Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ni ostali ne palite vise vatru ;)

dje nam je poludeli brat Fallout 3? Jel i on banovan (posto je uveliko bio zreo za to) ili se samoisljucio?

Fallout 3 je investirao u electroneum, postao veliki fan I sledbenik kulta, sve ostalo je istorija :)

Vidjao sam ga po njihovim zatvorenim i cenzurisanim kruzocima na Telegramu, negde u vreme kad je napustio bench...

Aj sad kad ste se svi međusobno izvređali, da se vratimo na temu. Ima li nekih predviđanja za skokove-padove, analize, lepih, mračnih vesti?

Za mene lično je vrlo dobar pokazatelj, kada pričamo o planetarnom interesovanju, da svaka fraza koja se tiče kriptovaluta beleži veliki pad na Google Trends od kako je i cena BTC-a pala. Interesovanje se gotovo vratilo na period 2016. Što znači da je tema bila zanimljiva samo dok je bila vredna tj. postajala sve vrednija, ali u FIATu tj. dolaru. To mi govori da interesovanje postoji samo dok postoji način da se zaradi, pravi novac, kako bi ga većina nazvala.

Pored toga lično iskustvo, na ulici, u gradu, na netu mi govori da je cela priča već potpuno zaboravljena od strane prosečnog čoveka. I jako teško će se ponovo takav čovek zanimati sa ovom temom, pogotovo kada se uzme u obzir šta sve taj prosečan čovek mora da zna, poseduje i ume da koristi kao bi koristio bilo koju kriptovalutu a još dodatno ako bi da sa njom da trguje.

Priča kako je cena dosegla $20k je već prežvakana dovoljno puta i ne bih je ponavljao osim da kažem da sumljam da će ponovo slična "fora" da uspe.

Iskreno mislim da je jedini smer na dole, u bunar, i da je samo pitanje vremena. A od sada pa do tada cena ima mesta za rast i pad, ali samo u dirigovanim potezima od strane tržišta kojim vladaju kitovi i bogati brokeri kojima je ovo samo jedan mali deo portfolija na kome zarađuju koristeći iste metode kao i na drugim tržištima.

Što se tiče direktnog saveta u dolarima, za danas, sutra, za mesec dana, ne mogu ništa da napišem jer sam i ja prestao da pratim day to day podatke, sajtove i ostalo i da se interesujem.

Ne kazem da nisi mozda u pravu (barem delimicno)..ako pogledas koliko rudara i koliko oni struje potrose, te pare za struju na svetskom nivou neko mora da plati. Vecina nas koja rudari/je rudarila ne placa struju iz svog dzepa nego prodaje i placa struju...sad nek je i trenutno isplativnost 0e tj sve ode na struju...da nema intresovanja za kripto cena bi isla dole, samo zbog rudarenja. takodje previse dugo ove traje, vec je bilo X uspona i padova..ne mora da znaci da ce biti i dalje, ali postoji odredjena solidna rezerva da se kaze da ce mozda biti jos skokova..ili kad prestrane rudarenje, tj onaj deo gde se stvaraju novi btc,nego samo odrzavanje mreze..odjednom nema vise novih novcica "koji nastaju" ... to bi trebalo itekako da utice na cenu..

da ce sve da ode dodjavola mozda..al to bi pre imalo smisla reci da je kripto nastao 2016, 2017 bio skok i sad se sve gasi(tako i deluje onom obcnom coveku koji je cuo za kripto i btc 2016-2017 i koji ni ne zna da ne mora ceo btc da se uzme nego mogu i delovi
- taksisti, pekari, krojaci)...ali on postoji mnogo duze...

nije savet i nije da znam, ali bih bas rekao da dugorocno ocekujem rast (a ja sam pesimista). i to generalno ne rast od 300 posto mesecno...nego ono neki sporiji "zdraviji" rast uz eventualne pump/dump varijente usput

Odlican je scenarijo po kom kuka i motika totalno zaborave na kripto pa kad kripto skoci pomahnitalo kupuju karte za 500e ocajno zeleci zaradu iz fotelje. Prodao sam januara 2018 jednom kamenorescu 10 rigova sa 8 x 580 za 45k €, pre mesec dana sam kupio od njega dva ta riga za 2k €... isti taj kamenorezac ce opet da zove iste te rigove da kumi i moli da ih kupi od mene za 4-5k € po rigu.

E sad, lako je raditi i zaradjivati u tom scenariju ali sta cemo dok kripto ne skoci? Ili ako nikad toliko ne skoci? Do tada moram sacekati bar 0.5$ dnevno po karti (znaci nije neki bog zna skok) da bi se nastavio progres tj konstantno sirenje rudnika

ovo je odlicno cim ovakvi strucnjaci pisu da je kraj znaci idemo gore ;)

Znaci isto to mi je proletelo kroz glavu. Jedan deo je gotov, interesovanje obicnog coveka je opalo, jos da opadne i interesovanje nas koji smo malo vise u tome i onda mozemo ocekivati oporavak. Kad prestanem da vidjam postove 90% nas ovde onda znam da ima nade, sve dotle se mozemo vrteti na ovim niskim granama.

@Roger
U medjuvremenu nadjes pravi posao ili trosis to sto si zaradjivao, nema trece.

Poslednja izmena:
To jeste istina, mada se za rezignaciju u TA i zna da predstavlja bulish signal, medjutim jos mi nismo stigli do te faze. Dok god se gundja, svadja, pada u vatru, raspreda u sitna crevca nema od bulla nista.

Tek kad danima i nedeljama ne budemo videli skoro nijedan post, kad sve zamre i odumre (ne samo na benchu mada je vrlo indikativno i bas tako bilo 2015-te i na benchu), kad vise ni borko ne bude reagovao ni na koju vest, a i kad reaguje na post mu ne odgovori niko, tad mozemo pretpostaviti da su bikovi blizu...

To jeste istina, mada se za rezignaciju u TA i zna da predstavlja bulish signal, medjutim jos mi nismo stigli do te faze. Dok god se gundja, svadja, pada u vatru, raspreda u sitna crevca nema od bulla nista.

Tek kad danima i nedeljama ne budemo videli skoro nijedan post, kad sve zamre i odumre (ne samo na benchu mada je vrlo indikativno i bas tako bilo 2015-te i na benchu), kad vise ni borko ne bude reagovao ni na koju vest, a i kad reaguje na post mu ne odgovori niko, tad mozemo pretpostaviti da su bikovi blizu...

tzv "Borko indikator"...novi indikator u TA :D

150k po bitcoinu za 4 godine pesimistično? 30x-50x sadašnje cene pesimistično? Pa čime se ti baviš ako ti je profit od ~40 puta pesimističan? :D

^ ironija...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni se vise svidja ona prica o 750k $ za 1BTC [emoji16]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Počinju da mi budu sulude te cifre. Neostvarive.

Zaključak: yaay, to je dobar znak (pošto holdujem svejedno). :)

Inače, analiza ima smisla sa tehnicke strane i deluje kao jedna od realnijih koje sam video u skorije vreme

Poslednja izmena:
Ne miriše na dobro ovaj rezistens. Čim se ovoliko muči da dodje na 4k preti veliki pad na dole. Mislim da će baš da se patosira ovih dana..

"Kad vidis znak Baranda levo, ti skreni desno!"

Ma samo kontra i blagostanje je zagarantovano :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno