Šta je novo?

EON (ex D3GO) [za EON Smart TV/box aplikaciju postoji posebna tema]

@HDMI: Pa Shield je naveden na sajtu u sekciji / tabu "streaming uređaji" :
https://sbb.rs/eon-tv/uredjaji

Dakle, zvanično podržan / preporučen uređaj za razliku od Mi Box-a ;)

Pošto ima i built-in Cast možeš da biraš hoćeš da gledaš EON stream tako što cast-uješ sa telefona/tableta na Shield ili ćeš da instaliraš baš EON TV app i nju koristiš direktno na Shield (za razliku od Apple TV gde ne postoji app nego može samo kroz AirPlay) . Zavisi da li imaš slobodan "slot" za aktivaciju EON TV aplikacija ili ga već koristiš za neki SmartTV.

Ako ti ne nudi EON app u Play Store skineš apk fajl i "sideload"-uješ:

https://apkpure.com/eon/com.ug.eon.android.tv

Poslednja izmena:
Eon preko neta je i dalje na 25 fps... Loše za sport, a i za ostalo. Probao sam sad dok je promocija.

Poslednja izmena:
@HDMI: Pa Shield je naveden na sajtu u sekciji / tabu "streaming uređaji" :
https://sbb.rs/eon-tv/uredjaji

Dakle, zvanično podržan / preporučen uređaj za razliku od Mi Box-a ;)

Pošto ima i built-in Cast možeš da biraš hoćeš da gledaš EON stream tako što cast-uješ sa telefona/tableta na Shield ili ćeš da instaliraš baš EON TV app i nju koristiš direktno na Shield (za razliku od Apple TV gde ne postoji app nego može samo kroz AirPlay) . Zavisi da li imaš slobodan "slot" za aktivaciju EON TV aplikacija ili ga već koristiš za neki SmartTV.

Ako ti ne nudi EON app u Play Store skineš apk fajl i "sideload"-uješ:

https://apkpure.com/eon/com.ug.eon.android.tv

Pa i MiBox ima built in Cast i takodje radi besprekorno a jeftiniji je 3 puta...

Jeste,ali ima problem sa interlaced strimom koji ide preko Eon smart app. Pisano mnogo puta. Na zalost nisu implementirali kodeke u Oreu.

Nemojte da poredite cast sa telefona i aplikaciju za tv zbog kvaliteta slike. Aplikacija radi solidno na mibox ali ne besprekorno jer ima problem sa deinterlace-ingom. Pisali smo o tome skorije. Pored samog eon boxa, tv aplikacija radi najbolje na nvidia shield-u i na televizorima.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Jeste,ali ima problem sa interlaced strimom koji ide preko Eon smart app. Pisano mnogo puta. Na zalost nisu implementirali kodeke u Oreu.
Preduhitrii si me sa odgovorom.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da li si siguran za Shield.Imas li možda apk.

Da, Schield je bio naveden na sajtu Sbb-a, kao prporuceni streaming uredjaj. Tako sam prvi put i cuo za nju. Na zalost, nemam aplikaciju, kao ni samu konzolu, jer se ne moze naci kod nas, za sada. Sbb bi mogao da je uveze, posto je vec preporucuju. Jedan od forumasa (mnogo postova ranije), je ima i prica o svojim iskustvima. Samo sam malo "zakacio" od tih njegovih komentara i koliko sam shvatio, dok nije sve podesio, bilo je problema i sa njom, tipa, "stalno mu se gasila na smart tv EON aplikaciji", a posle je sredio i vise nista "ne eksperimentise" i sada je zadovoljan. Ovo, samo parafraziram. Inace, rado bih je nabavio, ne samo zbog EON smart aplikacije, nego i zbog mnogih drugih stvari. Svi su jako zadovoljni, njom.

Poslednja izmena:
Zašto ne dozvoljava da gledam kanal Nova S na mts-ovom internetu, preko EON aplikacije??

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Zašto ne dozvoljava da gledam kanal Nova S na mts-ovom internetu, preko EON aplikacije??

Ne vole se...ali uopšte [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

I ako ovo gore nije daleko od istine, ipak proveri da li Nova S kanal potpada pod tvoj paket na SBB-u....Ne znam da li je Nova S dostupna na svim paketima u okviru SBB usluge. Svi ostali kanali ti normalno rade?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa ne vole se ni sa N1, ali to šljaka

Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani....

Nova S je u osnovnom paketu,kao sto je i Top bio. Jednostavno kanale UG kao i Fox nije moguce gledati van SBB mreze osim ako ne koristite negog mobilnog provajdera,ili imate nekog provajdera koji ima i kanale UG u kablovskoj ponudi,ili pak omate samostalni EON,tj EON van mreze.

U pravu si, ne rade ni fox kanali. Pa znaci veći deo Srbije neće moći da gleda novu s. Koja je alternativa, ako želim da gledam a na mts ovom netu sam

U pravu si, ne rade ni fox kanali. Pa znaci veći deo Srbije neće moći da gleda novu s. Koja je alternativa, ako želim da gledam a na mts ovom netu sam

Da poručiš EON box pod opcijom "EON van SBB mreže", imaš na sajtu www.eon.tv ponudu paketa ako si spreman na to, naravno šljaka uz bilo koji net, pa čak i mt:s -ov.

Time sprecavaju nelegalno koroscenje aplikacije van njihove mreze. Tako je od samog pocetka. Racunaju da ces aplikacije koje si dobio koristiti samo kod kuce na njihovom netu. Sad,ako odes za vikend negde,i hoces da pogledas fudbal recimo na SK a tu nemas SBB net ,neces moci. Takva im je logika. Diskutovali smo o teme vise puta poslednjih par meseci.

Time sprecavaju nelegalno koroscenje aplikacije van njihove mreze. Tako je od samog pocetka. Racunaju da ces aplikacije koje si dobio koristiti samo kod kuce na njihovom netu. Sad,ako odes za vikend negde,i hoces da pogledas fudbal recimo na SK a tu nemas SBB net ,neces moci. Takva im je logika. Diskutovali smo o teme vise puta poslednjih par meseci.

E vidiš, nas iz TOTAL TV paketa su od juče oslobodili zabrane za Telekomov internet, doduše oduzeli su nam neke kanale (RTS 3, KCN 1, Srem, KTV...) Ali meni sad šljaka i N1, SK1-4, FOX kanali tako da sam zadovoljan. Paket je :Total Trio Premium

A ko mi garantuje da će raditi i sa boxom, nigde se to ne pominje na sajtu....... Da kupujem i box uređaj radi jednog tv kanala. Ispasce jeftiniji hbo sa tri HD kanala nego gledanje nova s. Ugasite svetlo kad izađete....

E vidiš, nas iz TOTAL TV paketa su od juče oslobodili zabrane za Telekomov internet, doduše oduzeli su nam neke kanale (RTS 3, KCN 1, Srem, KTV...) Ali meni sad šljaka i N1, SK1-4, FOX kanali tako da sam zadovoljan. Paket je :Total Trio Premium

Ti si korisnik koji spada u grupu ,,van mreze,, kao sto su i neki drugi korisnici. Zato mozes. To su uradili zbog toga sto planiraju da iskljucuju aplikacije sbb korisnicima ako koriste aplikaciju 50% van SBB mreze. Zato su morali da dozvole svim korisnicima koji imaju njihovu televiziju a ne koriste njihov net da omoguce gledanje kanala sa svih mreza. U suprotnom bi im morali ukinutu pravo na koriscenje EON app jer ce se svakako koristiti 100% van SBB mreze.
Edit: Sad videh da imas trio paket,sto znaci da koristis i njihov adsl. E sad ima korisnika koji koriste samo TotalTv uslugu,tako da je pretpostavljam njima omoguceno da mogu koristiti svoje Eon app na drugim mrezama.

Poslednja izmena:
Edit: Sad videh da imas trio paket,sto znaci da koristis i njihov adsl. E sad ima korisnika koji koriste samo TotalTv uslugu,tako da je pretpostavljam njima omoguceno da mogu koristiti svoje Eon app na drugim mrezama.

Jeste, kod kuće, ali pošto sam trenutno van kuće, u Kragujevcu, radi studiranja, a gazda kod koga stanujem ima Telekomov internet, tek od juče od startovanja Nova S kanala su i prekinuli zabranu za Telekom, jer kao što ti kažeš garant bi me blokirali jer sam svejedno van mreže SBB-a. Ali zato, ne znam za druge, oduzeli su mi neke sekcije iz Video kluba ( Bio mi je ceo na raspolaganju), zadnje dodate radio stanice (Hit FM, Top Fm i cela grupa stingray stanica) i kanale (RTS 3, KCN 1 kao i lokalne KTV, Most, Srem...). Zašto su to uradili, nemam pojma, pitam podršku na fb, Božidar me obmanjuje da to nikad nije ni pripadalo Total korisnicima. Kontam da su zato oduzeli te kanale.

Imam Total tv u vikendici, evo sad u stanu na mts adsl slučajno proverih na EON aplikaciji na mobilnom da li ima Nova S ne znajući da je ona u osnovnom paketu, videh da radi onda probah N1 i SK i iznenadih se kad videh da radi sad. Probah i na kompu, sve ok, onda se ulogovah ovde i vidim da od juče za korisnike Totala ove novotarije, super ako ovako ostane.

@mare96 Ja nisam imao ranije RTS 3, ne znam sad za te ostale kanale što si pobrojao, ovako na prvi pogled ništa nije niti oduzeto niti dodato, osim što je pušteno ono što je pušteno a ranije bilo blokirano.

Poslednja izmena:
Bozidar inace puca od znanja. Pre par meseci me ubedjivao da d3i ima rts 1,2 u HD formatu jer rts nema vise sd kanale. Inace i dan danas na d3i RTS 1 i 2 idu u Sd formatu,s tim sto su ubacili i RTS 1hd imesto RTS HD kanala za koji tvrde da ima isti program kao i RTS 1.

Ja sam na mts optici, a nemam novu, vidim neki na mts-ovom adslu preko eona imaju. No habla

Kako mislis nemas? Ako koristis MTS optiku i njihovu kablovsku onda je nemas jer je MTS nema u ponudi. Ili imas Eon aplikaciju pa ti ne radi Nova S preko MTS optike.

Imam eon aplikaciju ali nema nove s

Nema je u aplikaciji ili ne radi?

Izabrani kanal nije dostupan na mreži internet provajdera na koju ste konektovani....

Nazad
Vrh Dno