Baš me zanima na koju foru i gde? Njima jedva ide i 30/3 u pojedinim mestima.. Živi bili pa videli kako će Telekom optički privodi to podneti (vratite malo poruke unazad pa vidite kako je radilo u Boru pre godinu dana). A da ne pominjemo neka mesta gde zavise od Ni neta, Telenora, Sat trakta itd. A da ne pominjemo da cela kablovska ide preko Telenora :Otako sam cuo.bili su neki planovi za 30/3 ali verovatno ce da idu na 60 zbog kopnkurencije.Sve sada zavisi i od stanja mreze
Test od 500 Mbit?Povecava se propustnost optike, potvrdjeno povecanje ali se ne zna kada tacno. Mozda od 01.02. ali bih ja rekao pre mart. Video test od 500Mbit tako da, bez brige![]()
Mora čekaš malo duže. Ja kad ih zovem čekam po 10 minutaNe mogu da verujem da se namerno ne javljaju na telefon ni ovi iz Rume ni ovi iz Bg. Uzass javili mi pre 4 dana da ce doci da mi poprave net
A evo i razloga zbog cega celo jutro kod mene u kraju u Staroj Pazovi nije bilo interneta. Sinoc je neki lik dosao na ideju da ocisti prilaze kucama od snega svojim komsijama, bagerom.
I onda je tako cistio i nekako zakacio kasikom kablove sa bandera i zapetljala se skroz. I onda je to vukao i uspeo da srusi dve bandere i jednu polomi.
@Benhcmark
Speed test od 500Mbit na Kopernikus mrezi, ne znam detalje ali sigurno moze vise od ovoga sto imamo sad.
Rodjaci koriste 8mb i ne bune se.Pa dobro... Svako ima svoje potrebe... Nekome je dovoljan 30Mb/s, nekom 50.... Meni bi recimo bio preko potreban net od barem 100Mb/s, a trenutno sam na 50... Skidam, recimo, igru od 100GB koju sam kupio. Posle za nju izadje update od 20GB... Sve to mora da se skine u nekom normalnom roku a ne celu noc... Tu na scenu stupa brzi net/optika... Tako da svi mi imamo drugacije potrebe... Cak mi ni TV koji ne gledam, nije nesto bitan, ali shvatam da je ovde velikom broju znacajan kvalitetan izbor kanala. Ja sve sto gledam nadjem bas na netu, igre igram preko neta i skidam s neta... Tako da to je to... A da je srece da imamo i optiku u K-kusu pa da covek uziva sa niskim latencama... Ali to su samo puste zelje...
Mala Bosna i okolina? :wall:
Ma može i do 1 gbps sigurno. Znaš li ti da za neka mesta Telekom privod ima baš ukupno toliko koliko si rekao? 500 mbps, znači kada se to dostigne nikako ne može taj neko ko ima 100 mbps brzinu da izvuče 100, pada mreža@Benhcmark
Speed test od 500Mbit na Kopernikus mrezi, ne znam detalje ali sigurno moze vise od ovoga sto imamo sad.
Ja sam ti realan samo, ja bih voleo da Kopernikus bude SBB. Silno bih to želeo pa da uzmem kod njih paket neki, evo ako puste umesto 10/1 - 60/30 za koje ja plaćam 1250 din odmah prelazim. Kada sam se uselio u zgradu - novogradnja taj net od 1250 smo imali mi u 3 stana od 27. Ostali Kopernikus, sada Kopernikus imaju u 3 stana a ostali optiku. Nisu ljudi blesavi. Nova zgrada, novi kablovi, podzemna mreža i ne radi kako treba kažu komšije.E Miki92 pokopa nas sada...![]()
Jeste baš tako. Ako si ti imao max 10 brzinu, i u jednom trenutku npr 10 korisnika vuče svih 10 mega recimo u 20h a ostalih 20 korisnoka po 1-2 mega, a link je od Telekoma npr 500 mbps to je skroz okej. Svi zadovoljni. Sada možeš odjednom 60, i vas 10 vuče odjednom 60 mega, a ostalih 20 korisnika po 1-2 vi prelazite kapacitet linka, tako da niti ćete vi moći 60 niti će taj od 1 -2 što čita vesti moći nešto.Moze on da radi i 200-300 Mbps da su ponudili. Problem je što će osnovni paket neta biti 60 Mbps(ako je istina) , pa sad vidi koje opterećenje je to odjendom...
Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
@miki92
Džabe sve to kolega, znamo svi zašto je telekom kupio njih, klasično burazerski. Garantujem da će sve biti kao do sada, možda čak i gore po korisnike.
Eto to vam je razlog što se pola foruma ovde žali na brzine u večernjim satima. I kada njih zoveš tvoji parametri su super, oni gledaju tvoj modem u real time-u sa kašnjenjem od možda 30-60 sekudni. Ali operater ne zna da negde link puca i da je blokiran, ti si njemu u zelenom polju i po njemu treba da imaš extra uslugu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari