Šta je novo?

Koji TV kupiti

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pre par dana uzeo taj LG 32LK6100PLB. Moj prvi kontakt sa WebOS. TV me jako prijatno iznenadio, nisam očekivao tako dobru sliku i tako dobar softver.
Koristiće se i kao monitor.

Dal je i dalje najbolje preko kp kupiti tv? I jel i dalje Lg garancija vazi i u Srbiji ako tv kupljen kod Madjara?
Sta je najisplatljivije za kes? Neke preporuke koji se modeli uzimaju i koji su ok za tu cenu, kontam mozda cak i sutra porucim, a iskreno ne razumem se, tako da mi treba pomoc

Neka preporuka? I dalje niko nista ne pise hmm, vidim da ima puno poruka i kontam da su se ljudi vec smorili...

Iskreno, dugo pratim ovu temu, i ne secam se da je ikad bilo saveta u izobilju. Ko zna zasto, ali cini mi se da ima previse modela i proizvodjaca, a svake godine izadju novi... Sanse da neko zna iz prve ruke kvalitete i mane svakog modela su minimalne. Ne znaju ni radnici koji ih prodaju, svetlo sija prejako u radnjama, vrti se neki neadekvatan sadrzaj, kako onda znati.

Pa gledam nesto da uzmem oko 50" za 50hiljada dinara, ako ne moze onda nek bude manja dijagonala, sta ja znam...
Mogu Madjari, mogu prodavnice, gde se najbolje isplati, uzimam u kesu. (ne znam jel ona lg garancija i dalje vazi u Srbiji)
Malo kablovska nekad komp filmovi i to nista posebno, mozda nekad ps4 i to je to.
Dal 4k ili 1080p to mi isto nije toliko presudno, bolje bolji tv sa 1080p nego losiji sa 4k, tako razmisljam

Eto toliko

A šta mislite o Sony KD55XF8096BAEP cena mu je isto kao ovo gore pomenutoj KD65XF7005BAEP 65-ci? A ima i KD55XF7596BAEP za 75k dinara, je l toliko razlika između 8 i 7 serije televizora kod Sony-ja da vredi dati tu razliku od 15k dinara za istu dijagonalu?

Koliko sam video najveća razlika je u tom njihovom tzv. Triluminos displeju.
to triluminos ili kao već znači da je u pitanju širi opseg boja i ja mislim da vredi tu razliku. znači za video materijal sa 10-bitnom paletom boja, npr.

Zdravo Ljudi,

Novi clan, nadam se da mozete da mi pomognete. Imam 3 Izbora i iskreno nisam uspeo preko google-a da nadjem definitivne review-ove detaljne.

Izbori su sledeci:

43UK6200PLA Trenutno 48k Dinara

UE43NU7092UXXH Trenutno 45k

UE40NU7192 Trenutno 45k

Generalno su svi isti. Input Lag im je svima izmedju 14-18 (koristice se za rad preko PC-ja) sto sam nasao iz vise izvora i barem koliko izvaljujem kvalitet slike im je slican sa time sto 7192 ima VA panel dok druga dva imaju IPS. Pitanje je, jel ima nekih skrivenih karakteristika zbog kojih bi jedan bio bolji od drugog ili ako neko ima licno iskustvo sa ijednim od ovih televizora? Da li je bolji kontrast VA panela isplatljiviji nego 3 incha veca dijagonala? Uglavnom ce se koristiti da gleda samo jedna ili 2 osobe odjednom. ne bih isao na vise od 43 incha zbog velicine sobe u kojoj ce se koristiti.

Unapred hvala za savete.

Cao svima,

Mislim da mi je sajt progurato poslednju poruku.. ako da ako se duplira ne zamerajte mi.

Nadam se da mogu da dobijem pomoc u izboru izmedju 3 TV-a.

Svi su slicni i imaju slicne cene ali se nadam da je neko imao licna iskustva i da moze da komentarise:

43UK6200PLA 48k dinara

UE43NU7092UXXH 45k dinara

UE40NU7192 45k Dinara

Svi imaju dobar input lag sto je vazno jer ce se povezivati sa racunarom i barem po review-ovima kojih nema preterano detaljnih kvalitet izgleda slicno sem sto 7192 koristi VA panel ali je ujedno i manji.
Dosta sam poredio po review-ovima iz istih serija a ne bas ovih specificnih televizora tako da jos jedan razlog da trazim pomoc i savet ovde.

LG-ova podrska za wi-fi nije preterano potrebna, tak oda vise pada odluka na pouzdanost i kvalitet slike i funkcija.

Video sam da ima dosta strucnih ljudi na ovom sajtu i procitao veoma pozitivne komentare za ovaj LG ali ne znam da li samo nisam dobro trazio jer nisam video komentare za 70** i 71** serije Samsunga i nadam se da mi neko moze pomoci.

Unapred hvala

Pozdrav ljudi, pomogli ste mi na leto za odabir tv-a aj ako moze jos jednom :D
Minimalan je budzet nazalost..al trenutno je takva situacija pa sta da se radi :)
Elem ja u stanu gde zivim imam neki gorenje tv kutiju, cisto da imam :D medjutim nasao je pred praznike da odapne :D
i sad postoji prica da cale uzme neki za njih od 32" do 10,15000 znaci sto jeftinije, a da je korektno...a meni da daju njihov koji su kupili u julu lg 32lj590u

Ionako kaze kaje se sto je cak i toliko dao za njega jer im apsolutno ne treba nista posebno, i previse im komplikovano itd. kao moze bilo sta samo da ima sliku :D
on je u fazonu da ode u tehnomaniju da uzme prvo sto vidi sa ok cenom, neki vox fox kaze, a ja reko cekaj da se ja posavetujem sa ljudima koji se razumeju, pa cak i za to sigurno ima manje zlo :)

pa me eto zanima, obavezno da je tehnomanija, ako moze 32" neki korektan za moje, a meni eto ide taj lg 32lj590u ... pomagajte :)
Ne volim kad cale tako bira samo da ode i kupi, uvek volim da pitam na benchu :D Hvala ! I srecan Bozic ko danas slavi :)

Grundig 49 VLX7710BP
Jako dobra cena i jako pristojna slika bar ono sto sam video kod drugara. Smart je basic ali Fifa 19 je extra na njemu. Za 45000 mislim da je sasvim ok kupovina

Pozdrav. Neka preporuka za tv 55 inca za oko 700-800 eura? Gledali bi se uglavnom kanali preko kablovske 50% (uglavnom fudbal), 25% filmovi i 25% igrice

Poslano sa mog Moto G (5S) koristeći Tapatalk

1. LG 55uk6950 - IPS, 720 eur.
2. Samsung 55nu7402 - VA, 800 eur.

Ovo su cene u radnjama, trenutno 5 godina garancije na oba. Kod madjara su cene za nekih 100 evra niže.

nemoj da gledas filips. za sport ti je nebitan panel vec osvezavanje i motion. sto se slike tice od ta dva bolji je samsung (ako pretezno gledas u centru). Neki pandan tom samsungu bi bio lg uk7550 ili bolje sk7900. cenovno bi trebali da su tu negde

Pa za te pare ti je manje više sve isto. Ali od tih najjeftinije marki Fox je po meni sasvim ok, imao sam ga i ja, znam dosta ljudi koji ih imaju i sve ok.
Pazi samo pošto neki od tih najjeftinijih modela ima samo analogni tjuner, nema DVB T2/C, proveri specifikacije...

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Pa za te pare ti je manje više sve isto. Ali od tih najjeftinije marki Fox je po meni sasvim ok, imao sam ga i ja, znam dosta ljudi koji ih imaju i sve ok.
Pazi samo pošto neki od tih najjeftinijih modela ima samo analogni tjuner, nema DVB T2/C, proveri specifikacije...

Nema t2 nego t nznm jel isto al kako shvatam ima digitalni..ima 5g plus je 9000 sto je sjajno...jel ok onda ovaj https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/-fox-televizor-led-lcd-32dle250.html vidim u win winu 22000 a i ovde snizen sa 25000, al aj kao da je to ikad igralo ulogu, znam da lazu cesto :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Taj model je star 4-5 godina, e sad dal je toliko jeftin jer hoće da ga se reše ili je radio negde u prodavnici ko ce ga znati...
Probaj nešto novije da nađeš..
Edit:
Imas ovaj u E... Jeste da je skuplji (15 000) al je noviji model i ima T2 tuner.. Fox 32dle262

Poslednja izmena:
A mozda da ja za 15000 https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/televizori/fox-televizor-lcd-40d102.html uzmem ovaj? Ni meni ne treba nznm ni ja koja funkcija..eventualno usb i hdmi za filmove i drugo me ni ne zanima nesto sto se tice smarta. To mi palo na pamet jer, ok trenutno je na 2m na stolici hahahah ali ako uzmem neki ovakav mozda privremeno nadjem resenje drugo ili okacim na zid, pa ce biti problem 32" na 3.5m..msm znam da trazim nemoguce, al ko pita taj ne skita, mosda ste videli nesto sto ja nisam :D

Meni su ti popusti iz Tehnomanije veoma sumnjivi, ti televizori mora da su radili u prodavnicama, nigde ih nema na stanju sem u Tehnomaniji. Ja to ne bih uzimao. Ili proširi budzet ili uzmi 32".

Nazalost prosirenja nema nikakvog, jer je iskocilo zbog kvara mog pa kao minimala neka jer mora...pa opet, i da je radio u radnj, nije vukao kola :D 5g jd garancija nek radi sta hoce? :d ako moze tako da se gleda :D kapiram da im nista ne fali

nemoj da gledas filips. za sport ti je nebitan panel vec osvezavanje i motion. sto se slike tice od ta dva bolji je samsung (ako pretezno gledas u centru). Neki pandan tom samsungu bi bio lg uk7550 ili bolje sk7900. cenovno bi trebali da su tu negde
Zašto ne Phillips? Trenutno imam jedan i zadovoljan sam, samo sto bi presao na veci panel. A sta ti znaci ovo "ako pretezno gledas u centru"

Poslano sa mog Moto G (5S) koristeći Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno