Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa veci je 5", ima magic remote, tu se ja i dvoumim dal meni vredi razlika u parama, jer kad sam gledao ovaj samsung bio mi je skroz ok i slika i velicina, a ovaj jos veci al nisam ga video nigde. Ja sam svakako pare spremio za LG-a i velicina mi je najpresudnija tu, gledace se sa neka 2.5m a dnevna je 30m2 po netu kazu da je 60" ok velicina za tu razdaljinu... I da LG je 5 godina garancije, to mi je isto bitno.

Sad vidim ima i Sony KD65XF7005 u igri on je VA i direct led, al android...

Poslednja izmena:
Bio, video sva 3:

Samsung 65 nu7172 moze da prodje al samo 2 god garancije.

Sony 7005 secka sa demo contentom :(

Lg radi kao sat, gledao iz uglova i meni je prihvatljivo ono sto sam video.

70" uk6950 je moj izbor i porucen za vikend pa nek ide zivot. :)

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Jedno pitanje koje nije vezanu za temu.
Kako vas nije strah da porucite tv online? Znajuci kakvi su kuriri velike su sanse da se dogodi nesto lose.
Mislim znam da moze da se vrati u roku od 14 dana, ali opet je to cimanje. Uvek nadju neki izgovor.

@Zeha Sta si uradio? Ja mogu samo da ti kazem da su Sony modeli preskupi. Jesi razmisljao o Hisense?
Brat takodje gleda neki 43" eventualno 49" do 50-ak hiljada.

Poslednja izmena:
Ja sam uvek naručivao i monitore i televizore, i nikad problema nije bilo. Po meni su tv/ monitori zaštićeni super u kutiiji, tako da treba baš biti ekspert da uništis televizor/monitor u originalnom pakovanju.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

@Zeha Sta si uradio? Ja mogu samo da ti kazem da su Sony modeli preskupi. Jesi razmisljao o Hisense?
Brat takodje gleda neki 43" eventualno 49" do 50-ak hiljada.

Sony lepo izgleda (ona dva modela) ali im je i cena osetno jaca od LG.
Pomisljao na Hisense jesam ALI koliko vidim nema DTS podrsku.

Zvali iz servisa i kazu da kod njih tv radi normalno?!?!?
Dva dana ga "testirali" nisu nasli manu i sutra vracaju bez poravljanja, sve za dzaba (odnosenje, testiranje, donosenje, nemanje tv 2 dana, majka "na kraju nerava" (đe su turci, serije)...

Skontao sam u medjuvremenu da kod mene mogu i veci tv staviti, nosac na zid, nema postolja, neki nosac sto se zakrece, samo ne znam da li neki kraci sa kolenom (zglob na sredini maximalnog odstojanja) ili sa jednom cevkom sto ima zglob na zidu i kod tv.
Kolenasti jeste veliki ali omogucava polozaj tv uvek na istom mestu, a bezkolena prilikom odmicanja od zida pomera tv u stranu mnogo...

Gde ima velik izbor nosaca?

Poslednja izmena:
za nosače postoji posebna tema (teme)
inače, z e**e*e*** ima solidan izbor u delu sa televizorima

Poslednja izmena:
Uh, prelistao sam poslednjih vise desetina stranica ove teme, jedna stvar mi je ostala nejasna. Treba mi 49", to je fizicki maksimum. U kombinaciji su mi ostali:

Samsung QE49Q6FNATXXH
LG 49SK8500PLA

Razmisljam se i za Sony X900 koji je dosta spominjan u ovoj temi, ali sam skroz nesiguran u vezi njega jer nikakvih iskustva nemam sa Sony, pogotovo zbog tog "bagovitog" Androida na njemu. Otvoren sam za argumente...

Kupujem na slepo jer u Nisu ne mogu da nadjem uzorke ovih panela, pa ako dodjem u blizinu neke prodavnice koja ih prodaje, moracu tamo da pogledam. Ako ne, *mjau**mjau**mjau*.

Ostajem u nedoumici zbog refresh rate-a, posto sam duduk za televizore. Ovo mi je prvi "ozbiljan" TV koji kupujem. Samsung ima 60Hz (i tih nekih 120Hz "laznih"). Dok je kog LG i Sony 120Hz native. Koliko je to zaista bitno? Jasno mi je kod PC monitora, ali sta znaci za TV koji najverovatnije nece biti koriscen za gaming, ili ako nekada bude, jako malo?

Iste modele gledam i ja, isti grad. Neverovatno koliko u Nišu nema ničega da se pogleda uzivo.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ja od nedavno imam taj LG koji pominjete. 120Hz vam je bitno kod igara, i to je to.
A za ostalo zavisi koji OS volite, meni je WebOS favorit, pa sam ga odabrao
Sada ima i foru da preko EPG-a pretražuje sličan ili isti sadržaj koji trenutno gledate na tv, na netu, i izbacije YT linkove sa tim sadržajem

Kod igara ne mozes da imas 4k 120Hz, za to ti treba hdmi 2.1, to ce sada novi 2019. modeli imati.

Mozes imati 1080p 120Hz ili 4k 60Hz.

Kod bilo kakvog drugog sadrzaja je to nebitno.

Poslednja izmena:
...U kombinaciji su mi ostali:

Samsung QE49Q6FNATXXH
LG 49SK8500PLA

...
Kupujem na slepo jer u Nisu ne mogu da nadjem uzorke ovih panela, pa ako dodjem u blizinu neke prodavnice koja ih prodaje, moracu tamo da pogledam. ...

Iste modele gledam i ja, isti grad. Neverovatno koliko u Nišu nema ničega da se pogleda uzivo.

A da se organizujete lepo, sednete u auto pa zapalite za BG zajedno i o istom trošku kupite dva TeVe-ja, možda dobijete popust na količinu :d

Možda, možda ce biti popusta u TC Ušće za vikend, valjda slave neku godišnjicu pa će biti svuda u njemu popusta... mada cene mogu biti niže iz online prodavnica.

Ja od nedavno imam taj LG koji pominjete. 120Hz vam je bitno kod igara, i to je to.
A za ostalo zavisi koji OS volite, meni je WebOS favorit, pa sam ga odabrao
Sada ima i foru da preko EPG-a pretražuje sličan ili isti sadržaj koji trenutno gledate na tv, na netu, i izbacije YT linkove sa tim sadržajem
Da li je to važi za svaki LG Smart TV ili samo za taj model koji imaš? Ili je vezano za verziju WebOS?

Mali off: da li je moguce sa WebOs 4 citati NAS share? Planiram da jedan extarni hard delim preko rutera za sve racunare u kuci, ukljucujuci i tv. Znaci ne preko dlna, plex ili sta ti ja znam, vec nao klasican network folder.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Moguće je
WebOs vidi čak i enigma2 foldere koji su deljeni bez problema

Uh, prelistao sam poslednjih vise desetina stranica ove teme, jedna stvar mi je ostala nejasna. Treba mi 49", to je fizicki maksimum. U kombinaciji su mi ostali:

Samsung QE49Q6FNATXXH
LG 49SK8500PLA

Razmisljam se i za Sony X900 koji je dosta spominjan u ovoj temi, ali sam skroz nesiguran u vezi njega jer nikakvih iskustva nemam sa Sony, pogotovo zbog tog "bagovitog" Androida na njemu. Otvoren sam za argumente...

SAMSUNG QE49Q6FNATXXH-720e
LG49SK8500PLA-750e
SONY KD49XF9005-900e

Sony je najbolji od tih modela ali je i najskuplji, oni rade samo u full HDu na 120Hz,
ako ti 120Hz nije bitno imaš i malo jeftiniji model LG49SK8100PLA kji je 600€

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-x900f-vs-lg-sk8000/585/607?usage=7318&threshold=0.1

Mada kad vidiš OLED pored ovih videćeš da su OLED bolji

LG oled55B8PLA je sada 1130 €

Sve zavisi koliko para si spreman da daš....

Ako oboris naslon zadnjih sedišta i uklonis roletnu i konzolu mreze (ako je imas) pa mozda i moze...
A ako ne stavljas nista na tv ne znam sto ne bi bilo pametno.
Proveri ipak dubinu kad oboris sedista i najuzi deo otvora gepeka ali pomalo diagnalno... vodi racuna da kutija ima 20cm pa nece moci u same ćoškove na gepeku da uđe...
Pomeri sedista koliko moze i nemoj da zalupis gepek da ne udaris vratima (poklopcem) televizor...
Triput meris, jednom kupujes i prevozis. ;)

Ima li neko iskustva da li tv od 70" staje u Passata karavana B6? Dimenzije kutije su 172cm x 110cm x 19cm

Kontam da moze stajati ukoso, al ne znam koliko je to pametno :)

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
Moj postar spakovao moj stari zamrzivac sanducar u pasata i bilo mesta jos za jos jedan, cuj nece TV stati :d

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno