Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kako mislis da izadjes i udjes, meni bez prefiksa trade. nece da radi...

Koji su ovi kinezi, da ne kažem šta. Poručim prošle nedelje usb hub, i napišem prodavcu da mi odmah pošalje, zbog praznika. Šalje odgovor nema problema, poslaće paket odmah. Ne dobijam obaveštenje, šaljem mu 28. poruku sta se desava, da li je poslao. Odgovora mi, pazi sad, tek danas, I da zbog praznika nije poslao jer ne radi. Pa sta si radio prošle nedelje pi... ti materina. Ostale porudžbine koje sam izvršio istog tog dana kad i USB hub, ukupno 6, su uredno poslate sutra dan. Znaci kad mi stigne paket od ovog kineza, 1 zvezdica ima da mu dam, loš komentar stavim. Pa makar proizvod bio vrh. Sad cu čekati paket 2 meseca sa sve carinom.

Zašto prodavcu ne mogu da pošaljem fotku preko app?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poručio džemper od kineza (prvi put poručujem odeću od njih, reko ajd da probam).

https://www.aliexpress.com/item/whi...303.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.26664c4djaBjps

Danas stigao džemper, ko na slici, stvarno od pamuka, a ne od sintetike. Nema oštećenja. Ali prodavac je napisao da 6xl ima obim grudi od 138 cm, a ja izmerio obim džempera 128 cm oko grudi i normalno, tesan mi je, a da nepričam da su rukavi uski ko za neko dete (mada to nemogu da reklamiram jer nigde nije navedena širina rukava). Otvorio dispute, poslao fotografije pa ćemo da vidimo šta kaže AE.

Poslednja izmena:
Kolika god da je, sigurno nije 2GB[emoji28]
Uspeo sam malopre, ali mora se fotografisati iz aplikacije, ne prihvata iz galerije bez obzira na veličinu fotografije.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Poručio džemper od kineza (prvi put poručujem odeću od njih, reko ajd da probam).

https://www.aliexpress.com/item/whi...303.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.26664c4djaBjps

Danas stigao džemper, ko na slici, stvarno od pamuka, a ne od sintetike. Nema oštećenja. Ali prodavac je napisao da 6xl ima obim grudi od 138 cm, a ja izmerio obim džempera 128 cm oko grudi i normalno, tesan mi je, a da nepričam da su rukavi uski ko za neko dete (mada to nemogu da reklamiram jer nigde nije navedena širina rukava). Otvorio dispute, poslao fotografije pa ćemo da vidimo šta kaže AE.

Mislio sam da mnogi to znaju. Američke veličine nisu isto što i evropske nisu isto što i azijske. Neka shvati neko ko rasizam ili šta ja znam, ali oni su mnogo sitniji ljudi u proseku samim tim njihov XL nije isto što i naš evropski. Kao što je američki XXL kao naš 6XL, imam dukseve iz Amerike to je ogromno.

Kada kupuješ za malo dete uvek uzmeš za dve godine veći uzrast nego što su Kinezi napisali, sad ne znam koji je odnos za odrasle ali ne možeš uzimati njihove veličine i nadati se da će odgovarati.

Nije neki video, slabo se šta vidi ali eto unboxing 6 XYZ kineskih fensi noževa, plaćenih oko 3000 dinara: [video]http://gfycat.com/SillyHeftyDoe[/video]

Mislio sam da mnogi to znaju. Američke veličine nisu isto što i evropske nisu isto što i azijske. Neka shvati neko ko rasizam ili šta ja znam, ali oni su mnogo sitniji ljudi u proseku samim tim njihov XL nije isto što i naš evropski. Kao što je američki XXL kao naš 6XL, imam dukseve iz Amerike to je ogromno.

Kada kupuješ za malo dete uvek uzmeš za dve godine veći uzrast nego što su Kinezi napisali, sad ne znam koji je odnos za odrasle ali ne možeš uzimati njihove veličine i nadati se da će odgovarati.

Malo pažljivije pročitaj šta sam napisao. U opisu (tabeli) veličine 6xl prodavac je napisao da je obim grudi na džemperu 138 cm, a kad sam izmerio ono je 128 cm. Znači prodavac je lagao.

Poslednja izmena:
Ma jasno je to nego kažem za ubuduće. Verovati Kinezu na reč nije uvek najbolja opcija, znam iz iskustva. Tebi ostaje da snimiš video gde se jasno vidi merenje i brojka na krojačkom metru uz po koju sliku.

Ma jasno je to nego kažem za ubuduće. Verovati Kinezu na reč nije uvek najbolja opcija, znam iz iskustva. Tebi ostaje da snimiš video gde se jasno vidi merenje i brojka na krojačkom metru uz po koju sliku.

Ma poslao sam fotku gde se lepo vidi razvučen metar preko džempera. Valjda im je to dovoljno. Imam ja kome u da poklonim taj džemper, ko je sitniji od mene, ali nedam kinezu da me pravi budalom.

Šta te briga traži novac nazad kada laže. Od kineza ne možeš da očekuješ od odeće da ćeš naći veličinu ako si preko 180cm, i obuću ako ovde nosiš 45 i veće.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

@ NIMARK

Store: Kissing Apparel Store Open:1 year(s) 85.1% Positive feedback

Za ubuduce - ako nema bar 95% pozitivnih ocena , u vecini slucajeva ne vredi ni razmatrati ponudu....

Jel plaćao neko sa yandex money, piše da navodno prihvataju u Rusiji, da li radi i za druge zemlje?

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

AE rešio dispute za manje od 24 sata, svaka im čast.

Dear xxxxxxxx,

Regarding to your dispute about the order(order id: 979xxxxxxxxxxx ), we have made the following mediation.

Result:

Refund: EUR 27.36 ,no need to return goods (if there is a refund,normally buyer will receive the refund in 3-20 business days)

Moj savet ti je da se ne zamajavas sa robom iz kine ako imas obim grudi 138

To neces naci ni u normalnim prodavnicama a ne u kineskim... :-devil-:

Za 27 evra si mogao da kupiš džemper u Zari, Springfildu, Tudorsu, LC Waikikiju, Berški da biraš.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Moj savet ti je da se ne zamajavas sa robom iz kine ako imas obim grudi 138

To neces naci ni u normalnim prodavnicama a ne u kineskim... :-devil-:

Ma znam, zato sam i napisao "ajd da probam". Inače obim grudi mi je 125 cm (molim bez seksualnih aluzija :)) ali volim komotnije. Zato gomilu odeće nabavljam sa ASOS-a, kod njih 3xl za mene je 100% tačan naročito ako je oversize kroj.
Ovako je, zbog laži kinez ostao i bez džempera i bez para, a na meni je da odlučim ili da ga čuvam dok skinem kilažu :-devil-: ili da ga poklonim. Da ga bacim u smeće sigurno neću.

Poslednja izmena:
nema sta, ti si bar poslusao ono sto sam pisao da opisne velicine nista ne znace a da su centimetri srpski i kineski potpuno isti, zato si dobio dispute.

Kako mislis da izadjes i udjes, meni bez prefiksa trade. nece da radi...

Nikako da odgovorim,muke sa registracijom:mad:
Otvorim aplikaciju i radi normalno dok se ne prijavim.Kada se prijavim zbog My AliExpress nema vraćanja na glavnu stranicu,neće da otvori.Onda moram da izadjem iz aplikacije,kada se sledeći put vratim radi normalno_Opet samo do prijave.Na to sam mislio.

Treba mi dobar kabl za subwufer duzine do 2 metra pa me interesuje da li ima nesto bolje od ovog ugreen kabla?
Link
https://www.aliexpress.com/item/Ugr...lgo_pvid=af85280d-11d7-4339-9503-3180d73b1339

Koliko vidim dobro je ocenjen a ugreen slovi kao ok marka.2 metra izadje 8 eura ili oko soma dinara.
Inace sada koristim kabl firme monoprice od 10 metara ali mi je to previse dug kabl obzirom da mi sub stoji blizu risivera pa bih stavio kraci kabl.
Inace sam kupio pre par dana ugreen hdmi-hdmi od 8 metara za projektor i kabl je odlican.Stiglo za 6 dana od dana porudzbine.
link

https://www.aliexpress.com/item/Ugr...&terminal_id=4655323ce244414cbbcde16225a2765d

Moze preporuka i za neku drugu marku ako je provereno bolji kabl a u slicnom cenovnom rangu.Duzina koja mi treba je od 1,5 do 2 metra.

^^
Uze mi slova sa tastature :)

Zaista nema potrebe za narucivanjem svega iz kine.

Jel ovi kinezi cesto stavljaju samoinicijativno manju vrednost paketa? Platio neke Led trake za tv sa daljinskim upravljacem 6.8 dolara, a sad kad mi stigao paket na njemu pise vrednost 3 dolara.

Jel ovi kinezi cesto stavljaju samoinicijativno manju vrednost paketa? Platio neke Led trake za tv sa daljinskim upravljacem 6.8 dolara, a sad kad mi stigao paket na njemu pise vrednost 3 dolara.

Haha, i ja uzeo to isto od 2 metra, došlo mi pre 7 dana. Super izgleda.

Imaju li warm white te multi color varijante? Daljinski mi je obavezan, dim funkcija takođe. To su osnovni razlozi zašto ne bi uzeo smo warm white (nemaju daljinac).

Poslednja izmena:
Zaboravite šta sam pitao, ovi kinezi su ludi. [emoji16]
Stiže mi maska za telefon, platio 2.99$ na paketu vrednost 5$.

Led traka je super , rgb daljinski sa nekoliko opcija.

@milkobd

Samo cold white.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Vrh Dno