- Učlanjen(a)
- 22.10.2018
- Poena
- 20
Ono kao sam si kriv, nisi se informisao na vreme i sad je to sto je.Porucio sam patike za vikend (vrednost 95$ + postarina 9e). Kada sam porucio i video potvrdu porudzbine posle par dana (recimo subota vece/nedelja ujutru) - DHL pomislio sam da ce biti problema, i tako i bi... Naime, malopre mi stize mejl od DHL-a gde mi traze saglasnost za carinjenje posiljke, gde treba da prilozim 4 dokumenta:
1. Nalog za carinjenje fizička lica - popuniti i potpisati
2. Opisna izjava – popuniti i potpisati
3. Kopija lične karte (mora biti očitana ako ima čip)
4. Dostaviti order/porudžbenicu sa svim poručenim stavkama, iskazanim vrednostima robe i transporta
Pored toga videh i sledece: Usluga carinjenje za fizička lica putem DHL špedicije i posredovanje u carinskom postupku iznosi 2.700,00 rsd + PDV ( 3.240,00 rsd). wtf? haha
U jednom od ovih dokumenata videh i tih 10% PDV-a sto je najkorektnije u celoj prici... Sto znaci za patike od 95e treba platiti jos 50-60e?
Koje su ovde sve opcije? Vidim da pominjete da ta spedicija moze ici preko treceg lica? Mislim pitaju me da li ce se patike koristiti u komercijalne svrhe ili za licnu upotrebu?!? ne prodacu ih za 1000eura... Ajd ako je neko voljan da mi pise u inbox sta sve moze ovde da se uradi i sta je najzbezbolnije. Hvala unapred...
Ne moras spediciju raditi preko njih, ali to ti je to cene su iste skoro svim spediterima, tako da ti dodje na isto samo ce ti sa dhl biti malo brze.
Mozes da vratis posiljaocu tj da ne podignes patike posle se ti dogovaraj sa prodavcem, ali ce ti sigurno uzeti postarinu do njega.
Sta mislis zasto mi svi ne uzimamo napolju patike, umemo mi da ih povoljno kupimo ali kad dodje na carinu, neretko bude i skuplje nego ovde.
I gde bre preko dhl nadje da kupujes, da si preko obicne poste radio pa bi se mozda izvukao da ti na manju cifru oporezuju ovako bolje plati i naucio si lekciju tezim putem.
Nego zasto nisi citao pre nego si narucio, pisano bezbroj puta ovde i u ostalim temama sta se desava kad predje 50€ cena a ide preko kurira.
Nego napravis njesra pa pokusavas da se izvlacis.
Podsecas me na kockara kad krene da se "vadi" pa bude jos gore.
Srecno.