Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mora da je DHL express, jer samo iz DE moze da bude “obicni DHL”... e posto je express onda su morali da priloze fakturu, a kako veruju prodavcu iz UK uzece navedenu vrednost.

Mozda kada ti posalju mail mozes da trazis skraceni postupak ako ti se isplati da ide 10% carine i na sve 20% PDV.

Vidi par prethodnih postova.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mora da je DHL express, jer samo iz DE moze da bude “obicni DHL”... e posto je express onda su morali da priloze fakturu, a kako veruju prodavcu iz UK uzece navedenu vrednost.

Mozda kada ti posalju mail mozes da trazis skraceni postupak ako ti se isplati da ide 10% carine i na sve 20% PDV.

Vidi par prethodnih postova.

Jeste DHL Express.Bitno mi je samo sto manje da platim te njihove troškove,nije mi problem da sačekam i popunim koji formular.Zna li neko koliko otprilike da očekujem da mi bude naplaćeno sa njihove strane?I šta znači carinjenje po skraćenom postupku?Prelistao sam temu ali nije mi jasno šta onda plaćam,a šta ne.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Razumem,ali necu morati njima da saljem mejlive,vec cu verivatno morati da odobrim da me DHL zastupa.Zna li neko koliko košta njihova špedicija i troškovi koji će naplatiti van carinskih troškova?Da znam bar šta da očekujem..

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Kosta oko 4500 din spedicija.

Može "spori" DHL iz dosta država - negde se zove DHL Global Mail, negde DHL eCommerce itd. Svi te pošiljke započnu put kao DHL a onda ih donosi pošta.
Tako je, recimo iHerb koristi "obican DHL" (tj. Deutsche Post) iz USA, Pashmina Golden iz Indije...

Evo, ko se jos zalio na Carinu NS, I meni paket stoji vec dosta dugo…
posta.jpg

Evo meni tri puta vec pregledaju paket od 10 dolara:) , fm transmiter za kola, znaci moze to i da potraje. Prvi put mi drze paket, sto imam neki osecaj da otvaranje Xiaomi shopa ce povecati pregled robe koja se narucuje.

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    16.6 KB · Pregleda: 203
Imam jednu nedoumicu sto se tice carine. Sa DHGate-a sam narucio neke Nike patike i covek je rekao da ce staviti patike u kutiju u poslati, pritom patike su 90$ sto nije jeftino za takav sajt. Kakve su sanse da taj paket prodje na carini? Bilo bi super kad bih platio carinu pdv i ostalo, ali zanima me kolike su sanse da uniste paket.

Novi Sad carina - paket mi stoji tacno 21 dan znaci od 05.03. Poludecu. Da li vredi da ih zovem?

Sto mislis ako svi cutimo da ce to da ubrza stvar?
Bas zato sto se niko ne buni zato nam je tako kako nam je.

Juce sam zvala Bex pet puta i ubedjuju me kako paket nije dosao u NS i nakon sestog poziva - op, evo ga kombi, moj paket dosao - isti dan. Sve u razmaku od oko sat vremena. Da napomenem da je u statusu posiljke pisalo da je paket pre pet dana dosao u NS.

Poslednja izmena:
Meni paketic stoji od 12.03 ,stvarno nisu normalni

Послато са Redmi 5 Plus уз помоћ Тапатока

Danas je trebao da mi bude poslat paket PostExpress-om i odbijen je. Bukvalno su rekli "ne primamo pakete". Znaci da strajkuju u tisini ili, o cemu se radi?

Paket podnesen na pregled 28.02., danas stigao izvestaj o prispecu u sanduce. Haos

cn.PNG

Jedno pitanje,da li je u Crnoj Gori I dalje limit do 150€ bez carine?Hvala

Sent from my KING 7 using Tapatalk

http://www.upravacarina.rs/cyr/Stranice/PrijaviteKorupciju.aspx - na ove telefone i mejlove mogu se prijaviti nepravilnosti u radu carine, i meni od početka meseca čami na NS carini nekoliko pošiljki. Sutra ću da zovem unutrašnju kontrolu i prijavim sporost u radu. *mjau**mjau**mjau*e ako toliko kasne neka zapošljavaju još ljudi ili neka dignu rampu za boranija pakete do 10-20€ kao na BG carini. Broj paketa se sigurno u budućnosti neće smanjivati, biće ih samo još više i šta onda, sledeće godine da čekamo 2 meseca da carina odradi svoje?

Edit: neko je spominjao pravilnik za rad sa paketima, koliko ono beše rok da carina obradi uvoz paketa?

Zovite, pišite mejlove, ako nas više bude prigovorilo možda ih malo i povijaju.

Poslednja izmena:
Ma do 50€, kao što i treba

Danas je trebao da mi bude poslat paket PostExpress-om i odbijen je. Bukvalno su rekli "ne primamo pakete". Znaci da strajkuju u tisini ili, o cemu se radi?

Štrajkuju. I meni je čovek juče trebao poslati paket, pa su mu rekli da štrajkuju i da neče da dođu kod njega nego da on donese paket lično u poštu.

I meni paket stoji već par dana napustio carinu al dalje ne mrda
c7c448b9e35b30e1f7d328f39f0129c0.jpg

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Jedno pitanje,da li je u Crnoj Gori I dalje limit do 150€ bez carine?Hvala

Do 75 bez pdv i carine. Placas obavezno 1 eur za “podnosenje na carinski” ili 4 eur ako raspakuju (vece pakete).

75-150 ide PDV.

150+ spedicija, carina, pdv...

Ako ne mogu da odrede vrednost... salju ti telegram da im na @yahoo mail posaljes screenshot sa sajta, banke... :D Bolje i to nego da lupe cifru

Poslednja izmena:
Do 75 bez pdv i carine. Placas obavezno 1 eur za “podnosenje na carinski” ili 4 eur ako raspakuju (vece pakete).

75-150 ide PDV.

150+ spedicija, carina, pdv...

Ako ne mogu da odrede vrednost... salju ti telegram da im na @yahoo mail posaljes screenshot sa sajta, banke... :D Bolje i to nego da lupe cifru

Hvala :)

Poslao sam mejl pr sluzbi sa pitanjem o vremenu zadrzavanje paketa od oko 25 dana na NS carini.
Da vidim sta ce da kazu, pa cu i zvanicnu zalbu na rad carinskih organa u gore pomenutoj carinarnici.
Bio je i tekst o tome prosle i prosle godine, nista se nije promenilo sem jos veceg zadrzavanja.

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/V...-i-dugo-cekanje-posiljki-iz-inostranstva.html

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Porucio sam preko ekwb sajta delove za water cooling. Shipping method preko dhla.

Javljam kolko ce da me kosta cena na robu od 366 evra :)

Moja kalkulacija dodje na sledece:
3200 usluge carinjenja dhla
36 evra carinski postupak
80.2 PDV

Sad videcemo sta ce reci carinska sluzba :D

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nikada mi do sada nisu carinili po fakturi. Barem u Novom Sadu to ne rade. Faktura se ne gleda, a kad se gleda taj iznos se pomnozi sa dva i na to se naplacuje carina (ako podleze), obavezan PDV + troskovi.

Ni meni osim ako ne pošaljem mail sa "dokazima" kad vidim da je paket stigao na carinu u to praktikujem isključivo za pakete veće vrednosti gde cena varira poprilično. Svaki put su ispoštovali

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno