Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za te pare mitsubishi fh ili sf, i bog da te vidi_:D

Ako moze savet. Zena hoce ovu klimu LG
AM12BP
Artcool Smart Inverter

Da li ova klima vredi tih para, ili je cena tolika zato sto je crna i "lepa"?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Nisi nam rekao za šta ti teba? Ako je za hlađenje to radi bilo koja pa i ona od 20000 dinara, ako si je hteo za hlađenje i estetiku onda podržavam. A ako si je hteo za grejanje!?
Grejanje na klimu i fan coil je naj nekonfornije jer ti stalno duva a članovi foruma što se greju na klimu to čine jer su: gekovi ili su prinuđeni jer nemaju drugu mogućnost (stanovi bez odžaka) ili im se grejanje na klimu učinilo najpraktičnije iz bilo kog razloga, recimo ne mora da se bakću sa ogrevom i pepelom ili nemaju para za drugi vid grejanja ili propagiraju grejanje na klimu jer od toga imaju neke koristi (prodaja).
Znam da će sad da me napadnu ali to je živa istina. Ako si u toj priči iskeširaj se za LG.

Послато са Tab2A7-10F уз помоћ Тапатока

Nisi nam rekao za šta ti teba? Ako je za hlađenje to radi bilo koja pa i ona od 20000 dinara, ako si je hteo za hlađenje i estetiku onda podržavam. A ako si je hteo za grejanje!?
Grejanje na klimu i fan coil je naj nekonfornije jer ti stalno duva a članovi foruma što se greju na klimu to čine jer su: gekovi ili su prinuđeni jer nemaju drugu mogućnost (stanovi bez odžaka) ili im se grejanje na klimu učinilo najpraktičnije iz bilo kog razloga, recimo ne mora da se bakću sa ogrevom i pepelom ili nemaju para za drugi vid grejanja ili propagiraju grejanje na klimu jer od toga imaju neke koristi (prodaja).
Znam da će sad da me napadnu ali to je živa istina. Ako si u toj priči iskeširaj se za LG.

Pa hladjenje i ponekad da dogreje, ako bas treba, kao pre nekoliko dana. A zeni je naravno najvaznija estetika, jer se uklapa u ostale crne elemente koje imamo. Verovatno je to najvazniji element [emoji853]

Iskreno to ti radi svaka klima, jedino zbog boljeg konfora možeš uzeti neki inverter, bilo koji japanac ili od kineza: Gree, Midea i možda Bosh. Inverter zbog manje potrošnje struje i boljeg osećaja u prostoriji.
Ako je zbog estetike onda ti tu ne mogu dati nikakav savet jer se u to ne razumem. Jedino ako se dobro sećam jedan naš član je nedavno pričao da je imao LG sa ogledalima i da nisu dugo trajali, ali nemoj me držati za reč, ako pročita javiće se on da potvrdi.

Pa ovaj LG nije ni lep, izgleda kao obična Midea, ili Gree samo ofarbana u crno.

LN_Safirsort_oblique_15cm.png

Ovo je pravi dizajn model, a može i da greje kome je bitno. :d

Nama je crklo 8 ili 6 (ne secam se koliko tacno) 12 LG "ogledalo" inverter klima od 1200e po komadu. Ne bih ni znao da skoro nisam pitao caleta.
Neke popravljene, nekima nije bilo leka.

Iskreno, bas ima boljeg izbora od LGa u LG ceni.

Gledaj Toshiba, Mitsubishi, Daikin, Panasonic, Fujitsu, Gree, Midea, tim redom.

Opet, zavisno licnim preferencijama i potrebama, kao i lovi, tu se onda nesto isfiltrira.
Mislim da je tebe spominjao kolega forumas iznad, pa ako moze savet. Zena se zalepila bas za tu klimu. Da li su bar zamenili ako je bila pod garancijom?

@banacanin
O cemu ti pricas i jadan onaj koji tebe poslusa u vezi klima i grejanja bilo sta.

Ja za razliku od tebe ne tražim od bilo koga da me sluša. Toliko o tvojoj toleranciji.

Gde sam ja to trazio od bilo koga? Mi dajemo savete kada neko pita a sta ti radis u ovoj temi zapitaj sebe.

Mislim da je tebe spominjao kolega forumas iznad, pa ako moze savet. Zena se zalepila bas za tu klimu. Da li su bar zamenili ako je bila pod garancijom?

Pazi, tee klime su grejale kucu od 350m2, koja se rentira za kafic/restoran, blizu Hotela Jugoslavija, sto znaci ogromna vlaga uz reku i uvek nesto niza temperatura, otezani uslovi.
Pri tom, znajuci mog oca i ljude koji iznajmljuju, niko o tome nije vodio racuna, a trajale su solidnih 8-10 godina.
To su prvi LG , bas sa ogledalom modeli, nisu crne.
Ali je problem sto nijedna nije ostala citava, za razliku od Toshibe i Panasonica, pa cak i on off najjeftiniji 9btu Vivax(nekadasnji modeli, kazu da ovi novi nisu istog kvaliteta).

Opet, tu klime nestandardno mnogo rade, pa i to treba uzeti u obzir, malo sam ih ja brzopleto pljunuo, nije sve tako crno, belo :)

A ovde se forumasi greju na klime, jer je to ubedljivo najjeftinije, a nekima i komfornije.
Meni je toplo oko srca kada mi stigne 12k dinara racun za januar, umesto 30-40k za 12kW elektricni kotao.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Isto i ovde, ja sad zbog zdravlja i ne bih mogao da lozim i da hocu. Ovako je komforno na daljinac sve i kosta manje.

Hvala na informaciji. Mi smo u stanu 50 m2, tako da mi je sad lakse. Jedino sto cu platiti vise za zenino uklapanje boja [emoji22][emoji22][emoji22]

Tako ti je kod zena, bitan je izgled a kako taj uredjaj radi nije bitno. Pokazi joj Gree U-Crown, to je lep dizajn, ali kosta.

Bolje se ne mešati kada žena bira, ja se toga pravila držim :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sto se lepih klima tice, ima i lepsih i boljih od te koju si ti izabrao.
Evo neke koje su i lepse i bolje :)

https://klimauredjaji.com/klime/gree/gree-klima-inverter-gwh12ub-k3dna-u-crown

https://klimauredjaji.com/klime/mit...ectric-klima-inverter-msz-ef35ve2b-muz-ef35ve

https://klimauredjaji.com/klime/mit...lectric-klima-inverter-msz-ln25vgb-muz-ln25vg

I ovaj LG, ako vam se vec LG svidja, tu je i cena, rekao bih da je to naslednik onih mojih starijih LG ogledalo klima:
https://klimauredjaji.com/klime/lg/lg-klima-inverter-artcool-slim-v-a12ll

Pogledajte prilog 265173

Poslednja izmena:
Hvala na informaciji. Mi smo u stanu 50 m2, tako da mi je sad lakse. Jedino sto cu platiti vise za zenino uklapanje boja [emoji22][emoji22][emoji22]

Jeftinije ti se da razvedes. Ne daj zeni da bira tehniku. Tehnika se ne kupuje da bude lepa nego da radi. Ovako ces preplatiti klimu samo jer je zeni lepa a realno je krs. Ako je vec stvar dizajna kupi klimu koja sljaka posao i kupi foliju koja joj se svidja pa presvuci klimu za sat ili dva vremena, nije tesko, samo ti strpljenje treba. Za te pare koje ces ustedeti definitivno vredi.

Tapatalk from Poco loco

Naravno da je bitan i dizajn, i da ljudi plaćaju za isti. Nema potrebe Xiaomi sindrom i procenjivanje performansi za svaki uloženi dinar/euro prenositi na sve teme.

Koju klimu preporucujete a da je 18tica? Inverter naravno, trazim nesto kvalitetnije i koliko je moguce estetski bolje. Fujitsu, Mitsubishi, Daikin ili LG ? LG ima bas visoke cene vece cak i od prve dve nabrojane.

Meni je npr. interesantan Mitsubishi LN50, u boji po izboru, pomenut ranije na ovoj strani. Video sam pre par dana crveni uživo, izgleda lepo i kvalitetno, kome odgovara boja, naravno.

Poslednja izmena:
Nazalost budzet mi je do 150k, zaboravio sam da napomenem u prethodnom postu

Za koji prostor, koja namena? 18-tica je za veliki prostor iz jednog dela, za vise manjih prostorija uvek bolje vise manjih klima.

Gree U Crown je onda jedini izbor lepe 18ice.
Ja krenuo da kazem Daikin Emura II i ovaj novi styliah model u blackwood varijanti, ali onda si dodao do 150k.

Ako možeš da nađeš: Daikin FTX50GV. Opaka klima.

Pozdrav
Da li neko ima 12LLCE ili bilo koju 12LLC, a da mu radi i traje više od 5 godina?
I kad na euroventu kažu klima ima cop taj i taj na max. izduvu pri toj i toj spoljnoj, to je i na max. radu kompresora, jel tako? U specifikaciji piše da joj je cop nešto preko 3,5, pitanje je da li ona može i da ima cop i preko 4 na recimo 0°C i niže, ali ako radi npr. na 400-500W i manje, tj da se ne napreže puno uz dobru izolaciju? Ili joj je to u specifikaciji maksimim cop bez obzira koliko malo troši u datom momentu?
Hvala

Koju klimu preporucujete a da je 18tica? Inverter naravno, trazim nesto kvalitetnije i koliko je moguce estetski bolje. Fujitsu, Mitsubishi, Daikin ili LG ? LG ima bas visoke cene vece cak i od prve dve nabrojane.

Za koji prostor, koja namena? 18-tica je za veliki prostor iz jednog dela, za vise manjih prostorija uvek bolje vise manjih klima.

@kovle Obrati paznju na podebljano i odgovori na podvuceno...

Namena je lokal bez pregradnih zidova, znaci jedna prostorija, električni kotao je ugrađen ranije, ali ako se pokaže kao bolje i jeftinije rešenje, sem hlađenja, onda bi i grejala.
Zbog toga sam i rekao odmah da mi treba 18ica.
Bas lepo izgleda ova Gree, imao sam utisak uvek da su slabijeg kvaliteta, a da su samo fensi.
Kako se pokazao Mitsubishi? Imao sam ranije jedan stariji primerak nikad nijednu zamerku nisam imao, grejala je i hladila fantasticno.

Poslednja izmena:
Mitsu je super, ali je lepa 18ica malo manje od 2k evra.

Dobra je Gree klima, to im je najbolji model, i ako ima jedan sa vise snage.
Ja sam hteo tu 12icu U Crown, ali je bila 165k kada sam ja uzimao, a ta 18ica je bila 200k, pa se Fujitsu 12LU za 89k nametnuo kao bolji izbor.

Ne znam da li iko pravi klimu sa boljom zavrsnom obradom od tog U Crown modela, kome je unutrasnja od aluminijuma, sa 1mm gapovima.

Opet bih ja radije uzeo Daikin i Mitsubishi, ali modeli u toj klasi su debelo preko 200k.

Ako hoces ruznije modele, mozes da uzmes i njih.

Moje iskustvo je da je grejanje na klimu 3-4 puta jeftinije os grejanja na el. kotao.

Poslednja izmena:
Da, to je ova nova serija za 2018. godinu, spominjao sam u prethodnom postu njihov novi Stylish model, lepa klima jako, a ta Synergi im je "Power" model.
To se kod nas plasira kao Perfera model.

https://www.daikin.eu/en_us/products/FTXTM-M.html

Pokupila je i foru dezinfekcije sa Ururu Sarare, steta sto i naslednika Ururu Sarare nisu izbacili, da ima sve isto, samo malo moderniji dizajn i daljinski :)

Ali i to zavisi od "podmodela" sta ce da ima, je ima 2 ili 3 podmodela u "Perfera" modelu, najskuplji ima sve opcije :)

Edit:
I ona je 208k dinara, a Stylish 252k.

Poslednja izmena:
Namena je lokal bez pregradnih zidova, znaci jedna prostorija, električni kotao je ugrađen ranije, ali ako se pokaže kao bolje i jeftinije rešenje, sem hlađenja, onda bi i grejala.
Zbog toga sam i rekao odmah da mi treba 18ica.
Bas lepo izgleda ova Gree, imao sam utisak uvek da su slabijeg kvaliteta, a da su samo fensi.
Kako se pokazao Mitsubishi? Imao sam ranije jedan stariji primerak nikad nijednu zamerku nisam imao, grejala je i hladila fantasticno.
Ako je to do 90 kvadrata, ja bi uzeo dve 12ce, prijatnije će biti sa dve LM fujicu

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno