Joxy
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.08.2014
- Poena
- 305
I mate 20 pro ?
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Da, samo sto sam njega izostavio jer nisam bio siguran da li ima 3D ili obican. A izmedju ostalog i izasao je posle Mi8 EE. [emoji4]
I mate 20 pro ?
Sent from my MI 8 using Tapatalk
Brate kakav play store bre? Laza ima iphone, najmocniji, najlepsi, najsigurniji mobilni na svetu koga ni fbi, cia, dea i nasa zajedno ne mogu da otkljucaju. Sta je vama...sta poredite glupave kineze ili juznokoreance sa bozanstvom. Omg.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Uvek imam isto pitanje na ovakve komentare
Ko su “Oni”.
Upadam kao padobranac ali moram da pohvalim tvoj post, odavno bolji nisam pročitao.Njegovo "oni" se odnosi na praćenje i prikupljanje meta podataka o pojedincu direktnim praćenjem ili ukrštanjem podataka iz drugih izvora. Takođe se odnosi na mogućnost zaobilaženja sigurnosnih mehanizama zarad direktnog, neometanog pristupa sadržaju uređaja. Enkripcija je veliki problem za takve radnje, zato i pokušavaju da proguraju master key za enkripciju, u Austrailiji su recimo uspeli. Zato je, recimo, Signal kao protokol poprilično nepoželjan u Rusiji, Kini itd.
Tvoji podaci nisu samo na tvom telefonu. Oni su i na nekom od javnih komercijalnih Cloud servisa koje možda jesi ili nisi zaštitio na adekvatan način, ali uyltimativno tim podacima neko ipak ima pristup. Na primer:
https://www.straitstimes.com/world/...tens-europes-data-protectors-america-does-too
Tvoje podatke i gomilu atributa svakodnevno skupljaju kojekakve aplikacije, poprilično neometano (ponajviše na Androidu) i šalju gde stignu. Sve se to čuva negde na bezbednim, a često nebezbednim servrima koje će danas - sutra neko da provali i eto problema. Bili smo svedoci tog scenarija više puta u zadnje dve godine.
Naravno, ako ti je privatnost važna, postoji niz mera koje možeš da preduzmeš kako bi se prikupljanje meta podataka smanjilo na minimalnu meru (https://nomoregoogle.com/)
Ako ne želiš da drugi imaju pristup tvojim pdoacima, nećeš koristiti javne cloud servise, već svoje, privatne. Koristićeš VPN na svom serveru.
Ako želiš da maksimalno otežaš ili kompletno onemogućiš pristup podacima na mobilnom uređaju, koristićeš FaceID, čitače za otisak prsta, Iris skenere... i sve ono što, naizgled, izgleda kao da još nije probijeno. Podaci će ti biti kompletno enkriptovani. I tako dalje![]()
Problem je u tome što velika većina kompletno banalizuje ovu temu koja je izuzetno važna i poprilično kompleksna (niti uopšte ima pojma o nekim osnovnim stvarima).
Može samo u maloj meri ds se ublaži i ništa više.Iluzija je da ne možeš. Ali to već prevazilazi okvire ove teme.
...
Problem je u tome što velika većina kompletno banalizuje ovu temu koja je izuzetno važna i poprilično kompleksna (niti uopšte ima pojma o nekim osnovnim stvarima).
Tema je otišla potpuno u stranu.
S10 Plus ima mnogo veci stepen zracenja od S10e, a veci i od S9. Zanimljivo je da je stepen zracenja sa SD procesorom veci nego sa Exynosom.
Daj sors.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari