Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
taman kolko treba

https://youtu.be/KX0-EW8Zvls

Čisto da se vratimo na dolazak 8k modela. Već su tu :)

P.S. Nisam zaboravio snimke x9005. Kačim ih uoravo na yt

ma za vecini gradjana full hd je mamara!
sta ja da radim sa 4k tv-om ili 8k sa kopernikis kablovskom i sto odgledam jedan film nedeljno i to uvek gledam da ga skinem sto pre??
znaci ako svaki dan radi kablovska takva kakva je i jedan film nedeljno i to me mrzi cekati da skida vec hocu u 10-15min da skinem i cao, a verujem da tako radi i vecina ljudi u Srbiji, nema tu sta vise da se prica...
Svako treba da uzima prema svojim potrebama a ne da prati trendove i da baca pare, cak vecina ljudi nemaju ni neke kompove da tera neki sadrzaj preko 4k tv-a.

svako treba da razmisli sta bi radilo na tom tv-u i onda uzme sve to u obzir prilikom kupovine.

ne kazem da su 4k ili 8k televizori beskorisni vec da vecina nema interesovanje a ni mogucnosti da iskoristi njihov potencijal, naravno ovde na forumu ima dosta izuzetaka i ljudi koji uzivaju u 4k sadrzaju, imaji jake masine i slicno, to ne sporim, samo kazem za prosecno koriscenje nema neke svrhe

Tu si u pravu,poznajem x ljudi kojima je svejedno da li 4K ili fHD, oni ne prave razliku ili im nije ni bitna uopšte oštrina slike, gledaju i dalje sd kanale na tvu.100 ljudi 100 čudi.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Pre desetak dana mi je iskrsla potreba da kupim novi televizor. Odlučio sam se za ekran od 43 inča. Najbitniji mi je kvaliltet slike za gledanje regularnog programa, malo pregled interneta, snimci na YouTube i sl. Izbor je smart tv i FHD u cenovnom rangu od oko 50.000 rsd+-. Ono čega sam se plašio je da kupim tv sa raznim mogućnostima a da se razočaram u kvalitet slike regularnog tv programa. Skoro da sam se bio odlučio za Samsung UE43NU7092 ali je onda iskrsao LG43UK6300 MLB. Kako je ovaj LG ispao najpovoljnija opcija i verovatno najbolja kupovina cenovno u tom rangu a ne videvši zbog čega bi Samsung plaćao nekih 50ak evra više, kupio sam LG.
Utisci su pomešani. 4k na YouTube je savršenstvo. Kada se na kablovskoj emituju noviji filmovi slika je dobra. Slika u krupnom planu je isto tako dobra. Nedostatak je što slika gubi oštrinu kada kadar nije u krupnom planu, npr kada ljudi sede u studiju u krupnom planu su ok, ali kada ih snima sve zajedno onda slika gubi oštrinu. Govorim o HD programu, npr RTSHD. Sitna slova takodje nemaju oštrinu. Za sportske programe, pogotovo ako nisu HD ista priča, krupni plan odlična slika, iz daljine nije oštra, ali za tu vrstu programa je donekle i razumljivo. Naidje dobar film pa popravi utisak, onda naidje neki studijski program pa me razočara.
Posebna priča je što pored ovog televizora imam dobro iskustvo sa LG32 HD Ready (kupljen 2008) i Panasonic 39 FHD (iz 2013). Na oba ova televizora je jasnija a stariji su 5 i 10 godina od novog.
Razmišljam da vratim ili prodam ovaj tv (kupio sam ga po ceni -20% od neke već snižene). E sad, da li bih nešto više dobio npr kupovinom modela Samsung UE43NU7092 ? Preporuke, saveti, iskustva ?

Gledam malo ova samsung nu8000 serija uopste nije losa. Freesync, pravi hdr... Pravi tv za gaming i 4k filmove. Problem je sto ima samo tehnomanija 55" i to je to. Valjda jos neko uveze. Ima li ga neko?

Koliko sam ja ispratio nema ga nigde, samo u Tehnomaniji 55ica. Ali mu je cena sasvim ok, nekih stotinak evra veća od cene 7402 i praktično na nivou cene na kp.
Šteta što nema više garancije od 5 godina.

Moje skromno misljenje je da je 7402 preskup. Imam ga, znam dobro kakav je ali ja te pare u zivotu ne bih dao na njega koliko kosta u radnjama. Ustvari, vecina modela je prenaduvana cenama kod nas.

Tapatalk from Poco loco

LG 49SK8500 za/protiv ? Generalno sam bacio oko na neki sa VA panelom al reko da vidim kakva su iskistva sa ovim. Svaka preporuka za neki drugi je dobrodosla.
Ja sam bas taj "istrazivao po netu". Neki su odusevljeni, neki su ga vratili jer "ne moze da se gleda". Mislim da taj od 49 ima sporiji panel od iste serije 55 i vece dijagonale. Valjda mu zameraju da ima fald ali premalo zona(36).

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

@Kurajber
Slažem se sa tobom potpuno. U radnjama je cena 800+evra što je van pameti za taj tv.
Zato sam i rekao da nu8000 još ima i prihvatljiv cenu u radnji poredeći u odnosu na druge modele.

Poslednja izmena:
Zdravo svima!

Majka želi da kupi neki TV do 30.000din. Nemam neki veliki izbor, pošto razmišljam da uzmem 39". U tom cenovnom rangu najviše se pominje Vox,Fox, Tesla i slični. Medjutim našao sam 2 modela od Toshibe i Phillipsa, i 1 od Hisense-a. Kakva je vaša preporuka kad su ova 3 proizvođača u pitanju?

Hvala! :)

Hisense.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@Kurajber
Slažem se sa tobom potpuno. U radnjama je cena 800+evra što je van pameti za taj tv.
Zato sam i rekao da nu8000 još ima i prihvatljiv cenu u radnji poredeći u odnosu na druge modele.
Ja sam ga uzeo za 500 dok je bio 1000 u nasim radnjama tako da je meni bas bas vrhunska kupovina. Te pare stvarno vredi ali za ove pare u radnjama apsolutno ne. Samsung svoje modele visoko pozicionira plus ovi nasi koji nabiju cenu 50% i eto ti neprihvatljive kupovine. Onda taj model iznad stvarno ne zvuci bas toliko lose obzirom koliko ovi kostaju.
Za 500e ba akciji uzmes 7092 koji je do ludila ogoljen sto mi je isto pomalo suludo.

Tapatalk from Poco loco

Jesi uzeo 49" ili 55? Vidim da preporucuju 55 koji ima 120hz refresh u odnosu na 49 koji ima samo 60hz pa zna da pravi probleme ponekad.

Nije ni kod madjara puno bolja cena gledao sam.

Posle "mukotrpne" petrage ovog foruma i neta, dvoumim se između 2 TV.

43NU7192 samsung
43UK6200PLA LG

Budžet do 50k.
Igrice ne igram, dakle, kablovska, filmovi i serije bi se gledale..
Može neko iskusan da podeli iskustvo(po mogućstvu korisnici istih).
Hvala unapred

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

Jesi uzeo 49" ili 55? Vidim da preporucuju 55 koji ima 120hz refresh u odnosu na 49 koji ima samo 60hz pa zna da pravi probleme ponekad.

Nije ni kod madjara puno bolja cena gledao sam.
55" sam uzeo. To je ono sto mi treba od TV-a, od dijagonale do kvaliteta slike ali cenom su preterali kod nas. I dok je kod nas bio 1000e letos je bio u EU na 670e. Bukvalno je u svim zemljama bila akcija. To je otprilike i ono koliko vredi dati, sve preko toga je bas previse. Dobar je TV, odlican je kvalitet ali nije nikakvo cudo, pogotovu ne treba da kosta 50% vise. U poredjenju s njim 8000 serija nije toliko precenjena. To je otprilike poenta cele price.

Tapatalk from Poco loco

da li je neko probao grundig televizore, kako im radi smart i sam tv...? naisao sam na ozbiljno povoljnu ponudu u e... za 65 inca oled ali ne bih da dajem malo veci novac na nesto sto mora da se cupa iz struje kada zabaguje ili uspori ili da je smart neupotrebljiv (bitno je da bar youtube i miracast rade dobro kao i mreza)...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno