Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

Kako im je džiberska ova reklama za "Eon preko (bilo kojeg) interneta", ccc. Tek je malo prebaci videh po prvi put.

Radio je i N1 do malo pre sad i njega nema, sreca imam ga na PTT kablovskoj

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani....

Pa objasnismo ti na prethodnoj strani da ne mozes da gledas te kanale van SBB mreze. Ocigledno koristis nalog koji si dobio od nekog ko koristi SBB usluge,ili ga sam imas uz paket koji imas. Da remiziram,sve kanale van sbb mreze mogu da gledaju SAMO korisnici koji imaju Total Tv,Samostalni tj EON van mreze, i slicne SBB servise. Znaci svi korisnici, sada novih Eon paketa(kablovska,net,tel) , ne mogu gledati sve kanale van SBB mreze preko dobijenih EON aplikacija .

Bilo je ažuriranje aplikacije koje je krenulo od juče,tako da ko nevidi sve kanale možda treba samo da odradi najnovije ažuriranje aplikacije.

Jel zna neko od kad ce da vazi to sa iskljucenjem ako gledas preko 50% van njihovog interneta?

Jel zna neko od kad ce da vazi to sa iskljucenjem ako gledas preko 50% van njihovog interneta?

То је већ на снази.
Ступило на снагу : 15.03.2019. тако да треба се припазити да не буде блокирања налога.

Vidis li koju su pometnju napravili tom reklamom?

Ma "super" je reklama... jedva čekam da čitam komentare horde besnih korisnika kad ukapiraju da istovremeno ne može da gleda EON i tata i mama i 2 deteta "na svim uređjima" koje demonstriraju u toj reklami.
Zato što su lepo sakrili na toj stranici za biranje Light/Full/Premium paketa iza "i"/info ikonice ovu informaciju:

SBB je napisao(la):
Možeš registrovati najviše 3 uređaja, dok možeš aktivno da gledaš na jednom uređaju.

Da li Eon funkcioniše kao Mts tv? Mislim da li može da se namesti da eonov set top box ima prioritet interneta i uvek "vuče" koliko mu treba? Ili možeda se desi da ako ja skidam nešto na račynaru to usporava tv? Drugo što me zanima je da li eon kasni 30 sekundi? Koristio sam eon aplikaciju na androidu i ona kasni 30 sekundi u odnosu na zemaljsku tv, da li je isti slučaj i sa ovim Eonom?

Mozes registrovati na 5 uredjaja a gledati istovremeno na 3. Tako je kod mene makar... Duo Full paket...

Poslednja izmena:
Obično na telefonu gledam emisije na N1, što je ok dok sam na lokaciji na kojoj imam SBB net. Međutim, iste te emisije treba da čekam satima da se pojave na njihovom YouTube kanalu dok sam na lokaciji gde imam mts optiku. Postoji li neki VPN za android telefon za te slučajeve, kako bih mogao da gledam emisije odmah na mobilnom?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Treba ti neki ruter na kome ćeš napraviti vpn. Onda možeš da gledaš odakle god. Samo se nakačiš na taj svoj vpn.

Čekaj zar EON od pre desetak dana ne radi na svim mrežama.
Obzirom da nemam SBB internet ja sam korisnik SBB D3i usluge.
Koristim mts VDSL internet i preko smart tv ili mobilnih telefona gledam sve sadržaje
koje nisam mogao do pre desetak dana. SK, Nova S (Top Kanal), N1 ....

Poslednja izmena:
@nickpop: pssst... :d Naloge vezane za cable korisnike i dalje blokiraju.

Jeste,ali ima problem sa interlaced strimom koji ide preko Eon smart app. Pisano mnogo puta. Na zalost nisu implementirali kodeke u Oreu.

Osim ako imas middleware / AVR koji to pegla izmdju box-a i TV-a :)
i/p Scaler kod mene na Denonu.

Nemojte da poredite cast sa telefona i aplikaciju za tv zbog kvaliteta slike. Aplikacija radi solidno na mibox ali ne besprekorno jer ima problem sa deinterlace-ingom. Pisali smo o tome skorije. Pored samog eon boxa, tv aplikacija radi najbolje na nvidia shield-u i na televizorima.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

i/p Scaler + progressive conversion mode - ko ima "pametni" AVR risiver - vredi probati ako nije On po defaultu.

Zašto ne dozvoljava da gledam kanal Nova S na mts-ovom internetu, preko EON aplikacije??

Nije dozvoljeno :wall: Kao ni N1, Fox itd. Vec je gileb objasnio do detalja.

То је већ на снази.
Ступило на снагу : 15.03.2019. тако да треба се припазити да не буде блокирања налога.

Ovo im nece lepo proci. Upucavaju se u nogu. Ponasaju se gore od Telekoma sa kraja 90-ih kada su sekli linkove provajderima koji su nudili VoIP. Telekom makar nije sakatio sopstvene korisnike.

Edit: za nas sa Beogirda jos uvek nije stupilo na snagu: http://beogrid.net/Binary/20667/beogrid_uslovi_korienja_za_eon_18_10_2018_.pdf

Poslednja izmena:
Ako ti je istekla ugovorana obaveza i hoces da predjes na EON full i potpises novu ugovornu obavezu onda ne placas nista za EON box.

Ako nemas ugovornu obevezu nemoj da ti njih zoves telefonom da ti daju neke povoljnosti nego idi u poslovnicu i podnesi zahtev za raskid ugovora. Otkazni rok ti je 30 dana.

Posle 1-2 dana zavce te neki menadzer sa vise pozicije i sa njim se cenkas. Uglavnom dobices bez problema za EON full 6 meseci po dinar(ili 12x2000 isto je) i EON box + dva d3 minija + dual band 2,4G/5G HG uredjaj.

Nudice ti prvo manje od ovoga ali ne pristaj na to i trazi da dobijes povoljnosti isto kao i novi korisnik ili odlazis.

Kada vide da si odlucan da ides dobices ovo gore navedneo bez problema. Dobijali su ljudi i vise ali u mestima gde postoji konkurenkcija sa optickim internetom.

Ovo je super hint! Samo da proverim nešto, kažeš "ako nemaš ugovornu obavezu" da li ti znači ako mi je istekla ili je nikada nisam ni imao? Meni je konkretno istekla 25.12.2018. imao sam Trio Gold Extra. Da li radi onda ova varijanta sa otkazokm ugovora ili ne? Drugo, kad podnosim zahtev za raskid ugovora, da li treba da navedem neki poseban razlog, verovatno će me pitati ili ....? Treće, šta ako uvaže zahtev za raskidanje? Realno ne bih prelazio na MTS, ali ne znam šta me čeka ako budem morao da potpisujem novi ugovor...

Planiram da uzmem sbb van mreže, tv aplikacija a net drugog provajdera jer nemam tehničkih mogućnosti. E sad, zanima me, da li važi ona promocija da korisnici telenor mobilnog paketa dobijaju paket "više" tj jači paket.?

Sent from my Honor 9 using Tapatalk

Ne znam koliko je pametno što delim ovu informaciju...

Edit: izbrisano na predlog članova

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@kotrljan: Ne važi "Superset" za tu "EON van mreže" uslugu. To je samo za SBB cable + Telenor kombo... tj uz nove EON pakete valjda ne može da se aktivira Superset ni za ove koji su na kablovskoj ... Ja koristim D3i + Telenor i "naravno" da nije mogao da se aktivira Superset.

Pozdrav ljudi, kupio sam smart TV za dnevnu sobu gde imam D3 uredjaj. Sta mislite da instaliram aplikaciju EON na smartu, a uredjaj prebacim na stari televizor koji je u drugoj sobi? Jel ima neke razlike izmedju aplikacije i uredjaja u kvalitetu slike na kanalima, jer ipak to radi preko interneta, ili je isto kao na uredjaju? I da li na aplikaciji ima SK 4k kanala, posto ga na uredjaju nemam?

Nema SK 4K na aplikacijama za SmartTV., on je dostupan samo unutar DVB-C mux-a & kad isti "konzumira" EON Smart Box (nisam siguran kakva je situacija za SK 4K u varijanti ko koristi samo TV + CAM modul kombinaciju). Postoji razlika u kvalitetu u odnosu na DVB-C mux koji koriste D3 risiveri i koju koristi ovaj EON Smart Box za live program.

U svakom slučaju uzmi sam pa uporedi na istom TV-u (tom Smart što si kupio) app i D3 risiver pa ćeš sam videti da li primetiš ili ne primetiš značajniju razliku.

E nisam mislion na smart box, nego na aplikaciju koju bih instalirao na smart tv-u

Poslednja izmena:
Znam na šta si mislio. Smart Box sam spomenuo u kontekstu da iako koristi EON TV aplikaciju koja je 85% ista kao verzija za Android SmartTV-ove ima pristup SK 4K, a ostali uređaji nemaju. Pošto na tom EON STB live program je DVB-C a "iz početka" je HLS stream, a na EON TV aplikaciji na svim drugim uređajima je i live i "iz početka" HLS stream. A SK 4K kanal je dostupan samo unutar DVB-C mux-a. I generalno kanali unutar DVB-C mux su boljeg kvaliteta nego HLS stream.

Video sam da si kupio Samsung TV :p Tako da stoji ono što sam napisao. Uzmi i testiraj na tom Samsung-u i prikaz sa D3 risivera i prikaz kroz EON TV app.

Zovi podrsku kukaj obrisaće ti uredjaj nemoj da cekas sledeci mesec. [emoji846]

Znam na šta si mislio. Smart Box sam spomenuo u kontekstu da iako koristi EON TV aplikaciju koja je 85% ista kao verzija za Android SmartTV-ove ima pristup SK 4K, a ostali uređaji nemaju. Pošto na tom EON STB live program je DVB-C a "iz početka" je HLS stream, a na EON TV aplikaciji na svim drugim uređajima je i live i "iz početka" HLS stream. A SK 4K kanal je dostupan samo unutar DVB-C mux-a. I generalno kanali unutar DVB-C mux su boljeg kvaliteta nego HLS stream.

Video sam da si kupio Samsung TV :p Tako da stoji ono što sam napisao. Uzmi i testiraj na tom Samsung-u i prikaz sa D3 risivera i prikaz kroz EON TV app.

Ja sam uporedjivao sliku na eon aplikaciji za TV i Cisco 4682 na Samsung TV-u iz 2017 i nisam primetio da je slika bolja na Cisco 4682.

Pustao sam namerno i sport gde ima brzih scena i cak mi je slika bolja na eon aplikaciji za TV, nekako su mi boje kvalitetnije na aplikaciji nego na 4682.

Ovo je super hint! Samo da proverim nešto, kažeš "ako nemaš ugovornu obavezu" da li ti znači ako mi je istekla ili je nikada nisam ni imao? Meni je konkretno istekla 25.12.2018. imao sam Trio Gold Extra. Da li radi onda ova varijanta sa otkazokm ugovora ili ne? Drugo, kad podnosim zahtev za raskid ugovora, da li treba da navedem neki poseban razlog, verovatno će me pitati ili ....? Treće, šta ako uvaže zahtev za raskidanje? Realno ne bih prelazio na MTS, ali ne znam šta me čeka ako budem morao da potpisujem novi ugovor...

Ako ti je istekla ugovorna obaveza, sto tebi jeste, radis ovo gore sto sam napisao.

U razlogu za raskid napises da kod konkurencije imas 6 meseci za 1 dinar i da nisi zadovoljan njihovim odnosom prema tebi kao starom korisniku posto ce ti prilikom podnosenja zahteva za raskid nuditi neki bedni popust.

Nemoj da se bojis da ce prihvate raskid ugovora i dace ti bez problema 6 meseci za 1 dinar za EON full sto ti izlazi 3k mesecno i to im i jeste realna cena a ne ove naduvane cene sto imaju gde koriste monopolski polozaj na trzistu.

Vrh Dno