Šta je novo?

[A1] Kucni net

Pozdrav! Izvinjenje, tema je o Vipovom KN, ali me zanima kakva je razlika izmedju Vipovog kucnog neta i Telenor Home? Razmisljam se izmedju ova dva. Hvala!

Vipov smara što prekidaju sesiju na svakih 12h a drugih problema nema, osim pojedinačnih slučajeva o čemu su pisali ljudi.

Pozdrav! Izvinjenje, tema je o Vipovom KN, ali me zanima kakva je razlika izmedju Vipovog kucnog neta i Telenor Home? Razmisljam se izmedju ova dva. Hvala!
Što se kvaliteta signala i brzine tiče, to varira između lokaliteta, proveri sa nekima u susesdstvu.

Ističe mi ugovor za KN3 krajem meseca, neće valjda da ukinu net tada ako ne napravim novi ugovor ? Ako nastavi bez novog ugovora, jel ostaje sve isto li će da prebace na neki drugi ?
Od novif paketa, KN L bi mi najviše odg oarao.
Neće ti prekinuti ako ne obnoviš, ali gubiš promociju koju si imao u tom paketu.. Ako ponovo obnoviš ne daju novi ruter, već ti daju garanciju na stari još 2godine..Ja sam raskinuo ugovor pre neki dan.. Nisu ispoštovati brzinu neta.. Kako se ugovor bliži kraju sve je bilo sporije a imao sam najjači paket.. Sa 40mb/s spalo je na 15mb.. Nikad više u vipu! Razmisli dobro!

Ali imaš prednost što nemaš više ugovornu obavezu...

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Neće ti prekinuti ako ne obnoviš, ali gubiš promociju koju si imao u tom paketu..!

Шта је била промоција за оне старе пакете од пре 2 године, док је још била иста цена током целе уговорне обавезе, Кућни нет 2.
Брату истиче уговорна обавеза ускоро, добио је писмо од Випа, пише само да ће бити пребачен на Кућни нет Л по истој цени 1399 дин, колико и сад плаћа.

Шта је била промоција за оне старе пакете од пре 2 године, док је још била иста цена током целе уговорне обавезе, Кућни нет 2.
Брату истиче уговорна обавеза ускоро, добио је писмо од Випа, пише само да ће бити пребачен на Кућни нет Л по истој цени 1399 дин, колико и сад плаћа.
Meni je bilo kao neki vaučer sa 40%popusta..i plaćao sam kućni net 3, 1320din..mislim da je kućni net2 bio 150 din. manje.. Kasnije je kućni net3bio 1700,kn2 1350 a kn1 1050din..

Moguće da je kn2bio 1399..tvoj brat nije imao promociju.. To je bila puna cena tada.. Zato njemu ostaje ista cena... Mislim da je tako...

Nisam dobio ništa od VIP-a što se tiče interneta, samo za mobilni gde nude neke povlastice koje mi nisu potrebne, tu idem na prepaid. Ako samo prebace internet na KN L bez nove ugovorne obaveze, to će biti u redu. Jedini problem je što ruter nije baš u najboljem stanju a nezanam da li će mi dati novi. Ovaj novi, Alkatel ne izglda baš nešto dobro.

Radi i taj Alkatel fino vec par meseci, nisam imao nikakvih problema s njim.

Najveca prednost je sto uz power bank mozes da ga koristis gde god hoces, samo je bitno da ima signala :)

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Sada gledam manual za taj Alkatel, baš zgodno što radi na 5v. Drugi zgodnjak je Mikro SIM, isto kao na telefonu, Nego, sada vidim da normalno dolazi sa antenama, da li i VIP-ov dolazi sa njima ?
Još jedno pitanje, posle prelaska na KN L, da li ostaje onaj ZTE ili mora da se vrati ?

Poslednja izmena od urednika:
Nego izgleda nece VIP nikakve KN promocije da radi u skorije vreme? Ili mozda u januaru/februaru pa da sacekam reda radi?

Može li neko ko koristi Kućni Net XL paket da mi kaže koliku download brzinu dobija? Da li je ona stvarno maksimalna dostupna na datoj lokaciji ili je ipak ograničena donekle? Npr. u poređenju sa brzinom na telefonu sa nekom Vip SIM karticom na istoj lokaciji. I interesuje me ono čuveno "prekidanje sesije" - da li i koliko često se to dešava? Hvala.

U martu mi istice ugovor za kucni net i verovatno ga necu produziti osim u slucaju neke dobre promocije. Hocu na vreme da rascistim par stvari pa da pitam ovde:

- koji je najkasniji rok da se ode u poslovnicu i otkaze usluga?

- bila je prica da ruter ostaje korisniku, da li je tako ili je bila glasina?

Hvala na odgovorima.

Nastavljas ugovor mesec za mesec tako da polako čekaj novu promociju

Može li neko ko koristi Kućni Net XL paket da mi kaže koliku download brzinu dobija? Da li je ona stvarno maksimalna dostupna na datoj lokaciji ili je ipak ograničena donekle? Npr. u poređenju sa brzinom na telefonu sa nekom Vip SIM karticom na istoj lokaciji. I interesuje me ono čuveno "prekidanje sesije" - da li i koliko često se to dešava? Hvala.

Apsolutno nije ograničena, ja sam povlačio preko 100 Mbps, ali sada su se nakupili ljudi na baznoj stanici i oko 10 Mbps mi izađe brzina.

Prekidanje sesije se dešava kako se njima hoće, nekad tačno na 12 sati, nekad pre, nikad posle. U osnovi pukne net i dobiješ novi IP. Nakon par sekundi se rekonektuje, mada to zavisi od zauzeća bazne stanice i same razdaljine, može i da potraje ili da se zaglupi, barem meni, i to na dva modema (promenili su mi stari jer nije bio ispravan).

Inače raskidam ugovor sutra sa njima, preselio sam se u BG i na novoj lokaciji ne može ni 5 Mb da izvuče, a stavljen sam na Kućni Net M paket, pošto bolji ne može. Inače je net katastrofa na toj lokaciji (okolina Ledina), jer me kače na dalju baznu stanicu pa je signal -118 dBm, dok je na telefonu -97 dBm, naravno na telefonu izmeri net oko 60 Mbps, a na modemu 6 Mbps, ili eto nekad kada baš imam sreće 10 Mbps.

Eh da, bitno, mobilni voice brojevi (klasične sim kartice za razgovore, tipa prepaid i postpaid NEO/Sigurica/INtarifa) imaju dosta veći prioritet nego kućni net i modemi, a mislim da najmanji prioritet ima Vikend Net, mada za ovo poslednje nisam siguran.

Telenor, za razliku od Vipa, ima 100 Mb konstantno, više ne može jer imam switch od 100 Mbps, stoga je tehnički nemoguće dobiti veću brzinu, ali predpostavljam da bi "terao" i do 120 Mbps da sam spojen direktno na modem. Jedina mana Telenora je 150 GB umesto 200 GB kod Vip-a (na Telenoru može da se dokupi 50 GB za 495 din, dok kod Vipa može 100GB za 699 din, što je mnogo jeftinije, uzimajući u obzir da se dobija uz najjači paket 200 GB), i što su meni uvalili modem sa jednim LAN portom, i jednom antenicom (koja ne radi, tj. signal je isti sa ili bez), dok na sajtu reklamiraju modem sa 4 LAN porta, ali to je sitnica i zavisi od mesta gde se uzima modem (ja sam dobio Huawei B311s-220, a davali su pre Huawei B315s-22, koji je po meni bolji, i može VPN na njega da se podesi). U svakom slučaju, kako nemam mogućnosti za bolji internet (osim Orion-a koga se užasavam kada je u pitanju 5GHz WiFi pristupna tehnologija, čuo sam da su sa optikom dobri, ali nemam ni fiksni telefon a o optici mogu da sanjam), Telenor je odličan a i cena je pristojna.

Za kontrast, na prethodnoj lokaciji gde je Vip izvlačio do skoro 100 Mbps, Telenor ima 0.2 Mbps na 4G sa punim signalom, kvalitet razgovora na 3G katastrofa, a pun signal, stalno sam nedostupan..., a naravno odbijaju reklamacije na kvalitet usluge, iako ne tražim raskid ugovora ili kompenzaciju već samo da poprave signal, znam da može bolje kad Vip i Telekom Srbija imaju odličan signal i kvalitet usluge.

Poslednja izmena:
Kod mene ista stvar... vip u početku radio ekstra, sad 3-4 mb plafon i to neće preko dana, bukvalno yt ne može da se gleda na većoj rezoluciji pd 360p a da ne secka i bufferuje..... katastrofa.... za rekonektovanje da ne pričam....

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Kad toliko ljudi odustane od ugovora možda se brzina i popravi :)

U martu mi istice ugovor za kucni net i verovatno ga necu produziti osim u slucaju neke dobre promocije. Hocu na vreme da rascistim par stvari pa da pitam ovde:

Hvala na odgovorima.

Ugovor možeš da raskineš tri meseca pre njegovog isteka,stim da ti zadnji mesec računaju do dana kada ti je bio presek,a ne na 2 godine od potpisivanja...Ja sam raskinuo polovinom decembra,a karticu mi gase 17.janura na dan preseka..Ruter ostaje tebi posle isteka ugovora(ako ne produžiš)Ako produžiš ugovor ne daju ti drugi ruter,već na postojeći produžavaju garanciju još 2 godine..Ako ne raskineš ugovor,a nastaviš i dalje da koristiš njihov net,imaćeš i dalje njihov net,ali gubiš promociju koja je bila aktuelna kada si potpisivao pre 2 godine...

Hvala na odgovorima.

Nisam dobro pročitao tvoje pitanje..Najbolje da odeš20 do 30dana pre isteka ugovora..Ja sam 20 dana pre isteka..Pokušaće da te ubede da ne reskaidaš..Nije im baš pravo..

Inace i meni istice ugovor dal 12 ili 13.2 pa me interesuje kada je najbolje da odem za raskid, i da proverim jer ostaje ruter jer ruter mi je trazio drugar treba mu za telenor home jer uzeo samo sim.

Inace i meni istice ugovor dal 12 ili 13.2 pa me interesuje kada je najbolje da odem za raskid, i da proverim jer ostaje ruter jer ruter mi je trazio drugar treba mu za telenor home jer uzeo samo sim.
Odeš bilo kad u poslednjih mesec dana ugovorne obaveze i raskineš ugovor. Raskid efektivno stupa na snagu na kraju tog obračunskog perioda. Tako bi trebalo...

Poslednja izmena:
Nisam dobro pročitao tvoje pitanje..Najbolje da odeš20 do 30dana pre isteka ugovora..Ja sam 20 dana pre isteka..Pokušaće da te ubede da ne reskaidaš..Nije im baš pravo..

Hvala na informacijama. Pitanje je bilo zbog neke ranije situacije kad je neki moj rodjak otsao da otkaze uslugu par dana pre isteka ugovora a oni izmislili da je morao da otkaze vise od mesec dana ranije i da mora da ostane jos mesec dana kod njih. Ne secam se koji provajder je bio.

U vezi ubedjivanja da se ostane kod njih na ugovoru, da li znas kakvi su im "argumenti" (u procentima na dole) :)

Hvala na informacijama. Pitanje je bilo zbog neke ranije situacije kad je neki moj rodjak otsao da otkaze uslugu par dana pre isteka ugovora a oni izmislili da je morao da otkaze vise od mesec dana ranije i da mora da ostane jos mesec dana kod njih. Ne secam se koji provajder je bio.

U vezi ubedjivanja da se ostane kod njih na ugovoru, da li znas kakvi su im "argumenti" (u procentima na dole) :)

I ja sam se bio zeznuo kada sam raskidao postpejd ugovor u septembru2018. u VIP-u..Nisam otišao na vreme(4-5 dana pre isteka)pa su mi produžili još ceo mesec.Argumenti da se ostane su,zašto raskidaš,šta nije bilo u redu,pa nemoguće da se 100G potroši za ceo mesec...Odgovorio sam da mnogo toga nije bilo u redu..U početku je ve bilo OK.,prve godine ugovora,a u drugoj haos!Prvo zakidaju na brzini..Imao sam i do 50mb/s u početku,a sada oko 15 do 20..Kako kada..signal je -67db,vidi se repetitor a prozora..U pitanju je bio najači paket KN3...Htela ja da uđe na lap top da pogleda zašto je smanjena brzina,reko nema potrebe,raskidam i to je to...Radnica je složila facu kao da se njoj od plate odbiva što ja raskidam ugovor..Čudni su...

Meni se cini da to i jeste slucaj i kod Tln i kod VIPa i dalje. Ima onaj bezobrazni "otkazni rok".

Nazad
Vrh Dno