Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa wifi i ne možeš da ostvariš brzinu veću od 40Mb/s na 2,4GHz.

Znači jedino rešenje za stabilnu konekciju i punu brzinu downloada i uploada je direktno povezivanje uređaja i računara pomoću kabla?

Ili kupi ruter na 5GHz i wifi adapter odnosno antenu na 5GHz i možeš čitavih 100 Mbps da dobiješ.

Znači jedino rešenje za stabilnu konekciju i punu brzinu downloada i uploada je direktno povezivanje uređaja i računara pomoću kabla?

Na žalost ni to nije sigurno. Meni ne mogu da isporuče plaćenih, kako oni kažu do 300 Mbps, već se brzina kreće između 150-220 Mbps, u zavisnosti od doba dana i različitih vremenskih uslova.

To je druga stvar za koju ću da napišem žalbu, mada prvo moram da saznam šta oni uopšte podrazumevaju pod "do 300 Mbps" sa reklame na njihom sajtu. To mi nije toliko bitno i mogao bih da pređem preko toga.

Evo, upravo merano, i to je super jer je to max brzina koji mogu da ostvarim, na kablu (podrazumeva se).

2019-02-13_210848.png

Да ли се у склопу Eon light пакета добија Еon smart апликација? Пише да је промо, па зато питам.

Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka

Na žalost ni to nije sigurno. Meni ne mogu da isporuče plaćenih, kako oni kažu do 300 Mbps, već se brzina kreće između 150-220 Mbps, u zavisnosti od doba dana i različitih vremenskih uslova.

To je druga stvar za koju ću da napišem žalbu, mada prvo moram da saznam šta oni uopšte podrazumevaju pod "do 300 Mbps" sa reklame na njihom sajtu. To mi nije toliko bitno i mogao bih da pređem preko toga.

Evo, upravo merano, i to je super jer je to max brzina koji mogu da ostvarim, na kablu (podrazumeva se).

Pogledajte prilog 265624
Ako ti nije problem probaj da staviš kabl cat. 6A ili 7 od routera do računara.
Koji je router u pitanju i kakvi su parametri linka do sbb-a obzirom da pominješ varijacije u doba dana.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nije mi problem, u novom sam stanu i ugrađeni su cat. 6a kablovi u zidove. Čak je i Sony PS 4 direktno povezan na Ubee, pa i on meri do 200 Mbps. Međutim, patch kablovi su cat. 5e koji u teoriji mogu da guraju do 1000 Mbps alo čim daju do 220Mbps ne bih rekao da je do njih.

Moraću da uzmem jedan ili ću ga napraviti (samo da kupim odgovarajuće RJ45 konektore).

Najveći mi je probelm nekakva #Greška 2600 (Nema konekcije) koja mi se dosta često javlja prilikom vraćanja programa na Eon boxu. Tri puta sam najmanje to prijavio ali svaki put mi kažu da se u mojoj okolini sprovode nekakvi radovi i da će to uskoro biti otklonjeno. Zanimljivo je to što kada se pojavi ta greška, to se onda dešava na svakih par minuta, međutim, kada se prebacim na Eon TV app (LG WebOS) te greške nema i eon savršeno radi. Tu sam ubeđen da je do njihovog uređaja.

Да ли се у склопу Eon light пакета добија Еon smart апликација? Пише да је промо, па зато питам.

Да одговорим себи, можда неком значи. Да, добија се. Инсталирао сам је на мој Vox. Телевизор је стандардни андроид, значи није андроид ТВ. Како на Google play није хтео да ми дозволи инсталацију Eon smart TV апликације, инсталирао сам је уз помоћ Aptoide TV апликације.

Унео код са апликације на налог од СББ и апликација се сама активирала.

У почетку је била мало спора. Промена канала брза, али улазак у мени, промена између видео клуба и канала је мало спорије. Свако покретање апликације, тражи се сагласност да апликација ради смо на новијим Самсунг и Сони телевизорима.

Извињавам се што овде пишем о Еон апликацији, кад већ постоји тема, али сам само себи одговорио на поруку.

Ja bas danas idem sa rodjenom sestrom (nismo prijavljeni na istoj adresi, razlicito prezime) da podnese zahtev za raskid ugovora.

Recicu joj da im trazi kada je budu zvali uslove kao novi korisnik i da ne pristaje na njihove ponude sa pogodnostima za stare korisnike.

Ako pristanu OK, ako ne, odjavljuje sve i ja se prijavljujem na njenu adresu kao novi korisnik.

Mali update, sestra podnela zahtev za raskid ugovora Trio Gold 12.02, prilikom raskida joj u poslovnici ponudili 5 meseci 1395 pa 19 meseci 4000. Ona nije pristala i malopre je zvali iz korisnickog servisa iz Beograda i odobrili joj 6 meseci za 1 dinar pa posle 4000 za EON Full paket.

Mora samo covek da bude uporan sa njima:D

Moj update, merenje od pre par minuta. Zanimljivo je videti tu simulaciju. Nemam program za snimanje ekrana pa ću da to opišem.

Dakle, download krene od 275 Mbps (znači nije do kabla, valjda), pa se vremenom ta brzina polako spušta, da bi se na kraju dobio prosek od (večeras) 205 Mbps.

Prvo merenje, oko 21 h:
2019-02-14_213653.png

Drugo merenje, promenjen server, 21:40 h (ovo je već u granicama "do 300 Mbps":
2019-02-14_213916.png

Zanmimljivo je da prema njihovom serveru to radi najlošije, 21:40 h:
2019-02-14_214157.png

@kepa: Kakvi parametri te zanimaju? Nisam video u prethodnoj poruci da si pitao i za to. Ja nisam menjao nikakve parametre pa bih rekao da su po default-u onako kako su oni to i doneli. Evo o kom modelu je reč:

2019-02-14_215238.png

Poslednja izmena:
Mislio sam na up i download stream

OK, jedva nađoh, meni oni ništa ne znače (ne umem da ih protumačim :)):

2019-02-14_220240.png

Hvala na savetima, makar da znam šta da im kažem kada ih budem zvao. :)

Instalacija je od pre 8 meseci (kablovi, razdelnici, oprema uopšte).

Hvala na savetima, makar da znam šta da im kažem kada ih budem zvao. :)

Instalacija je od pre 8 meseci (kablovi, razdelnici, oprema uopšte).
Neka dođu da premere ulaz pre prvog razdelnik a pa ako je to ok neka nastave redom negde postoji problem
Oni će reći da se toleriše -8 do +8 ali po njihovim standardima je -6 do +6 a pogotovo za 300 mbita a tolerancija za upstream je od 40 do 50 ali oko 45 je idealno jer će na manjim brzinama raditi i na 35

Da li ima negde neki link sa karakteristikama i mogućnostima tog EON Smart box-a a da nisu njihovi klipovi.
Suve podatke, tipa specifikacije i koje aplikacije mogu da se instaliraju...
Šta je to, osakaćeni android tj.kutija sa par aplikacija ili Android plejer sa svim mogućnostima Android sistema.

Nije da me mrzi da skrolujem i skrolujem i tražim i tražim, nego toliko mi je konfuzno da više ne znam gde i šta da izguglam.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

Mozes instalirati aplikacije koje ti ponudi u prodavnici. U pitanju je Android tv sistem,ne kladican android,koji je namenjen koriscenju daljinskog upravljaca a ne dodira prstom. Shodno tome u prodavnici prikazuje aplikacije koje su optimizovane za taj sistem i daljinski upravljac,pa ih je mnogo manje nego na telefonu recimo. Mozes da instaliras i ove druge,tako sto ces na boxu instalirati neki nezavistan market(apdoide,apkpure i sl)i sa njega skidati aplikacije. Ili ih skinuti negde drugde i uz pomoc flesa prebaciti na box.e sad za veliku vecinu njih ce ti biti potreban mis koji zamenjuje prste,tj dodir.

Da li brigde mode može da reši problem NATa?
I kako je to moguće rešiti a da nije plaćanje statičke IP adrese?

Ja sam uzeo eon premijum 9. novembra 2018 i od tada nikako da imam brzinu koju reklamiraju ~300Mbps download. Upload brzina je kakva treba da bude, 15Mbps. Prijavljivao sam sbb suppotu, prosledjivali, ovi tehnicari isli na teren, dolazili kod mene kao menjali onaj razdelnik i radi malo pa opet isto. Kazu da im je problem sa nekim cvoristem. Sada mi je ovakva brzina:

8043082716.png

Vise mi je muka da se natezem sa njima jer su postali bezobrazni i sad vec zavlace.

Moze li se sa njima raskinuti ugovor? Vidim da moze po ovom njihovom clanu 45:
Pretplatnik može jednostrano raskinuti Ugovor, pismenim putem bez obrazloženja, sa otkaznim rokom od 30 (trideset) dana, pod uslovom da do dana stupanja
otkaza na snagu izmiri sva svoja dospela dugovanja prema SBB-u

Sad ja placam prvih sest meseci cenu onog trio gold paketa koji je bio oko 3600 dok je ovaj eon premijum 4.999. Procitah da ako hocu da raskinem ja moram da platim razliku tih nekoliko meseci koliko sam koristio po povlascenoj ceni.

Jesam li delimicno u pravu?

Tnx
znači Android za TV.
Nisam ni znao za to.
Sad na guglanje.

Sent from my Note 4 using Tapatalk

nes.nbgd

Пре неког времена сам питао то исто и неко ми је одговорио линком, тако да ипак скролуј нема више од пар десетина страница уназад ,-)

Pitanje u vezi ubee modem/rutera: Ima li on kao EPC3928S hardversko isključivanje wifi ili ide kroz web interfejs? Ako ide kroz ovo drugo, može li neko napisati koja je tačno to opcija u podešavanju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno