Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ma neću, ne da se meni zafrkavati sa romovima.
Kada crkne ide nvidia shield, ili ako bude na popust nekom.
Ovaj moj može sigurno još raditi.

Мудро збориш пријатељу мој.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Ja sam sad imao para, ali mi neato zao bilo za shield ih roknuti :)

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

@spiketm
Vdsl 50,realno imam 42 zbog udaljenosti od centrale,Eon mi meri ovu brzinu
IMG_20190307_221228.jpg

Poslednja izmena:
Za korisnike Xiaomi Mi Box S

Ako vam box nakon "budjenja" radi sporo (loš frame-rate u meniju, seckanje i stopiranje sadržaja, itd), probajte da kroz Settings - Apps - ... pronadjete Live Chanells aplilaciju i uradite Disable.

Otkada sam ovo uradio, nije se više dešavalo da radi loše nakon budjenja.

Pre toga, problem je mogao da se reši jedino restartom uredjaja. Ovo je ujedno bio i jedini problem koji sam imao sa Mi Boxom.

Pored ovoga, aktivirao sam i HDMI CEC ali mislim da to nema uticaja.

Probajte, ne košta ništa... :)

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Hvala! Bas cu da testiram pa javljam rezultate. Da li je moguce, nativna dzudzili app? Ono sto me buni da ni posle 30 min ne dodje sebi - a i *mjau**mjau**mjau**mjau*s takvu napravu koju treba da cekas da se odglupi... pa leti odmah na restart nakon cega sve fercera super.

Bas cu ds probam i mene zeza isto nakon budjenja...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

+1 :wall: cak sam pisao i kinezu pa mi je trazio video da snimim kako to baguje ... videcemo sta ce reci - za ove novce ovo jednostavno ne sme da se desava, nisam uzeo no name box od 15$

Koja vam je brzina wifia na mi boxu?

Kako mislis brzina WiFi-ja? To zavisi od AP-a koji korisits. Meni su oba N lite, dakle max 150 Mbit/s u teoriji. Limitiran sam samo netom - ali svako ko ima preko 7 Mbit/s moze lepo da gleda makar EON i HBO. Ma i na 4 mbit/s to radi OK.

U teoriji si u pravu da brzina zavisi o Ap. U praksi je Mibox 3 konkretno imao problem da wifi nije prelazio 20Mb. Poslednje azuriranje od jesenas 2396 je to ispravilo. Sad je problem sa budjenjem boxa. Ja to resavam tako sto koristim Mi remote aplikaciju na mom Redmi 5 plus telefonu koji ima IR pa ga palim tako. Trenutno postoji Mi Box Oreo beta 7 build 2532 koji jos nije javno dostupan i koji je koliko vidim resio taj problem . Uglavnom Android 6 nije imao tih problema. Vijetnamac koji je uradio atv experience rom je uspeo ranije da uradi downgrade sa 7 na 6,a sad je uspeo i sa 8 na 6 pa ce biti uskoro uputstvo i za to. Elem,sve su to resenja entuzijasta i u pravu si da je nedopistivo da ,,brendirani,, box ne radi glatko za ono za sta je namenjen.

Pa ja imam 150mb brzinu a box nece da ide preko 15mb...sa telefon pored boxa izvucem 100mb..zato pitam koja je vama brzina

Koji box je u pitanju? Ja sam sa poslednjim oreo apdejtom pre par meseci izvlačio na mi box-u na 5ghz 70mbps što je max mog paketa I nekih 45mbps na 2.4ghz na nekih 1m od rutera. Inače ruter je xiaomi 3g.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Koji box je u pitanju? Ja sam sa poslednjim oreo apdejtom pre par meseci izvlačio na mi box-u na 5ghz 70mbps što je max mog paketa I nekih 45mbps na 2.4ghz na nekih 1m od rutera. Inače ruter je xiaomi 3g.

Mi box s...videcu kuci kad dodjem ponovo al juce nije hteo da predje 12mb..

Pa ja imam 150mb brzinu a box nece da ide preko 15mb...sa telefon pored boxa izvucem 100mb..zato pitam koja je vama brzina

Na VDSL2+ izvlacim max koliko imam ~30 Mbit/s - a na Beogridu isto priblizno maximumu 45-50 Mbit/s. Dakle nema problema sa brzinom, samo sa stabilnoscu mada sve cesce ceo se ubaguje nakon paljenja. :wall:

Mi box s...videcu kuci kad dodjem ponovo al juce nije hteo da predje 12mb..

Mi box3, prošla su mi kroz ruke 4 komada i svi su imali iste brzine wifi-ja. Možda je ruter u pitanju.

Sad ide do 75mb... Izgleda da se juce nesto zaglupeo [emoji3]

@spikektm @Love Hunter,

Jel bolje sada sa budjenjem Mi Boxa?

Kod mene danima bez problema, ni da štucne. :)

Da li je neko uspeo da pušta na EON-u (mobile app) preko wifi-a Fox i sl? Preko MTS neta neće da pusti Fox (samo sam to pokušao)[emoji2]

Sent from my 3310

Са добрим ВПН може.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

@spikektm @Love Hunter,

Jel bolje sada sa budjenjem Mi Boxa?

Kod mene danima bez problema, ni da štucne. :)

Odlican...nije stucnuo ni jednom [emoji3] malo mi fali live chanels jel sam tu ubacio listu ali koristim perfect player umesto live chanels, bolje da nestuca nego da gledam preko njega [emoji3]

Poslednja izmena:
Evo ga i Mecool km9 sa Google certifikatom i već dobra cijena u startu

MECOOL KM9 Voice Control TV Box Google Certificated - Black EU Plug

https://m-uk.gearbest.com/tv-box/pp...e&sascid=31k3_760x8&userID=389818#goodsDetail

[US$62.99 35% OFF]Mecool KM9 ATV S905X2 4GB DDR4 RAM 32GB ROM Android 9.0 5G WIFI Bluetooth 4.1 4K Voice Control TV Box Google Certificated Home Audio & Video from Electronics on banggood.com
https://banggood.app.link/NjBEQm02UU

Ne zalecite se .....

Odlican...nije stucnuo ni jednom [emoji3] malo mi fali live chanels jel sam tu ubacio listu ali koristim perfect player umesto live chanels, bolje da nestuca nego da gledam preko njega [emoji3]

Kako riješi problem buđenja?

Poštovani,
Da li je bolji Magicsee N5 2gb/16gb S905X Android 7.1
Ili Tx3 mini?
Slična mi je cena na kp

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Problem mi je što nemam lan mogućnost povezivanja sa internetom, nego samo wi fi , i to protoka max 10 Mbps...
Router je sprat iznad
Magicsee N5 sam video da ima problema sa wi fi konekcijom..

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Zavisi za šta ti treba i koja ti je rezolucija televizora. Tanix ima slabiji čipset i izlazna rezolucija mu je max 720p. Nemam pojma kakav mu je softver. N5 imam i nije baš uključi i pusti, poželjno je zameniti rom i malo se igrati sa njim. 2.4 ghz wifi mu je slab. Meni je na LAN i prezadivoljan sam, koristim ga za youtube, eon i IPTV, ali ubacio sam mu drugi rom. U principu ako nećeš da razmišljaš a nemaš ni malo iskustva sa instalacijom drugog softvera, ili nemaš nikoga da ti to uradi, moraš dodati još para.

Tanix je interesantan box. Za 24e kolikonsam ga bio platio je odlican. Tacno je da je rezolucija max 720p.Sto se softvera tice je odlican zato sto osim fabrickog moze da se instalira ATV expirience(android Tv rom) kao i libreelec koji moze da se butuje sa sd kartice i koji radi daleko bolje od svih androida. Naravno ako ces da ga koristis prvenstveno za Kodi. Opet,daleko ispod ke Miboxa koji sad imam,ali za te novce je dobra kupovina

Kakav je taj libreelec, pošto imam gt1 ultimate, mislim da bi mogao instalirati libreelec.

Ukratko to je Kodi OS. Dize sistem tj Kodi za par sekundi. Ja ga imam na jednom starom laptopu kome je otisao ekran(core 2duo,4gb ram,intel hd 5000 grafika i 8Gb ssd). I na njemu sve leti. Sto se tice Amlogica mislim da je poslednji build za 17.6 Kodi.

Ukratko to je Kodi OS. Dize sistem tj Kodi za par sekundi. Ja ga imam na jednom starom laptopu kome je otisao ekran(core 2duo,4gb ram,intel hd 5000 grafika i 8Gb ssd). I na njemu sve leti. Sto se tice Amlogica mislim da je poslednji build za 17.6 Kodi.
coreelec kodi 18xxx

Vrh Dno