Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Zanimljiv status ovo zadnje očitavanje u Bgu. Nadam se ipak da je greška i da stiže danas.
c45c9e88099207b1845e58e0147ddfea.jpg

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Verovatno je greška, kod mene isto tako...
163969c6de83dd26adea004cbd63d3fb.jpg

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Definitivno je greška, upravo je isporučeno.

Хоће то да се деси кад доведеш некога из канцеларије да ради у гпц-у. Мени су дали пошиљке на лепе очи, нису биле картоване и без списка размене, зато се и не проналазе у систему.

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Potvrđujem da su PE paketi poslati juče (ponedeljak) iz BG stigli svi danas (utorak) na odredišta u razna mesta SRB.
Sve radi normalno.

A ja mogu da potvrdim da paket koji sam u petak ujutru predao na postekspres u NS još nije otpremljen u Grocku gde treba biti isporučen

Imam paket bez ikakvog apdejta na trekingu od 28.3. Nije se sve odglavilo jos.

Sent from my Pocophone F1 using Tapatalk

Potvrđujem da su PE paketi poslati juče (ponedeljak) iz BG stigli svi danas (utorak) na odredišta u razna mesta SRB.
Sve radi normalno.
Kod mene sve isto normalno...
Paketi poslati 25.03 su svi stigli u subotu i juče širom srbije, sem jednog koji je poslat u Beograd, i na poštinom sajtu piše samo oprema iz moje pošte (Beograd) u GPC(Beograd) i primalac je rekao da nije stiglo još. Je l' ima još nekog da mu se zagubio paket?

Kod mene sve isto normalno...
Paketi poslati 25.03 su svi stigli u subotu i juče širom srbije, sem jednog koji je poslat u Beograd, i na poštinom sajtu piše samo oprema iz moje pošte (Beograd) u GPC(Beograd) i primalac je rekao da nije stiglo još. Je l' ima još nekog da mu se zagubio paket?

Stigao je danas taj paket primaocu, a na trackingu još isto...

Je l' kad zakažem kurira da dođe po paket on donese onu kesicu za pakovanje ili karton, u koji mi kada odem u poštu upakuju proizvod koji šaljem? Ili moram ja sam da ga upakujem a oni samo donesu adresnicu i uzmu paket?

Uglavnom uvek idem u poštu sa već pripremljenim identifikacionim brojem koji generišem preko poštine aplikacije , ali sam slučajno umesto da izaberem preuzimanje u pošti, kliknuo na preuzimanje kurirom, a nema nigde da se otkaže... Pa da znam samo kako da spremim paket čoveku

Post express je u pitanju

Kesicu/karton ce doneti samo ako ga pozoves i pitas ga da donese, ili samu postu.
Pa uostalom i kad nosis na salter, nosis nesto vec spakovano ?
Il tamo trazis kese/kesice/kutije pa ti oni spakuju ?

I moraces sam da popunis adresnicu za slanje.

Proizvod zapakovan u originalnu kutiju, dam na šalter zajedno sa brojem, radnica ga ubaci u kesu/karton , ištampa i preda mi potvrdu o prijemu i to je to. Zvaću onda sutra poštu da im kažem da je greška u pitanju i da ne šalju bezveze čoveka...

Adresnicu štampa kurir na licu mesta, ambalažu za pakovanje nekad ima kod sebe, nekad ne.

*****avas :trust: ?
Kakvo crno stampanje adresnice od strane kurira Post Ekspressa, to ne postoji.
Sve se rucno pise. Cime stampa, dupetom :d

Ti si to pomesao sa Beksom, Daily-jem, Aksom...

A popunjavanje adresnice od strane kurira se naplacuje 5 dinara po zvanicnom cenovniku :)

Meni I dan danas nije jasno zašto pobogu diktiramo sve podatke operateru u PE kol centru, pa potom ponavljamo celokupnu proceduru kuriru?!?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pa potom taj kurir nosi paket sa tom adresnicom i diktira tamo na salteru poste :)
Znaci jos jednom se unosi u sistem kad donese paket u postu.

Tri operacije, kod privatnika jedna.

*****avas :trust: ?
Kakvo crno stampanje adresnice od strane kurira Post Ekspressa, to ne postoji.
Sve se rucno pise. Cime stampa, dupetom :d

Код мене, када сам пар пута слао пошиљке куриром Пост Експреса, увек ми је штампао адресницу, изгледа исто као и код D-Express-a.

Видећу вечерас, кад се вратим кући, да сликам. Имам негде међу осталим адресницама.

Некада је пошта куповала куририма терминале који штампају адресницу која изгледа као фискални рачун, ретко који и дан данас ради. Пара за нове нема, али за нове Шкоде има :)

Ево штампане ПЕ адреснице. Једва сам је нашао међу осталих 5000+.
(Само пар пута сам слао куриром, углавном из Поште шаљем, лакше и мени и куриру да не долази и до мене...)

Прилично је избледело, али се види колико - толико, након што сам слику ''провукао'' кроз пар филтера.

Иначе, ову пошиљку сам слао још 10.05.2016, од тада нисам слао са куририма ПЕ, увек из Поште.
Мада се, код мене и у Пошти дешава да немају ПЕ коверте скоро увек, и адреснице па их копирају.

Мени није проблем, јер свакако код куће све упакујем и сам купујем коверте већ 2 године.
Опет је и њима и мени лакше да ја све спакујем код куће и пријавим преко апликације
тако да кад одем у Пошту имам све спремно. За мање од минут пошаљем пакет (само док ми одштампа адресницу).

Xnuy5Qn.jpg

Poslednja izmena:
E da ste vi meni zivi i zdravi posta je imala terminale i pre 8-9 god :) Koristili su se Ingenico 8550 download.jpg a sad se koriste Bluebird Pidion 1391525029BIP-1500_front_right.jpg tkd ko nije video terminal kod PE kurira to je zato sto ta posta ili ima manjak terminala ili ih uopste nema...

Ми имамо три, стоје покварени код управника :) Када су последњи пут набављали нове?

Ми имамо три, стоје покварени код управника :) Када су последњи пут набављали нове?

Necu da lupim ali pre nekih 2 god od prilike msm da su nabavljeni ovi novi... U Zr je dobijeno 5 kom, ja dok sam jos radio ok su radili, sad ne znam jel neki krepao itd, ali su komplikovaniji od starih, sporiji itd....

Ja skoro nisam video takve adresnice...a vidjam ih dosta :)

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ради већ недељу дана (од понедељка). Све пошиљке које сам слао од понедељка су стигле у року.

Ja sam juce čekao paket iz Jagodine poslat u sredu post expressom. Kurira ceo dan nije bilo, jutros kucam broj za praćenje da vidim gde je, i piše da je u pošti i da mi je ostavljen izveštaj da podignem... Izveštaja nigde u sandučetu plus sam ceo dan bio kod kuće i niko nije dolazio, a u pošti u mom kraju su mi rekli da je paket u glavnoj pošti koja je na 15 min kolima od mene , nije mi cimanje da odem ali ako mi je naručeno na adresu, trebali su doneti...

Ja sam juce čekao paket iz Jagodine poslat u sredu post expressom. Kurira ceo dan nije bilo, jutros kucam broj za praćenje da vidim gde je, i piše da je u pošti i da mi je ostavljen izveštaj da podignem... Izveštaja nigde u sandučetu plus sam ceo dan bio kod kuće i niko nije dolazio, a u pošti u mom kraju su mi rekli da je paket u glavnoj pošti koja je na 15 min kolima od mene , nije mi cimanje da odem ali ako mi je naručeno na adresu, trebali su doneti...

Tu već nije u pitanju generalno do pošta, već do tvoj kurir.

Prvo pitanje: kod koje službe bi bio najjeftiniji prevoz paketa od oko 6-7kg vrednosti (otkupnina) 12.000 din?

Meni I dan danas nije jasno zašto pobogu diktiramo sve podatke operateru u PE kol centru, pa potom ponavljamo celokupnu proceduru kuriru?!?

Dok nije bilo toliko posla ili je bilo više kurira, kurir bi pre no što krene na teren da kupi pakete, odštampao sve adresnice i poneo sa sobom, verovatno bi povremeno svratio i do pošte da uzme adresnice za pakete koji su prijavljeni dok je on bio na terenu međutim kako se broj kurira smanjivao a obim posla povećavao prestali su to da rade već nose blanko adresnice i popunjavaju ih kod pošiljaoca, jer verovatno imaju utisak da je to kraća procedura.
Ja paket obično prijavim preko one njihove android aplikacije i posle par sati samo nazovem kurira da ga podsetim i uvek me pita dal imam popunjenu adresnicu ali mi i potvrdi da je video da sam prijavio paket za slanje. Ja im uvek popunim adresnicu jer je to kuriru onda minut posla, samo upiše na adresnicu broj za praćenje, ubaci paket u kesu i zalepi onu nalepnicu sa bar kodom i kodom za praćenje. I on gleda kako da što pre završi pa kad zna da kod mene provodi minimum vremena i on je "zadovoljniji" pa mi i učini uslugu ponekad.

Vrh Dno