na belo sve pisalo i oni su pomnozili cenu sa dva (ne znam zasto kad na fakturama lepo pise 1+1=ukupna cena). Dadzbine su bile jednostavno naplacene tacno na duplo cenu po onoj sa fakture. Dakle 50$ je pisalo, carina je na izvodu stavila 100$. Proizvodi koji su kupljeni nisu bili ni na kakvom snizenju. Ljudi iz Novog Sada koji redovno kupuju znaju o cemu ja pricam uopste nemam sta da se pravdam kada govorim istinu. Vi sto ste iz BG-a ili nekih manjih mesta ne mozete da shvatite da ovo sto ja govorim je normalno za nas.

Cisto pitanje da li si u tom slucaju slao fakturu posti i izvid iz banke kolko si platio? Carinik ako posumnja na nepravilnost fakture moze da trazi od tebe da posaljes racun i izvid iz banke.

Dal uopste posta kontaktira primaoca u vezi carinjenja???

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nikad u zivotu me nisu kontaktirali ni zbog cega. Ako postoji uopste nacin da ih kontaktiras sa izvodima iz banke, ti tako uradi. Ali to bi trebao da saljes carini, a ne posti jer posta nema nista sa postupkom carinjenja. Ja sa tim nemam iskustva, ne mogu nista korisno da posavetujem, znace neki drugi clan foruma.
Od onda izbegavam bilo sta preko 10 dolara ili evra da narucujem preko interneta. Sa tim sam se oprostila iz i vise nego ociglednih razloga. U Novom Sadu je to velika kocka i do sada jos cekam taj dan da su mi dadzbine (PDV+ostalo) na manje pakete pravilno odredjeni. Ni jednom u zivotu, znaci sve od po 5-6$ je odredjeno na 10$ i slicna zaokruzivanja. Na neku kinesku plasticnu glupost koja stvarno kosta 5$ bez greske...da sad ne duzim sta sam sve dozivela. Savetujem sledeci put salji kod nekoga ko je u BG-u ako imas. :( srecno

Poslednja izmena:
Pošta krenula sa štrajkom, štrajk se polako širi po celoj Srbiji. Znači li ovo da i inostrane pošiljke bivaju u zastoju? :)
Men' se čini kao da jeste, tako da bi te pošiljke mogli da čekamo malo duže, biće problema kad se to sve nagomila

Evo cifre na kraju za vrednost faktura 366.01 Evro - postarina DHL Express:
Carinske dažbine koje biste plaćali Upravi Carina bi iznosile oko 9686,24 dinara (carina 876,94 + PDV 8809,30 ) + usluga carinjenja koju plaćate DHL-u 3.240,00 (2.700,00 + 20%PDV).

Ne znam sto ali ispalo mi je jeftinije nego sto sam ocekivao :/ Valjda finalno nece da promene nesto :D

Inace ovo je najjaci deo:
Potrebno je da se dostavi prevod fakture po stavkama.

Kako bre ja da prevedem EK-CoolStream CE 420 (Triple)? :D

Hahahahah ovo RGB najjace ima da bude :D

Evo kako sam ja preveo stavke pa ako mi stigne ovako papiroloski imam da uramim i okacim na zid.

1. EK-CoolStream CE 420 (Triple) – EK Radijator za odvod toplote CE 420mm (trostruki)
2. EK-RES X3 250 RGB – EK Rezervoar Model X3 od 250ml Crveno-Zeleno-Plavo
3. EK-FB ASUS Strix X299-E RGB Monoblock – EK blok za matičnu ploču oznake “ASUS Strix X299-E”
4. EK-Cable Y-Splitter 3-Fan PWM (10cm) – EK Kabl Spliter za povezivanje 3 Ventilatora dužine
10cm
5. EK-HD Tube D.I.Y. Kit 10&12mm - EK Alat za secenje i oblikovanje cevi 10 i 12mm
6. EK-CryoFuel Solid Scarlet Red (Conc. 250mL) - EK Tecnost za bojenje vode u Crvenu (250ml)
7. EK-RGB 4-Way Splitter Cable – EK Crveno-Zeleno-Plavi Spliter Kabl sa četri kraja
8. EK-RGB Extension Cable (510mm) - EK-Crveno-Zeleno-Plavi Produžni kabl od 510mm
9. EK-CSQ Plug G1/4 with EK-Badge Black - EK zatvarač za navoj oznake G1/G4 sa znakom EK
10. EK-ATX Bridging Plug (24 pin) - Most za paljenje ATX standard napajanja 24 Pina

Poslednja izmena:
Baš tako kako si preveo, opis artikla, tako i pošalji, to im treba zbog tarifnog broja.

Sad kada strajk postara protiv svinjske hunte potraje - ne treba nista porucivati preko neta a sto ide preko obicne poste. Mada bi mogli kad vec strajkuju da propustaju sve pakete bez razmisljanja :d

62200 CARINA GPC NOVI SAD - 21200 PC Novi Sad - Otprema

Sta je 21200 PC i koji je tu broj telefona ako neko zna, ne mogu da nadjem na sajtu poste?

Nego ko radi taj carinski racun? Ja sam preko DHLa porucio da mi stigne paket. Jel dhl radi kompletno carinjenje ili neki mikica iz drzavne sluzbe pa dva dana treba da pomnozi i sabere tri broja?

Kako su raspolozeni za kolicinu, ako je vrednost mala, 5-6$, a nalazi se 6-10 istih stavki unutra, da li to prolazi sa standardnim troskovima (otvaranje i PDV ako budu otvarali), ili ima dodatne troskove, ili ne moze da se uveze uopste?

Konkretno gledam pamucne filtere za vazduh, nikakva elektronika ili opijati :d

Zavrsni racun za carinjenje EKWB robe u vrednosti 366 evra sa 12 stavki:

Carina + PDV = 9401.00 din
DHL Usluge carinjenja = 3240.00 din

Ne znam kojom matematikom su oni dosli do ovako malog iznosa :/

Carinska stopa ti je bila samo 1%. DHL ne radi kao posta po skracenom postupku i sa fiksnom carinim od 10%, vec koriste carinsku tarifu koja zavisi od vrste i porekla robe. Odlicno si prosao...

Pa u celoj prici perfektno sam prosao.

Ekwb posto je u Sloveniji a mi van EU nije naplatio na prozivode porez 22% tako da mi je tih 22% ispalo ova taksa i porez kod nas.

Jedini izdatak je bio dhl carinske usluge.

Najvise u celoj prici me iznerviralo sto sam cekao tri dana carinjenje.

Poslednja izmena:
SingapurePost, 23.03. je krenuo paket.

ab948c79fe112b24d1c5de9fb62ec8ba.jpg

Bluetooth slušalice - $19.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Verovatno nije za carinu. Taj status uvek stave kad je vikend.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Zanimljivo...

Videcu sutra. Poslao sam im i dokaze pa šta bude...

Nisi trebao jer nije za carinu verovatno. Šta stigne subotu i nedelju mora da ide taj status za carinu, i onda u ponedeljak kad vide šta je puštaju i ide u gpc.

Edit: a i svakako nisi trebao jer nije ni došlo na carinu.. [emoji16] Tek kad bude statua podnošenje na carinski pregled onda možeš poslati neki dokaz.

Poslednja izmena:
Ako je u pitanju NS carina, taj status je redovna stvar i stoji sve do otpreme, bez ikakvih statusa o podnosenju na cariski pregled izmedju.

Kao da živimo u različitim državama [emoji16]

Hvala na informacijama! :)

Koliko sam cuo da NS carina sve oporezuje. I najsitniji paket... zato se dugo i ceka.

Ko zna koliko ce im trebati da obrade sve ovo sto se nagomilalo zbog strajka.

I na kraju postari nisu nista dobili :(

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Bili ste u pravu, paket je danas poslat u Kg bez carine. :)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Evo da ponovimo ( na zalost vazi samo za BG )

attachment.php

Prilozi

• cipbg.jpg
    cipbg.jpg
    21.1 KB · Pregleda: 828
Поздрав. Да ли је неко поручивао можда техничку робу из иностранства?
Конкретно, графичке картице. Да ли (1 комад) може да прође царину и колико их царине, имају неки метод или све зависи од радника који то ради?

Поздрав. Да ли је неко поручивао можда техничку робу из иностранства?
Конкретно, графичке картице. Да ли (1 комад) може да прође царину и колико их царине, имају неки метод или све зависи од радника који то ради?

Meni je stigla karta od prijetrelja iz USA. Konkretno 1080ti prosle godine. Carinjena regularno po ceni po kojoj je placena. Trazili su da im posaljem fakturu na mail, jer je prijatelj poslao bez racuna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno