Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

I u Vranju FOX-ov paket u HD.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

i 24kitchen je u HD ako niste primetili :D
Ovi FoxHD su pravo osvezenje, tesko je vratiti se sad na SD :D

Nista od umanjenja racuna za decembar zbog loseg signala na nivou cele mreze. Racun stigo ceo iznos a to sto pola programa prosli mesec nije moglo da se gleda nikom nista.

Pa već su u velikom.

Kod mene su jos uvek otvoreni u osnovnom.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

U Jagodini ih ima isto.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

24k HD ima slika nema zvuk, Fox HD u velikom paketu (SV).

Kod mene su jos uvek otvoreni u osnovnom.

16 sati kasnije sve nove kanale zatvorili. Hayat HD, H. Plus, H. Music, H. Folk, Hayatovci, Eurosport 1 i 2 u HD, AMC balkan, Fox HD, Fox Life HD, Fox Crime HD, Fox Movies HD, RT HD, RT Doc HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science HD, ID Xtra HD, Animal Planet HD, Outdoor Channel HD.
Ne znam zasto oni misle da ce neko dodatno placati za ove kanale

Poslednja izmena:
16 sati kasnije sve nove kanale zatvorili. Hayat HD, H. Plus, H. Music, H. Folk, Hayatovci, Eurosport 1 i 2 u HD, AMC balkan, Fox HD, Fox Life HD, Fox Crime HD, Fox Movies HD, RT HD, RT Doc HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science HD, ID Xtra HD, Animal Planet HD, Outdoor Channel HD.

Kod mene svi ti kanali rade

Sent from my W_C800 using Tapatalk

Rade, a plaćaš standardni paket?

200din je razlika između standardnog i velikog paketa. To nije ni kutija cigara. Razlika u kvalitetu slike je drastična. Još kad bi SK kanali bili u hd i puna kapa.

Bez razmisljanja sam uzeo Veliki paket. Tih 200 dinara, kao sto neko rece, je ni kutija cigara, a razlika kvaliteta slike je ogromna.

200din je razlika između standardnog i velikog paketa. To nije ni kutija cigara. Razlika u kvalitetu slike je drastična. Još kad bi SK kanali bili u hd i puna kapa.
Razlika je mala, a stvarno je mnogo bolja slika. Iskreno kad sam potpisivao ugovor veci motiv za veliki paket mi je bio treci stb/kartica koji se dobija uz taj paket

Poslato sa Nokia 5 uz pomoc tapatoka

Bez razmisljanja sam uzeo Veliki paket. Tih 200 dinara, kao sto neko rece, je ni kutija cigara, a razlika kvaliteta slike je ogromna.
Evo kakva je situacija u mom mestu. Pre nekih 20 dana su reseni problemi sa slikom koji su trajali vise od mesec dana. Znaci non stop je bilo problema sa sarenim kockicama, seckanjem slike, porukama tipa "Kodiran signal", "Usluga nije dostupna". Mnogo je ljudi koji su se opravdano razocarali u njihove usluge i raskinuli ugovor. Sada oni misle da cemo posle celih 20 dana sve to zaboravimo i dodatno placamo? Ne bih rek'o

Pa ne morate da placate, to je vase pravo. Generalno je Kopernikus los kao kablovski operater, ali isto tako je i vecini nas on gotovo jedina opcija. Znaci imamo prost izbor ili koristimo i placamo ili nemamo kablovsku, a alternativne opcije su uglavnom skuplje.

Alternativne opcije su mnogooo skuplje pogotovo ko ima tri televizora...

Poslato sa Mate 20 lite

^^Taj sam slucaj [emoji23]

Resetovao sam kopernikusov ruter cbn ch6541e i sada više ne mogu da mu pristupim, 192.168.0.1 ne radi kao ni ostale kombinacije koje sam probao, jedino mogu da pristupim internetu preko kabla ali mi je potreban wifi za druge uređaje.
http://prntscr.com/m8nlf0 - Ovako je kad pokušam sa dva različita laptopa
http://prntscr.com/m8nlr3 -ipconfig pokazuje gateway da je 192.168.0.1

na poleđini rutera piše valjda default password za wifi koji je uključen, ali ne radi ni on tj nije tačan i ne povezuje se i ne mogu ništa da nađem na internetu već 3 sata. Da li neko zna u čemu je reč, svaka pomoć bi mi dobrodošla.
Još jedna stvar koja me buni, naziv mu je bio samo Wi-Fi što mi piše i dalje kad se povežem preko etherneta, a wi-fi se zove telenet-a900e
http://prntscr.com/m8nn0v

Probao sam fabricko resetovanje još 2 puta ali sve je isto kao do sad

Resetovao sam kopernikusov ruter cbn ch6541e i sada više ne mogu da mu pristupim, 192.168.0.1 ne radi kao ni ostale kombinacije koje sam probao, jedino mogu da pristupim internetu preko kabla ali mi je potreban wifi za druge uređaje.
http://prntscr.com/m8nlf0 - Ovako je kad pokušam sa dva različita laptopa
http://prntscr.com/m8nlr3 -ipconfig pokazuje gateway da je 192.168.0.1

na poleđini rutera piše valjda default password za wifi koji je uključen, ali ne radi ni on tj nije tačan i ne povezuje se i ne mogu ništa da nađem na internetu već 3 sata. Da li neko zna u čemu je reč, svaka pomoć bi mi dobrodošla.
Još jedna stvar koja me buni, naziv mu je bio samo Wi-Fi što mi piše i dalje kad se povežem preko etherneta, a wi-fi se zove telenet-a900e
http://prntscr.com/m8nn0v

Probao sam fabricko resetovanje još 2 puta ali sve je isto kao do sad

Probaj sa 192.168.100.1 i sa parametrima: admin/admin

Ubio si ga kao zeca.

Jedno pitanje, malo cudno ali eto...Imam stari crt tv philips 37 ekran. Koristim ga povremeno, ali zadnjih tri cetiri meseca ne mogu nikako. Naime, non stop se pojavljuje slika i istovremeno gubi. Pomislio sam da je u pitanju skart kabl pa sam ih izmenio nekoliko i sve se isto ponavljalo. Druga pomisao je da je skart na tv pokvaren. Odnesem kod majstora, on poveze na video i kaze sve je ok. Znaci nije skart. Vratim ga kod mene, povezem i ja na video i radi. Povezem na satelitski risiver, radi. Jos jedna ideja, uzmem od komsije dvb-t2 risiver i tu radi. Znaci jedina kombincija koja ne radi je sa risiverom od kopernikusa. Zakacim za taj kopernikusov risiver moj lcd tv, isto sve ok, radi i risiver i tv. Na tom malom tv postoji samo skart, tako da druga povezivanja ne mogu iskoristiti. I cini mi se da mi se ovo pocelo desavati otkad su iskljucili sve analogne kanale. Nisam siguran, ali cini mi se da sam od tada naisao na ove probleme. Do tada je bilo sve ok. Ako neko ima neku ideju, bio bih mu zahvalan na pomoci. Znate vec, zena hoce slagalicu, ja kosarku....sukob interesa.

Kako si povezao LCD sa tim stb
? Ako nisi preko scarta, onda verovatno da scart na stbu ne radi kako treba...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

A koji je Kopernikusov stb? Ovaj Powerbox nema scart izlaz. Ili si možda iz stb-a av kabl, pa činčeve u scart adapter, pa u TV?

Poslednja izmena:
Stb je onaj stari, od septembra 2017.god skymaster HD-XC2- 03. Od tada sam pretplatnik Kopernikusa. On pozadi ima skart i hdmi. Kasnije sam kod mene u sobi dobio noviji, ovaj gospell. On od prikljucaka nema skart, samo hdmi.

Nazad
Vrh Dno