Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja lepo kažem da nema odgovarjući Andrid OS za Smart EON tv može da se instalira sa fleša ali ne radi kako treba nije rađena aplikacija za običan android OS.Za običan eon ti treba miš ili tastatura da bi mogo da ga pokreneš ali on će ti raditi manje više bez problema na boxu koji imaš.

Izvini ali nisi u pravu. Radi na oba androida.
I na obicnom (na boxu-ne na telefonu) i na Android Tv OS.
Provereno.
Dok obicna aplikacija za touch bez misha ne sluzi nicemu...na boxu.

Poslednja izmena:
Na mom televizoru najbolja slika je na 1080p50hz iako je izvorni signal 1080i50hz. Jedini na profilima na 50hz slika teče glatko. Parametar mi je N1 i njihove vesti na dnu ekrana. One se kreću glatki sami na 50hz bez obzira da li je 1080 i ili p.
Ima jedna neobična stvar koja se dešava.
Posedujem android box h96pro plus. Instalirao sam eon smart tv aplikaciju na taj box ali imam sa slikom. Slika je ok, čini mi se ista kao na eon boxu ali postoji to zastajkivanje slike koje se najviše primeti na tim pokretnim vestima na dnu ekrana i na fudbalskim utakmicama. Jedino kad podesim rezoluciju na 1080i50hz to nestane ali se povremeno navraća.
Sumnjam na eon smart tv aplikaciju jer trenutno na probi imam instaliranu jednu iptv aplikaciju sa našim kanalima. Preko nje na N1 nema tog zastajkivanja (štucanje) tih vesti na dnu ekrana.
Šta mislite šta može da bude razlog za ovo ?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Na mom televizoru najbolja slika je na 1080p50hz iako je izvorni signal 1080i50hz. Jedini na profilima na 50hz slika teče glatko. Parametar mi je N1 i njihove vesti na dnu ekrana. One se kreću glatki sami na 50hz bez obzira da li je 1080 i ili p.
Ima jedna neobična stvar koja se dešava.
Posedujem android box h96pro plus. Instalirao sam eon smart tv aplikaciju na taj box ali imam sa slikom. Slika je ok, čini mi se ista kao na eon boxu ali postoji to zastajkivanje slike koje se najviše primeti na tim pokretnim vestima na dnu ekrana i na fudbalskim utakmicama. Jedino kad podesim rezoluciju na 1080i50hz to nestane ali se povremeno navraća.
Sumnjam na eon smart tv aplikaciju jer trenutno na probi imam instaliranu jednu iptv aplikaciju sa našim kanalima. Preko nje na N1 nema tog zastajkivanja (štucanje) tih vesti na dnu ekrana.
Šta mislite šta može da bude razlog za ovo ?

Jel h96pro plus android tv OS ili obican android?

Običan android 7.1.2

Znaci nemas problema kao korisnik @spikektm iako je obican android kao kod njega...
Pa ne koristim stalno eon na tom boxu. Čisto sam probao da vidim kaki radi. Za sad nisam imao tu grešku kao on. Ako mi se desi, javiću. Ja sam taj box povezao 4 port na novom technicolor ruteru. Brzina mi je 147mb. Kad ga povežem na wifi (1m udaljenosti) brzina je samo 10mb, ne znam zašto, ali se nisam dalje interesovao kad radi odlično preko kabla. Eon box je prikačen na 3 port na ruteru i funkcioniše sve.

Nedavno sam prešao na EON Premium i imam par pitanja: prvo, kada odem na Google Play na box-u (pre toga sam se prijavio na svoj google nalog), primetio sam da mi ne nalazi sve android aplikacije npr. hoću da skinem Blic ili B92 i uopšte mi i ih ne daje tj. samo neke predefinisane. Jel ima neko slična iskustva tj. jel postoje tu neka ograničenja ili je samo kod mene neki problem..?

Drugo, vidim na sajtu SBB-a da za daljinski kažu da ima ono pozadinsko osvetljenje i negde sam ovde čitao da za to postoje podešavanja u meniju, međutim ja kod daljinskog u podešavanjima nemam to za osvetljenje. Da li svaki daljinski ima tu mogućnost ili ne?

I treće, kada sam koristio D3 setup box, daljinski mi je bio programiran da s njim palim i gasim tv, da li kod ovog postoji ta mogućnost i gde da nađem adekvatan kod? Tv je LG UH605V 55-ica.

Hvala unapred.

Poslato sa MHA-L29 uz pomoć Tapatoka

Zato što to nisu aplikacije za AndroidTV OS.
Postoji način za paljenje pozadinskog svetla, potraži na EON box temi.
Nisu još uvek pustili kodove za daljince od televizora.

Poslednja izmena:
Eon Box користи модификовану верзију Андроида која је само за smart телевизоре. Вероватно се негде когу ископати apk фајлови који би се могли ручно инсталирати.

Позадинско осветљење se активира тако да истовремено држиш дигме за назад (стрелица уназад испод оног великог округлог дугмета) и дугме са човечуљком. Требало би (не сећам се тачно) да засветле обе лампице поред дугмета за за пребацивење између EON-а и ТВ-а (горњи леви угао). Када засветле, онда притиснеш ОК.

Што се повезивања са ТВ-ом тиче, са неким новијим smart телевизорима може да се синхронизује, чак и са неким старијим. Генерално, нема правила са којим моделом може, а са којим не. Наводно, још раде на томе.

@Chaki
Moraces sa usb-a da instaliras te aplikacije posto nisu radjene za ovu verziju androida a mislim da ce ti trebati i mish da bi upravljao njima, makar delimicno. Ili skini neki browser pa sa njim skini aptoide aplikaciju pa pokusaj tamo naci te aplikacije. Imas 2. Aptoide i aptoide Tv. Mislim da obe mogu. Ta prva ti treba jer je za obican android.

U ovoj temi ces naci oko daljinca i pozadine, dva tastera se stiskaju zajedno...nemam vise pojma koja dva :-D
A za kodove ces sacekati...tako kazu iz podrske SBB.

@Chaki
Moraces sa usb-a da instaliras te aplikacije posto nisu radjene za ovu verziju androida a mislim da ce ti trebati i mish da bi upravljao njima, makar delimicno. Ili skini neki browser pa sa njim skini aptoide aplikaciju pa pokusaj tamo naci te aplikacije. Imas 2. Aptoide i aptoide Tv. Mislim da obe mogu. Ta prva ti treba jer je za obican android.

U ovoj temi ces naci oko daljinca i pozadine, dva tastera se stiskaju zajedno...nemam vise pojma koja dva :-D
A za kodove ces sacekati...tako kazu iz podrske SBB.

stiskas strelicu i coveculjka zajedno ispod tastera OK

Nedavno sam prešao na EON Premium i imam par pitanja: prvo, kada odem na Google Play na box-u (pre toga sam se prijavio na svoj google nalog), primetio sam da mi ne nalazi sve android aplikacije npr. hoću da skinem Blic ili B92 i uopšte mi i ih ne daje tj. samo neke predefinisane. Jel ima neko slična iskustva tj. jel postoje tu neka ograničenja ili je samo kod mene neki problem..?

Drugo, vidim na sajtu SBB-a da za daljinski kažu da ima ono pozadinsko osvetljenje i negde sam ovde čitao da za to postoje podešavanja u meniju, međutim ja kod daljinskog u podešavanjima nemam to za osvetljenje. Da li svaki daljinski ima tu mogućnost ili ne?

I treće, kada sam koristio D3 setup box, daljinski mi je bio programiran da s njim palim i gasim tv, da li kod ovog postoji ta mogućnost i gde da nađem adekvatan kod? Tv je LG UH605V 55-ica.

Hvala unapred.

Hvala na odgovorima. Ovo za kodove za daljinski je skroz bezveze. Užasavam se od dva daljinska. E sad, jel neko testirao da li sa daljinskim od D3 može sve vezano za tv da se odradi na box-u npr. EPG, gledanje unazad i sl. ? Za VoD i internet svakako imam onu bežičnu tastaturu...

Ja koristim samo eon daljinski. Radi mi sa samsungom.
D3 daljinac radi sa eon boxom. Nisam probao detaljno.

Ali da bi sa EON daljinskim palio i gasio tv morao si ga kodirati. Gde si našao koji kod da kucaš?

D3 daljinski (mali AT3400) radi odlično sa box-om i mojim tv-om, kod za tv je stari. Sve radi osim dugmeta search i box bolje reaguje od D3-a tj. nema ciljanja.
EON daljinski radi sa pojedinim tv-ima tj. ima podršku za njim. Kodovi zvanično još uvek nisu ubačeni.

Ali da bi sa EON daljinskim palio i gasio tv morao si ga kodirati. Gde si našao koji kod da kucaš?

Ništa nisam ukucavao. Već sam napisao da mi radi na dva načina. Prvi je da se pritiskanjem tv/stb dugmeta menja mod za kontrolisanjem televizora ili boksa. Drugi način je da se uključi hdmi-sec i onda se sa eon daljincem pali i gasi tv i kontroliše boks.

Ne razumem tu paniku za kodovima kod pojedinaca.
Pa daljinac od TV-a vam bukvalno treba da upalite i ugasite TV. Sve vreme koristite od boxa. Zar nema mesta po vasim stolovima za taj daljinac od TV-a???
Kakva frka bog te mazo! Moram dva daljinca da koristim! Otpasce mi ruke!

Poslednja izmena:
Ne razumem tu paniku za kodovima kod pojedinaca.
Pa daljinac od TV-a vam bukvalno treba da upalite i ugasite TV. Sve vreme koristite od boxa. Zar nema mesta po vasim stolovima za taj daljinac od TV-a???
Kakva frka bog te mazo! Moram dva daljinca da koristim! Otpasce mi ruke!

Brate legnem u krevet gledam kanale dok ne zadremam i onda skapiram da mi u ruci samo daljinac od boxa , ugasim box a tv ostane upaljen jer me mrzi da ustanem i uzmem daljinac od tv-a. A od pre neki dan mi riknulo dugme na dalljincu od tv i to samo ono crveno za on/off pa moram da ga gasim pozadi na tv-u. A ne znas ti te muke kad ti zena svako jutro zvoca sto si opet ostavio ukljucen tv :) a na hdmi-sec daljincem od boxa pali i tv i box u isto vreme al nece da ga ugasi. Sto se mene tice dovoljno bi bilo samo da mi radi on/off i volume.

Pa TV valjda ima ono podešavanje da se posle X minuta ugasi kad bude "no signal". To čak ima i ovaj moj nesrećnik koji ne podržava HDMI-CEC. Pa matorci iz kreveta gase samo D3i risiver a TV se posle 15 minuta (što je minimalan dostupan period) sam ugasi.

Brate legnem u krevet gledam kanale dok ne zadremam i onda skapiram da mi u ruci samo daljinac od boxa , ugasim box a tv ostane upaljen jer me mrzi da ustanem i uzmem daljinac od tv-a. A od pre neki dan mi riknulo dugme na dalljincu od tv i to samo ono crveno za on/off pa moram da ga gasim pozadi na tv-u. A ne znas ti te muke kad ti zena svako jutro zvoca sto si opet ostavio ukljucen tv :) a na hdmi-sec daljincem od boxa pali i tv i box u isto vreme al nece da ga ugasi. Sto se mene tice dovoljno bi bilo samo da mi radi on/off i volume.

Jok, ti znas kako je kad zvoca brate...hahaha...imam je i ja.
Meni je tv nastelovan da se ugasi posle 15 min. a i sto mi je nadohvat ruke pa su mi na njemu svi daljinci i tastaturica...
Nije smak sveta bez kodova. To sam hteo da kazem.

Ili zovi podrsku...i ne nasedaj na foru kako taj uredjaj nije naveden medju podrzane. To nema veze nikakve s tim.
Zvao podrsku kazu znaju za taj problem, nisam jedini bice resen sa sledecim updejtom aplikacije...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Otvori daljinski, stapic za usi i malo alkohola, obrisi kontakt na plocici gde ti naleze on/off taster, mozda pomogne.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Otvori daljinski, stapic za usi i malo alkohola, obrisi kontakt na plocici gde ti naleze on/off taster, mozda pomogne.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Probao ne vredi. Negde prekid na stampanoj ploci. Ma nije strasno . Nov zamenski daljinac je oko 1000 din. Nego...malko da poteramo Sbb da ubace i tu funkciju kad vec ima mogucnost na daljincu tv/box. A sto se tice tajmera za off znam naravno pa sad tako i radim nastelujem da se sam iskljuci . Sano hocu da kazem da jos dosta stvari treba da srede , pa kad je moglo sa starim daljincem od d3 zaista ne vidim zasto ne bi moglo i sa ovim .

Kako sam razumeo daljinac od eon-a ako se upari sa boxom rsdi preko bt, a ako se ne upari onda se mora ciljati preko ir-a. Ako komande se salju preko bt-a, sta mislite da li ce moci da se pojedine komande salju preko mobilnog telefona, ako postoji neka app koja to podrzava?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Evo stigao kući, pa isprobao sve. Ovo aamo sa promenom tv/stb na daljinskom mi ne radi posao tj. Tv ne reaguje uopšte, ali ovo drugo sa hdmi-sec mi je rešilo problem, tako da mi sada daljinski od tv-a treba samo kada hoću izvor da promenim.

Međutim, ovo sa čovečuljkom i back strelicom levo od tastera sa kružićem (ako sam dobro skapirao koja dva tastera) za pozadinsko osvetljenje mi ne reaguje uopšte...!?

Što se tiče ovog za otvorene aplikacije za EON tv aplikaciju, jel ima negde spisak tih podržanih aplikacija za skidanje sa Google Play ili probaš šta bude..?

Međutim, ovo sa čovečuljkom i back strelicom levo od tastera sa kružićem (ako sam dobro skapirao koja dva tastera) za pozadinsko osvetljenje mi ne reaguje uopšte..

Probaj da izvadis pa vratis baterije. Nekad hoce da zabaguje to sa pozadinskim. Uglavnom vadjenje baterija resi problem.

Kako sam razumeo daljinac od eon-a ako se upari sa boxom rsdi preko bt, a ako se ne upari onda se mora ciljati preko ir-a. Ako komande se salju preko bt-a, sta mislite da li ce moci da se pojedine komande salju preko mobilnog telefona, ako postoji neka app koja to podrzava?
Meni ovo radi kao sat - https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.bouyguestelecom.remote

Ovo isto radi ali sa prvog linka bolje - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.tv.remote

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno