Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li ima negde neki link sa karakteristikama i mogućnostima tog EON Smart box-a a da nisu njihovi klipovi.
Suve podatke, tipa specifikacije i koje aplikacije mogu da se instaliraju...
Šta je to, osakaćeni android tj.kutija sa par aplikacija ili Android plejer sa svim mogućnostima Android sistema.

Nije da me mrzi da skrolujem i skrolujem i tražim i tražim, nego toliko mi je konfuzno da više ne znam gde i šta da izguglam.

Sent from my Note 4 using Tapatalk
Naravno, uvek možeš da koristiš neki alternativni store ili da instaliraš, kako se ono kaže, side load, sa fleša ili download sa neta.
Da napomenem, neće baš sve aplikacije moći tako da se instaliraju, a i neke koje mogu ne mogu da rade sa klasičnim daljincem.
Savet, instaliraj Puffin browser, ima ga na Gplay. Bitno, pošto uređaj nema browser I mail app.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima, činjenica je da ima tu šta da se čačka i traži.

Obzirom da mi TV nije ni blizu Smart, ovaj uređaj ima smisla.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Resio SBB da onemoguci sherovanje i preprodaju EON smart TV uredjaja koji se dobijaju uz paket.

Nakon člana 3. Uslova korišćenja, dodaje se član 3a koji glasi:„Uredjaje SBB postpaid Pretplatnik autorizuje na svom nalogu isključivo za jedno domaćinstvo (koje uključuje i članove porodice koji žive na istoj lokaciji). Pretplatnik je odgovoran za svoj nalog i bez-bednost i adekvatno korišćenje svojih aktiviranih uređaja.Ukoliko SBB proverom utvrdi da Pretplatnik (izuzev Pretplatnika koji je ugovorio korišćenje servisa van mreže SBB-a, odnosno Total TV korisnika) u toku meseca, od ukupnog vremena korišćenja servisa, registrovanim uređajem uslugu preko EON aplikacije koristi više od 50% vremena van SBB mreže, SBB može takav uredjaj da blokira, sa čime je Pretplatnik upoznat i saglasan.SBB će u svim navedenim slučajevima obavestiti Pretplatnika, kao i o razlozima onemogućavanja pristupa servisu. Pretplatnik nakon registracije uređaja na svom nalogu, ima mogućnost da jednom u 30 dana, kroz sistem promeni samo jedan uređaj.“

Ova odluka stupa na snagu od 15.03.2019.

Da li sam ovo dobro razumeo; ukoliko npr. na tabletu u toku meseca se stalno gleda eon tv van sbb mreže, taj uređaj mogu da blokiraju?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Otprilike,odim ako nisi korisnik d3i odnosno Total tv usluge.

Imam eon paket. Ostaje onda se koristi preko vpn-a, 10Mbit upload mislim da je "knap" za dobar prikaz, ali samo ako se u tom momentu ne koristi pun upload u kući.

Mislio sam da je smisao korišćenja eon aplikacije na tabletu/mobilnom kada je čovek van kuće. Kući će gledati na TV.

Poslednja izmena:
Pa naravno, kad su mnogi ovdje javno iznosili svoju gimnastiku sa boksovima. Ljudskoj naivnosti nikad kraja

Posto u mom gradu ne postoji SBB infrastruktura koristim d3i. Neki prijatelji videli kako to radi pa resili da uzmu. Elem,posto ta usluga vise ne postoji ,preporucim im da uzmu samostalni EON koji radi van mreze,posto obojica imaju smart televizore. Prvi uze i to radi solidno. Drugi ma vecetas zove,kaze u subotu dolaza da mu instaliraju tri risivera. Pitam ga sta je trazio. Kaze samostalni Eon bez boxa ,samo aplikaciju,naveo da ima mts vdsl, kao sto sam mu i rekao. Ljubazna teta mu rece da to ne moze,ali ima srece posto od danas ide nova akcija,6 meseci po 600d mislim a ostatak po 1380. Dobice besplatno 3 risivera (ne EON boxa jer se oni placaju,tako mu je rekla),imace pravo na EON aplikacije,7 dana unazad itd.Uglavnom,upisala je njegove podatke,adresu,telefon i rekla da ce mu do subote doneti risivere.Da li je moguce da ne zna da u mom gradu SBB ne poseduje svoju mrezu? Nije Total tv jer oni ne dele dzabe risivere . I dalje sam u cudu koliko nista ne znaju. Elem,rekoh prijatelju da me obavezno zove kad dodju da vidim to cudo,i da cu ja odmah da uzmem isto posto mi je ugovor istekao pre tri godine.
Epilog price
Strucnjaci i z SBB-a ne znaju gde sve imaju mrezu i pri tom im program u kojem rade omogucava da se izvrsi prijava za mesto u kojem nemaju infrastrukturu. Covek je hteo samostalni EON oni ga upisali za Eon kablovsku. Zvao ih 5-6 puta i oni stavljali nalog na urgenciju. Pri tome covek odjavio mts iptv. Pozovem ih veceras u njegovo ime,kazu budite strpljivi. Onda puknem.Pitam,kako mislite da mu uvedete kablovsku kad on nema kablove u kuci? Kazu sve ce majstori da donesu. Pitam ih a gde ce te kablove da povezu ? Zbunila se. Pitam jel znate koje je mesto u pitanju? Kaze znam,vidim i diktira adresu. Pitam je znate li da ne postoji uopste vasa infrastruktura u nasem mestu? Muk.... Onda napad,pa moze onda Total tv radosno saopsti. Da ne duzim dalje i da ne prepricavam sta sam joj sve rekao,sutra idem dobodtaka da ga preko portala prijavim na samostalni eon,da mu instaliram app i da pocne da gleda konacno.

Da li sam ovo dobro razumeo; ukoliko npr. na tabletu u toku meseca se stalno gleda eon tv van sbb mreže, taj uređaj mogu da blokiraju?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Mislim da ovo nece da zahvati obicnu EON android aplikaciju za tablete i telefone nego EON Smart TV aplikaciju.

EON smart TV aplikacija je pogodna za sherovanje i preprodavanje jer se prilikom registrovanja uredjaja koristi onaj kod koji se ukucava na portalu a ne email i lozinka za sbb portal.

To se odradi prvog puta prilikom registrovanja i onda korisniku EON Smart TV aplikacije nije potreban email i password kao kod android aplikacije.

Ovom odlukom im je cilj da se ne dele/preprodaju slotovi za EON Smart TV korisnicima koji su na MTS internetu. Cilj im je da takvi korisnici plate punu pretplatu za EON Smart TV izvan SBB mreze.

Poslednja izmena:
Da,s tim da taj ko je koristi van sbb mreze nece moci da gleda vecinu kanala zvanicno.

Meni rade svi kanali van mreze za koje imam pretplatu.
I na smart boxu i na telefonu.
Ranije dok sam imao d3i nisam mogao npr da gledam na tel. SK itd.

ja nisam mogao da gledam programe na eonu preko tableta u Grckoj, preko wi fija. Ne secam se komentara ali mi otprilike mreza koja pusta wifi signal ne dozvoljava, verovatni zbog zagusenja protoka. Ne znam koliki je protok potreban ali je zato youtube normalno radio na 720 p kvalitetu

ja nisam mogao da gledam programe na eonu preko tableta u Grckoj, preko wi fija. Ne secam se komentara ali mi otprilike mreza koja pusta wifi signal ne dozvoljava, verovatni zbog zagusenja protoka. Ne znam koliki je protok potreban ali je zato youtube normalno radio na 720 p kvalitetu

Sbb je geo blokirao oko 70% kanala i ogranicio ih na Srbiju. Sve drugo je laz i foliranje ..

desaa mi se danima da po pola sata odredjeni sarzaji mi budu blokirani na netu.. tipa svi google servisi, FB... ostali sajtovi rade...
do sbba nesto?

Resio SBB da onemoguci sherovanje i preprodaju EON smart TV uredjaja koji se dobijaju uz paket.

Nakon člana 3. Uslova korišćenja, dodaje se član 3a koji glasi:„Uredjaje SBB postpaid Pretplatnik autorizuje na svom nalogu isključivo za jedno domaćinstvo (koje uključuje i članove porodice koji žive na istoj lokaciji). Pretplatnik je odgovoran za svoj nalog i bez-bednost i adekvatno korišćenje svojih aktiviranih uređaja.Ukoliko SBB proverom utvrdi da Pretplatnik (izuzev Pretplatnika koji je ugovorio korišćenje servisa van mreže SBB-a, odnosno Total TV korisnika) u toku meseca, od ukupnog vremena korišćenja servisa, registrovanim uređajem uslugu preko EON aplikacije koristi više od 50% vremena van SBB mreže, SBB može takav uredjaj da blokira, sa čime je Pretplatnik upoznat i saglasan.SBB će u svim navedenim slučajevima obavestiti Pretplatnika, kao i o razlozima onemogućavanja pristupa servisu. Pretplatnik nakon registracije uređaja na svom nalogu, ima mogućnost da jednom u 30 dana, kroz sistem promeni samo jedan uređaj.“

Ova odluka stupa na snagu od 15.03.2019.

Lepo je što ukidaju analognu i što se bore protiv onih koji ne plaćaju i razumem ih da im nije pravo da ljudi preprodaju i mešetare, ali oni ovim ograničavaju i potpuno legitimne korisnike i obesmišljavaju funkciju.

Valjda je poenta priče upravo od starta bila da možeš da gledaš i kad nisi kući. Što bi gledao na telefonu/tabletu/laptopu/čemu god dok si kući?

Ako su se već preračunali u ponudi, onda neka lepo to i kažu, ugase servis i ćao zdravo. Nelogičnostima SBB menadžmenta nikada kraja. Da se nisu monopolistički ušančili bilo bi prsavela samo tako.

Požurili su da uzmu što više para na novu uslugu, pa sad lome zube.

Lepo je što ukidaju analognu i što se bore protiv onih koji ne plaćaju i razumem ih da im nije pravo da ljudi preprodaju i mešetare, ali oni ovim ograničavaju i potpuno legitimne korisnike i obesmišljavaju funkciju.

Valjda je poenta priče upravo od starta bila da možeš da gledaš i kad nisi kući. Što bi gledao na telefonu/tabletu/laptopu/čemu god dok si kući?

Ako su se već preračunali u ponudi, onda neka lepo to i kažu, ugase servis i ćao zdravo. Nelogičnostima SBB menadžmenta nikada kraja. Da se nisu monopolistički ušančili bilo bi prsavela samo tako.

+1

Da li je to ponovo nekakva promena ugovora ili sam nešto propustio?

Ne delim eon ni sa kim, niti gledam TV van kuće ali ako je to opet jednostrana promena ugovora ovoga pita ću stvarno da razmislim i da ih otkačim.

Žalbu na cenu mi još uvek razmatraju, pismeno sam dobio potvrdu pr šest dana o tome, eon sistem im se raspada, da li je do uređaja ili mreže ne znam niti me zanima, ne mogu da mi isporuče plaćenu uslugu (do 300 Mbps), ... ono, nakupilo se nezadovoljstva u meni :d

SBB je ko Srbija, retko kad funkcioniše kako treba ali dok si tu gde jesi obično nema alternative. Telekom je kao pustio optiku ali izgleda nestalo para ili pukli dogovori sa Kinezima pa od toga za sada ništa za većinu što su se nadali nečemu. Pritom i jedni i drugi nasilno kupuju sve manje provajdere tako da je izbora sve manje. Dobro je pa imamo bilo kakav link sa svetom pod ovom vlašću.

SBB je ko Srbija, retko kad funkcioniše kako treba ali dok si tu gde jesi obično nema alternative. Telekom je kao pustio optiku ali izgleda nestalo para ili pukli dogovori sa Kinezima pa od toga za sada ništa za većinu što su se nadali nečemu. Pritom i jedni i drugi nasilno kupuju sve manje provajdere tako da je izbora sve manje. Dobro je pa imamo bilo kakav link sa svetom pod ovom vlašću.

A ta situacija je nastala sa ovom vlašću? Sve to pa i ponašanje Telekoma i SBB-a je naša slika koja traje i traje i nije nastala pre 5-6 godina...već se sistematski gradila od svih, na njihovu radost, a na našu žalost. Uzgred politiku na političkim forumima...

Poslednja izmena:
Ne delim eon ni sa kim, niti gledam TV van kuće ali ako je to opet jednostrana promena ugovora ovoga pita ću stvarno da razmislim i da ih otkačim.
Žalbu na cenu mi još uvek razmatraju, pismeno sam dobio potvrdu pr šest dana o tome, eon sistem im se raspada, da li je do uređaja ili mreže ne znam niti me zanima, ne mogu da mi isporuče plaćenu uslugu (do 300 Mbps), ... ono, nakupilo se nezadovoljstva u meni :d

Ja mislim da oni nisu bili svesni tehnickih preduslova u sta ulaze sa ovakvom ponudom. Zato im se desavaju krahovi. Sticaj okolnosti mogu da uporedim identicnu ili vrlo slicnu uslugu kod jednog drugog operatera i mogu vam reci da je sbb tehnicki daleko zaostao. Hoce kompletno trziste a na zalost jos uvek nisu dorasli ili su hteli sa malim parama ulozenim u celokupni sistem da uzmu ogroman profit.
Kod nas u narodu postoji ona izreka videla zaba da se konji kuju pa digla i ona nogu...

Da li se nesto promenilu u vezi sbb i telenor superset opcije? od kada sam presao na EON paket ta mogucnost se izgubila na sbb strani, iako je telenor i dalje aktivan sa svojih 50%

Da li je to ponovo nekakva promena ugovora ili sam nešto propustio?

Nije promena UO već uslova korišćenja EOn aplikacije a ona nespada pod UO.

.

Jeste poenta da gledaš i kad nisi kući ali opet postoji neka logika da ipak može da se proceni šta se zlopotrebljava,sigurno te neće dirati ako koristiš npr mobilni i tablet par sati dnevno van SBB mreže.Ali nije logično npr da preko web browsera ili android box radi na drugoj mreži ceo dan pogotovo ako je sav saobraćaj sa iste ip adrese.Isto nije logično da neko ko je dobio uz eon paket EON za smart tv, ista bude aktivirana na drugoj mreži,košto neki već navedoše ovo je samo korak protiv preprodavaca naručito ove EON za smart tv aplikacije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno