Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako tamo pise da eon app mogu da koriste clanovi domacinstva,i recimo moja cerka koja studira koristi EON preko Vip kucnog neta, koji deli sa cimerkom u studentskom domu,koja logika tu ide? Legalan Eon,legalan clan domacinstva.

Kod nas se odmah napravi crna berza. SBB pi@di zbog toga, ne zna kako da im dođe glave, tako da će mnogi nedužni da stradaju.

Kupijem-prodajem:

"Miloš - Niš:
Prodajem aktivaciju EON Smart TV aplikacije (za nove Samsung, LG televizore i Android TV boxeve i TV).
Uživajte u TV kanalima, gledanju propuštenih programa 7 dana unazad za sve kanale, video klubu i radio stanicama za samo 500din mesečno! "

"Aleksa - Beograd:
EON SBB Kupujem
Ako neko ima višak ili može da uzme još jedan uz paket i tako zaradi. .."

Poslednja izmena:
Ako tamo pise da eon app mogu da koriste clanovi domacinstva,i recimo moja cerka koja studira koristi EON preko Vip kucnog neta, koji deli sa cimerkom u studentskom domu,koja logika tu ide? Legalan Eon,legalan clan domacinstva.
Она није члан домаћинства! Не живи на адреси на којој је пријављен налог од СББ-а. Е то је код нас проблем.

Ако у току месец дана користи Еон налог ван СББ мреже више од 50% времена, тај уређај (тај Еон налог) ће бити блокиран. Што значи ако ћерка користи нпр. лаптоп више од 50% времена на не-сбб мрежи, Еон на том лаптопу ће бити блокиран (под условом да контролишу баш тај Еон налог). Можеш једном месечно да избришеш један Еон налог. Е тако сам ја разумео шта су они хтели да кажу са новим правилником.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Kod nas se odmah napravi crna berza. SBB pi@di zbog toga, ne zna kako da im dođe glave, tako da će mnogi nedužni da stradaju.

Kupijem-prodajem:

"Miloš - Niš:
Prodajem aktivaciju EON Smart TV aplikacije (za nove Samsung, LG televizore i Android TV boxeve i TV).
Uživajte u TV kanalima, gledanju propuštenih programa 7 dana unazad za sve kanale, video klubu i radio stanicama za samo 500din mesečno! "

"Aleksa - Beograd:
EON SBB Kupujem
Ako neko ima višak ili može da uzme još jedan uz paket i tako zaradi. .."

Ajd sto su bitange, nego su i glupi..:d
Pa se posle pitamo zasto se SBB ponasa ovako prema korisnicima.

Poslednja izmena:
Koliki slepac moraš da budeš i izdaješ Eon aplikaciju i reskiraš da ti ukinu pretplatu ili tuže pa se vučeš po sudovima za pišljivih 500 din mesečno.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ovako kako su napisali znači da uređaj mora da ima >50% vreme upotrebe na kućnom netu. Ja imam 100% upotrebe van kuće. Nije to puno ali tad kada ga koristim nisam kući, da jesam, gledao bih TV.

Ovako kako su napisali znači da uređaj mora da ima >50% vreme upotrebe na kućnom netu. Ja imam 100% upotrebe van kuće. Nije to puno ali tad kada ga koristim nisam kući, da jesam, gledao bih TV.
To je poenta. Na telefonu ili tabletu, laptopu koristiće se u principu samo van mreže. Što bi neko gledao na telefonu kući kad može na TV. Verujem da će se ove odredbe odnositi na eon box i smart tv app; tako ima smisla i logično je da se uglavnom koriste uglavnom kući.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Она није члан домаћинства! Не живи на адреси на којој је пријављен налог од СББ-а. Е то је код нас проблем.

Ако у току месец дана користи Еон налог ван СББ мреже више од 50% времена, тај уређај (тај Еон налог) ће бити блокиран. Што значи ако ћерка користи нпр. лаптоп више од 50% времена на не-сбб мрежи, Еон на том лаптопу ће бити блокиран (под условом да контролишу баш тај Еон налог). Можеш једном месечно да избришеш један Еон налог. Е тако сам ја разумео шта су они хтели да кажу са новим правилником.

Slazem se donekle. Ako su inace blokirali vecinu kanala da radi van SBB mreze zasto bi onda blokirali nalog ako i to malo kanala radi van mreze? Drugo njoj svi kanali rade preko Vip kucnog neta,da li to znaci da ga SBB prepoznaje kao svoju mrezu? Malo mi je to nejasno.
I da dopunim pocetak svog prethodnog posta. Ja koristim d3i sto znaci da mogu da ga koristim na bilo kojoj mrezi u Srbiji,i na bilo kojoj adresi.

Poslednja izmena:

Ja bi probo da idem logikom ako sam ja razuman da će i oni tad biti razumni,ja bi sam sebe prijavio gde i kako ću koristiti eon aplikaciju pa da se taj uređaj nedira.

Slazem se donekle. Ako su inace blokirali vecinu kanala da radi van SBB mreze zasto bi onda blokirali nalog ako i to malo kanala radi van mreze? Drugo njoj svi kanali rade preko Vip kucnog neta,da li to znaci da ga SBB prepoznaje kao svoju mrezu? Malo mi je to nejasno.
I da dopunim pocetak svog prethodnog posta. Ja koristim d3i sto znaci da mogu da ga koristim na bilo kojoj mrezi u Srbiji,i na bilo kojoj adresi.

То се зове инат! Њима је веома криво што се људи сналазе и својом вољом дају нешто што они плаћају другоме! Ево ти пример оног момка из ове теме, како се оно звао заборавио сам, што на крају сваке своје поруке напише "Поздрав", који се регистровао на овом форуму само да би испратио теме о СББ. Свака његова порука је била правдање СББ поступака, што му је било веома криво што људи деле своје налоге међусобно. Као да је био њихов потпарол! :D Шта њих интересује ко користи који налог ако је све уредно плаћено! Ти је веома смешно, али шта им можеш.

Ја сам пре писао да сам им послао мејл како хоћу да раскинем уговор јер подижу цену за 150 динара. После ме звали, ја тражио стари налог, dual gold и шест месеци бесплатно. Дали ми 3 месеца бесплатно и 24 месеца гратис cinestar и ХБО.

Први месец, јануар, добијем рачун 1399 динара. Одем код њих и питам шта је то? Кажу претплата. Ма каква претплата, када је договорено три месеца бесплатно. Идем на рекламације, уложим приговор, кажу јавићемо вам. Стигло после пет дана писмо да је уложена рекламација прихваћена. Шта им је то требало, није ми јасно.

То се зове инат! Њима је веома криво што се људи сналазе и својом вољом дају нешто што они плаћају другоме! Ево ти пример оног момка из ове теме, како се оно звао заборавио сам, што на крају сваке своје поруке напише "Поздрав", који се регистровао на овом форуму само да би испратио теме о СББ. Свака његова порука је била правдање СББ поступака, што му је било веома криво што људи деле своје налоге међусобно. Као да је био њихов потпарол! :D Шта њих интересује ко користи који налог ако је све уредно плаћено! Ти је веома смешно, али шта им можеш.

Nema kolege neko vreme. Bas je primetan njegov nedostatak :)

To je poenta. Na telefonu ili tabletu, laptopu koristiće se u principu samo van mreže. Što bi neko gledao na telefonu kući kad može na TV. Verujem da će se ove odredbe odnositi na eon box i smart tv app; tako ima smisla i logično je da se uglavnom koriste uglavnom kući.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Samo na solji :)

Sbb je geo blokirao oko 70% kanala i ogranicio ih na Srbiju. Sve drugo je laz i foliranje ..
Nije geo nego ISP blokiranje.

U Srbiji sa Telenora i VIPa radi sve, a sa MTSa skoro ništa.

Radi iz BiH, HR i Slo sa United Group mreža.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Hm.

Neki stari telefon/tablet ostaviti kući da 24h vrti EON. Tako će kućna upotreba uvek biti veća.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Neki stari telefon/tablet ostaviti kući da 24h vrti EON. Tako će kućna upotreba uvek biti veća.
Mislim da se merenje upotrebe odnosi na pojedini uređaj a ne na ukupan saobraćaj pretplatnika tako da ova tvoja dobra zamisao pada u vodu.

Broj optuženih za zloupotrebu će biti mnogo veći no što SBB pretpostavlja. Možda će pod udar doći celokupna populacija. Ja EON nikada ne koristim kod kuće jer u kući imam D3. Van kuće pogledam neki sport na mobilnom telefonu, u vrh glave dva sata mesečno. I sada će me isključe zbog neke budale koja perprodaje EON nalog preko oglasa?!

Što neko reče, jedino ima smisla ograničavati pristup preko android TV opcije (otuđeni EON box-ovi, bolji smart televizori, spoljni android tv uredjaji). To jeste vezano za kuću, domaćinstvo. Koliko je takvih uređaja u odnosu na broj mobilnih telefona i tableta u posedu pretplatnika SBB-a? Apsolutno zanemarljivo. Pitanje je da li su ovu odluku doneli a da su konsultovali internu statistiku. Pre će biti da je neki direktor lupio šakom u sto besan zbog "zloupotreba". Biće "Terao zeca, pa isterao vuka."

Poslednja izmena:
Ne zbog budale, nego što taj kome taj naplaćuje ne plaća njima. I struju ne smeš da preprodaješ, isti je razlog.

I taj sto preprodaje te pare placa SBB-u. Ne prodaje niko da zaradi na aplikaciji nego da smanji izdatak iz svog dzepa za eon. U svakom slucaju sbb ne gubi jer su te aplikacije vec uracunate u cenu pretplate. Da li ih koristim ja,clanovi moje porodice ili neko drugi,kakve to veze ima. Cime su ru oni osteceni? Slazem se da treba sankcionisati one koji preprodaju Eon box koji su dobili na koriscenje. Za razliku od onih koji placaju taksu i mesecnu rentu za box pa samim tim box ostaje u njihovom vlasnistvu,ovi koji su dobili na koriscenje box,nakon raskida moraju da ga vrate. E tu je SBB ostecen .

I taj sto preprodaje te pare placa SBB-u. Ne prodaje niko da zaradi na aplikaciji nego da smanji izdatak iz svog dzepa za eon.
Taj sto preprodaje je dobio na koriscenje za svoje potrebe a ne da preprodaje. Ako hoce da smanji svoj izdatak neka odjavi nepotrebno - neka uzme manji paket
neka odjavi SBB pa neka uzme nesto jeftinije sto moze sebi da priusti…

@salekojot - Ne branim ja SBB nego branim sebe! Zbog ovih sto preprodaju i narocito ovih kao ti sto to opravdavaju JA ne mogu da koristim usluge! Kapiras li ti
to? JA ne mogu da koristim sve kanale iz paketa kad nisam na SBB mrezi! JA sam zakinut za nesto sto JA placam radi nekoga ko preprodaje! Kaze „da smanji izdatak
iz svog dzepa” - pa po mom dzepu?! Pazi keve ti koja je to logika? Sta, svi smo mi budale jer se neko nasao pametan da ne placa ili manje placa ili sta vec?! Ako
nemas para sta to mene interesuje, zasto bih ja tvoju nemastinu podrzavao na ustrb sebe samog? Nemas da jedes ili nemas para za TV kanale? Uzas na sta su sve
ljudi spremni kod nas - a ovamo se svi busaju u grudi kao napredni, moderni, u trendu... a svest primitivna na najnizem mogucem nivou.

Ako se nastavi, a nastavice se jer ce uvek neko "pametan" da nadje nacin, bojim se da ce uvesti varijantu kao kod rodjaka u Kanadi gde nema ni jedan uredjaj u stanu
jer je sve pod kljucem u kutiji na spratu. Samo jedan opticki kabl ulazi u stan i to je sve. Paket I kanale regulise provajder I on nema nikakav uredjaj osim televizora.
Ali nema ni vracanja unazad, ni video klub a ni „TO GO” varijantu! Za Internet ima modem ali nema pristup modemu ni na koji nacin. Povecanje brzine moze da ima
ali samo ako plati, nema drugacije. A sve radi nase neke pameti I nagona da se uzme / otme nesto za dzabe.

Pozdrav!

Poceo giga grad u Bgd, razvlaci se optika, zaniljivo da ne idu na hibrid varijantu za nove zgrade nego bas optika :)

Taj sto preprodaje je dobio na koriscenje za svoje potrebe a ne da preprodaje. Ako hoce da smanji svoj izdatak neka odjavi nepotrebno - neka uzme manji paket

@salekojot - Ne branim ja SBB nego branim sebe! Zbog ovih sto preprodaju i narocito ovih kao ti sto to opravdavaju JA ne mogu da koristim usluge! Kapiras li ti
to? JA ne mogu da koristim sve kanale iz paketa kad nisam na SBB mrezi! JA sam zakinut za nesto sto JA placam radi nekoga ko preprodaje! Kaze „da smanji izdatak
iz svog dzepa” - pa po mom dzepu?! Pazi keve ti koja je to logika? Sta, svi smo mi budale jer se neko nasao pametan da ne placa ili manje placa ili sta vec?! Ako
nemas para sta to mene interesuje, zasto bih ja tvoju nemastinu podrzavao na ustrb sebe samog? Nemas da jedes ili nemas para za TV kanale? Uzas na sta su sve
ljudi spremni kod nas - a ovamo se svi busaju u grudi kao napredni, moderni, u trendu... a svest primitivna na najnizem mogucem nivou.

Ako se nastavi, a nastavice se jer ce uvek neko "pametan" da nadje nacin, bojim se da ce uvesti varijantu kao kod rodjaka u Kanadi gde nema ni jedan uredjaj u stanu
jer je sve pod kljucem u kutiji na spratu. Samo jedan opticki kabl ulazi u stan i to je sve. Paket I kanale regulise provajder I on nema nikakav uredjaj osim televizora.
Ali nema ni vracanja unazad, ni video klub a ni „TO GO” varijantu! Za Internet ima modem ali nema pristup modemu ni na koji nacin. Povecanje brzine moze da ima
ali samo ako plati, nema drugacije. A sve radi nase neke pameti I nagona da se uzme / otme nesto za dzabe.

Pozdrav!

Niko tebi ne uzima pare iz dzepa. Od pocetka nisi mogao da koristis full app van SBB mreze. Sbb daje tri uredjaja na koriscenje,i 5+1 aplikaciju. Sto su dali toliko,da ukljucimo sva tri televizora i jos dve aplikacije na uredjajima(cini mi se da su dva strima mogla da budu istovremeno)…? Valjda su zamislili kad odes negde,da mozes da pogledas nesto ako ti je bitno,utakmica,teniski mec. Opet i to nisi mogao da pogledas ako nisi na mrezi. I taj sto kupi aplikaciju bas ce se usreciti ako ne moze da gleda sve kanale,jer kupuje onaj ko nema sbb. Ko ima,taj vec ima sve to i sto bi kupovao? I taj sto kupi smart tv app ne moze da gleda sve kanale van mreze. Ispada da ako neko proda svoje aplikacije nekome ko ima samo sbb net(a takvih nema bas mnogo) i taj koristi aplikaciju na sbb mrezi,da to nije problem? I da neko proda svih 6 aplikacija nece svi moci da gledaju to sto mogu da gledaju. Gde smo tu mi osteceni a gde SBB ? Realno je SBB ostecen samo ako neko proda box koji je dobio besplatno na koriscenje.

Pozdrav!

Al se digla frka zbog par desetina mladih ljudi sto su se upustila/drznula u pricu preprodaje velikog sbb-a. Ako je gigant united group pao na decurliju onda je dodirnuo dno . Nemoj da ih branis zestoko naplacuju svoju uslugu. Ljudi su datu uslugu platili i u okviru su tehnickih uslova a sta koga briga ko koristi. Ja placam, na moje ime je ugovor a koriste moja deca ili kome god ja dobrovoljno dam koji ne moraju da su na istoj adresi.
Neka zakljucaju uredjaje i na mesecu ako hoce pa ce ostati na 5-10% korisnika, naravno izabrao si extremno ponasanje nekog provajdera.
Kad ih vec branis i ja placam korektno a nedobijam 100% kvalitetnu uslugu i ne samo ja vec 90% korisnika i za to nisu krivi pojedinci koji daju/preprodaju ili kako god. Nebi smeli ni sekundu da su mi kanali off niti da mi je net u problemu ni jedan bit ako se drzis principa koje sbb forsira. Sa kojim pravom odokativno naplacuju, prave ugovore i sl. Naravno treba uvesti red ali prvo neka ociste u svojoj kuci pa tek onda vani.

Niko tebi ne uzima pare iz dzepa. Od pocetka nisi mogao da koristis full app van SBB mreze. Sbb daje tri uredjaja na koriscenje,i 5+1 aplikaciju. Sto su dali toliko,da ukljucimo sva tri televizora i jos dve aplikacije na uredjajima(cini mi se da su dva strima mogla da budu istovremeno)…? Valjda su zamislili kad odes negde,da mozes da pogledas nesto ako ti je bitno,utakmica,teniski mec. Opet i to nisi mogao da pogledas ako nisi na mrezi. I taj sto kupi aplikaciju bas ce se usreciti ako ne moze da gleda sve kanale,jer kupuje onaj ko nema sbb. Ko ima,taj vec ima sve to i sto bi kupovao? I taj sto kupi smart tv app ne moze da gleda sve kanale van mreze. Ispada da ako neko proda svoje aplikacije nekome ko ima samo sbb net(a takvih nema bas mnogo) i taj koristi aplikaciju na sbb mrezi,da to nije problem? I da neko proda svih 6 aplikacija nece svi moci da gledaju to sto mogu da gledaju. Gde smo tu mi osteceni a gde SBB ? Realno je SBB ostecen samo ako neko proda box koji je dobio besplatno na koriscenje.

To je bio marketing sa kojm su navukli pola miliona ili vise nosioca ugovora, pa im sada nesto kao krivo ma b....stina neizivljenih likova.

Pozdrav!
Полако колега, повици мало ручну! Ја хоћу да кажем да си ТИ киван на погрешну страну ове приче. Да ти објасним мало другачије, неки други сценарио.
Ево овако, ти си се рецимо оженио са Јованом. Склопио си брак са њом, као да си ставио уговор. Она тебе вара са рецимо Савом и због тога ти ускраћује одређене погодности, да не набрајам. И ово је све хипотетички речено, немој да се љутиш. Сава троши Јовану јер му његова жена Марина то дозвољава. Немој да се љутиш на Саву и Марину што те Јована вара и ускраћује ти неке ствари. Јована је та која те за.ебава!

Где сам ја ту, е ја неодобравам варање, али сам увек био за добар с.кс! :p

Ја плаћам мој duo-Gold 3500 и за те паре ја хоћу максимално да уживам. Кад одем у тазбину носим Лаптоп где ми је мој Еон налог. Тамо је неки други интернет провајдер. Ја у принципу користим тај налог да би пуштао клинцима цртане, погледао који филм...
Проблем је што ја само тад гледам на лаптопу телевизију.
Кући имам андроид ТВ и користим од мог маторог Eon smart TV апликацију јер он има crt телевизор. Он живи далеко од мене, али ја ипак могу користити ту апликацију јер дан и ја на СББ.

Ево ти два примера како су СББ одлуке бесмислене!

Poslednja izmena:
Сава троши Јовану јер му његова жена Марина то дозвољава.

Најбољи коментар који сам прочитао последњих не знам колико година. :)

Поправио си ми расположење с овом причом.

Што се тиче СББ-а, нека они мени прво испоруче услугу како треба, па после могу да раде друга подешавања.

Синоћ, хоћу да вратим филм на Cinemax 1 који се иначе још увек давао али нисам почео од почетка да га гледам - не може, кочи, па порука о грешци "Нема сигнала", пређем у видео клуб јер знам да га има и тамо (иако ми тамо дају само SD квалитет) - опет исто: не може, кочи, па порука о грешци "Нема сигнала". Сетим се да је тај филм био пре неколико дана на CineStar Premiere 1, вратим се уназад и одгледам филм, цео у HD резолуцији.

Кад их зовем и пријавим грешку, кажу да су неки радови у околини. И тако већ 2-3 месеца одкако су ми донели ЕОН.

Да не буде неке забуне, плаћам им за EON PREMIUM тако да очекујем да то ради како треба, а не овако.

Срећом, не зависи ми живот о томе да ли ћу да гледам ТВ или не али ако ми нешто наплаћују хоћу то и да имам.

Хоћу управо ово што је Сале рекао, ако одем у село хоћу да гледам свој EON PREMIUM на свом телефону, таблету, лаптопу, ...

Ево им "повратне информације", па ако су паметни поправиће то, а не да зајебавају своје кориснике додатним ограничењима:

2019-02-20_141029.png

Poslednja izmena:
Неко помену да се дигла фрка због 'неколико клинаца'. СББ је болећив на изгубљеног потенцијалног муштерију ког још не може да дере, у томе је суштина целе приче.
Мислим да је то свима јасно, само што тренутно они постављају и мењају правила игре, јер им се може.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno