Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@DZOSUA

Pa nije ludnica nego tako jedino moze. Kako ti mislis da sa tim jednim daljincem u isto vreme kontrolises dva uredjaja???
Ono, daljinac ti cita misli pa zna na koji uredjaj si mislio kad pritisnes dugme za pojacanje???

Pozdrav!

@DZOSUA

Pa nije ludnica nego tako jedino moze. Kako ti mislis da sa tim jednim daljincem u isto vreme kontrolises dva uredjaja???
Ono, daljinac ti cita misli pa zna na koji uredjaj si mislio kad pritisnes dugme za pojacanje???

Pozdrav!

Isto onako kako je i stari daljinac mogao,ne vidim u cemu je problem i sta ti nije jasno pa si ironican sa tim "mislima"?
Znaci stari daljinac sam sinhronizovao i sve je on odradjivao,pojacavao kao tv daljinski,a ujedno i menjao kanale i normalno on/off i tv i risiver istovremeno.
Zato mi je cudno da ovaj to ne moze (sto svakako ne iskljucujem),ali mi nema logike.

Poslednja izmena:
Taj hibridni mod na starom daljinca (radilo pojacanje I smanjenje zvuka) nije radilo na svakom televizoru
odnosno cak ni na svakom modelu istog brenda… jako puno ljudi se zalilo na to.

Ovo je daleko bolje a razlika je samo u kednom pritisku na dugme kojim selektujes uredjaj, plus ima vise funkcija.

Pozdrav!

(da ne pricam o vecem broju ljudi koji koristi direktan izlaz sa risivera u neki svoj kucni audio sistem pa je
varijanta zvuka sa televizora bespotrebna…)

Pozdrav!

Pozdrav, mozda nije pravo mesto ali nadam se da ovde mogu dobiti pravi odgovor. Naime kod matorih mi je crkao amiko dvb-c set top box i sad gledam da im nabavim drugi. Video sam neki cisco D3 PDS 3121 sa SBB-a na oglasima pa je moje pitanje da li mogu da koristim taj box. Dakle da li SBB nekako zakljucava da moze samo na SBB kablovskoj da radi i slicno, nas kablovski operater nema zakljucane kanale ili obavezu da se koriste njihov box, samo je bitno da box ili tv ima opciju za dvb-c

Na toj mrezi nece moci da skine software, pa ti nece biti upotrebljiv. A ni na SBB mrezi ne moze da radi dok ga oni ne autorizuju.

Nije mi jasno kako to zavrsi po oglasima, jer je oprema vlasnistvo SBB i mora da se vrati pri raskidu ugovra ili su ih iplatili ili ukrali.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Ja imam duo tv + tel. Razmišljam da uzmem samo Eon FULL TV, ako daju popust kao za nove korisnike, a ako ne daju, raskidam ugovor. Ionako imam dva android boxa, preko njih gledam tv, ima da se nadje lista na netu za 7eur sve ima od kanala.

trenutno. sam na duo net gold pod ugovorom do avgusta. brzina je 60/4,nemam nista od uredjaja samo karticun u tv i onaj novi rooter/modem. e sada da li da cutim ili da trazim nesto bolje za isti novac? placam 3300 mesecno? da li. se. ocekuje povecanje brzine. na. ovom paketu? sta da radim

Ako imas Orion optiku raskidaj i prelazi. Za taj novac nista normalno vise nema na SBB.

Imam isto samo istekla uo, cutim, ne treba mi nista bolje od toga.

Mnogo je 4000 za srednji paket, plus ako popijem NAT dođe do 5000 din sa javnom IP. Ne radi se o tome da li je nekom 4000 sića ili mnogo, već što se oni izjednačavaju se sa računom za infostan. Kako su krenuli da povećavaju brzine i dižu cene, mobilni operateri treba da stave 10,000 din za neograničene pozive i poruke, a u VIP 1000 din neograničeni pozivi i poruke bez telefona. Ostaje Orion optika ili neki od mobilnih provajdera koji već sad guraju 100GB za male pare, moguće i njihov kućni net za TV pa kupi IP liste.

Poslednja izmena:
Jel to SBB zajedno sa MTS-om ukinuo N1??

Poslednja izmena:
Jel to SBB zajedno sa MTS-om ukinuo N1??
Ja sam zinuo kad sam ovo citao. Procenite sami. Ispiranje mozga.
Kompanija SBB objasnila je u saopštenju da nije isključila mogućnost gledanja televizije N1 korisnicima MTS-a, jer oni tu mogućnost nikada nisu ni imali budući da MTS nema N1 u svojoj ponudi.

“Svi korisnici MTS-a koji žele da gledaju N1 mogu ili da se pretplate na EON televizijski servis preko interneta i gledaju sve kanale iz EON ponude, što uključuje i N1, ili da urgiraju kod MTS-a da uvrsti N1 u svoju ponudu”, poručuju iz SBB-a.

Dodaju i da dosadašnji način gledanja kanala iz SBB ponude preko naloga prijatelja koji je u SBB mreži, nažalost, više nije moguć usled uključivanja nove verzije EON-a, koja daje mogućnost da se više kontroliše piraterija, za koju je kompanija utvrdila da je sve veća.

“Onemogućeno je da se dele lozinke između ljudi na drugim mrežama. Ukoliko korisnik tuđe mreže želi da se pretplati da gleda kanale iz SBB ponude putem EON-a postoji posebna ponuda koja je namenjena za sve kojima nije dostupna SBB mreža”, stoji u saopštenju SBB-a.

SBB i N1 posluju u okviru United grupe

Не брани СББ ни N1 ни SK, нуди их свакоме ... уз пристојну цену. Пристојну за њих, не за потенцијалне купце. Па онда кажу ... не бранимо, могу да нам дебело плате и преносе било који програм. Зашто СББ нема Арене? Зашто се не трампе уз неку доплату па да сви имају све? Баш због тога су и набили цене да имају ексклузиву и тако привлаче кориснике на своје прескупе пакете.
СББ је због тога одличан у теве понуди али је прескуп у интернет делу. Плус натовање које је последње пилићарење.

Хм, погледао сам чланак и ово је чудо.
Program N1 bio je dostupan na MTS mreži, ali je, kako su rekli u SBB-u, verovatno u toj koj kompaniji doneta odluku da se blokira ovaj informativni program.

Interesantno je da se kanali MTS-a, kao što su sportski kanali Arene, mogu pratiti preko SBB internet provajdera.
Не блокира провајдер програме других мрежа него то ради онај ко их емитује. То се од почетка зна, СББ неке канале дозвољава са свих мрежа док су неки, углавном њихова ексклузива, блокирани и могу да се прате само преко СББ мреже. Не знам како Арене могу да се прате преко СББ провахдера, осим преко неке апликације а онда је то зато што МТС није увео ограничење.

Лепо су написали, платите ЕОН или ургирајте да ваш провајдер нама плати и онда можете да гледате.

Ja sam zinuo kad sam ovo citao. Procenite sami. Ispiranje mozga.
Kompanija SBB objasnila je u saopštenju da nije isključila mogućnost gledanja televizije N1 korisnicima MTS-a, jer oni tu mogućnost nikada nisu ni imali budući da MTS nema N1 u svojoj ponudi.

“Svi korisnici MTS-a koji žele da gledaju N1 mogu ili da se pretplate na EON televizijski servis preko interneta i gledaju sve kanale iz EON ponude, što uključuje i N1, ili da urgiraju kod MTS-a da uvrsti N1 u svoju ponudu”, poručuju iz SBB-a.

Dodaju i da dosadašnji način gledanja kanala iz SBB ponude preko naloga prijatelja koji je u SBB mreži, nažalost, više nije moguć usled uključivanja nove verzije EON-a, koja daje mogućnost da se više kontroliše piraterija, za koju je kompanija utvrdila da je sve veća.

“Onemogućeno je da se dele lozinke između ljudi na drugim mrežama. Ukoliko korisnik tuđe mreže želi da se pretplati da gleda kanale iz SBB ponude putem EON-a postoji posebna ponuda koja je namenjena za sve kojima nije dostupna SBB mreža”, stoji u saopštenju SBB-a.

SBB i N1 posluju u okviru United grupe

Nije mi uopšte jasno ovo saopštenje. Ljudi koji su koristili EON preko tuđeg naloga više to neće moći?

Kako će ovi znati šta je tuđi nalog?!
Tj. kako će moći da razlikuju kada se ulogovao neko "sa strane", a kada EON koristi pravi vlasnik naloga?
Recimo, došao vlasnik (koji kod kuće koristi EON na SBB mreži) sa svojim telefonom/tabletom/laptopom kod nekog u goste pa se konektovao sa te mreže (koja nije SBB). Ili je na poslu. I šta onda - neće mu raditi EON u tim situacijama?

A postoje i situacije gde korisnik uopšte i nema SBB internet, gde EON nije deo većeg paketa sa internetom. Npr. moj brat ima EON kao bonus dodatak uz TotalTV, nema SBB internet i naravno da EON koristi(mo) samo preko drugih provajdera.

O tome i pricam. Prvo pisu kako je mTS zabranio gledanje,a posle da nikad nije ni moglo da se gleda.I nisu samo N1 blokirali nego i Fox kanale. Paketi preskupi,daju ti kao EON app,odes negde na vikend i ne mozes da pogledas ni utakmicu i film,seriju,a ni vesti. Ja to resavam sa VPN-om pa mi nije problem. Problem je sto su postali spin majstori.

Slažem se u vezi kritika ka SBB oko pristupačnosti kanala. Jeste SBB skup ali ni Telekom ništa nije bolji što se tiče cena. Ovi paketi sa optikom su preskupi. Box 4 beli je 5700 mesečno. Eon full plus neka mobilna linija za 1000-1200 je povoljnija varijanta.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nije mi uopšte jasno ovo saopštenje. Ljudi koji su koristili EON preko tuđeg naloga više to neće moći?

prijateljica koja preko oriona ima net, proverio sam juce pre podne, N1 je mogao da se gleda preko EON. druga prijateljica koja ima net preko telekoma ne moze da gleda N1 preko EON.

prijateljica koja je na telekomu zvala ih je da pita zasto ne moze N1 pa su joj rekli da nemaju pojma. posle toga je zvala i SBB i rekli joj da su oni to ukinuli.

Je l' može kod tog SBB-a da se kupi, da tako kažem, samo nalog za EON aplikaciju?

Znači ništa SBB-ovo više - nikakavi njihovi koaksijalni ili optički kabalovi u mojoj kući, nikakav njihov internet, nikakav njihov TV Box, nikakvi ti kojekakvi njihovi uređaji koje pominjete...? Faktički kupim, tj. plaćam mesečnu pretplatu, za svoj Username i Password, a moj internet, moj TV Box, moje sve ostalo?

Ako ovo sličajno može, da li su onda kroz moj internet dostupni svi njihovi TV kanali (koje plaćam)? Tj. da li bih mogao da gledam te SK-ove, Fox-ove i šta već, ako imam npr. MTS-ov VDSL?

Je l' može kod tog SBB-a da se kupi, da tako kažem, samo nalog za EON aplikaciju?

Znači ništa SBB-ovo više - nikakavi njihovi koaksijalni ili optički kabalovi u mojoj kući, nikakav njihov internet, nikakav njihov TV Box, nikakvi ti kojekakvi njihovi uređaji koje pominjete...? Faktički kupim, tj. plaćam mesečnu pretplatu, za svoj Username i Password, a moj internet, moj TV Box, moje sve ostalo?

Ako ovo sličajno može, da li su onda kroz moj internet dostupni svi njihovi TV kanali (koje plaćam)? Tj. da li bih mogao da gledam te SK-ove, Fox-ove i šta već, ako imam npr. MTS-ov VDSL?

Može, imaš pristup svim kanalima. Više informacija - https://sbb.rs/eon-tv/tv-paketi

edit: neće da da direktan link do paketa koji tebe interesuju, pa kad odeš na ovaj gore link, klikni na "naruči eon van sbb mreže"

Poslednja izmena:
prijateljica koja preko oriona ima net, proverio sam juce pre podne, N1 je mogao da se gleda preko EON. druga prijateljica koja ima net preko telekoma ne moze da gleda N1 preko EON.

prijateljica koja je na telekomu zvala ih je da pita zasto ne moze N1 pa su joj rekli da nemaju pojma. posle toga je zvala i SBB i rekli joj da su oni to ukinuli.

Da, poznato je od početka da EON preko nekih provajdera ne prikazuje sve kanale (najviše sopstvene, kao Top ili SK), a znam i za ove novosti (gluposti) da preko Telekomovog neta više nema ni Foxova i N1 na EON.

Ali iz navedenog konfuznog saopštenja ispada da su najavili da ceo EON kao servis neće raditi preko drugih provajdera (osim ako se kupi poseban EON paket, kao što se ovde raspituje čovek). Kao da na ostalim provajderima ne bi radio EON koji SBB korisnici dobiju kao bonus.
To bi obesmislilo ceo servis jer ne bi mogao da se EON koristi čim mrdneš od kuće, čak i ako si SBB korisnik.

Ne verujem u takav razvoj situacije, pre bih rekao da im je press služba zbunjena i nejasna kao i saopštenje.

@dzonihsv: Da li si ti to proverio u praksi što tvrdiš? Dakle da si uzeo te nove pakete (Light /Full / Premium) i testirao kanale i na SmartTV app i na ostalim "običnim" EON aplikacijama. Pošto nije izvesno i nije potvrđeno da li se razlikuje ili ne razlikuje to novo u odnosu na stari "samotalni EON" (= ono što su uveli u decembru 2017. ; za to je poznato i potvrđeno da ne blokiraju kanale), a u uslovima korišćenja te "van mreže" sad stoji ona ista napomena "do 70% kanala u zavisnosti od ISP" kao za EON naloge koji se dobijaju za uslugu unutar SBB mreže.

Ipak je to SBB i ne bi me čudilo da je u pitanju nova epizoda "1 korak u napred pa 3 u nazad", tj da isti umovi koji su smislili da van mreže ne dobijaš nikakav risiver (nego dobiješ pravo na SmartTV app i eto ti gledaj tako) osim ako im daš 13k din odmah ili 13k u periodu od 24 meseca za EON STB nisu smislili "logično" funkcionisanje usluge u maniru da na EON STB nema blokiranja a na svim EON aplikacijama (uključujući i SmartTV app) blokiraju... dakle da radi kao što radi i D3i usluga: risiver je "ambasada SBB na stranoj teritoriji" a aplikacije su sa restrikcijama.

Kontam da čak ni SBB nije toooliko bezobrazan/lud da misli da može da blokira kanale na EON STB (nakon što su korisniku oteli 13k din za igračku koja ne vredi preko 40$) i da to ovce ćutke istrpe, ali za EON aplikacije je već i nije tako izvesno da ne bi blokirali.

Poslednja izmena:
Tako je. Bas me interesuje sta ce biti sa nama starim korisnicima d3i. Na sajtu nema vise te usluge,u cenovnicima za promenu cena starih paketa se ne pominje d3i.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno