Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Okej, ali da potvrdimo i 49SK8500 ima 120Hz panel, bas taj je na testu, i kaze Darko da je 120Hz. Jel tako?

Display LED
Backlight Type Full LED Backlight
Display Format 4K Ultra HD
Screen Size 49 In
Resolution 3840 x 2160 Pixels
Refresh Rate 100 Hz
Aspect Ratio 16:9
Viewing Angle 178° (H), 178° (V)
Image Enhancement Engine Alpha 7 Intelligent Processor

120Hz je 8500, ja sam pobrkao sa 8000.

Dobro je to za 1080p 120Hz gaming, tako ja igram neke fps mp igre, a van toga ne vidim neku prednost.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
- PHILIPS SMART Televizor 43PUS7303/12 LED
- PHILIPS SMART Televizor 43PUS6703/12 LED
- SONY Televizor KD43XF7596BAEP LED
- SONY Televizor X800F LED
- PANASONIC SMART TX-43FX620E LED

Čitam temu par nedelja u nazad, kao povoljna kupovina ističu se Hisense, dosta njih je kupilo i zadovoljni su.
Posle toga ide Samsung i LG kao skuplje opcije, jeftiniji/slabiji modeli se uglavnom izbegavaju.
Sony, ok ali skup, za iste pare ima i boljih opcija.
Panasonic - meh, niko ih više ne kupuje.
Philips - svi kažu da je za izbegavanje.

Eto to ti je sumirano odprilike zadnjih 20-30-40 stranica (brzo tema raste).

Philips nikako. Svejedno je kinez ma sta pisalo na njemu a nema smisla placati vise zbog brenda. Philips jedino sto ima je ambilight na jacim modelima sli svejedno je preskup za to sto nudi.

Tapatalk from Poco loco

A koliko je bitna brzina odziva panela ako uopšte više igra neku ulogu? Kad vidim da za neke slabije modele napišu 6,5ms ili 8 nzm šta da mislim osim da mora da je slika blurovana i bole oči kad se duže gleda.

btw, Philips nikako... Opet sam usput gledao na nekom 43" Mađarska - Hvratska, katastrofa. Neko još i može da se upeca dok puštaju filmiće sa dvobojnim mehurćima al' čim puste nešto realno, čabar slika

Dakle LG UK6950PLB je najbolje od 40-43" sto se moze uzeti?
Ima li nesto bolje a da je i malo skuplje?
Velicina mora biti 40-43".

Evo LG 2018. Line-up LG 2018 TV model Line-up 1.jpg

Poslednja izmena:
Hisense H50A6100. Има VA панел и 5 година гаранције. Узео сам тај модел пре пар дана у радњи SkyC*** за 51к уз поклон звучник који се продаје у радњама за 10500 динара. Сликом сам веома задовољан, дубина црне боје у односу на претходни IPS је изузетна. Углови гледања, до угла из ког је разумно гледати, су веома добри. Интерни звук је сасвим добар, јасан и гласан, ја сам повезао Microlab Solo 9c и то ради савршено. Квалитетна израда самог ТВ-а, одличан даљински. Смарт је прегледан и ради добро, има најбитније апликације, мени је повезан на EON box, па ми то и није толико значајно. Телевизори сличних карактеристика, етаблираних, најпознатијих марки коштају најмање 100-200 евра више. Све у свему, мислим, а колико сам видео и други на овом форуму који су купили овај модел имају исто мишљење, да је овај ТВ у свим дијагоналама у којима се продаје 43-58 инча апсолутно исплатив и да има сјајан однос уложено-добијено.
Искрена препорука

A kakav je odziv interfejsa?
Ja sam uzeo neku tošibu prošle godine, majci kao zamenu za stari CRT tv, i njemu treba min. 10 sekundi da se upali i prikaže sliku, a i šaltanje programa je mnogo sporo za moj pojam, mora prvo da prikaže sliku na ekranu pa onda dozvoli da se ide dalje. CRT televizori su bili bolji u ovome bukvalno je moglo 2-3 kanala da se prešalta u sekundi i još i sliku da vidiš...

Многи CRT телевизори су имали гашење слике и звука код промене канала, трајало је око секунде. Тако је било на мом првом малом Sanyo, после на великом ITT телевизору. Еи телевизор код мојих је мењао тренутно.

ei televizor je projektovan od ljudi iz naroda, za narodnu upotrebu, i logično da je bolji od proizvoda iz varvarskog kapitalizma.

akio morita je elektroniku specijalizirao u nišu. da nije ei, ne bi vi sad igrali vaše ps4 konzole, a kamoli slušali lampaška pojačala od 10iljada funti.

Poslednja izmena:
1. Da li neko ima ovaj LG 43EU6950 led tv sa magicnim daljinskim?
2. Da li uz tv dodje magicni i obicni daljinski ili samo magicni?
3. Da li je tacno da vremenom (i to u kracem vremenu, od nekoliko meseci) bela boja malo posivi ili pozuti a crna malo posivi?
4. Da li je tacno da mu magicni daljinski brzo i lako crkne?
5. Da li moze da mu se menja boja i velicine fonta prevoda filmova sa fleske?
6. Da li moze da snima tv program preko usb?

Kakva je sada situcaija po pitanju crkavanja televizora kaka gledamo po proizvodjacima?
Da li su sada Sony tv dobri, ne crkavaju na prečac i u velikom broju?
Kakvi su Philips tv?
A kakvi su Samsung i LG?

Sta mislite o :
- SONY KD43XF8096BAEP
- SONY KD43XF7596BAEP
- PHILIPS 43PUS7303/12

Koji Samsung od 40-43"
Koji LG 43"
Koji Sony 40-43"
Koji jos je dobar tv?

Koliko znam 90tih je moriti ponudjeno da kupi ei, što je on odbio. Ne znam za ikakvu njegovu specijalizaciju u ei. Ei je imala dosta strucnih majstora, nekih i svetskog kvaliteta, no da ne idemo u off i da ne diskutujemo o samom kvalitetu (postojao ili ne) koji se tamo pravio, da ne nastavljamo dalje da se rasprava ne bi pretvorila u es forum. Nije ni za poredjenje katoda i samo saltanje kanala i smart tv procesor koji ucitava brdo informacija pre nego sto se kanal pojavi. Zato i imamo negde sporije negde brze saltanje.

@zeha
a gde si čuo sve to što si čuo.

Poslednja izmena:
Od ranije, pa od prodavaca, pa od nekih "poznavalaca", pa od znalaca preporuke, pa neka moja prijasnja pracanja tv tehnika (zastarelo)...

Ja sam "sluđen", jedni nemoj te i ti ne valjaju, drugi ti nisu nista ali ovi su extra, treci kazu ne ne ovi su dobri a ti ne valjaju i ti nisu nesto. Tako u krug.
Moguce da ce mi trebati tv, ocekujem da mi serviser javi sta je televizoru i cenu popravke.
E sad da li je uputno (normalno, ispativo) platiti 5-6k ili platiti cak 10-12k za popravku lcd tv starog skoro 7g ... mislim da verovano nije ovu visu cenu mudro platiti.
Treba danas ili sutra znati sta bi moglo zameniti stari tv...

Webos 4.0 ili Android (koji) ili Tizen 4.0 sta vi mislite da je bolje ili nema potrebe "razbijati glavu" oko toga?

Ima li ko LG 43EU6950 ili vecu bracu iste vrste?!!

Poslednja izmena:
Gde u BG mogu da vidim fijagonale 65-75 izlozene? Za vikend cu da pazarujem, prvi pik je lg 70 uk6950, al sam u emmzeti gledao samsung 65" neka 71xx serija i skroz mi ok bila slika a osetno je jeftiniji, pa cisto da uporedim jos jednom svojim ocima pre nego sto odlucim...

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Mislim da ima u Gigatronu, radnja u Uscu. Video sam jedan bas ogroooman pa bih rekao da je preko 65".
Ja sam sa bratom uporedjivao Samsung UE40NU71xx i LG 43UK6400. Prvi je VA - drugi IPS.
Prodavac nam pustio na oba neki njihov materijal sa usb-a i kvalitet je maltene isti. Ajde da kazemo da je razlika 5%. E sad kakva je slika kad bi se gledala kablovska to ne znam, mada mi prodavac rekao da ce sigurno biti losa slika.
Moji imaju neku LG plazmu i RadijusVektor + MTS box i slika je dosta bolja na MTS-u.

Trenutno je na akciji u Teh... LG 55UK6950 za 69.990 dinara sa 5 godina garancije. Odlična cena za ovaj tv, uzeo bih ga bez razmišljanja da nema IPS panel.
Kupio sam Samsung 58NU7102 u istoj prodavnici po istoj ceni. Dve godine garancije, dosta siromašniji u opcijama od LG-a, ali sam hteo VA panel isključivo. Uzeo ga za spavaću sobu, filmovi i serije uglavnom, uveče u zamračenoj sobi, pod uglom od 90 stepeni uvek. IPS u takvim uslovima nema šta da traži, ko je imao prilike da uporedi zna o čemu pričam.
Sa druge strane kome treba tv za dnevnu sobu, uglavnom osvetljenu, sa različitim pozicijama sedenja i uglovima gledanja, ovaj lg je trenutno odlična ponuda.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Pozdrav...ja sam upravo gledao taj model Lg-a...Skup mi je 65’... a sada ova akcija od 69.990din za 55’ je super ponuda...Ali sam u ozbiljnoj dilemi oko FOX 65DLE888 za 59.990din. ... bas bih kupio 65’ ...Sta mi predlazete?

Od ranije, pa od prodavaca, pa od nekih "poznavalaca", pa od znalaca preporuke, pa neka moja prijasnja pracanja tv tehnika (zastarelo)...

Ja sam "sluđen", jedni nemoj te i ti ne valjaju, drugi ti nisu nista ali ovi su extra, treci kazu ne ne ovi su dobri a ti ne valjaju i ti nisu nesto. Tako u krug.
Moguce da ce mi trebati tv, ocekujem da mi serviser javi sta je televizoru i cenu popravke.
E sad da li je uputno (normalno, ispativo) platiti 5-6k ili platiti cak 10-12k za popravku lcd tv starog skoro 7g ... mislim da verovano nije ovu visu cenu mudro platiti.
Treba danas ili sutra znati sta bi moglo zameniti stari tv...

Webos 4.0 ili Android (koji) ili Tizen 4.0 sta vi mislite da je bolje ili nema potrebe "razbijati glavu" oko toga?

Ima li ko LG 43EU6950 ili vecu bracu iste vrste?!!

uzmi sta ti se vise svidja. Kvalitet na tv-ima od 400e nećeš ni da vidiš kod bilo koje marke, a svakako je samsung, lg i sony bolji izbor od ostalih, a to što si čuo zaboravi.

Trenutno je na akciji u Teh... LG 55UK6950 za 69.990 dinara sa 5 godina garancije. Odlična cena za ovaj tv, uzeo bih ga bez razmišljanja da nema IPS panel.
Kupio sam Samsung 58NU7102 u istoj prodavnici po istoj ceni. Dve godine garancije, dosta siromašniji u opcijama od LG-a, ali sam hteo VA panel isključivo. Uzeo ga za spavaću sobu, filmovi i serije uglavnom, uveče u zamračenoj sobi, pod uglom od 90 stepeni uvek. IPS u takvim uslovima nema šta da traži, ko je imao prilike da uporedi zna o čemu pričam.
Sa druge strane kome treba tv za dnevnu sobu, uglavnom osvetljenu, sa različitim pozicijama sedenja i uglovima gledanja, ovaj lg je trenutno odlična ponuda.

Meni treba za dnevnu i ja ne znam dal IPS ili VA, ali ja svakako gledam samo uvece i direkt ispred TV-a...

Lg 70 uk6950 (VA) ili Samsung 65 NU7172 (IPS) danas cu da ih proverim jos jednom uzivo jer trenutno nisam siguran :)

SONY KD43XF7596BAEP ili LG 43UK6950 ?
Eventualno SONY KD43XF8096BAEP (bas skup, bolje bi bilo čini mi se veci LG a za znatno manje para) ili LG 43UK6750 ?

Poslednja izmena:
Meni treba za dnevnu i ja ne znam dal IPS ili VA, ali ja svakako gledam samo uvece i direkt ispred TV-a...

Lg 70 uk6950 (VA) ili Samsung 65 NU7172 (IPS) danas cu da ih proverim jos jednom uzivo jer trenutno nisam siguran :)

Ne bih ja tu uopšte razmišljao mnogo, obzirom da je LG u 70 inča varijanti sa VA panelom, a u svemu ostalom je bolji tv od tog Samsunga i još sa 5 godina garancije. Jedino cene ne znam kakve su im.

To sto gledas u radnji, ne mora nista da znaci ...svaki TV je shop modu, napucan contrast do besvesti, boje etc

A znam, al sta bolje od toga mogu da uradim?

Ne bih ja tu uopšte razmišljao mnogo, obzirom da je LG u 70 inča varijanti sa VA panelom, a u svemu ostalom je bolji tv od tog Samsunga i još sa 5 godina garancije. Jedino cene ne znam kakve su im.

Pa LG je 142k a Samsung 106k, nije ni mala razlika... Nisam ja nesto zahtevan korisnik pa da cu da primetim neke velike razlike izmedju ta dva TV-a, veca mi je razlika tih 5", nego sad gledam dal da uzmem 65" i razliku odma iskoristim za 5.1 logitech z906 :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno