Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kakav je on u odnosu na onaj ZTE 283 sto du pre delili? Prosle godine sam ga kratko koristio, bio mi je visak taj net, pa sam ga ustupio kolegi sa foruma. Tad sam imao 40% popusta na pretplatu uz neki vaucer. Ima li sad nekih takvih vaucera?

Nemam pojma. Ovaj info sam izvukao sa njihovog sajta. Nisam korisnik VIP KN, tako da nisam koristio nijedan od ova dva rutera.

Vaučera nema, koliko vidim.

Poslednja izmena:
Da li neko zna, kakav je taj Alcatel HH41 u poredjenju sa Huawei B311 ili B315?

Ok je. Prednost Alcatela u odnosu na Huawei je što koristi microUSB za struju, a mana je što nema opciju za ručni izbor 4G frekvencije kao što Huawei ima. Sve ostalo je isto.

Huawei takođe ima USB ulaz, Alcatel nema.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Huawei B315 ruter ima funkcionalni VoIP/SIP, može se koristiti i za razgovore.

Gospoda se smilovali, prikačili me na baznu stanicu na koju sam tražio da budem prikačen, tj. na onu bližu tako da mi je signal -96 dBm a ne kao pre -109 dBm, evo "novih" brzina.

http://www.speedtest.net/result/7984230302

edit: takođe, očigledno da ne znaju da ograniče brzinu, jer:

TuOMAtL.png

Poslednja izmena:
Moraš izabrati strane servere kako bi ti rezultat bio realan

Ne utiče strani server na brzinu toliko, dobiješ samo veći ping i to je to.

brzina do VIP servera nije merodavna, u slucaju VIPa. Jer je otvorena slavina, nema ogranicenja.

Jedina realna brzina je ona koju dobijaš kada skidaš nešto duže sa nekog servera a i tada zavisi koliko je opterećen u to vreme. Možeš da imaš Gigabitnu mrežu do servera i čvorišta a da naletš na server koji daje Kbps na kašičicu.

Huawei B315 ruter ima funkcionalni VoIP/SIP, može se koristiti i za razgovore.

Može se koristiti i za razgovore kada se prikači DECT ili običan fiksni telefon.
Ali, barem ono što sam ja video, na ruterima iz Vipa je to onemogućeno, a na ruterima iz Telenora je kako se kome zalomi.

Da li ovaj vipov zte ruter moze da se otkljuca za ostale kartice?
Istekla mi UO uzecu nov a ovaj bi da otkljucam pa da ubacujem po potrebi

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

A da probaš prvo i vidiš da li je zaključan uopšte :) Svi su otključani ;)

Da li ovaj vipov zte ruter moze da se otkljuca za ostale kartice?
Istekla mi UO uzecu nov a ovaj bi da otkljucam pa da ubacujem po potrebi

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Moj mf283+ je otkljucan fabricki.

^samo se seti da istom korisniku ne daju produzenje ugovora uz novi uredjaj, znaci novi ugovor, ili nova osoba :)
Pa stari zatvori onda.

Turk je rekao da VIP ne zakljucava uredjaje od 2015., sto bi trebalo sve Vip Kucni Net rutere da hvata.

^samo se seti da istom korisniku ne daju produzenje ugovora uz novi uredjaj, znaci novi ugovor, ili nova osoba :)
Pa stari zatvori onda.

Turk je rekao da VIP ne zakljucava uredjaje od 2015., sto bi trebalo sve Vip Kucni Net rutere da hvata.

Meni su rekli u poslovnici, da mi sleduje novi uredjaj uz produzenje ugovora. Ovde (na forumu) sam dobio informaciju, da uz produzenje ugovora, ide preoduzenje garancije za stari ruter i sa tim predubedjenjem sam i otisao u poslovnicu. Medjutim, sluzbenica me cudno gleda na pomen "produzenja garancije" i pokazuje mi novi uredjaj, koji bi mi sledovao.
ZTE mf 283+ nije zakljucan na Vip. Probao sam sa Telenor prepaid karticom i radi, odlicno!

Da li je neko probao ZTE mf 283+ na nekom drugom "zicanom" internetu, velike brzine? Ja jesam, na optickom (paket 100/35 Mbs), ali dobijam samo 50/35 Mbs. Nije ni to lose, ali zasto bih koristio polovinu brzine, kad placam za punu. Na PC-u, direktno povezanom na provajderov zicani modem, brzina je maksimalna, cak i malo preko. Medjutim, konektujem se tako sto mi je instalater, kreirao u kompjuteru "New connection" i svaki put kad ukjlucujem ili "budim" kompjuter, moram da idem na konekciju i kliknem "Connect". Osim toga, nemam ni wifi, pa sam zato hteo da iskoristim ZTE. Mozda negde gresim u podesavanjima, ali koliko znam, samo se unese user i pass, pri podesenom PPPoE protoklu i to je to. Ruter bi trebalo da podrzi do 150/50 Mbs, ali nesto tesko to ide. Merenja radim za LAN, naravno.

Sada mi ističe dvogodišnji ugovor sa Vipom za kućni net. Je li istina da moram otići mesec dana ranije da najavim da raskidam ugovor nakon isteka ugovorne obaveze?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

U zadnjem mesecu ugovorne obaveze, bilo kog dana, odes i potpises raskid ugovora. Ja sam tako uradio,a pre toga sam ih pitao za proceduru.

OK, zahvaljujem :)

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Da li je neko probao ZTE mf 283+ na nekom drugom "zicanom" internetu, velike brzine? Ja jesam, na optickom (paket 100/35 Mbs), ali dobijam samo 50/35 Mbs. Nije ni to lose, ali zasto bih koristio polovinu brzine, kad placam za punu. Na PC-u, direktno povezanom na provajderov zicani modem, brzina je maksimalna, cak i malo preko. Medjutim, konektujem se tako sto mi je instalater, kreirao u kompjuteru "New connection" i svaki put kad ukjlucujem ili "budim" kompjuter, moram da idem na konekciju i kliknem "Connect". Osim toga, nemam ni wifi, pa sam zato hteo da iskoristim ZTE. Mozda negde gresim u podesavanjima, ali koliko znam, samo se unese user i pass, pri podesenom PPPoE protoklu i to je to. Ruter bi trebalo da podrzi do 150/50 Mbs, ali nesto tesko to ide. Merenja radim za LAN, naravno.
On podrzava LTE 150/50 verovatno, a ne 150/50 WiFi ili LAN :( Zvuci cudno, ali...

Mada sam ja za ExeNet stavio mojima neki skupi Netgear, net radi full, ali brzina kopiranja izmedju laptopa i telefona gora nego na MTS HG ruteru za A/VDSL :)

On podrzava LTE 150/50 verovatno, a ne 150/50 WiFi ili LAN :( Zvuci cudno, ali...

Mada sam ja za ExeNet stavio mojima neki skupi Netgear, net radi full, ali brzina kopiranja izmedju laptopa i telefona gora nego na MTS HG ruteru za A/VDSL :)

Ha,ha. Bas za ExeNet i pitam. Hvala na odgovoru, ali jeste cudno, ovo oko brzina. Ne bih nikad primetio, da se odnose na razlicite stvari.

Pa WiFi nije asimetric, on je X brzina, ne X/Y ;)

E, ali treba biti strucnjak i to znati! :)

@alfaunits Nesto sam te pitao u p.p. Ako mozes, molio bih te da mi odgovoris.

Nego, da li citaju ovaj forum ljudi iz Vipa-a? Da li vide, kako odusevljenje Kucnim netom opada? Ko god stigne do kraja ugovorne obaveze, cesce se odlucuje za raskid i izbor drugog dobavljaca usluge, nego za produzenje ugovora. I ja sam u toj grupi. Najveci kiks im je bio, bar sto se mene tice, smanjenje min.brzine sa ponudjenih 5/5, na onih startnih 2/2 Mbs i to u svim paketima. To je veliki korak u nazad i regresija usluge. Umesto da ponude "pravi flat" (pricalo se o tome), oni kvare uslugu.

Poslednja izmena:
Receno mi u lokalnoj vip poslovnici da nema nov uredjaj za produzenje ugovora, ni pod razno. Znaci zavisi od mesta, koja smejurija. Jos malo pocela da me psuje tipa jel ti radi kako valja, radi, sta hoces onda, nov, kako da ne.

Danas mi ističe KN3 pa sam otišao do prodavnice na Banjici. Čekao jedno pola sata ili više da se nek bakutaneri reše koji (od 1 din) telefon da uzmu. Na kraju dođoh na red i neka zanosna plavuša uzme moj slučaj.
Elem, pokažem moj stari ugovor i kažem da hoću novi za KN-L, odštampa ova ugovor kad ono na njemu piše ZTE ruter. Rekoh da me to ne zanima hoću novi ruter sa novim ugovorom. Kaže da im nešto ne radi već nedelju dana pa ne može tako. Ej bre, telekomunikaciona IT kompanija a ne radi im network !!!!
Moram da nastavim sa ovim starim da ne ostanem bez NET-a. Uzela moj broj telefona da mi javi kada to proradi da napravimo novi ugovor i dobijem novi ruter.
Pošto ovaj ZTE ume da se povremeno zaglupi, kaže da ga donesem na servis pa će biti nešto za 8 dana. Ništa ni od privremene zamene, znači ništa od neta bar neko vreme.

Taj ZTE se i kod mene svako malo zaglupljivao u zadnjih par nedelja, pomaže nekad da se ugasi pa opet upali, ali uglavnom mora reset. Reklamirao sam ga i dobio zamenski dok moj ne poprave, isti takav, samo što radi odlično.
A isto su mi rekli da uz produženje ugovora, koji mi inače ističe u Martu, ne sleduje novi ruter. Ako sa reklamacije dobijem novi ruter, onda ću produžiti UO. Ali, ako ga vrate kao ispravnog, onda ću otkazati ovaj ugovor i napraviti novi nakon par dana. Na sebe ili na nekog drugog, svejedno, samo da je nov ugovor i novi ruter.

Taj ZTE se i kod mene svako malo zaglupljivao u zadnjih par nedelja, pomaže nekad da se ugasi pa opet upali, ali uglavnom mora reset.
Sad me podseti, pa to se i kod mene desavalo, pre dve nedelje, od prilike. Pomagalo gasenje i paljenje, ali ako se to svima desavalo u isto vreme, sistemski...

Vrh Dno