Nigde nije 1:1 realno. Iako to kao na papiru kazu 100/100, ili Gbps/Gbps, u praksi je upload uvek manji za kucne korisnike.Haha. Valjda se tezi ka tim vamoznim 1:1 odnosom, sada je pitanje kada ce to biti(za 5 godina, shh), nego jel valja exe televizija, ili je idalje bolji kombo exe net i sbb tv ?
Ајде ипак погурај да уведу Cinestar Premiere и HBO, плаћам и вечеру и пијење.Bice novosti i za TV. Samo polako. Konkretne informacije kad bude. Znam da menjaju TV ponudu i da ce biti novih stvari (nisam rekao kanala).
Pa ako ti u zastiti potrosaca kazu da ne mogu onda ne mogu, tako da ono, nemaju prava da ti traze da platis, jedino sto mzd pokrenu tuzbu, koju ces dobiti doduse, tako da ne znam da li im se isplati bas da te tuze.
Pozdrav.
Imam problem sa exe-net-om.
6. februara sam uzeo internet i kablovsku kod njih. Dosli su serviseri, postavili sve i u stanu sam potpisao ugovor. Nisam bio zadovoljan. Kvalitet slike je bio znatno losiji od SBB-a. Nije bilo opcija za vracanje kanala unazad, pa su rekli da moram od njih da iznajmim uredjaj za tu namenu koji se doplacuje 300 dinara mesecno. Nisam znao da se ovaj uredjaj doplacuje. Niko mi nije rekao da nema opcije za vracanje unazad niti da se to doplacuje. Tek kad su sve uveli, podesili i pustili TV, ja vidim na cemu sam. Uzeo sam uredjaj istog dana, isprobao i katastrofalno je radio, plus, znatno degradirao kvalitet slike.
Odmah sutradan, 7. februara, sam raskinuo ugovor preko sajta njihove tehnicke podrske i vratio njihovu opremu. Po zakonu imam 14 dana da raskinem ugovor bez ikakvih penala. Jos kad su mi uveli kablovsku i net, nisam bio zadovoljan i razmisljao sam da uopste ne potpisujem ugovor. Ne znam zasto sam uopste potpisao. Da nisam, ne bih se sad majao s njima.
Jedna napomena. Ugovor se sastoji od jedne strane. Tu nema nikakvog cenovnika usluga. Cene novih paketa su jasno i vidno izrazene na sajtu. Tako je samo za nove pakete da navuku korisnike. Pun cenovnik svih usluga se nalazi negde zakopan na njihovom sajtu. Nisam uspeo da ga nadjem, vec sam morao google da koristim da bih locirao cenovnik koji je u PDF formatu na nekom linku u dnu strane FAQ. Zasto se cenovnik nalazi tamo, nemam pojma.
Nakon otkazivanja ugovora, oni meni traze 12.000 dinara da im platim za nadoknadu za setup. Iako je cena setup-a 1 dinar na ugovor od dve godine, oni imaju u skrivenim stavkama penale od 12.000 dinara ako se ugovor otkaze i onda mora da se plati taj setup. Kako mogu da mi naplacuju penale, ako po zakonu imam prava da otkazem ugovor. Dakle ni ti penali ne bi mogli da budu validni i po zakonu.
Isao sam u zastitu potrosaca. Rekli su mi na koj clan zakona da se pozovem. Sve to napisao, odneo u exe-net, oni fotokopirali i overili da su primili zalbu. To je bilo dva dana nakon raskida ugovora, odnosno 8. februara. Proslo je 40 dana otkako sam se zalio, odgovor nisam dobio, iako su duzni po zakonu da odgovore u roku od 8 dana.
Kad sam raskinuo ugovor, rekli su mi da imam rok od 60 dana da izmirim obaveze (12.000 dinara). Medjutim, pre tri dana (20.03) mi stize opomena pred utuzenje, ukoliko ne izmirim dugovanje. Proslo je tek 40 dana od raskida ugovora. Kako mogu da mi prete sudom i izvrsiteljima, ako jos uvek nije istekao zakonski period za placanje.
Ponovo sam isao u zastitu potrosaca i rekli su mi da ih prijavim trzisnoj inspekciji jer nisu odgovorili na zalbu u roku od 8 dana. U prilog ide sto nisam potpisao ugovor u njihovim prostorijama firme i sto nisam raskinuo ugovor u prostorijama firme, vec samo preko sajta tehnicke podrske.
Ponasaju se kao šerifi. Da li je neko imao slicnu situaciju i kako se izvukao bez placanja penala? Neka iskustva s njima i kako da se resi ovaj problem, jer zaista nema smisla da placam 12.000 dinara za nesto sa cim apsolutno nisam bio zadovoljan. Kako ja unapred mogu da znam kakva je njihova usluga dok ne uvedem kablovsku i internet. Uvedem, ne odgovara, vratim i cao. Ovi penali za setup nemaju smisla. Cak su mi u zastiti potrosaca rekli da su ih vise puta opominjali zbog toga i njihovog nacina rada i naplate penala.
Hvala unapred.
Pozdrav.
Taj setup koji košta 12000 je obična pljačka.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari