Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najvise sam i razmisljao da uzmem Mi band 3, posto ima na KP, a i generalno je ok narukvica, tj. u tom cenovnom rangu pored honor band 4 mislim da i nema nesto bolje, ali nisam siguran koliko cvrsto narukvica drzi sam modul, tj. ne znam kolika je sansa da ispadne.

Da je vidiš uživo, nikad ne bi pomislio na to. Otidji u neki shop, pa pogledaj, možda i u mi shop, pa ćeš da vidiš da je to čvrsto.

Šta mi predlaže te da uzmem, koji Smartwatch, a da je na našim oglasima i da ima WearOS. Ako bih iskalkulisao carinu za TicWatch Pro, to bude oko 330€. Ako je situacija takva, onda bolje da uzmem Galaxy Watch u Vip-u na 24 rate. Ali ne želim Tizen, Bixby i Here Maps. Plus im je store loš što se aplikacija tiče, pored toga nemam ni Samsung telefon da bi sve to radilo u punom sjaju.

Sent from my Mi 8, 6/128(white) using Tapatalk

Poslednja izmena:
Najvise sam i razmisljao da uzmem Mi band 3, posto ima na KP, a i generalno je ok narukvica, tj. u tom cenovnom rangu pored honor band 4 mislim da i nema nesto bolje, ali nisam siguran koliko cvrsto narukvica drzi sam modul, tj. ne znam kolika je sansa da ispadne.

Mislim da je šansa da modul ispadne iz narukvice 0%.
Kada treba da izvadim modul i stavim na punjač, potreban je lep pritisak da se odvoji od narukvice.

Pozovem lika koji prodaje Huawei Smartwatch 2 sa SIM slotom, kaže da je koristio sat za beskontaktno plaćanje (NFC). Kao.. samo odeš do banke i registruješ tu SIM karticu i sve radi. [emoji4]
Koliko pratim, potrebno je imati aplikaciju za beskontaktno plaćanje, bilo da je Android ili WearOS.

Sent from my Mi 8, 6/128(white) using Tapatalk

Treba mi preporuka za neki sat ili narukvicu do 30e, uglavnom mi je bitan samo brojac koraka i notifikacije.
Toni je radio review Makibes HR3 narukvice, izgleda da nije losa....

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

Ja bas narucio skoro Lenovo Watch 9, cirka 20$. Hvale ga, hibridni smart watch, klasika, baterija po godinu dana, izmjenjiva, osnovne funkcije. Nisam ljubitelj narukvica, displaya na istim i svemirskih satova. :D

Lenovo-Watch-9-7.jpg

Poslednja izmena:
Razmisljao sam i o tom satu, a takodje za skoro istu cenu ima da se kupi i honor band 4 running edition.

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

Pitanje za BIP-ovce, posle update MiFit aplikacije u ponedeljak, odrađen je i update fw od sata. Sada više nemam identifikaciju GSM poziva, tj. piše incoming call ali ne piše ime iz imenika. Kod poruka je sve OK.

Jel neko ima ovakav problem ?

Kod mene bip radi ok, i identifikacija

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Izgleda da je to neki glitch koji se javlja nevezano za mifit i fw. Dosta ljudi prijavljuje problem kod prelaza na Android 9, kod mene je radilo na 9-tki do pre neki dan bez problema. Odo da googlam za rešenjem...

Код мене на Amazfit Cor исти проблем. Ја имам андроид 9 на мобилном.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Jedno od rešenja koje je palilo kod nekih je sign out/sign in svog Google accounta na telefonu, nisam probao a pošto uskoro hoću da menjam ROM na telefonu onda ću to svako isprobati. Neki tip spominje i rebuild indexa baze kontakata na telefonu ali to još nisam skontao kako da uradim.

Pitanje za BIP-ovce, posle update MiFit aplikacije u ponedeljak, odrađen je i update fw od sata. Sada više nemam identifikaciju GSM poziva, tj. piše incoming call ali ne piše ime iz imenika. Kod poruka je sve OK.

Kod mene isto posle update....

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Nekoliko reči o satu No1 F3 koji sam nedavno uzeo.

SAM_0418.jpg

Sat iako jeftin ne više od 20$ sasvim je pristojnog izgleda i kvaliteta, podseća me na nekadašnje Casio "digitronce" koje smo voleli kao klinci, što u suštini i jeste običan digitronac koji kada se poveže sa telefonom preko BT ima odliku pametnog sata mada bih rekao da je to ustvari Fitness tracker. Telo mu je od plastike, a narukvica silikonska. Obzirom da koristi zamenjivu bateriju nije preporučljivo da mu BT bude stalno upaljen jer onda brzo iscedi bateriju (CR2302) tj moraće češće da se menja, trebalo bi da izdrži do jedne godine pod uslovom da se BT ne koristi često. Što se tiče same aplikacije koja služi da se upari sat sa telefonom (Fundo Bracelet app) mogu reći da ona ne sadrži nikakavu analitičku karakteristiku poput aplikacije Mi Fit koja je po meni kompletnija u odnosu na ovu app. Ukoliko je nekom dovoljan dopadljiv digitronac sa štopericom i koji može da ima neke "odlike" pametnog sata onda nema dileme da će biti zadovoljan sa F3.

https://www.dtone.cc/fitness-tracker/f3.html

https://www.youtube.com/watch?v=qv9bQJzHDaE

Poslednja izmena:
Pozdrav, koristim Huawei Watch (1st edition) evo vec 3-4 god i hteo sam da ga upgreadujem - imate li predlog, cena nije presudna.

Tizen mi nije bas primamljiv kao ni iWatch, tj hteo bi o5 nesto wear os based 768MB RAM ili vise.

U EAU sam pa sam nasao Galaxy Watch LTE (Tizen) i MontBlanc Summit 2 (Novi chipset 3100 i 1GB ram), nije problem ni kineski brendovi ako ima nesto sa bas dobrim hw (video sam Kospet Hope i Kinyo)

Edit: Pozeljno da je okruglog ekrana i da izgleda ozbiljnije / normalnije, tj da moze da ide i na kosulju, a ne kao Garmin ili Casio za planinarenje ;)

Poslednja izmena:
Pozdrav, koristim Huawei Watch (1st edition) evo vec 3-4 god i hteo sam da ga upgreadujem - imate li predlog, cena nije presudna.

Tizen mi nije bas primamljiv kao ni iWatch, tj hteo bi o5 nesto wear os based 768MB RAM ili vise.

U EAU sam pa sam nasao Galaxy Watch LTE (Tizen) i MontBlanc Summit 2 (Novi chipset 3100 i 1GB ram), nije problem ni kineski brendovi ako ima nesto sa bas dobrim hw (video sam Kospet Hope i Kinyo)

Edit: Pozeljno da je okruglog ekrana i da izgleda ozbiljnije / normalnije, tj da moze da ide i na kosulju, a ne kao Garmin ili Casio za planinarenje ;)
Poredis satove od 250 i 1050 EUR , kako misliš da ti pomognemo... Ako ti nije problem da daš 1050 uzimaj taj MB (mada može uvek i bolje, recimo TH Connected 41). Imaš i Garmine koji prilično elegantno izgledaju, recimo VA3 (Music)...

F1

Za taj MB Summit 2 imam neke vaucere (kostao bi ~500e), a TH Connected ima stari mrtvi Atom i 512mb ram, gledam i hardverski da bude dobra nadogradnja.

Ovaj Kospet Hope hardverski izgleda bas dobro (3GB ram, 4G, 32GB rom display kao na HW 1, 1.4" 400x400) - jedino sto me brine je sto nema wear os nego klasican Android 7.1.1. Kako se uredjaj ponasa i da li je u opste moguce istalirati wear os aplikacije?

Re Garmin : Imam ovde i VA3 i 645 music ali su prilicno ograniceni softwerski i dispay je male rezolucije (narocito posle 3+ god na 1.4" amoled-a 390x390 - sve sto poredim izgleda mrsavo)

Poslednja izmena:
Za taj MB Summit 2 imam neke vaucere (kostao bi ~500e), a TH Connected ima stari mrtvi Atom i 512mb ram, gledam i hardverski da bude dobra nadogradnja.

Ovaj Kospet Hope hardverski izgleda bas dobro (3GB ram, 4G, 32GB rom display kao na HW 1, 1.4" 400x400) - jedino sto me brine je sto nema wear os nego klasican Android 7.1.1. Kako se uredjaj ponasa i da li je u opste moguce istalirati wear os aplikacije?

Re Garmin : Imam ovde i VA3 i 645 music ali su prilicno ograniceni softwerski i dispay je male rezolucije (narocito posle 3+ god na 1.4" amoled-a 390x390 - sve sto poredim izgleda mrsavo)
Ne znam ima li svrhe uopšte, pošto vidim da si se odlično informisao... Prvo taj matori atom je aždaja za Snapdragon 3100, grafika u njemu je išla u iPad Air uređaje (A7 chip), jedino što možda nije štedljiv kao SD3100, svejedno će ti baterija trajati jedan dan (čak u nekim testovima connected ima bolje trajanje). Drugo ja sam pomenuo connected 41, a on ide u konfiguraciji 8/1, 45ica ide u 4/512...
Što se Garmina tiče...nebitno, odustajem...

F1

Po meni je prednost ako imas cist android,mozes instalirati sve aplikacije ili gotovo sve sa play store-a

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ovde ima samo TH 45 i on je 1000+ e.

Garmin VA3 ima samo obican, nisam nasao music edition, a 645 music je samo na tastere (nije touch) pa ne znam koliko je lak (intuitivan skrol dugmicima) za koriscenje , a nasao sam povoljno i Fenix 5X

@ djurkash
Bio bih ti jako zahvalan ako bi me malo uputio u Garmin opcije i karakteristike posto se sa njima nisam susretao.

Hvala

Poslednja izmena:
Garmin si sam eleminisao, koliko vidim. Ako se ne baviš aktivno sportom, ne planinariš i ne krećeš se bespućima, onda je Garminu najmanja mana što ne ide uz košulju (?), pa ga zaobiđi.
Ja imam fenix 5, i ponekad žalim što nisam uzeo fenix 5x.

Dobar je titanium,ide i uz kosulju [emoji2][emoji2][emoji2]

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ovde ima samo TH 45 i on je 1000+ e.

Garmin VA3 ima samo obican, nisam nasao music edition, a 645 music je samo na tastere (nije touch) pa ne znam koliko je lak (intuitivan skrol dugmicima) za koriscenje , a nasao sam povoljno i Fenix 5X

@ djurkash
Bio bih ti jako zahvalan ako bi me malo uputio u Garmin opcije i karakteristike posto se sa njima nisam susretao.

Hvala
Moraš da sam sa sobom rešiš šta hoćeš od sata. Koliko vidim tebi su prioriteti Wear os i elegantan izgled. Ok, zašto ne pogledaš Skagen Falster 2, meni je to bruka lep sat, a pri tome nimalo skup. Zašto isključuješ Fosile? Prave skroz korektne wear satove, ima i novih modela sa SD3100... Ako baš hoćeš da daš kintu, imaš Montblanc Summit 2 , koji je klasa za sebe...
Što se Garmina tiče, mislim da to zaista nije sat za tebe, i ne bih ti preporučio...

F1

Dvoumim se šta da kupim. Šta je po vama bolje: Frontier ili Amazfit Stratos? Na KP razlika u ceni i nije baš velika.
Može li neki savet od nekog sa više iskustva?

MiFit je opet updatovan i sada je problem rešen.

Pozdrav! Zna li neko da li postoji pouzdan servis koji se bavi popravkama smart watch uredjaja? Ne radi se o klasicnom smart watch-u kao sto je Apple Watch, Samsung Gear, i slicno, vec o jednom specificnom uredjaju koji je u osnovi smart watch. Konkretno, pomenuti uredjaj je bez ikakvog razloga prestao da se puni, pa bih ga odneo u neki pouzdan servis da pogledaju ako taj problem moze da se resi. Svakako, ne zelim da ga neko nestrucan majstorise. :)

Odlucih da isprobam s3, e sad zanima me koja je razlika izmedju obicnog i frontier? Koji uzeti?

Послато са SM-G960F уз помоћ Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno