Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

U to vreme je počeo da pada i sneg, pa je moguće da je i do toga.
Neki problem sa mrežom ili slično. Vidi pitaj komšiju (ako imaju i oni Kopernikus) da li im radi internet.
Posle toga zoveš korisnički servis.

Poslednja izmena:
tako sam cuo.bili su neki planovi za 30/3 ali verovatno ce da idu na 60 zbog kopnkurencije.Sve sada zavisi i od stanja mreze
Baš me zanima na koju foru i gde? Njima jedva ide i 30/3 u pojedinim mestima.. Živi bili pa videli kako će Telekom optički privodi to podneti (vratite malo poruke unazad pa vidite kako je radilo u Boru pre godinu dana). A da ne pominjemo neka mesta gde zavise od Ni neta, Telenora, Sat trakta itd. A da ne pominjemo da cela kablovska ide preko Telenora :O
Niti Telekom niti Kopernikus imaju takav kapacitet za sada, nije to Av com ili Vektor koji su ulagali u opremu nego je gazda ovde sklapao mrežu štapom i kanapom. Pitaj tog što je pravio planove jesu li makar istestirali 200 mbps do sada kako treba i šta je problem staviti docics 3.0 gde treba? Nije valjda da nemaju za toliko i da Telekom ne može da podrži tehnologiju staru 15 godina.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

E Miki92 pokopa nas sada...;)

Moze on da radi i 200-300 Mbps da su ponudili. Problem je što će osnovni paket neta biti 60 Mbps(ako je istina) , pa sad vidi koje opterećenje je to odjendom...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Povecava se propustnost optike, potvrdjeno povecanje ali se ne zna kada tacno. Mozda od 01.02. ali bih ja rekao pre mart. Video test od 500Mbit tako da, bez brige ;)

Opterećenje će biti isto kao i do sada,ako imam duplo brži net ne znači da ću da odgledam ili skinem dva filma umesto jednog...

Prosecan korisnik za dnevne potrebe jedva da trosi deo propusnog opsega svoje konekcije... A opterecenje moze eventualno i da padne jer ces to sto radis (recimo skidanje nekog veceg fajla) da odradis brze i u kracem vremenskom roku, nego kad bi skidao sa manjim brzinama...

Bas tako.Mislim da 90 % korisnika trosi u proseku 5-15 Mbita .Kod mene recimo neki prosek je oko 6 Mbita ponekad ode na 10-15 ako koristim ja + deca zena kodi ili Youtube .
Na 30 ide samo ako nesto skidam na torentu tako da licno za moje potrebe ne vidim razlog uzimati net od 100 ili 200 mega.Osim da kazem da imam net na 200.:D

Pa dobro... Svako ima svoje potrebe... Nekome je dovoljan 30Mb/s, nekom 50.... Meni bi recimo bio preko potreban net od barem 100Mb/s, a trenutno sam na 50... Skidam, recimo, igru od 100GB koju sam kupio. Posle za nju izadje update od 20GB... Sve to mora da se skine u nekom normalnom roku a ne celu noc... Tu na scenu stupa brzi net/optika... Tako da svi mi imamo drugacije potrebe... Cak mi ni TV koji ne gledam, nije nesto bitan, ali shvatam da je ovde velikom broju znacajan kvalitetan izbor kanala. Ja sve sto gledam nadjem bas na netu, igre igram preko neta i skidam s neta... Tako da to je to... A da je srece da imamo i optiku u K-kusu pa da covek uziva sa niskim latencama... Ali to su samo puste zelje...

U Aleksandrovcu danas dodate nove frekvencije 586, 594,602,618, 626, 634 Khz, sa novim kanalima....

Ne mogu da verujem da se namerno ne javljaju na telefon ni ovi iz Rume ni ovi iz Bg. Uzass javili mi pre 4 dana da ce doci da mi poprave net

Mislim da ne možeš više da dobiješ lokalnu kancelariju, bez obzira koji broj da zoveš javljaju se u call centru u Beogradu. Moraš dugo da čekaš, uvek se jave...

Poslato sa Mate 20 lite

A evo i razloga zbog cega celo jutro kod mene u kraju u Staroj Pazovi nije bilo interneta. Sinoc je neki lik dosao na ideju da ocisti prilaze kucama od snega svojim komsijama, bagerom.
I onda je tako cistio i nekako zakacio kasikom kablove sa bandera i zapetljala se skroz. I onda je to vukao i uspeo da srusi dve bandere i jednu polomi.

A evo i razloga zbog cega celo jutro kod mene u kraju u Staroj Pazovi nije bilo interneta. Sinoc je neki lik dosao na ideju da ocisti prilaze kucama od snega svojim komsijama, bagerom.
I onda je tako cistio i nekako zakacio kasikom kablove sa bandera i zapetljala se skroz. I onda je to vukao i uspeo da srusi dve bandere i jednu polomi.

Mala Bosna i okolina? :wall:

@Benhcmark
Speed test od 500Mbit na Kopernikus mrezi, ne znam detalje ali sigurno moze vise od ovoga sto imamo sad.

@Benhcmark
Speed test od 500Mbit na Kopernikus mrezi, ne znam detalje ali sigurno moze vise od ovoga sto imamo sad.

U mom mestu su pre 3 godine pre nego što će uopšte da puste net i digitalnu tv menjali sva pojačala na mreži i čvorištima, tako da verujem da bi trebalo da izdrži te brzine!
Ali opet kablove nisu menjali i u proseku su stari oko 20-ak godina, e sada da li to ima veze...?

Pa dobro... Svako ima svoje potrebe... Nekome je dovoljan 30Mb/s, nekom 50.... Meni bi recimo bio preko potreban net od barem 100Mb/s, a trenutno sam na 50... Skidam, recimo, igru od 100GB koju sam kupio. Posle za nju izadje update od 20GB... Sve to mora da se skine u nekom normalnom roku a ne celu noc... Tu na scenu stupa brzi net/optika... Tako da svi mi imamo drugacije potrebe... Cak mi ni TV koji ne gledam, nije nesto bitan, ali shvatam da je ovde velikom broju znacajan kvalitetan izbor kanala. Ja sve sto gledam nadjem bas na netu, igre igram preko neta i skidam s neta... Tako da to je to... A da je srece da imamo i optiku u K-kusu pa da covek uziva sa niskim latencama... Ali to su samo puste zelje...
Rodjaci koriste 8mb i ne bune se.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

@Benhcmark
Ma može i do 1 gbps sigurno. Znaš li ti da za neka mesta Telekom privod ima baš ukupno toliko koliko si rekao? 500 mbps, znači kada se to dostigne nikako ne može taj neko ko ima 100 mbps brzinu da izvuče 100, pada mreža ;)
E Miki92 pokopa nas sada...;)
Ja sam ti realan samo, ja bih voleo da Kopernikus bude SBB. Silno bih to želeo pa da uzmem kod njih paket neki, evo ako puste umesto 10/1 - 60/30 za koje ja plaćam 1250 din odmah prelazim. Kada sam se uselio u zgradu - novogradnja taj net od 1250 smo imali mi u 3 stana od 27. Ostali Kopernikus, sada Kopernikus imaju u 3 stana a ostali optiku. Nisu ljudi blesavi. Nova zgrada, novi kablovi, podzemna mreža i ne radi kako treba kažu komšije.
Moze on da radi i 200-300 Mbps da su ponudili. Problem je što će osnovni paket neta biti 60 Mbps(ako je istina) , pa sad vidi koje opterećenje je to odjendom...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Jeste baš tako. Ako si ti imao max 10 brzinu, i u jednom trenutku npr 10 korisnika vuče svih 10 mega recimo u 20h a ostalih 20 korisnoka po 1-2 mega, a link je od Telekoma npr 500 mbps to je skroz okej. Svi zadovoljni. Sada možeš odjednom 60, i vas 10 vuče odjednom 60 mega, a ostalih 20 korisnika po 1-2 vi prelazite kapacitet linka, tako da niti ćete vi moći 60 niti će taj od 1 -2 što čita vesti moći nešto.
E sad, sreća pa će im linkovi od Telekoma verovatno biti džabe pa će im Telekom mozda povećati kapacitet jer samo lud bi povećao brzine sa ovakvim linkovima.
Eto to vam je razlog što se pola foruma ovde žali na brzine u večernjim satima. I kada njih zoveš tvoji parametri su super, oni gledaju tvoj modem u real time-u sa kašnjenjem od možda 30-60 sekudni. Ali operater ne zna da negde link puca i da je blokiran, ti si njemu u zelenom polju i po njemu treba da imaš extra uslugu.

Znači oni već sada imaju poprilično zagušenje sa brzinama 10, 30, 50, 100 a rasteretili su sve linkove tj odvojili su kablovsku. Primetili ste kako uvek kada ne radi net kablovska radi super,net se vuče, jedva otvara a kablovska ferca sve vrh.

Udavio sam vas detaljima, ipak znam da ovi iz tehnike redovno prate forum, verujte redovno :) pa im samo želim da makar sada kada mogu, imaju pare i sve pokriva Telekom urade makar nešto dobro za ljude koji muku muče sa Kopernikusom. Makar uvedite digitalnu tv svuda, makar omogućite ljudima iz Bajine Bašte, Negotina, Rače, Beočina brzine neta kao u Jagodini i Nišu. Jel stvarno skupo da za 100 korinika iz Rače stavite neku malu digitalnu stanicu za kanale? Zar vas nije sramota da imate stanicu i da vam iskaču risiveri sa Total tv-a jer nestane struja a prvi čovek koji odrzava stanicu živi na 40km odatle. Jel vam skupa tehnologija docics 3.0 stara 15 godina kada sbb već koristi 3.1? Frljate se nekim brzinama a pola korisnika vam u 8 uveče jedva YouTube otvara. Jel vas nije makar malo stid da ste na Google recenzijama nagrađeni na svim mestima gde imate poslovnice i gde ljudi ne mogu da vas dobiju na telefon po ceo dan.
Jel vas nije sramota da u 2019.godini nemate normalan sajt sa cenama i ponudom za ime boga pa svaki klinac danas zna wordpress u srednjoj skoli pravi sajtove.
Od koga skrivate spiskove kanala, zašto ako nemate dozvolu za HRT emitujete isti u Rumi? Odakle vam kartice za HRT i RTL?
Vukljali ste optiku oko Šapca za Vip da dobijete lovu i pokrili usput 2 sela sa 15 korisnika a mreža vam se u pola Srbije raspada. Na Avali ne znate gde udarate, ne radi vam mreža na kiši, ne radi na suncu, ne radi na snegu, iskaču transformatori, pojačivači, sa kuće na kuću ste širili mrežu da pokupite lovu sad ne znate gde ste šuplji.
Ali najveća sramota od svih vam je što vam vikednom radi 2 čoveka u podršci za celu zemlju. Znači 1 radnik na 100 000 korisnika(tvrdite kako imate 200 000 u prodaji Telekomu). Tako bi i moja baba zaradila.
Eto pročitajte ovo a ja vam želim da mts nešto od svega toga napravi da makar ljudi koji daju pare znaju na šta su dali.
A svi koji ne možete da dobijete korisnicki centar mejlovi su vam [email protected] - korisnici [email protected] - internet
I [email protected], pa na sva 3 odjednom, kada im posaljete mejl merite 48 h do resenja problema ako ne rese naredni mesec trazite umanjenje racuna sa sve dokazima i molim lepo. Sve po zakonu.

@miki92
Džabe sve to kolega, znamo svi zašto je telekom kupio njih, klasično burazerski. Garantujem da će sve biti kao do sada, možda čak i gore po korisnike.

@miki92
Džabe sve to kolega, znamo svi zašto je telekom kupio njih, klasično burazerski. Garantujem da će sve biti kao do sada, možda čak i gore po korisnike.

Ako i tako bude dobro smo prošli! ;)

Net ne zeza vise uvece u SV, ne znam kako je i drugim gradovima.

Eto to vam je razlog što se pola foruma ovde žali na brzine u večernjim satima. I kada njih zoveš tvoji parametri su super, oni gledaju tvoj modem u real time-u sa kašnjenjem od možda 30-60 sekudni. Ali operater ne zna da negde link puca i da je blokiran, ti si njemu u zelenom polju i po njemu treba da imaš extra uslugu.

Već tri meseca kako se borim sa njima u vezi toga!
Znači bukvalno svaki dan od 19h pa sve do 23:30h brzina downloada se prepolovi pa i više i ne skida više 6 MB/sec već bude oko 2.5 ili najviše 3 MB/sec.
Kao što kaže @miki92 pozovem ih i oni pogledaju parametre modema i ladno me otkače i kažu kod nas je sve ok, onda pošalju ekipu koja dođe u 09h (i ako sam im tri puta napomenuo da nema svrhe da dolaze ujutru i proveravaju) kada je opterećenje minimalno i kada je sve radi kako treba i konstatuju da je sve ok, mereći samo speed test!
Slao sam im i screenshot-ove ali to kažu ne priznaju i za njih je jedino merodavan speedtest i još me prave ludim kako mi ne valja switch (https://www.tp-link.com/en/products/details/cat-41_TL-SG1016DE.html) i mreža po kući!

Poslednja izmena:
Odradi svako veče speed test i slikaj - dokumentuj, pa pozovi reci im to pa pusti mejl. Samo mejl pomaže . Na [email protected]
Ako si zvao ranije još bolje, imaju sninljene sve razgovore pa ako ne reše Ratel odmah. Ima da dolaze svaki dan dok ne reše.

Vrh Dno