Odakle uzeti napon iz spolje jedinice za napajanje termostata grejnog kabla? Od samog kompresora ili od ventilatora ili cak njabolje od cetvorokrakog ventila koji je konstantno pod naponom,bar mislim da je tako
Ako je inverter onda ima stalno napajanje L i N pa sa tih klema bez obzira da li je na mrezu prikljucena sj ili uj.Odakle uzeti napon iz spolje jedinice za napajanje termostata grejnog kabla? Od samog kompresora ili od ventilatora ili cak njabolje od cetvorokrakog ventila koji je konstantno pod naponom,bar mislim da je tako
+1, ali to je skupa igračka.^ Daikin Ururu Sarara
Zoves Energynet i pitas da li prodaju uredjaj za ventilaciju uz klime i da li je moguce uzeti ga uz neku klimu.Ljudi, jel može preporuka klime 12ica sa invertrom ALI da ima i funkciju VENTILACIJE? Nešto gledam i slabo vidim tu funkciju u specifikacijama.... Svima bitno da samo hladi i greje, meni je u ovom slučaju jako bitno da ima u sebi opciju da uvlači svež vazduh unutra, filtrira a ustajali da ide napolje. Uz to kontrola vlažnosti vazduha i jonizator takodje poželjni. Jel postoji uopšte takav neki model?? Hvala unapred.
Sent from my S9+
Ok, ali meni treba za prostoriju od 15m² ... Vidim sve neke budza sisteme... Jedino možda što bi mi odgovaralo je što sam video neki rekuperator firme Prana ( Prana 150).... Ali s obzirom da mi se leti mnogo greje prostorija od uređaja, kontam da bi mi trebao i klima uređaj i rekuperator??? Ili rekuperator menja i klimu u nekoj meri?Tebi treba rekuperator vazduha, potrazi Daikin, Gree da vidis o cemu se radi.
Ururu Sarara ima uredjaj na vrhu kompresora koji sluzi da ventilira prostor. Isto to je Gree uzeo od njih, posto zajedno prave klime, pa se isto tako doda na vrh kompresora i sluzi za ventilaciju, ne secam se koliko bese vazduha smenjuju po satu, ali se secam da je skroz dobra stvar.Ok, ali meni treba za prostoriju od 15m² ... Vidim sve neke budza sisteme... Jedino možda što bi mi odgovaralo je što sam video neki rekuperator firme Prana ( Prana 150).... Ali s obzirom da mi se leti mnogo greje prostorija od uređaja, kontam da bi mi trebao i klima uređaj i rekuperator??? Ili rekuperator menja i klimu u nekoj meri?
Sent from my S9+
Daikin Ururu Sarara ima uredjaj za ventilaciju iznad kompresora, Gree je to uzeo od njih i napravio slicnu stvar, posto zajedno proizvode klima uredjaje.Ok, ali meni treba za prostoriju od 15m² ... Vidim sve neke budza sisteme... Jedino možda što bi mi odgovaralo je što sam video neki rekuperator firme Prana ( Prana 150).... Ali s obzirom da mi se leti mnogo greje prostorija od uređaja, kontam da bi mi trebao i klima uređaj i rekuperator??? Ili rekuperator menja i klimu u nekoj meri?
Sent from my S9+
Tačno za 2009 ali sad je prošlo 10 godina. A sad svi koji tvrde da su Daikin i Gree isto nek mi pokažu jednu Daikin klimu sa Gree kompresorom ili obrnuto. Znači mora da piše Gree made in PRC, to je Gree kompresor. Dali možete da zamenite elektroniku iz jedne Daikin klime da pasuje na Gree? Ili obrnuto? Navedite mi jedan model Daikin klime koji izlazi iz Gree fabrike ili obrnuto? Evo dopuštam da mi se to dokaže ako je tačno onda sam ja pogrešno obavešten a ako nije onda se ovde ne zna šta je to strateško partnerstvo, a to već nije tema foruma.^to je iz 2008/9.
Urura 12ca je bila 2.5kEUR pre jedno dve godine, ja sam imao vozlju da platim i 500e vise za klimu da bi imala ventilaciju, znacila bi prilicno u centru BG, ali 2000e vise.... aman![]()
Nisam u toku, došao sam ovde da se informisem, da me neko uputi da ne "bauljam", ali prosto ne mogu da verujem da nemaju proizodjaci sluha za potrebe tržišta ( ili je sve toliko plastično : daj jeftino da hladi i greje, nebitno kakav vazduh) da saberu 2 i 2, da uz klimatizaciju ide i ventilacija, a da možda nekom iz više razloga ( buka, temperaturna razlika, različit kvalitet vazduha) ne odgovara da "jednostavno" otvori prozor... Mislim, wtf? Jel to toliko skup sport da se u jednom uređaju nalaze ove opcije??? Moraću da tražim onda druga rešenja, kontao sam da možda može neka 12ica, ili čak 9ka oko 1k eur da ispuni neke moje potrebe, ovo je za neke naše standarde meni nerealna cifra za klimu kakva bi u stvari trebala svaka da bude.^to je iz 2008/9.
Urura 12ca je bila 2.5kEUR pre jedno dve godine, ja sam imao vozlju da platim i 500e vise za klimu da bi imala ventilaciju, znacila bi prilicno u centru BG, ali 2000e vise.... aman![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari