Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni malopre stigao.

Po default-u je bilo 720p, a ja sam ga prebacio na 2160p.

Meni ovde nešto nije jasno. Za EON Box van SBB mreže i program uživo i unazad ide preko mrežnog kabla. Dakle, da li postoje dve verzije boxa u hardverskom smislu, ili je razlika u toj EON TV aplikaciji ili je prosto SBB to tako podesio, da u SBB mreži program uživo može da ide samo preko koaksijalnog kabla?

Imao sam danas skoro pola dana razgovor na tu temu. Mislim(o) da je hardwer isti. Ali da imaju dve verzija firmware-a. Jedna je za one koji imaju kabal (korisnike) a drugi je za one koji postaju korisnici van sbb-a tj oni koji nemaju coax kabal ali imaju neku vrstu neta. Tako da verovatno ako kupis na ugovor koji je sklopljen za korisnike van sbb mreze dobijas box koji ima takav firmware koji ne trazi inicijalno prikljucivanje na kabal nego odmah radi preko mreze.

Tako nesto ja to kapiram sad mozda i gresim...

Poslednja izmena:
Ali bitno da su instatno uzeli pare za pretplatu i za box u 15 sekundi!!!!
Ala cu da gledam u plafon za novu godinu, posto otkazani ugovor od sbb-a moram da vratim do 26og :D
Sto je najcrnje, oni (u call centru) se cude, kako to nije stiglo odmah sutradan, sta se ceka itd, a ono ti sad meni pricas da opremu dopremaju iz inostranstva.....

Za DHL sam se šalio, nemam nikakvu (insajdersku) informaciju da li stvarno poručuju od KAON-a tako mali broj primeraka "po potrebi'.
Neko je na RTV forumu pisao da mu je neko da "glavna pošiljka" EON STB stiže tek u januaru.

I ti onda odustao od ugovora? A za gledanje u plafon: pa jel ne važi ono da imaš 15 dana fore da dostaviš potpisan ugovor inače se nalog deaktivira? Pa da do tad koristiš EON sajt i EON aplikacije...

Pre 2 meseca sam zatrazio da predjem sa ikomovog paketa na najmanji neki tv paket, samo zato sto imaju fox kanale.
Cekao sam mesec dana da me procesuiraju da bih tek mogao da dobijem novi paket. Usput dobijem novi paket, pola toga ne radi sto su mi u poslovnici rekli.
Na konto toga, ja sam u roku od 14 dana od potpisa ugovora se zalio da hocu da raskinem ugovor, zato sto nisam zadovoljan njihovim "proizvodom".
Oni su mi to odobrili. Sa drugog naloga sam kupio eon box (platio box i mesec dana tv-a) samo da nemam ugovornu obavezu prema sbb-u. Radje cu dati vise para nego da budem zarobljen
od strane sbb-a!!!!!
Oni rade po principu zaposli lepe mlade ljude, ali nema veze sto su malo i glupi. Isao sam jedno 5-6 puta do poslovnice, od potpisivanja ugovora do raskida, pa preko reklamacije racuna, gde nisu uspeli ni da izracunaju tacan racun!!!!
Gomila beskorisne mase, eto to ti je SBB.

Poslednja izmena:
Za 13k si mogao da kupiš svašta. Da si dodao još malo mogao si kupiti nVidia Shield TV.

Šta mislite da li će ikada SBB početi da dozvolja upotrebu više od jednog EON Android TV naloga?
Primer: Umesto da plaćamo priključnu taksu za dodatni EON Box 6900 RSD, plaćamo samo 290 RSD mesečno za dodatni nalog, a koristimo svoj Android TV BOX ili televizor sa Android TV OS.

Za 6900 RSD može da se kupi solidan BOX, a može i za manje. Prednosti, jednom kupiš i uređaj je tvoj.
Oni koji imaju Android TV nemaju potrebu za dodatnim BOX-om. Prednosti, jedan daljinski, jedan uređaj manje pored TV-a.

Poslednja izmena:
Ako tv podrzava cec,i ako box takodje to podrzava,onda sve radis daljinskim od tv-a,za one koji nemaju smart tv. A vecina tv-a podrzava cec. Evo ja imam neki Vox i menjam kanale njegovim daljincem preko miboxa,naravno na Android Tv verziji EON-a.

Moze li neko da napise sta se konkretno dobija sa ovim box-om? Mislim na android deo. Ne vidim nikakav benefit za one sa smart tv-om. Recimo Youtube?! Pa to imam na tv-u. Imam "videoteku" na PC-u i gledam preko UMSa u nekoliko klikova. Nikako da shvatim u cemu je hype pa ako neko moze da napise koju rec. Hvala

Eto vidiš npr moj non-Smart Samsung iz 2014 (dakle H serija) ne podržava HDMI-CEC /AnyNet+. A nemaju baš svi tako mlad TV :d :d :d

Eto vidiš npr moj non-Smart Samsung iz 2014 (dakle H serija) ne podržava HDMI-CEC /AnyNet+. A nemaju baš svi tako mlad TV :d :d :d

Eto vidis. Zato sam pre dve godine kratko ,,pravio,, te televizore u njihovoj fabrici,pa pobegao u Porshe da ,,pravim,, Cayenne jer oni svakakva cuda imaju .
Salu na stranu,ni moj stari Lg lcd ne vidi Mibox a vidi Albis d3i.

Poslednja izmena:
Moze li neko da napise sta se konkretno dobija sa ovim box-om? Mislim na android deo. Ne vidim nikakav benefit za one sa smart tv-om. Recimo Youtube?! Pa to imam na tv-u. Imam "videoteku" na PC-u i gledam preko UMSa u nekoliko klikova. Nikako da shvatim u cemu je hype pa ako neko moze da napise koju rec. Hvala

Ništa od toga. [emoji4]

Dobijaš mogućnos da koristiš android i Google PS. [emoji3]

Ja sam sa cenom, trio gold extra, sa onim najavljenim poskupljenjem stigao blizu (oko 300 - 400 DIN razlike) do cene za ovaj EON Premium. Koristim SBB od aprila i imao sam 6m za 1 DIN. Taman sam počeo da plaćam pretplatu i oni ubace ovo poskupljenje. Dogovorili smo se da godinu dana plaćam po ceni starog paketa, a narednu godinu punu cenu ovog paketa.

Ja sam na EON tv app imao sve ove kanale, sve ove filmove iz "bioskopa", ništa mi baš nije falilo, sem cene kao što rekoh.

Dobio sam daljinac sa glasovnom pretragom i duplo brži internet. [emoji4]

Preračunaj se, pa odluči, ja nemam moguću alternativu, tako da mi ovo dođe OK.

Sad kad je aktuelno ovo najavljeno poskupljenje možda možeš nešto povoljno da pregovoriš.

Ja lično ne vidim nikakav napredak, čak mi je sad mnogo teže da menjam kanale. Stvar navike, iako sam dosta dok sam bio na starom parketu koristio EON TV app (zbog HBO i bioskopa).

Poslednja izmena:
+
Chromecast
Kodi
Brži i logičniji interfejs
(Prva dva plusa padaju u vodu ako ti je android TV)

-
Dosta korisnika kaže da je lošija slika, ja ne primećujem
Vraćanje 7 dana, mora internet

Poslednja izmena:
Evo ga, upravo je "zabo" pre desetak minuta.

Uzela žena daljinac, da joj objasnim kako da pusti program, i nešto ispritiskala pa se vrteo ton, bez slike, kao kad se izgrebe gramofonska ploča (igla ne može da pređe dalje).

Nije pomoglo isključivanje eon box-a, restart istog, ... Kako se ukljuci on opet vrti jedno te isto bez ikakve slike (ton u trajanju od 15-ak sekundi). Ušao u neku petlju i zakucao se tu.

Morao sam da uđem u android opcije i da restartujem isti. Tek tad se povratilo sve u normalu.

Ja ne vidim kako će ovo da koriste matori ljudi i oni koje ne interesuje "tehnika" (kao moju ženu). Biće ovde mnogo problema. Ona je navikla da ujutru uz jutarnju kafu gleda TV. Upravo sam joj objasnio da je ujutru moguće da od toga neće neće biti ništa. :d

Uzgred, kome to smeta (a meni smeta), treba isključiti sve opcije u androidi koje Googlu šalju razne gluposti. To 99% ljudi neće ni da vidi, a kamoli da obrati pažnju na te stvari.

Ni TV nije ono što je nekada bio. [emoji20]

Korisničko iskustvo i lakoća korišćenja mi je za 50% lošija od starog D3 daljinca i sistema koji radio. Mogu samo da zamislim kako bi se moji roditelji od 70+ godina snašli u ovome.

Ja sam barem 50 puta za ovih par sati omašio dugme i pritisnuo nešto levo.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Pre 2 meseca sam zatrazio da predjem sa ikomovog paketa na najmanji neki tv paket, samo zato sto imaju fox kanale.
Cekao sam mesec dana da me procesuiraju da bih tek mogao da dobijem novi paket. Usput dobijem novi paket, pola toga ne radi sto su mi u poslovnici rekli.
Na konto toga, ja sam u roku od 14 dana od potpisa ugovora se zalio da hocu da raskinem ugovor, zato sto nisam zadovoljan njihovim "proizvodom".
Oni su mi to odobrili. Sa drugog naloga sam kupio eon box (platio box i mesec dana tv-a) samo da nemam ugovornu obavezu prema sbb-u. Radje cu dati vise para nego da budem zarobljen
od strane sbb-a!!!!!
Oni rade po principu zaposli lepe mlade ljude, ali nema veze sto su malo i glupi. Isao sam jedno 5-6 puta do poslovnice, od potpisivanja ugovora do raskida, pa preko reklamacije racuna, gde nisu uspeli ni da izracunaju tacan racun!!!!
Gomila beskorisne mase, eto to ti je SBB.

Kako se tebi više isplati da plaćaš samostalan EON i poseban internet ako već imaš SBB (Ikom) infrastrukturu?

• Like
Kako se tebi više isplati da plaćaš samostalan EON i poseban internet ako već imaš SBB (Ikom) infrastrukturu?

Isplati mi se po principu zato sto nemam ugovornu obavezu, a za pare ne brinem :D
Takodje mi se isplati kad god necu da platim sbb, jednostavno ga ne platim.

Ali kad bi po tvojoj racunici racunao sad gde je ekonomicnije da ja platim UO sa njihovim tv-om i netom, mozda bi mi se cenovno isplatilo.
Ali poucen iskustvom, neka hvala, evo vama vise para, a ja da nemam obavezu prema njima. Pa kad hocu da saltam provajdere, presaltacu.
Kod nas za sada sbb kablovska, orion optika, i sad ulazi telekom optika.

Poslednja izmena:
  • Like
Eh ljudi moji, nije isto korišćenje D3 usluge koji je sada "zaostao" i EON usluge koja je "napredna". Činjenica je da tu i tamo ima bekih problema sa EON-om, ništa nerešivo, dok god internet radi dobro. Imao sam Superset pre prelaska na EON, i plaćao sam oko 4300 na Gold Trio. Sada plaćam 5000 ali imam duplo brži net i još jedan TV koji mi je aktivan sa D3 Mini. Ima svojih dobrih i loših stvari. Recimo, dobra stvar je zaključavanje emisija koje ste u podešavanjima stavili na 12, 15 ili 18 godina i onda automatski traži PIN. S druge strane, ne mogu da zaključam pojedine kanale, što ne volim. Kao recimo PINK koji bih rado isključio ali ne mogu. 4K slika mi je problem, ali to je verovatno do HDMI kabla koje ne podržava taj protok. Daljinski ponekad zakuje, ali to je zbog BT povezivanja sa uredjajem, tako da je to razumljivo, jer se prilikom dužeg nekoriscenja otkači sa EON Boxa, radi uštede baterija. Glasovno biranje radi sa našim jezikom što je veliki plus i tom prilikom možete direktno iz programa da uskočiti u ono što ste glasovnom pretragom zahtevali. Lako se pristupa spisku kanala, spisku onoga što se trenutno daje i video klubu. Jedina mana koliko vidim je možda mali Ram od 8 gb zbog čega i nastaju problemi kod ljudi. Nadam se da će neki naredni update to rešiti.

• Like
Jel neko uspeo da instalira netflix na ovo cudo?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Jel video klub i hbo on demand besplatno sad u ovom promo periodu?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Da

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Ima li neko uputstvo kako da daljinski od d3 receivera pali i gasi TV i možda još nešto? Video sam kod nekog da može. Tako da se sve obavlja sa 1 daljinskim.

Eh ljudi moji, nije isto korišćenje D3 usluge koji je sada "zaostao" i EON usluge koja je "napredna". Činjenica je da tu i tamo ima bekih problema sa EON-om, ništa nerešivo, dok god internet radi dobro. Imao sam Superset pre prelaska na EON, i plaćao sam oko 4300 na Gold Trio. Sada plaćam 5000 ali imam duplo brži net i još jedan TV koji mi je aktivan sa D3 Mini. Ima svojih dobrih i loših stvari. Recimo, dobra stvar je zaključavanje emisija koje ste u podešavanjima stavili na 12, 15 ili 18 godina i onda automatski traži PIN. S druge strane, ne mogu da zaključam pojedine kanale, što ne volim. Kao recimo PINK koji bih rado isključio ali ne mogu. 4K slika mi je problem, ali to je verovatno do HDMI kabla koje ne podržava taj protok. Daljinski ponekad zakuje, ali to je zbog BT povezivanja sa uredjajem, tako da je to razumljivo, jer se prilikom dužeg nekoriscenja otkači sa EON Boxa, radi uštede baterija. Glasovno biranje radi sa našim jezikom što je veliki plus i tom prilikom možete direktno iz programa da uskočiti u ono što ste glasovnom pretragom zahtevali. Lako se pristupa spisku kanala, spisku onoga što se trenutno daje i video klubu. Jedina mana koliko vidim je možda mali Ram od 8 gb zbog čega i nastaju problemi kod ljudi. Nadam se da će neki naredni update to rešiti.

Ne znam koliko dugo je kod tebe ali polako...kukaces za par dana i ti... ;-)
Inace, da je 8Gb Ram to nikako ne bi bio problem vec naucna fantastika. ROM je u pitanju i to jeste jedan od vecih problema boxa.

Nije samo do daljinskog razlog zabadanja. Koristio sam ga samo par puta, sve radim daljincem od D3-a i opet ume da zabode tako da se sam resetuje. Priloženi kabl uz box je hi-speed dovoljan za 4k, to nije razlog loše slike. Sistemska youtube app neće da se updejtuje preko store-a. "Peške" update dve naredne nude samo 1440p rezoluciju a treća neće ni da startuje nakon restarta uređaja. Treba još dorade.

Ima li neko uputstvo kako da daljinski od d3 receivera pali i gasi TV i možda još nešto? Video sam kod nekog da može. Tako da se sve obavlja sa 1 daljinskim.

Imas dugme levo, na vrhu daljinskog kojim prebacujes na tv. Dugme desno - prebacis na D3. Bar kod mene tako radi.

Ne znam koliko dugo je kod tebe ali polako...kukaces za par dana i ti... ;-)
Inace, da je 8Gb Ram to nikako ne bi bio problem vec naucna fantastika. ROM je u pitanju i to jeste jedan od vecih problema boxa.
Koristim ga već mesec i po, možda su problemi individualni

Ja sam imao problema sa zabadanjem Boxa prvih par dana i resetovanjem, onda je izasao update i od tad, evo drugi mesec sve ok.

Nov sam član na forumu pa imam neko pitanje. Da li može EON box raditi u oblastima u kojima ne pokriva SBB provajder i da li se renta od 200 RSD plaća svakog meseca?

Nov sam član na forumu i nisam upućen u neke stvari. Tri godine koristim u jednom stanu D3i preko internet sistema Telekom (da kažem da sam zadovoljan). E sada jedno pitanje!? Da li mogu u drugom stanu (ima kablovski internet a ne ADSL liniju) uvesti EON BOX i po kojoj ceni?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno