Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Basic je bio 70/25 .. tako nesto.. sad je to ovaj 100/40 .. ako gledamo da su svim paketima povecane cene, onda je i basicu.. ali mu povecana brzina kako vidim...

Најјефтинији пакети су мало поскупели и то је углавном једино лоше. Код осталих постоји опција да се користи слична брзина за нијансу јефтиније или прилично већа за пар стотина динара више. Да ипак не заборавимо да је најмањи пакет 100/40 а многи немају толику брзину ни у највећим пакетима. Тј неко и прескчи DL брзину али UL никако. Па поменути СББ најмањи пакет 50/4 нуди за 3.099 док Ехе за много мање нуди 100/40. Ја планирам да уместо уштеде од 60 динара месечно ипак плаћам 300 више, иако ми та брзина и није потребна али ми ни 300 кинте не значе толико. ;)
Ponuda je bas prvoaprilska sala. Taman da iskoristim raskid ugovora zbog novih cena. Gde su sad oni pametnjakovici sto pricali da ce da poskupi kablovska zbog Cinestarovih HD kanala, HBO i sl. Da ih cujem sad zasto je skuplje a nema tih kanala...
Браво Алфа, имаш и пиво и кафу од мене. А ти немој само у празно да претиш, сигурно ћеш без проблема да раскинеш УО.
Zato se otežu već par nedelja da dođu da mi uvedu optiku, iako smo se čak dogovorili oko datuma a monteri se nisu ni pojavili, jer bi morali da sklope ugovor po starim paketima.
Мислиш да су стари пакети били повољнији? Делује ми да су само најјефтинији пакети мало скупљи али са осталима може да се направи и боља комбинација. Соло интернет (средњи на пример) Exe Fiber Home 3 170M је коштао 2.450 за 170/60 а сада можеш да узмеш Smart Net 3 који нуди 250/80 и кошта 2.290 (после три месеца по 1.299) што је јефтиније. Средњи Дуо пакет Fiber Duo Home 3 је имао брзину 220/70 за 3.490 динара а сада за Smart Duo 3 плаћаш 3.150 (после три месеца по 1.599) а имаш 250/80.
Плус сада уз сваки пише да следује фрај wifi рутер, добија се и апликација за мобилни, уз скупље пакете следује андроид бокс док јефтинији имају гледање уназад преко апликације.

Претпостављам да корисници старих пакета не морају да их мењају али ћу ја вероватно данас да прошетам да потпишем нову УО. Само се надам да неће да ураде као СББ и да ту апликацију за мобилни ограниче само на њихову мрежу

Koliko ja kapiram poskupeli su zbog poskupljenja zakupa bandera od 100% ... i sto im traze da se placaju nacionalni kanali.

Nije strasno, moglo da bude i gore.

Tako je, oba razloga su uticala na povećanje cena.

Paketi su poskupeli u proseku za 200-300 dinara, a slažem se da solo internet 1 i 2 imaju tolko malu razliku u ceni sad da se baš ne isplati uzeti prvi. Možda im je to bio i cilj.

Sada je recimo dobro što za 2175 dinara mesečno može da se uzme solo internet od 250/80Mbps. Takvu ponudu baš nisu imali.

Da li ovih 3 meseca povlascene cene ulaze u UO obavezu od 24 meseci ili su to ekstra meseci, ukupno njih 27 za ugovornu obavezu od 24?

Мени углавном то није битно јер се не сећам када сам изгурао целу УО до краја а овде не важи да не можеш да склопиш нову пре краја постојеће. Сигурно ћу не у наредних 21/24 него вероватно и пре 12 месеци да опет нешто потпишем. ;)
Sada je recimo dobro što za 2175 dinara mesečno može da se uzme solo internet od 250/80Mbps. Takvu ponudu baš nisu imali.
Могао си да бираш или Exe Fiber Home 3 170M 170/60 за 2.450 или Exe Fiber Home 4 300M 300/80 за 4.190.

Da li ovih 3 meseca povlascene cene ulaze u UO obavezu od 24 meseci ili su to ekstra meseci, ukupno njih 27 za ugovornu obavezu od 24?

Sad sam ih zvao. Ne ulaze. 3 meseca se plaća cena sa sniženjem, a ostalih 21 puna cena. Ja ću sklopiti novi ugovor u višem paketu najverovatnije danas.

Sad sam ih zvao. Ne ulaze. 3 meseca se plaća cena sa sniženjem, a ostalih 21 puna cena. Ja ću sklopiti novi ugovor u višem paketu najverovatnije danas.

Bas si ga zbunio. Ulaze u UO. Dake evo naj jasnije da napišem:
3 meseca niža cena, 21 mesec puna cena. Ukupno 24.

Па добро, реченица из два дела па је дописао и тај детаљ. ;)
Ja ću sklopiti novi ugovor u višem paketu najverovatnije danas.
Виши по цени или брзини? ;) Рецимо Fiber Duo Home 3 је коштао 3.490 за 220/70 а сада је Smart Duo 3 по цени од 3.150 за 250/80 па се још ту дода и ових 4.653 уштеде за три месеца и испадне просек 2.956. Мислим да ће да дозволе нови уговор за пакет испод, бар сам тако начуо.
Ја ћу на скупљи и бржи пакет, попићу два пива мање месечно због тога.

Браво Алфа, имаш и пиво и кафу од мене. А ти немој само у празно да претиш, сигурно ћеш без проблема да раскинеш УО.
Bilo je price da ih teraju da poskupe kako bi i ostali mogli. Posto im to nije proslo, morao sam da urgiram da ipak poskupe paketi :)
Izvinjavam se svima, ali to je bio najjeftiniji nacin da izbacimo FullHD-a iz teme ;)

Najnizi paket za net je bio 100/35. Ovo je prilicno poskupljenje, za nimalo vece brzinu realno. Sada kao daju ruter i uz njega, ali ruter je sitnica.
Ne svidja mi se ovaj "triple-play enforcement", ali hbg ceo svet ide ka tome :(

Poslednja izmena:
Па добро, реченица из два дела па је дописао и тај детаљ. ;)Виши по цени или брзини? ;) Рецимо Fiber Duo Home 3 је коштао 3.490 за 220/70 а сада је Smart Duo 3 по цени од 3.150 за 250/80 па се још ту дода и ових 4.653 уштеде за три месеца и испадне просек 2.956. Мислим да ће да дозволе нови уговор за пакет испод, бар сам тако начуо.
Ја ћу на скупљи и бржи пакет, попићу два пива мање месечно због тога.

I brži i skuplji. :) Prelazim sa Duo Home 1 (100/40Mbps, 2280din/mes) na Smart Duo 2 (150/60Mbps, 2.790din/mes). Za 510din više dobijam 50% brži download i upload, ruter koji podržava nove brzine i mobilnu aplikaciju sa funkcijom vraćanja TV programa unazad. A obnavljam ugovor par meseci ranije pre isteka ugovorne obaveze. Mislim da mi se isplati.

Izvinjavam se svima, ali to je bio najjeftiniji nacin da izbacimo FullHD-a iz teme ;)

Najnizi paket za net je bio 100/35. Ovo je prilicno poskupljenje, za nimalo vece brzinu realno. Sada kao daju ruter i uz njega, ali ruter je sitnica.
Ne svidja mi se ovaj "triple-play enforcement", ali hbg ceo svet ide ka tome :(
Нови ценовник каже да сада поскупљују и стари пакети, мислим да су углавном по 300 скупљи. Тако да не важи оно да свако може да задржи стари пакет по старој цени. Наравно, дата је могућност раскида УО без пенала у року од 30 дана. Не знам сада да ли неко може да уместо старог пређе на (углавном минимално јефтинији и са сличним брзинама) нови пакет или може само на скупљи.
Све у свему, рачунам да ће FullHD да искористи прилику коју си му пружио ;) јер сада мора да плаћа више а нико и не помиње нове теве програме.

Мада ... смем да се кладим да ће да остане јер где онда да гунђа?? Па ако оде у СББ, имаће те канале, много спорији интернет и cg-nat за много више пара. То ни он неће да прихвати.
I brži i skuplji. :) Prelazim sa Duo Home 1 (100/40Mbps, 2280din/mes) na Smart Duo 2 (150/60Mbps, 2.790din/mes). Za 510din više dobijam 50% brži download i upload, ruter koji podržava nove brzine i mobilnu aplikaciju sa funkcijom vraćanja TV programa unazad. A obnavljam ugovor par meseci ranije pre isteka ugovorne obaveze. Mislim da mi se isplati.
Рачунај да тај стари пакет од сада кошта 2.580 па је разлика још мања. А и стари пакет није 100/40 него 100/35 а тих 5 разлике већина нема ни укупно. ;)

Gde su nove cene starih paketa? Ja ih u cenovniku ne vidim.

Тамо где су и старе цене старих пакета, под најчешћим питањима али пошто нико ништа не пита, ретко ко и посети страницу. ;) Сада је и ценовник од 01.11.2018. променио име у Akcijski cenovnik od 01.11.2018 do 31.04.2019 па ће и он да опстане до краја месеца. Мада не знам да ли ће да важи и 31. априла. ;) Мислим да ће да шаљу и мејлове са овом информацијом, обично су тако радили.

https://www.exe-net.net/wp-content/...mercijalnoj_upotrebi_Objavljen_01.04.2019.pdf

Poslednja izmena:
Pfffff......... uzecu namerno prepaid (mobilni) internet... mislim bukvalno mi (mojima) samo poskupljuje paket (najnizi net) bez da ISTA nudi (+5Mbps upload na 35 za ljude od 60+ godina je bitan koliko i proizvodnja kokosa u Zimbabveu).

Ako neko zove da pita da li moze da ostane na starom da ne raskida, javite i da li ste dobili neku potvrdu za to. Ne mogu ih zvati ovih dana (niti mislim da je pametno odmah nakon promene da se "nervira call centar" :D), ali ako ne daju pismeno da ostaje stari ugovor - odo ja (tj. moji) od ExeNeta.

Poslednja izmena:
Ja cu uzeti trio novi. Em imam vecu brzinu, em 200minuta umesto 100 a mala razlika u ceni.

Ko je jos pod ugovornom obavezom da li i dalje placa staru cenu dok ne istekne ugovor ili od danas prelazi na novu cenu?

Kao korisnik Fiber Duo Home 2 paketa, najviše se isplati da se dodaju tih 300 dinara mesečno i pređe na Smart Duo 3.
Da li neko zna, da li će i dalje svi imati sve kanale i da li neko zna kakva je IPTV aplikacija za telefon u pitanju, tj. na koliko uređaja će moći da se poveže ?

"Promena cene paketa koji više nisu u
komercijalnoj ponudi objavljen 01.04.2019"
"U vezi sa izmenama, korisnici imaju pravo raskida ugovora pre isteka perioda na
koji je zaključen, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, u roku od 30
dana od obaveštenja."

Ocigledno ce biti forsirana promena :( Verovatno im je naredjeno da povecaju cene da ne bi bili previse jeftini, da i ostatak moze da poveca cene :(

@Calexx, 35 vs 40 Mbps? Garantujem da nikome ni na forumu ne igra ikakvu ulogu osim "psihicke". Nisam mislio 2 naspram 40 Mbps :)
Ma njima je prepaid bio dovoljan, nego meni nije kad dodjem u Nis, sad cu morati od tebe da se ogrebem za net, komsija :)

A moji ce imati PO 100GB preko mobilnog za koji dan, pa je za njih stvar nepotreban ExeNet.

Poslednja izmena:
Написао сам да се појавио нови ценовник па по њему цене старих пакета важе још 30 дана и онда поскупљују по ~300. Ко неће да настави, може за тих 30 дана да раскине УО без пенала. Од маја су и стари пакети скупљи па су тек онда нови повољнији. А све и даље повољније од свих осталих.
За број канала и даље пише слично, ограничења према пакетима али је то и до сада било а није примењивано. Можда сада, када нуде и апликацију (идем сада да потпишем нову УО па ћу да питам шта је то) крену са дељењем пакета.
Pfffff......... uzecu namerno prepaid (mobilni) internet... mislim bukvalno mi (mojima) samo poskupljuje paket (najnizi net) bez da ISTA nudi (+5Mbps upload na 35 za ljude od 60+ godina je bitan koliko i proizvodnja kokosa u Zimbabveu).
Чекај мало, нисам мислио да ти раскинеш УО него неко други. ;) А ако им није потребно више од припејд мобилног интернета, онда ни ово нису морали да користе.
А то за брзину и старе људе провери на форуму, сигурно има много оних од 60+ и свима значи upload. Једино што мало њих има ту могућност.

За број канала и даље пише слично, ограничења према пакетима али је то и до сада било а није примењивано. Можда сада, када нуде и апликацију (идем сада да потпишем нову УО па ћу да питам шта је то) крену са дељењем пакета.
Mislim da bi bilo lepo da ostave kao što je bilo jer će se onda i dalje razlikovati od konkurencije. Takođe možda bude ograničenje na nivou IPTV aplikacije, ali na televizoru budu i dalje svi kanali kao i do sada. U svakom slučaju pitaj ih za kanale i za aplikaciju koliko uređaja mogu koristiti aplikaciju.

За то ограничавање броја канала не верујем да могу да добијем одговор ни на шалтеру ни од КС, увек је било ... ради се на томе али још увек није ограничено а за апликацију ћу ваљда да сазнам кад потпишем.

Чекај мало, нисам мислио да ти раскинеш УО него неко други. ;) А ако им није потребно више од припејд мобилног интернета, онда ни ово нису морали да користе.
А то за брзину и старе људе провери на форуму, сигурно има много оних од 60+ и свима значи upload. Једино што мало њих има ту могућност.

Mator pa ponavljas sam sebe?:) Ja sam ti na to vec odgovorio ;)

Ne znaju za aplikaciju ništa još uvek. Barem oko 12h nisu znali kad sam ja bio, kažu biće u toku nedelje, ili možda neće..
Ja sam potpisao novi ugovor na Smart duo 1 i plaćaću prvih 3 meseca po 1599 i još 21 mesec po 2340 (do sad sam plaćao 2280). Dobiću za 5 Mbps brži upload (imao sam 100/35 sad imam 100/40) i dobiću iptv aplikaciju. Sve u svemu za mene skoro pa nikakva promena.

Sent from SM-A750FN using Tapatalk

Mator pa ponavljas sam sebe?:) Ja sam ti na to vec odgovorio ;)
Ма написао и послао, онда видим гомилу порука па да избришем или исправим ... па остаде и прва. А иначе ниси на то одговорио пошто је твој одговор у измени поруке која је уследила после моје друге поруке. ;)
А јесам матор, надам се да ће сви са форума једном да буду матори.

Да додам и ја, тешко да ћеш од мене да се огребеш пошто не верујем да можеш толико да добациш. ;)

Poslednja izmena:
Ma ostavicu download masinu kod tebe i gotovo, i za struju cu se ogrebati :p

Sami sebi su pucali u nogu. Nisu popravili bagove na android box-u, ne znaju nista za aplikaciju ali zato podigli cene. Bravo.

Cene su morali da podignu (EPS i domace televizije), a to sto im aplikacija jos nije gotova...

Nazad
Vrh Dno