Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa probao sam sve varijante rezolucija koje su dostupne, jednostavno kao da je kvalitet Live TV preko eox box-a losiji za klasu.

Verzija eon softvera je 3.1.0, preko Aptoide TV app vidim da postoji i 3.1.2 ali iz nekog razloga ne mogu da je instaliram - samo izbaci gresku. Da li je neko uspeo sa ovim?

Eon app koja je na zvanicnom eon boxu ne moze da se nadje ni u jednoj prodavnici i apdejtuje je direktno sbb. Cudi me da ti je slika losija,vecina tvrdi da je istog kvaliteta. Kod eon android tv i android verzije je primetno losija slika u odnosu na d3 ili d3i.

Ovih dana pravim policu za EON box koji dobijam za par dana, pa sad pravim projekat i potrebne su mi dimenzije uređaja, paaa da li bi neko bio ljubazan da mi da njegove tačne mere i po koju fotku otpozadi kako bih video kuda ulaze kablovi? Hvala najlepše :)

To kakva je kome slika zavisi od tv-a i oka posmatrača. Slika se emituje u 1080i (to je info cam-ovca), da li će box ili tv bolje da odradi deinterlace, to je pitanje. Moj tv (1080) to radi bolje od box-a. Sa podešavanjem 1080p slika je mutnija, malo ali primetno u odnosu na 1080i kad tv radi ostalo.

Pa probao sam sve varijante rezolucija koje su dostupne, jednostavno kao da je kvalitet Live TV preko eox box-a losiji za klasu.

Verzija eon softvera je 3.1.0, preko Aptoide TV app vidim da postoji i 3.1.2 ali iz nekog razloga ne mogu da je instaliram - samo izbaci gresku. Da li je neko uspeo sa ovim?

Verzija aplikacije koju imamo na eon boxu (3.1.0) i ta verzija sa aptoida eon tv (3.1.2) nije ista.
Aplikacije se razlikuju. Jednu dobijes preinstaliranu na boxu i za nju ide drugaciji update a ovu drugu skidas i sam instaliras na tv-u ili boxu nekom. Pogledaj predhodne verzije te aplikacije na aptoidu, nema 3.1.0 vec 3.0.3 kao prethodna. Mislim da je to update za onu aplikaciju koju imamo kao jednu dodatnu za smart tv a ne za ovu na boxu.
Mozda gresim ali ni meni nije odradio update.

Igrao sam se sa podesavanjima slike na samom TV-u. Prethodno definisani profil za TV koji sam koristio se ne snalazi najbolje sa signalom iz eon smart box-a.
Prebacio sam picture mode u Game mode i kvalitet slike se popravio, u pitanju je LG 42LF652v. Trenutno cu ga ostaviti ovako pa cu kasnije da se poigram jos malo.

Инсталирао ХБО го на Еон боксу и добио хд слику. Пустио ХБО од са Еона и слика свуда сд.
Za HBO apk, da li mora da si pretplacen na taj paket ili se instalacijom to moze gledati na drugi nacin, zaobici registracija i sl.?

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Морао сам да активирам бокс кодом који се приказао на екрану, на хбо го сајту. Када сам укуцао код, после пар секунди апп је сама кренула даље и показала мени са избором за гледање.

Do te stavke sam i ja stigao, medjutim na njihovom sajtu stoji, koristi mesec dana besplatno nakon toga neka cifra mesecno kosta. Sad ne bih to pocinjao pa da se akam posle sa nekim odjavama.

Jel ima jos neko problem sa eon tv aplikacijom, instalirao sam je na box, akitivirao, pustim nesto da gledam i posle par minuta izbugi konekciju, pise nema konekcije par sekundi onda nastavi program i opet nestsne i tako non stop,net mi je 150mb sve ostalo radi odlicno na boxu kodi, hbo, netflix ne secka nista ali ova aplikacija ubija?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Za HBO apk, da li mora da si pretplacen na taj paket ili se instalacijom to moze gledati na drugi nacin, zaobici registracija i sl.?

Ja imam preko Telenora HboGo. Imam u sklopu paketa. Tako sam aktivirao. Da izbegnes...tesko.

Jel ima jos neko problem sa eon tv aplikacijom, instalirao sam je na box, akitivirao, pustim nesto da gledam i posle par minuta izbugi konekciju, pise nema konekcije par sekundi onda nastavi program i opet nestsne i tako non stop,net mi je 150mb sve ostalo radi odlicno na boxu kodi, hbo, netflix ne secka nista ali ova aplikacija ubija?

O kom boxu je rec?

Ovih dana pravim policu za EON box koji dobijam za par dana, pa sad pravim projekat i potrebne su mi dimenzije uređaja, paaa da li bi neko bio ljubazan da mi da njegove tačne mere i po koju fotku otpozadi kako bih video kuda ulaze kablovi? Hvala najlepše :)
135x135mm
9eafa9752e7981ba76459c38e41d3fd3.jpg
a2d50e30eb728b431023c0426c90373e.jpg

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ј**о ХБОГО, навлачење као и многе друге ствари.
Коди, аддони, и нађеш све што те занима.

Aj probacu...a sto ne moze na mom boxu da radi ova aplikacija za tv?

Cudno mi je sto radi sve, pusti i samo pukne konekcija...kao da izgubi mrezu.. nekad radi i 5minuta pa pukne,tako da ne verujem da nemam odgivarajuci OS da je to je bih pustao nista...pobao sam eon obican ali on izgleda ne moze bez misa, pokrene aplikaciju i kada treba da izaberem jeziku ne reaguje ok dugme...

Cudno mi je sto radi sve, pusti i samo pukne konekcija...kao da izgubi mrezu.. nekad radi i 5minuta pa pukne,tako da ne verujem da nemam odgivarajuci OS da je to je bih pustao nista...pobao sam eon obican ali on izgleda ne moze bez misa, pokrene aplikaciju i kada treba da izaberem jeziku ne reaguje ok dugme...

Kako si instalirao aplikaciju?

Do tvog boksa je nije A95X da se koristi verzija EON za smart tv instaliraj običnu verziju pa će ti raditi sve kako treba.

Tek obicna ne radi na boxu bez misha jer je pravljena za touch screen.
Za smart ap mu treba samo android 5 pa na gore.

Kako si instalirao aplikaciju?
Sa flesa...sad sam je updetovo preko aptoide tv, na najnoviju verziju i opet zeza...sad cu da probam da sve izbrisem pa iz pocetka sve mozda proradi

Nece evo sve sam iz pocetka instalirao ponovo aktivirao radilo 5mina i opet izbaci ovu gresku
dace8827bafbee7269af2e4de1672ab4.jpg

Onda promenim kanal odmah proradi i opet posle par mina greska....

Poslednja izmena:
Nece evo sve sam iz pocetka instalirao ponovo aktivirao radilo 5mina i opet izbaci ovu gresku
dace8827bafbee7269af2e4de1672ab4.jpg

Onda promenim kanal odmah proradi i opet posle par mina greska....

Jesi pokusao preko mreznog kabla da li zeza? Kao da gubi konekciju. Pogledaj u podesavanjima sta ima od opcija. Bem li ga...

Nisam probao preko kabla, ima test brzine u opcijama ide do 140mb znaci nije do toga..ima i da smanjis na minimum da koristi 1mb kao slika je losija ali manje mu treba i tad zeza..znam da nije do neta 100% gledam iptv i kodi non stop i nikad nisam imao problem...nesto drugo je al nema sanse da provalim sta

Nisam probao preko kabla, ima test brzine u opcijama ide do 140mb znaci nije do toga..ima i da smanjis na minimum da koristi 1mb kao slika je losija ali manje mu treba i tad zeza..znam da nije do neta 100% gledam iptv i kodi non stop i nikad nisam imao problem...nesto drugo je al nema sanse da provalim sta

Probaj. Sta te kosta.

Ili zovi podrsku...i ne nasedaj na foru kako taj uredjaj nije naveden medju podrzane. To nema veze nikakve s tim.

Poslednja izmena:
Ja lepo kažem da nema odgovarjući Andrid OS za Smart EON tv može da se instalira sa fleša ali ne radi kako treba nije rađena aplikacija za običan android OS.Za običan eon ti treba miš ili tastatura da bi mogo da ga pokreneš ali on će ti raditi manje više bez problema na boxu koji imaš.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Slazem se. Najbolke da instalira obican Eon uz pomoc misa i proveri kako mu radi. Ako tu radi sve kako trena onda je problem resen.

• Like
Reagovanja: M J
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno