Da se razumemo,ja sam protiv svake preprodaje eon naloga.
Ja nisam, a i vecina pametnih ljudi javno se slaze.
Tako su isto Adobe i ostali hteli da ogranice da mozes da prodajes softver nakon sto ti vise ne treba, i u dosta zemalja je to proglaseno nelegalnim.
Isto i kada imas 3 user-a, sada ne smeju da ogranice cloud kako ces ti da koristis ta tri usera.
Ako si ti dobio 3 naloga, ili 3 boxa ili 3 koda za aplikaciju, ne smeju da te ogranicavaju kako ces je koristiti, pa i ne smeju da te ogranicavaju da je prodajes drugome! U nekim zemljama bi vec zavrsilo na sudu tako nesto (ne doslo do suda, nego vec bilo reseno u korist korisnika).
Ogranicavanje van mreze, ako vec nije direktna analogna/digitalna TV, ne znam kako im jos uvek prolazi.
Izvinjavam se na malom upadu, iskreno nisam ispratio ni gde je SBB vec godinu dana, mozda i vise

Tek ovih dana sam shvatio sta je EON
@Shaman, ne dere uopste TElekom na terminaciji, svi isto naplacuju za nju. Pitanje je koliko dobro manji mogu da lobiraju da se zakonski ogranici cena na nizu, i to kao postepeno ide u tom smeru, ali vise zbog EU nego zbog VIP-a ili Oriona

Telekom je u MINUSU za terminaciju fixne telefonije inace (ne racunajuci koliko on to naplati od korisnika, nego samo koliko se zove Telekom i koliko se iz Telekoma zove). Mada nema preciznih podataka koliko je od toga ka MTS fixnoj (sto oni racunaju u taj udeo izgleda).
Do 2008. je to i bilo u izvestajima, sada nije javno.