Šta je novo?

Huawei Mate 10/ Mate 10 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme ROCK
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo su moje stara i nova verzija

50c0bbccaf6a87c33c99e1e8c24df9cf.jpg

Huawei Mate 10 Pro

Izgleda... Dal me zezas da su 'ladno pustili zakrpe umesto 9ke... Ma daj..
Skini aplikaciju firmware finder i tu možeš videti kkoje su sve verzije izašle , koje su dostupne i da li su za tvoj model odobrene. Neke verzije mozes skinuti sam kao install.zip ili preko VPN automatski te poveze na server, odes uradis update i skines tu verziju. Mada to preko VPN ne sljaka baš svima. Ali probaj.

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Skini aplikaciju firmware finder i tu možeš videti kkoje su sve verzije izašle , koje su dostupne i da li su za tvoj model odobrene. Neke verzije mozes skinuti sam kao install.zip ili preko VPN automatski te poveze na server, odes uradis update i skines tu verziju. Mada to preko VPN ne sljaka baš svima. Ali probaj.

Sacekacu jos par dana, pa cu onda.. Ne bih da zeznem nesto pa da dobijem ciglu ili ne daj boze izgubim garanciju..

ne, ne *****avam.. to sam jutros dobio kao updejt..
ma ide pie svima samo treba sacekat, dolaze prema imei-u pa tko zna kako se to slaze i tko dobija prije..

Poslano sa mog BLA-L09 koristeći Tapatalk

ne, ne *****avam.. to sam jutros dobio kao updejt..
ma ide pie svima samo treba sacekat, dolaze prema imei-u pa tko zna kako se to slaze i tko dobija prije..

Poslano sa mog BLA-L09 koristeći Tapatalk

ma znam, ali su preterali.. Prvo kao 10.11 pa nema nista dobije samo kina, pa onda 18.12 pa promene na 24.12 i sada cekamo 100 god..

Nešto su gadno zeznuli na pie. Ram menadžment je užas, često ne može ni 2 aplikacije da drži u memoriji. Ja samo čekam da mi se ukaže opcija za produženje ugovora i ćao Huawei.
uploadfromtaptalk1546098210145.jpguploadfromtaptalk1546098213335.jpg

Settings/system/developer options/running services.
Developer options dobiješ tapkanjem na build number u about phone.

Klikni gore na zupčanik da vidim koliko ima keširano mb-ova.

To je ok, meni je tako, možda i za nijansu bolje bilo na Oreo, ovo trenutno je horor.
Sad ću opaliti restart pa ću ispratiti kako će se ponašati.

Definitivno su nešto zeznuli oko ram menadžmenta, posle par dana se system nagoji na 3-4 gb i samo restart pomaže. Koja katastrofa, da znam kako se radi rollback odmah bih vratio Oreo.

Ne znam, evo proverio sam ponovo stanje kod mene i posle više od 2 dana je ovako:
669253f14ee4cd10e66ae2b1f72facea.jpg

Huawei Mate 10 Pro

Meni je up time 4 dana, javi nakon 2-3 dana kako je kod tebe, ali nemoj restartovati telefon.

Vazi. Ma ne restartujem ja njega nikako, jedino kada je update 🙂.

Evo kakva je situacija kod mene posle 140h uptime.
b8abdbedde26f084d29e36231a77aa26.jpg

Našao sam rešenje za beli navigation bar u dnu ekrana, koji smo dobili sa Pie verzijom. Skine se aplikacija Navbar Apps i podesi se ili jedna fiksna boja ili da uzima boju na osnovu aplikacije u kojoj se trenutno nalazite. Tako je u Tapatalku narandžasta, u Viberu je ljubičasta, itd.

Huawei Mate 10 Pro

I bolje, ni jednu jedinu prednost nisam video u odnosu na oreo. Ja sam se sinoć vratio na 8.0 I progledao bukvalno. Ako je neko uvideo neku veliku prednost neka napiše, ja nisam.

Zanimljiva stvar, telefon se uopdatete ovo sam na 9.0 bez da me pita bilo šta..
Uzeo telefon posle nekog vremena na stolu i vidim da mi ikonica za mrežu i WiFi sad levo, udjem u podešavanja a ono android 9..

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

I bolje, ni jednu jedinu prednost nisam video u odnosu na oreo. Ja sam se sinoć vratio na 8.0 I progledao bukvalno. Ako je neko uvideo neku veliku prednost neka napiše, ja nisam.
Koliko je komplikovano vratiti na Oreo? To je oficijelni Oreo za Mate 10 Pro, ne neki custom ROM?

Koliko je komplikovano vratiti na Oreo? To je oficijelni Oreo za Mate 10 Pro, ne neki custom ROM?
Ja sam vratio lako, preko hi suite, kad se povežeš ima opcija "update" pa onda izabereš "earlier version" I sačekaš da se proces završi.
Da, u pitanju je oficijelna verzija.

@Magnifico 79: Manje vise, sve je isto kao na prosloj verziji. Kod mene nema za sad nikakvih problema. U principu, kada sam gledao update log, nista se tu epohalno novo nije videlo, sve su sitnice u pitanju.

@ChobbyNS: Da li su ti sacuvani podaci? Cini mi se da sam procitao pre update-a da ako se vracas na prethodnu verziju, gubis licne podatke, tako nesto.

@DuleC: Hvala na odgovoru. Ma bolje da pitam. Ne volim zurit s updateom. Bolje sacekati pa provjeriti kako se situacija odvija.

Ja sam vratio lako, preko hi suite, kad se povežeš ima opcija "update" pa onda izabereš "earlier version" I sačekaš da se proces završi.
Da li to uradi i facotry reset tj. obriše sve? Jer prelazak na noviju verziju inače to ne uradi, ako sve ostane i kad vraća verziju unazad onda u oba ta smjera nema nikakvih gubitaka, osim vremena da se to sve uradi.

Zna li neko kako da mobil i WiFi u nktifikacijama vratim da budu desno..

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno