Mitsu je super, ali je lepa 18ica malo manje od 2k evra.
Dobra je Gree klima, to im je najbolji model, i ako ima jedan sa vise snage.
Ja sam hteo tu 12icu U Crown, ali je bila 165k kada sam ja uzimao, a ta 18ica je bila 200k, pa se Fujitsu 12LU za 89k nametnuo kao bolji izbor.
Ne znam da li iko pravi klimu sa boljom zavrsnom obradom od tog U Crown modela, kome je unutrasnja od aluminijuma, sa 1mm gapovima.
Opet bih ja radije uzeo Daikin i Mitsubishi, ali modeli u toj klasi su debelo preko 200k.
Ako hoces ruznije modele, mozes da uzmes i njih.
Moje iskustvo je da je grejanje na klimu 3-4 puta jeftinije os grejanja na el. kotao.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ovo tebe zanima:Ova Gree mi se bas dopada. Ali koja je razlika izmedju GWH12UB-K3DNA4F i GWH12UB-K3DNA, prva kosta 137k a druga 189k?
Znaci od lepših nema ništa do 150k sem ove Gree.
Ove Daikin o kojima pričate su one preko 200k?
A od "ruznijih" koju bih mogao da pogledam?
Nažalost nemam uslova da stavim dve dvanaestice, razmišljao sam i o tome.
Ova Gree mi se bas dopada. Ali koja je razlika izmedju GWH12UB-K3DNA4F i GWH12UB-K3DNA, prva kosta 137k a druga 189k?
Ovo tebe zanima:
https://klimauredjaji.com/klime/gree/gree-klima-inverter-gwh18uc-k3dna-u-crown
A od ruznijih, imas jos jaci Gree Amber model, ali je pitanje da li ti to treba.
Ako gledas neke ruznije, mozes onda i neku Toshibu ili Mitsu recimo.
Koliki prostor ze greje, izolacija?
Samo bi se hladilo, grejanje nije u planu, posto je već ugrađen električni kotao od 12kW sa alu radijatorima, pa sam misljenja da je dovoljna 18ica za tu namenu?
Od ovih ruznijih modela, Fujitsu LFC mi se izdvaja kao najbolja.
Tebi treba klima koja ce da ima sto jace duvanje, da dobaci sto dalje vazduh i da ga brzo smenjuje.
Tu ili gledaj nekog 24 MItsubishija/Daikina ili gledaj Gree Amber 18.
U Crown nije onda za tebe, jer je to lux/design klima, a tebi trebaju power modeli, da gruvaju jace.
LFC ima 900 m3/h protok, Amber ima 1200 m3/h, a i daje 20% vise snage na hladjenju, 7.2kW umesto 6kW kod LFC.
Opet, za do 150k, mislim da nema nista bolje.
Imam 4 Amber 12ice i mogu ti reci da su to svinje od klima, dosta jace od bilo cega u istom cenovnom rangu.
Jedino ako hoces da ustedis, pa da uzmes LFC, a u suprotnom, do 150k imas dosta bolji izbor klima.
Imas i Mitsubishi 24ku, ako si gadljiv na Gree, isto daje 7.1kW, duva 1100 m3/h.
https://klimauredjaji.com/klime/mit...-electric-klima-inverter-msz-hj71vamuz-hj71va
Velika je razlika kada neko izlaze javno svoje misljenje, a drugo je kada se coveku koji ne zna nista o klimama, "sama javi" jedina 18 Fujitsu klima kao nesto sto je on nasao da je najbolje i sam resio to da uzme
Ja moje misljenje zasnivam na cinjenicama, dok mu neko iza ledja preporucuje mozda i najslabiju klimu u tom rangu cene.
Sve sto sam napisao su podaci koje zna i taj koji mu je preporucio tu lfc od 5.2kW za 100m2.
I onda mu rekao da uzme tu LFC ako zeli Fujitsu, ali 24ku, za samo 20k vise, jer mu je i dalje u budzetu.
Ja jesam pristrasan, ali za Daikin, za koji on nema para.
Rekao sam mu da uzme Mitsubishi 24ku, dao i link.
Gree je tu samo kao bolja kupovina od Fujitsua, nista drugo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari